28 Ιουν 2015

Σπόντες


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει διέξοδο

 • Μα πόσο φόβο εμπνέει ακόμα η έννοια της δημοκρατίας; Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει την άποψη της ελληνικής κοινωνίας, έχει προκαλέσει τέτοιο πανικό στην υποτιθέμενη δημοκρατική Ευρώπη, που αξιζε, εστω και μόνο για αυτό. Για να θυμίσει ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να επικαλείται την ψήφο και τα δικαιώματα των πολιτών μόνο για να τους πουλά ένταξη-προσάρτηση. Μετά από 5 χρόνια αντίστασης που σηματοδότησαν την αργή, από τα κάτω, εμφάνιση μιας άλλης ευρωπαϊκής δυναμικής, η επανεμφάνιση των δημοψηφισμάτων, που υπήρχαν παλιά για πολιτικά θέματα και προσπάθησε η ευρωπαϊκή εξουσία να τα εξαφανίσει, δημιουργεί νέα δεδομένα. Και μάλιστα τώρα και για τα οικονομικά θέματα που έχουν γίνει η δομή πίσω από την οποία κρυβόταν η επιβολή αποφάσεων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες – με την δικαιολογία «δεν υπάρχουν άλλες επιλογες". Τώρα η σκια/φαντασμα των δημοψηφισμάτων επανέρχεται όπως επανήλθε και η λογική των κινημάτων που υποτίθεται θα ήταν απλά λαιτ κινητοποιήσεις. Υπάρχουν κινήματα ιστορικά πια – ξανά. Έτσι η Ε.Ε. για μια οικονομικά ασήμαντη συμφωνία για την ίδια άνοιξε ένα γήπεδο χωρίς να τα θέλει και προκάλεσε το πέρασμα μιας γέφυρας – σαν απρόσμενη συνέπεια. Και αυτό το άνοιγμα το οφείλουμε όλοι στην ελληνική κοινωνία.


 • Το γιατί αθθυμήθηκε ο Αναστασιάδης να πει την αλήθεια για τις υποτιθέμενες μητέρες πατρίδες και την ανάγκη να κοπεί ο φαντασιακός ομφάλιος λώρος, εν ένα θέμα. Αλλά ήταν η καλλύτερη του δήλωση που τον τζαιρό που εκλέγηκε. Μερικοί προσπάθησαν για μια ακόμα φορά να πιαστούν από την ελπίδα υστερίας που δεν έβγαινε όμως.. Οπότε προς το τέλος της εβδομάδας είπαν να το προσπαθήσουν να το συσχετίσουν με την Ελλάδα – ξεχνώντας βολικά ότι ήταν οι ίδιοι που στήριζαν ιστορικά την αυτονόμηση από τον φαντασιακό ομφάλιο λώρο, σαν πράξη αξιοπρέπειας των κύπριων, που στήριζαν ταυτόχρονα και τους αγώνες των ελλήνων [και πριν και τώρα] για αξιοπρέπεια. Ο Πιν λ.χ. σε ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο ελάλεν: «Ναι θα μείνουμε [να συμπαραστέκονται στον Τσίπρα όλη η νύχτα] ..είτε καταφέρει να κόψει τον ομφάλιο λώρο ο Αναστασιάδης, είτε όχι..εμείς είμαστε έλληνες»...Όχι ρε Πιν, εσύ μπορεί να είσαι έλληνας..δικαίωμα σου.. αλλά είναι πολλοί που ξενύχτησαν για την Ελλάδα τζαι τον Τσίπρα που εν νοιώθουμε έλληνες – για ακριβώς το ίδιο πράμα για το οποίο αγωνίζονται οι έλληνες: την αξιοπρέπεια τους. Γιατί άμα θέλεις μάμα, καταλήγεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επίκληση μιας εξουσίας… εξωτερικής..
 •  
 • Σε ένα σχόλιο στην Χαραυγή ρωτούσαν τον Λ. Μαύρο, που στον αχταρμά της ένοχης σκέψης του αναζητά ακόμα ανθέλληνες,  με ποιά Ελλάδα θα ταυτιζόταν στο παρελθόν– εκείνη που βασανιζόταν στην Μακρόνησο ή με άλλη; Τί να απαντήσει ο απολογητής του γριβισμού; Αν ζούσε τότε, θα ήταν με τους χίτες και θα πανηγύριζε για την νίκη των άγγλων στα δεκεμβριανά. Όπως άλλωστε ταυτίζεται με το Ισραήλ, σήμερα, ξεχνώντας του παλαιστίνιους. Είναι βολικός ο εθνικισμός στα σύνορα.
 •  
 • Το πιο κουφό με τους απολογητές της τρόικα πριν και τώρα είναι το κούφο επιχείρημα – μα έτσι είναι τα δάνεια, άμα δανειστείς έχεις υποχρεώσεις. Τί στραβάρα και ημιμάθεια προκαλεί η δουλοπρέπεια πια..Δηλαδή ρε μάγκες σε ποιά τράπεζα πας για να πάρεις δάνειο και μετά έρχεται η τράπεζα να σου πει τί δουλειά θα κανείς, πώς θα διαχειρίζεσαι τα εισοδήματα σου, και θα μαζεύεις τα λεφτά για τις δόσεις σου; Το χρέος η εξουσία της Ευρώπης το κατασκεύασε ως μηχανισμό επιβολής και εξάρτησης – για να μπορεί να διεισδύει, όπως οι αποικιοκράτες παλιά και να επιβάλει. Και ο καθένας/καθεμιά πια πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη του/της για το τί υποστηρίζει..

  • Και τώρα που  Ρίκκος εσπούρτησε ο ίδιος ότι ούλλα τα θεάματα που έστησε με τις καταγγελίες κλπ ήταν φτηνοί εκβιασμοί για να πετύχει συναλλαγή, θα απολογηθούν οι δημοσιογράφοι [με πρώτον χρονικά τον Καλατζή του Πολιτη] και τα διάφορα κόμματα που "έπαιζαν πελλόν" ότι συμμετείχαν σε μια εξαπάτηση  με στόχο τον εκβιασμό του γενικού εισαγγελέα για να γίνει συναλλαγή; Είναι χοντρό.. Αλλά οι δημοσιογράφοι που είναι εκεί να μιλήσουν όπως και οι κομματικοί..Α ναι, και οι «δημοκρατικοί δικηγόροι» του Ευσταθίου..

  • Κύριε Κώστα Κληρίδη ανέλαβες ιστορικό φορτίο με το «Ντροπή κύριε Πρόεδρε». Οφείλεις να συνεχίσεις. Κάθε υποψία συναλλαγής πια θα την συνοδεύει λέξη σου που θα μείνει στην ιστορία – «Ντροπή». Γιατί ξήλωσε ένα κύκλωμα. Αλλά το σκηνικό της διαπλοκής, όπως φάνηκε, είναι ευρύτερο. Κέρδισες μια μάχη, αλλά η Ιστορία περιμένει την συνέχεια..

  • Τί να πεις τώρα για το κόμπλεξ; Είπαν του αλλού να μην καπνίζει και ουσιαστικά επιτέθηκε στην γυναίκα που το είπε – και τί ήθος πια ..η Ειρήνη Χαραλαμπίδου φωτογράφιζε μια παρανομία και ο Α. Κυπριανού του ΔΗΣΥ προσπάθησε να φωτογραφίσει κάτω από την ..φούστα της;  !!!..Μπράβο ρε..Τέτοιο επίπεδο.. Αυτός είναι ο τύπος που σκιζόταν στα ΜΜΕ για να μην δημοσιευτεί η λίστα των δανείων των βουλευτών γιατί είχε ο ίδιος 5 εκατομμύρια σε δάνεια.. Ο ψευτόμαγκας που φωνάζει για να εκφοβίσει να μην αποκαλυφθούν τα δικά λερωμένα…Η λογική της ημετροκρατίας και της συγκάλυψης - οι νόμοι είναι για τους άλλους...Θυμάστε και τον Ρίκκο και όσους τον υπερασπίζονταν;..ίδου η κωμωδία λοιπόν..Ιδού το νούμερο και πάλι…Λοιπόν, άντε να δούμε αν ο ΔΗΣΥ έχει τσίπα, όχι τίποτα άλλο..Μα εν στο καζαντί που παίζετε τζαι βρίσκετε τους βουλευτές σας σιόρ; «Marinos Nomikos: Ερασιτέχνης ο Κυπριανού. Αν ήταν ο Δίπλαρος θα έστελνε κάτω από τη φούστα της Ειρήνης κάμερα drone όπως στο βίντεο του γάμου του»,
  •  
  • «Διαβάζω πως ο Αντρέας Κυπριανού -βουλευτής του Δη.Συ. για όσους δεν το έχουν το άθλημα- την Παρασκευή (26/06/15) άναψε τσιγάρο στο τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου -η γνωστή- πήρε το κινητό της και το έστρεψε στο σημείο που καθόταν. Εκείνος θεωρώντας πως θα τον φωτογράφιζε επειδή κάπνιζε, σηκώθηκε όρθιος, πήρε το κινητό από το χέρι της και επιχείρησε να το βάλει ανάμεσα στα πόδια της (sic{k}). Εκτός από την ίδια, αντέδρασε ο Άριστος Δαμιανού που καθόταν δίπλα της. Ο Βουλευτής του Δη.Συ. συνέχιζε να φωνάζει και να στολίζει την Χαραλαμπίδου με διάφορα μεταξύ των οποίων και πρόταση που ξεκινούσε με τη φράση “το κάθε τσουλί… Άλλαξε κάτι στο καταστατικό της Βουλής και δεν το πήρα χαμπάρι; Ψεκάσανε με βαρβατόσκονη την Πινδάρου και δεν μας το είπε κανείς; Και αυτή η Χαραλαμπίδου πιά πόσο σουξέ; Από τη μια ο ένας της ζητάει να μετρήσει το πουλί του, από την άλλη κάποιος επιδιώκει να βάλει ένα κινητό ανάμεσα στα σκέλια της...Μόνο εγώ νοιώθω ντροπή;» Πέγκι Σπινέλη. - See more at: http://city.sigmalive.com/article/11924/i-peovaris-kypriaki-voyli-se-olo-tis-megaleio#sthash.CIjMiwtC.sX0OB4Ga.dpuf

  • Τα γεγονότα με τα tinted γυαλλιά δημοσιογράφων του Πολίτη που εν αφήνουν να μπλέψει τον σεξιστικό τραμπουκισμό. Άραγες εν ο ομοιδεάτης του ο Καλατζής που το έγραψε, οξά για να μεν πληγεί το κόμμα τους? Άγριος καφκάς ιμίσιμου... «ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ Άγριος καβγάς Χαραλαμπίδου με Κυπριανού»  http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=295988&-V=articles
  • Η Ζέτα είναι όπως τον Χάρη – δεν καταλαβαίνει. Κατά το «μας φτύνουν; Όχι καλέ.. βρέχει». Της λένε ότι είναι το ΕΕΕ δεν λειτουργεί ή ότι είναι φάνερο πια ότι έγινε για να περικοπούν παροχές, και τί απαντά; Θέλει να κάνει και νόμο που να της δίνει το δικαίωμα, μέσα από το υπουργικό συμβούλιο, να εγκρίνει ειδικές περιπτώσεις. Δηλαδή η Ζέτα θέλει τώρα να κάνει και ρουσφέτι και να δίνει στους ημέτερους ειδικά κονδύλια στο όνομα του ΕΕΕ; Και μην πείτε ότι είμαστε καχύποπτοι. Σκεφτείτε αν μπορείτε παραδείγματα από αυτήν την κυβέρνηση που να μην χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς της για κομματικούς λόγους και προσωπικά ρουσφέτια. Να θυμίσουμε τις επιχειρήσεις της οικογένειας του Χάσικου [που καταλάβαινε το 2011 τί ήταν η συγκρουση συμφερόντων και σήμερα έπαθε αμνησία;] ή μήπως τις υποθέσεις του μπαμπά του Χαρούλη; Ή να ρωτήσουμε με τί κριτήρια διορίστηκε η κ. Ζέτα; Είχε οποιαδήποτε σχετικά προσόντα για υπουργείο εργασίας η Ζέτα; Είχε οικογένεια, όμως, με πολλαπλές θέσεις κοκ..Οπότε αυτό θέλει – να συνεχίσει να ενεργεί ως μέλος της φαμίλιας….

  • Λογόκριναν ένα τραγούδι γιατί λέει οι στίχοι αναφέρονταν σε αυτοκτονία και έκαναν κριτική στην απόρριψη που ένοιωθε ένα ανάπηρο παιδί σε σχέση με τους γονείς του. Ένα από τα πιο κουφά, ήταν και η δήλωση κάποιου, από μια σχετική οργάνωση, ότι οι γονείς και η οικογένεια είναι το στήριγμα των παιδιών με αναπηρίες κλπ. Και καλά δηλαδή, επειδή οι γονείς του συγκεκριμένου που μιλούσε, ή πολλών άλλων, είναι έτσι [προστατευτικοί κλπ] απαγορεύεται να σχολιαστεί η ό,ποια, έστω και σε μειοψηφία, προβληματική σχέση απόρριψης κάποιων γονιών; Δηλαδή επειδή οι γονείς κάποιων είναι οκ, θα λογοκρίνεται η κριτική για την απόρριψη; Τίποτα άλλο που πρέπει να λογοκριθεί; Και τί κούφο επιχείρημα ότι η αναφορά στην αυτοκτονία μπορεί να προκαλέσει αυτοκτονίες. Δηλαδή, άμα βλέπουμε βία στα φιλμ βγαίνουμε στους δρόμους και κάνουμε φόνους; Μια ανόητη ηθικιστική λογοκρισία μιας μορφής τέχνης - καλής ή κακής δεν μπορούμε με κρίνουμε, αφού το κατηχητικό των ΜΜΕ το λογόκρινε. Και πόσοι διαμαρτυρήθηκαν; Ελάχιστοι. Δηλαδή άμα είναι συναισθηματικό το πέπλο της λογοκρισίας θα περνά;

  • Ο Λακκοτρύπης κατάντησε τελικά κάτι ανάμεσα στον Χάρη [που δεν καταλαβαίνει, αλλά παραπλανεί] και την Ζέτα [που παραπλανεί για να συγκαλύψει]. Μας είπε, λοιπόν, ότι δεν καταλαβαίνει [Χάρης] γιατί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, αφού τους διαβεβαίωσαν ότι δεν θα γίνει [τώρα] η ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ. Φτηνή υπεκφυγή. Τζαι καλά ρε Λακκοτρύπη τούτο το βίτσιο της συγκέντρωσης εξουσιών στον Χάρη γιατί γίνεται; αφού έτσι τζαι αλλοιώς εν καταλάβει; Ξέρετε πολλά καλά ότι ο στόχος σας είναι να μπορείτε μέσω υπουργικού να προσπεράσετε τα συνταγματικά προβλήματα τζαι την βουλή στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Τζαι πουλάτε ψέματα του είδους – «μα εγέ εν τζαι»…. Άτε σιόρ.. Κάρογιαν σύναξε τον ή αποστασιοποιήθου..Τούτος πάει να γίνει σαν το Κεννεβέζο..

  • Γιατί εσιασάραν το ΔΗΚΟ τζαι το ΔΗΣΥ να περάσουν την νομοθεσία για το δικαίωμα των δημόσιων υπάλληλων να είναι και κομματικοί αξιωματούχοι; Παλιό καλό βόλεμα σύμφωνα με την  Χαραυγή– ο ΔΗΣΥ θέλει να βολέψει την Σάββια Ορφανίδου [όλοι οι φιλελέδες για μια καρέκλα ζουν] και το ΔΗΚΟ για να βολέψει ο Ν. Παπαδόπουλος τον Μ. Μουσιούττα. Και μάλιστα, βιάζονταν γιατί έλειπαν οι Κάρογιαν – Κυριακίδου – Βότσης του ΔΗΚΟ που ήταν εναντίον.  Και ύστερα θα μας πεις για διαπλοκή ρε Νικόλα; Το ξεφτιλίζεις το μαγαζί…

  • Ο Χάρης σαν Νονός; Ούτε στα κινηματογραφικά σενάρια για τον υπόκοσμο δεν παίζουν έτσι εκβιασμοί. Ο Γεωργιάδης [της Ειρένας κλπ] εκβιάζει τους απολυμένους υπάλληλους των Κυπριακών Αερογραμμών ότι αν δεν υπογράψουν δήλωση ότι δεν έχουν νομικά παράπονα, δεν τους δίνει το ..ταμείο προνοιας!!!..Από τον Φιλελεύθερο: «Για να πληρωθούν το ταμείο πρόνοιας τους οι απολυμένοι των κυπριακών αερογραμμών τους ζητούν να υπογράψουν χαρτί ότι δεν έχουν άλλες απαιτήσεις. Το ταμείο πρόνοιας είναι δικά τους χρήματα, δούλευαν δεκαετίες για να τα μαζέψουν. Και θα έπρεπε να τα πάρουν αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κι αν έχουν άλλες απαιτήσεις να τις διεκδικήσουν νόμιμα και το κράτος να τις αντιμετωπίσει νόμιμα, αν διαφωνεί. Αλλά, να εκβιάζει άνεργους ανθρώπους ότι αν δεν υπογράψουν, δεν θα τους δώσει τα δικά τους χρήματα, είναι έξω από κάθε πλαίσιο ηθικής.» Σιγά που έχει και ηθική ο Χάρης. Όταν μια κοινωνία ανέχεται κάποιον να διορίζεται υπουργός, παρά το ότι η οικογενειακή του επιχείρηση παραβιάζει την νομοθεσία, και μετά ανέχεται τα καμώματα του να διορίζει συμμαθήτριες επικεφαλής τραπεζών, λες και η οικονομία είναι παιδικό παιχνίδι στην αυλή του σπιτιού του, εδώ καταλήγεις. Στο θράσος των εκβιασμών που δεν θυμίζει απλώς τριτοκοσμικά [για να θυμηθούμε και την φρασεολογία των νεοφιλελέδων], αλλά υπόκοσμο. Και τι φοβάται ο τριτοκοσμικός Χάρης; Τις αγωγές εναντίον της πολιτείας που θα καταλήξουν στο ίδιο διότι «η κυβέρνηση διά του υπουργού οικονομικών, έχει δώσει ενυπόγραφη απαλλαγή οποιασδήποτε ευθύνης στον πρόεδρο και τα μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενδεχομένως και μελών προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων.».

  • Αυτός ο κωμικός τύπος περιφέρεται, και αυτός και το κωμικό του οιδιπόδειο, αποκαλύπτοντας ποιούς συγκάλυπτε με την κλοπή των σκληρών δίσκων του υπολογιστή του. Ο Α. Ορφανίδης θα έλθει στην Κύπρο για διακοπές φαίνεται και θα κάνει και δυο ομιλίες. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τον φιλοξενήσει, προφανώς, εκείνη η μερίδα του τμήματος οικονομικών που επωφελήθηκε με διάφορους τρόπους από την τραγική περίοδο, για την κοινωνία, της θητείας του στην Κεντρική. Το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ εξελισσόταν και διαμορφωνόταν η κρίση των τραπεζών δεν πήρε χαμπάρι τίποτα. Και όταν ήρθε η Λαϊκή να μας ζητήσει χρήματα, ο Ζένιος είπε το αμίμητο – είναι πολλά τα λεφτά. Σώπα. Μη ρωτήσετε που έβοσκαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Ορφανίδης επέτρεπε στον Βγενόπουλο να μετατρέψει την Εγνατίας σε παράρτημα. Έβοσκαν στα ίδια λιβάδια με τον Ορφανίδη που ήταν σίγουρος ότι δεν γινόταν κούρεμα ομολόγων [τέτοιες ανοησίες έλεγε την άνοιξη του 2011, ενώ ο όλος ο κόσμος μιλούσε για κούρεμα – και έτσι και πριν άφηνε τους φίλους του να αγοράζουν ομόλογα από τις δευτερογενείς αγορές  - με το αζημείωτο λέγεται..και το κόστος θα το φόρτωναν μέσω του κύριου Θανάση μετά στην κοινωνία. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην άλλη του διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνδιοργανωτής είναι και το ίδρυμα Τάσσου Παπαδόπουλου. Κοίτα να δεις..Τί φταίει τώρα ο Τάσσος να σύρεται το όνομα του στην υπεράσπιση ενός ατόμου, που όχι μόνο έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά και τρέχει στους αμερικανούς να πουλήσει χαζομάρες για να συγκαλύψει ότι έχει κάνει; Ότι διαφωνία και αν έχει κάποιος με τον Τάσσο,  είχε ο άνθρωπος και μια αξιοπρέπεια στην στάση στη διεθνή πολιτική. Αλλά ίσως πάλι να είναι επεξηγηματικό – ανάμεσα στα τόσα σκάνδαλα του Ορφανίδη [από την βολική άδεια για αγορά της Uniastrum, μέχρι το ότι έκανε ότι δεν έβλεπε όταν αγόραζε μαζικά ελληνικά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά η Tράπεζα Κύπρου, μέχρι την ανοχή του σκανδάλου εξαπάτησης των κατόχων αξιόγραφων] το κορυφαίο έγκλημα του Ορφανίδη ήταν η Εγνατίας. Γιατί επέτρεψε την μετατροπή της σε παράρτημα; Ίσως γιατί είχε να κάνει με τη Λαϊκή και μερικοί από τους μεγαλοπαράγοντες και δικηγόρους της ήταν φίλοι του; Γι’ αυτό άλλωστε ίσως πήρε τους σκληρούς δίσκους. Εκεί θα είναι και η αλληλογραφία του πώς έγινε η συγκάλυψη και στήθηκε η απάτη με την οποία οι τραπεζίτες και οι πέριξ φόρτωσαν την κρίση στην κυπριακή κοινωνία.

  • Και φυσικά, αναμένουμε από την εισαγγελία να ξεκινήσει τις διαδικασίες που υποσχέθηκε, όταν ζήτησε να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικές υποθέσεις ενάντια στον Ορφανίδη για τα αξιόγραφα. Υποσχέθηκε ότι θα το κάνει η ίδια. Αναμένουμε.

  • Θα διερευνηθεί, λοιπόν, η υπόθεση του καρτέλ των καύσιμων. Η νυν επικεφαλής έχει σχεδόν 4 χρόνια που υπόσχεται ότι γίνονται έρευνες, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Το ότι της έπλεκε το εγκώμιο από ραδιόφωνου ο δικηγόρος των εταιριών καύσιμων, ο Πολυβίου, είναι μήπως σχετικό με την καθυστέρηση; Αναμένουμε λοιπόν.  Γιατί όταν ο Πολυβίου υποστηρίζει κάτι, έχει και συμφέροντα το δικηγορικό γραφείο…

  • Αυτήν την εβδομάδα είχαμε και μια σειρά σημαντικές εξελίξεις/αποκαλύψεις στα οικολογικά – με πρώτη την παραδοχή των παρανομιών στην παράλια Fig Tree στο Παραλίμνι. Ο Πυρίλλης στην κοσμάρα και ας λένε όλοι [και το υπουργείο εσωτερικών, και οι αρμόδιες οργανώσεις και υπηρεσίες] ότι έγινε παράνομα η τοποθετηση λιμενοβραχίονα. Υπάρχει ισονομία; Θα εφαρμοστεί ο νόμος; Πλησιάζει η ώρα που ο κ. Πυρίλλης θα πρέπει να εξηγήσει, αν λειτουργεί με βάση τους ίδιους νόμους που εφαρμόζονται για τους υπόλοιπους ή αν ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο εξυπηρετήσεων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του κοινού. Ήδη τρέχουν και άλλα στον Δήμο του. Το Σάββατο είχαμε και μια νέα αποκάλυψη από τον Ά. Νικολάου στον Φιλελεύθερο για την αφαίρεση «άμμου από τόπο αναπαραγωγής χελώνων στην Πόλη Χρυσοχόους». [«ισοπεδώνουν αμμόλοφους σε προστατευόμενη παραλία», σελ. 26]. Από την μια στην άλλη άκρη της Κύπρου, μερικοί συμπεριφέρονται λες και το ρουσφέτι και η ιδιωτική αρπαγή από το δημόσιο [είτε παράλιες είναι, είτε καταστροφή προστατευομένων περιοχών] μπορεί να γίνεται ….Νοιώθουν ότι έχουν προστασία; Το ευχάριστο είναι ότι το υπουργείο εσωτερικών δεν κάλυψε τον Πυρίλλη. Όσο για την περιοχή της Πόλις Χρυσοχους, όπως έγραψε και σε ρεπορτάζ του  ο Ριρής στην Χαραυγή την περασμένη εβδομάδα αναμένουμε καμπάνα από το εξωτερικό για την παραβίαση των περιβαλλοντικών κανόνων. Είναι όμως καιρός αυτοί οι ψευτόμαγκες της αρπαχτής να αντιμετωπίσουν και την τοπική εφαρμογή της ισονομίας. Τουλάχιστον εδώ η δημοσιογραφία κάνει την δουλεια της.

 • Φιλελεύθερος, 27/6 σελ. 7
  ·         Την Κυριακή, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο γιούρογκρουπ και τη στάση της Κύπρου, βγαίνει ο Χάρης για δηλώσεις και να ξεκαθαρίσει ότι η θέση της Κύπρου ήταν «πως θα έπρεπε να υπάρξει παράταση στο Ελληνικό πρόγραμμα». Ε Χάρη; Γιατί δεν διαχώρισες τη θέση και το κοινό ανακοινωθέν να είναι πλειοψηφικό με την απουσία Βαρουφάκη και τη δική σου διαφωνία, έστω και αν δεν εξετάστηκε τέτοιο ενδεχόμενο;  Διότι οι ανταποκρίσεις έλεγαν ότι ήταν ομόφωνο, και μερικές ότι μόνο η Γαλλία προσπάθησε να πει κάτι διαφορετικό. Α ρε Χάρη μάθατε στα ψέματα [στο σκηνικό ότι άλλα θα κάνετε στο εξωτερικό και άλλα θα λέτε μέσα και θα σας συγκαλύπτουν] και στο τέλος θα μιλάτε στον εαυτό σας και θα προσπαθείτε να τον ξεγελάσετε αφού δεν θα σας πιστεύει πια κανένας. Άλλωστε για τον Χάρη ποιές επιλογές υπάρχουν; Είτε παραπλανεί [λέει ψέματα δηλαδή], είτε δεν καταλαβαίνει καθόλου τί γίνεται σε Γιουργκρουπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου