31 Μαΐ 2015

Πολιτικές απασχόλησης και προστασία της απασχόλησης στην προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο«Το Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ Κύπρου σε διάλογο με την κοινωνία για το μέλλον της χώρας μας»

Το Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ Κύπρου πραγματοποίησε διάσκεψη με θέμα «Πολιτικές Απασχόλησης και Προστασία της Απασχόλησης στην
προσβλεπόμενη ενωμένη Κύπρο» που διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος του «Το Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ Κύπρου σε διάλογο με την κοινωνία για το μέλλον της χώρας μας».

Η διάσκεψη έγινε την Πέμπτη, 28 Μαΐου στο Κτίριο ΕΤΚΑ/ΠΕΟ στη Λευκωσία. Το άνοιγμα της διάσκεψης έγινε από τον Γ.Γ. της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους. Στην πρώτη σύνοδο της διάσκεψης αναλύθηκε το θέμα «Πολιτικές Απασχόλησης» από τον Δρ. Απόστολο Δεδουσόπουλο, Καθηγητή Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Νίκο Γρηγορίου Υπεύθυνο Γραφείου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΕΟ και τον Erkan Biyer εκ μέρους της TURK-SEN. Στη δεύτερη σύνοδο αναλύθηκε το θέμα «Προστασία της Απασχόλησης» από τον Νέλσων Νεοκλέους, Ειδικό Αγοράς Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων και τους Koral Asam και Αντρέα Μάτσα εκ μέρους της DEV-IS και της ΣΕΚ, αντίστοιχα.

Σημειώνουμε ότι τη Μόνιμη Επιτροπή του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ αποτελούν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, DEVI-IS, KTAMS και TÜRK-SEΝ.
Η διάσκεψη αυτή είναι η δεύτερη διάσκεψη που πραγματοποιείται και εντάσσεται στο δικοινοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου-ΙΝΕΚ ΠΕΟ σε συνεργασία με την ΠΕΟ και την Τ/κ Συνδικαλιστική Οργάνωση DEV-IS με τίτλο «Το Μέλλον της χώρας μας έχει σημασία: Κοινωνικοί Φορείς παίρνουν το λόγο».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα από μια σειρά θεματικών διασκέψεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κάτω από τον τίτλο «Το Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ σε διάλογο με την κοινωνία για το μέλλον της χώρας μας» και βασικός σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικούς φορείς στις δύο κοινότητες να παρέμβουν συλλογικά, με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου