21 Ιουν 2015

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Εργαζόμενοι στην ΑΗΚ
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που αφορούν στο νομοθετικό πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες που στοχεύου στην εκποίηση της ΑΗΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος επεσήμανε ότι «εφόσον το ίδιο το Υπουργείο αποδεσμεύθηκε από τις δεσμεύσεις του έναντι της Βουλής, πλέον οι εργαζόμενοι οφείλουν να χαράξουν την πορεία τους». Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι κυβερνητικές πρακτικές για τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού θα δημιουργήσουν μεγάλο επιπρόσθετο κόστος για τους καταναλωτές και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα κινηθούν στη λήψη δυναμικών μέτρων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
Για το σκοπό αυτό, την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουνίου, μέρα κατά την οποία λήγει η διορία που έχουν δώσει στην κυβέρνηση για αλλαγή ρότας, πραγραμματίζουν συγκέντρωση για να αποφασίσουν τη λήψη απεργιακών μέτρων, όπως ανακοίνωσαν οι συντεχνίες σε διάσκεψη τύπου στις 19 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΣΕΠΑΗΚ, σημείωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάσκεψη:

«Η άρνηση τους να διαγράψουν την ΑΗΚ από το νομοσχέδιο ΔΟΚΕ, και να μην παρακάμψουν το Σύνταγμα, όπως διεκδικήθηκε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΔΣ της ΑΗΚ, αποτελεί περίτρανη απόδειξη των πραγματικών τους προθέσεων και επιδιώξεων»

Υπενθυμίζεται ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων της ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΥΒΑΗΚ και ΣΕΠΑΗΚ προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «ως φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση» με επίκληση άρθρου του συντάγματος.

«εφόσον το ίδιο το Υπουργείο αποδεσμεύθηκε
 από τις δεσμεύσεις του έναντι της Βουλής,
πλέον οι εργαζόμενοι οφείλουν να χαράξουν την πορεία τους»

Εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας
Μετά τις πρόσφατες προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και το διάλογο που ακολούθησε με το Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού, αλλά και τον Υπουργό Υγείας, η ΠΑΣΥΝΟ εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις και διαπίστωσε ότι υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία των φορέων των εργαζομένων και του υπουργού υγείας. Γι’ αυτό, την Τρίτη, 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια ψηφοφορία ώστε να δοθεί εξουσιοδότητηση για λήψη νέων απεργιακών μέτρων. Μάλιστα, η ΠΑΣΥΝΟ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην υποβολή στη βουλή του νομοσχεδίου για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων παρά τη διάσταση απόψεων που σημειώνεται, τότε η συντεχνία θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου