21 Ιουν 2015

Σχόλια για το άρθρο του κυρίου Π.Θ. στο Philenews με τίτλο «Δρομολαξιά μπλουζ»

-Αναρωτιέται ο κύριος Π.Θ. γιατί δεν υπήρξε Β’ ημίχρονο. Μα απλούστατα γιατί φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η βρωμιά του Α’ ημιχρόνου.Τόσο το πόρισμα της Επιτροπής της Ελεονόρας, όσο και η απόφαση του Δικαστηρίου του Σάντη είναι διάτρητα. Τα συμπεράσματα που περιέχουν, δεν πηγάζουν από τις μαρτυρίες και τα τεκμήρια (μια απλή μελέτη των μαρτυριών και των τεκμηρίων δείχνει το μέγεθος της συνομωσίας).

Βέβαια, το μέγεθος της συνομωσίας είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν θυμηθούμε τις περιβόητες ηχογραφήσεις (αλήθεια γιατί δεν αναφέρεται σ’ αυτές ο κύριος Π.Θ. ;)
Τόσο οι τρεις της Επιτροπής Ελεονόρας, όσο και οι τρεις του Δικαστηρίου του Σάντη, όντας σε εντεταλμένη αποστολή εκτελούσαν οδηγίες.

Τζιαι τζιείνοι όργανα πιστά εις τα αφεντικά τους
Εφρόντισαν κατάλληλη να’ναι η μαειρκά τους
Άλλα είπαν οι μάρτυρες τζιαι τζιείνοι άλλα γράψαν
Τζι ότι έν τους εβόλεφκεν αμέσως το εθάψαν
Η ρύση εν πολλά παλιά, μα όμως έν αλλάσσει
«τζιαμέ που τρώει το σιυλλί τζιαμέ πάει τζιαι λάσσει»

- Μιλά για υπερπληρωμές ο κύριος Π.Θ. Ποιές υπερπληρωμές ;
Από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας κανένας δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η κυρία Δάμαλου τόνισε κατηγορηματικά «όλες οι πληρωμές έγιναν σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας. Δεν έγινε καμία υπερπληρωμή».
Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι η επένδυση ήταν κακή. Αντίθετα, ο κύριος Α. Λοΐζου σε σχετική ερώτηση είπε «Δεν μπορώ να πω ότι η επένδυση δεν ήταν καλή».

- Μιλά για απάτη ο κύριος Π.Θ. ποιά απάτη ;
Το Ταμείο έκανε μια επένδυση με μια καθαρά νόμιμη Συμφωνία, την νομιμότητα της οποίας κανένας δεν αμφισβήτησε τεκμηριωμένα. Έμειναν μόνοι να αιωρούνται οι ισχυρισμοί της κατηγορούσας Αρχής. Η ισχυριζόμενη απάτη (ισχυριζόμενη γιατί ακόμα δεν δικάστηκε) είναι η πιθανή παρανομία των αστυνομικών.
Όμως, η μεγαλύτερη και τεκμηριωμένη απάτη είναι το Πόρισμα της Ελεονόρας και η απόφαση του Σάντη. Σ’ αυτά θα παραπέμπει η Ιστορία, όταν θα αναφέρεται στο «Σκάνδαλο της Δρομολοξιάς».

- Επιφυλάσσομαι να πω περισσότερα, όταν κάποτε θα βγω από την φυλακή και θα είμαι στην διάθεση του κυρίου Π.Θ. για πλήρη συνέντευξη, αν βεβαίως θελήσει να με καλέσει.

Χαράλαμπος Τσουρής,
15/06/2015 15:00,
Κεντρικές Φυλακές

Το κείμενο του Π.Θ.      

"Το σκληρό ροκ που έπαιζαν στην κυβέρνηση και τη Cyta για τη Δρομολαξιά μετατράπηκε σε μπλουζ μετά το Α ημίχρονο, που ήταν οι δικαστικές διαδικασίες κατά συγκεκριμένων κατηγορούμενων. Β ημίχρονο, που είναι το ίδιο ουσιαστικό, δεν υπήρξε. Δεν έγινε ακύρωση των αδειών για το κτήριο. Γιατί; Η Ερευνητική που διόρισε το Υπουργικό τι έλεγε στο Πόρισμά της; Ήταν νόμιμες οι άδειες; Αν ήταν νόμιμες γιατί διώκονται οι δύο της ΚΥΠ; Αν δεν ήταν νόμιμες γιατί δεν ακυρώθηκαν; Επίσης: Η Cyta και οι Διαχειριστές του Ταμείου Συντάξεων, γιατί δεν στράφηκαν κατά του Νίκου Λίλλη και των εταιρειών για να διεκδικήσουν δικαστικά ή άλλως πως τις υπερπληρωμές εκατομμυρίων που έγιναν με βάση και την Ερευνητική και το Δικαστήριο, στη συγκεκριμένη επένδυση εις βάρος του Ταμείου Συντάξεων; Γιατί όλοι κάθισαν στα βραστά τους και κάνουν τις πάπιες, μετά τις καταδίκες του Δικαστηρίου; Τι φοβούνται και δεν προχωρούν στα υπόλοιπα αυτονόητα; Ποιους θέλουν να προστατέψουν και γιατί; Παρεμπίπτοντως, το κτήριο εκεί μετατρέπεται σε φάντασμα, χάνει μεγάλη αξία – ίσως μεγαλύτερη και αυτής της απάτης. Κανείς δεν νοιάζεται; Κανείς δεν έχει ευθύνη; Ο μοναδικός στόχος ήταν οι καταδίκες κάποιων; Και μετά δυσφορείτε που το ΑΚΕΛ αμφισβητεί τις προθέσεις σας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου