17 Μαΐ 2015

Δικοινοτική κινητοποίηση για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας
Εκατοντάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας το Σάββατο, 16 Μαΐου. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «Αμμόχωστος, η πόλη μας» και «Πρωτοβουλία Αμμόχωστος» και άλλες ομάδες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της UNFICYP υποβάλλοντας το αίτημά τους, με τα κύρια συνθήματα να είναι «Θέλω το σπίτι μου-Θέλω την πόλη μου», «Να ανοίξει η Λεωφόρος της επιστροφής», «Να ανοίξει η Λεωφόρος Αμμοχώστου».  Όπως αναφέρουν στο υπόμνημά τους, “διαβλέπουμε ότι η πόλη των Βαρωσίων θα περάσει μια μεταβατική περίοδο μέχρι την επανεγκατάσταση των κατοίκων της και η ύπαρξη εύκολης πρόσβασης μέσω του οδοφράγματος της Δερύνειας είναι απαραίτητη. Επιπρόσθετα, το άνοιγμα θα συντομεύσει τις αποστάσεις στην περιοχή, θα βοηθήσει σε ανθρωπιστικές ανάγκες και θα βελτιώσει τις διακοινοτικές σχέσεις” . Συμπληρώνουν “Αυτό το εγχείρημα θα συνεισφέρει στο να ξαναζωντανέψει η πολύτιμη και αρχαιολογικά σημαντική μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, διευκολύνοντας τους  πολίτες και στις δύο πλευρές να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να προσφέρουν υπηρεσίες για το κοινό καλό, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα για μια ενιαία οικονομία σε μια επανενωμένη πατρίδα”.

Λέγοντας αυτά υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας θα συμβάλει στη διακοινοτική εμπιστοσύνη και θα επισπεύσει τη συνεργασία με την καλλιέργεια διαλόγου.


Βίντεο από την κινητοποίηση: https://www.youtube.com/watch?v=o9LVj1jWh7w και https://www.youtube.com/watch?v=bNVN8prjS9c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου