17 Μαΐ 2015

Τελικά ο Σιακόλας και οι λίγοι προνομιούχοι του είδους του, έχουν την εκτελεστική εξουσία στο ρυθμό του στρατιωτικού καψονιού «εν δυό κάτω» [ο αυτο-εξευτελισμος μιας κυβέρνησης που παραδέχεται ότι παρανομεί για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μερικών ατόμων – και διεκδικεί ταυτόχρονα ότι θα αναπέμψει τον νόμο στο Ανώτατο και για θέματα ισονομίας]«Το διάταγμα που εκδόθηκε από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, μπορεί να προσβληθεί αυτοτελώς στο Ανώτατο δικαστήριο και όποιος προσφύγει για αναστολή εκτέλεσης του θα το πετύχει εντός 15 ημερών λόγω του ότι υπάρχει προφανής παρανομία. Τα πιο πάνω επεσήμανε χθες στο Γ Πρόγραμμα του ΡΙΚ  ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης…όμως, όπως υποστήριξε, η Υπουργός όφειλε να παρανομήσει εν γνώσει της, γιατί δεν είχε άλλη επιλογή «Αν δεν το έκανε, θα επιστρέφαμε στο νόμο του 2006.»  Χαραυγή, 15/5/2015

Και αυτό που δεν υπέδειξε ο κ. Μαππουρίδης είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα το επέτρεπε ο κ. Σιακόλας, ο οποίος ως γνωστό είναι υπεράνω του νόμου για μερικούς. Όλοι οι υπόλοιποι μέχρι το 2006, δεν αντιληφθήκαμε ότι ήταν τραγωδία να μην ανεβαινουν τα κέρδη του Σιακόλα.

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει αντοχές, όταν την πιέζει το κεφάλαιο. Ενώ η βουλή άντεξε στην πίεση της διαφημιστικής εκστρατείας του Σιακόλα κλπ, η κυβέρνηση αναζητούσε αμέσως τρόπο να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες – τον νόμο που ψήφισε η βουλή – για να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο στο λιανικό εμπόριο. Και το θέμα δεν ήταν μόνο οι εργαζόμενοι και τα συμβόλαια μερικής απασχόλησης ή τα ψέματα της Ζέτας για τις 7000 προσλήψεις. Ακόμα και απέναντι στον κίνδυνο να κλείσουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δεξιά επέδειξε στρατιωτική πειθαρχία στο κεφάλαιο του Σιακόλα. Υπάκουσε πειθήνια.

Η προσωρινή λύση που βρήκε ήταν να καταφεύγει στο ανώτατο δικαστήριο με την δικαιολογία ότι ο νόμος της βουλής έκανε επιλεκτική αναφορά σε τουριστικές περιοχές – παραβλέποντας, βέβαια, ότι τα διατάγματα της Ζέτας ήταν από μόνα τους μια συνεχής παρανομία αφού κήρυττε τουριστικές περιοχές που δεν ήταν. Αλλά όταν υπηρετείς, δεν σκέφτεσαι – και φαινεται οτι τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι για εκείνη.

Η Βουλή θα προσφύγει επίσης στο ανώτατο, από τι φαίνεται, και είναι  βουλευτής του ΔΗΣΥ, ο Μαππουρίδης, που παραδέχτηκε δημόσια ότι ήταν παράνομο αυτό που έκανε η υπουργός. Αλλά τα συμφέροντα του Σιακόλα για μερικούς είναι πάνω από τον νόμο. Καθώς, λοιπόν, η κοινωνία προσπαθεί να απαλλαγεί από την αυθαιρεσία-αυταρχισμό των «υπηρετών» του Σιακόλα, θα πρέπει να εστιάσει ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του, που τείνουν να μετατραπούν σε σύμβολο ευνοιοκρατίας και ρουσφετιού όσον αφορά στην αντιμετώπισή τους από το δημόσιο. Δημοσιεύουμε πιο κάτω ένα συγκριτικό παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η κατάσταση. Είναι οικονομικό και ταξικό το θέμα, αλλά είναι και πολιτικό θέμα ισονομίας – ο Σιακόλας και οι επιχειρήσεις του αντιμετωπίζονται ευνοιοκρατικά σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών – ακόμα και σε βάρος μελών της ίδιας της τάξης του..
Πώς εξαγοράζει αυτήν την ευνοιοκρατία το Σιακόλας;

Ιδού: ο «καλός αστός» που προστατεύεται – και αναλαμβάνει το δημόσιο τις παρανομίες του ακόμα και απέναντι στην ΕΕ


Η Ε.Ε. προειδοποίησε την κυπριακή δημοκρατία ότι η επένδυση του Σιακόλα στο Λατσί δεν τηρεί τις «υποχρεώσεις του άρθρου 6, παράγραφος 3 της σχετικής οδηγίας [84/43/ΕΟΚ]» και απειλούσε με κυρώσεις, διότι η εταιρεία όχι μόνο δεν τηρούσε του κανόνες, αλλά και στα νέα έργα που έκανε απειλούσε το χώρο αναπαραγωγής των χελωνών caretta caretta. Αυτό δημοσιεύτηκε στο Φιλελεύθερο στις 23/0/2014.


Και η «Ιφιγένεια» των αστών – ο «κακός αστός» που στάλθηκε σε δικαστήριο θεαματικά [για ασήμαντο θέμα] με στόχο την Μετατόπιση..
Από τότε η κυβέρνηση κατασκεύασε διάφορα θεάματα για να μετατοπίσει τις ευθύνες από δικές της γκάφες και σκάνδαλα. Και σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι και ο κάποτε ισχυρός άντρας της Τράπεζας Κύπρου, ο Θ. Αριστοδήμου προσήχθη σε δίκη για μια αμελητέα υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων – στην οποία η βασική κατηγορία ήταν αποδοχή εσόδων από ένα έργο που δεν έγινε ποτέ. Οπότε η βασική κατηγόρια απερρίφθη. Όμως, ζημιά για τον Αρίστο ήταν σαφής – θυσιάστηκε για να γλιτώσουν οι άλλοι της τάξης του που έχουν πρόσβαση με την κυβέρνηση. Έτσι, την λύτρωσε ο Λεπτός που είχε ανάλογα δάνεια, και ανάλογες ύποπτες στιγμές στους τρόπους που τα πήρε. Και αναλογες ύποπτες χαλαρώσεις. Όμως, ήταν φίλος του Αβέρωφ. Και φυσικά, δεν άγγιξε καμία διερεύνηση [ούτε της εισαγγελίας, ούτε των ΜΜΕ] τον ..υπεράνω κ. Σιακόλα που παρανομεί και με ευρωπαϊκή τεκμηρίωση της παρανομίας του..  Και η Ε.Ε. επανήλθε στις 29/4/2015 και μας έστειλε και τελεσίγραφο. Όμως, έχουμε μια κυβέρνηση που θέλει εκποιησεις, γιατί «έτσι θέλει η Ευρώπη», που λέει ψέματα ότι στην Ευρώπη είναι ανοικτά τα καταστήματα Κυριακή, αλλά όταν ακούει κάτι από την πραγματική Ευρώπη ..που αφορά τις παρατυπίες του «αφεντικού»..σιωπά..Και μάλλον θεωρεί ότι θα πληρώσει το Δημόσιο τις παρατυπίες
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου