26 Απρ 2015

Παράτυπες παρεμβάσεις για δημιουργία τεχνητής παραλίας και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στο Παραλίμνι
Στη φωτό η πρώτη παρέμβαση το 2012

Σήμερα (23 Απριλίου), μεταξύ 17:50-18:00 ακούσαμε με ενδιαφέρον και προσοχή τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Yiannis Karousos - Γιάννης Καρούσος, στην ραδιοφωνική εκπομπή Δελτίο Θυέλλης με τον Κώστα Κωνσταντίνου (@Costis Con), σχετικά με τον εκβραχισμό της φυσικής ακτογραμμής και τη δημιουργία μίας τεχνητής παραλίας, δίπλα ακριβώς από το μονοπάτι μελέτης της φύσης, στην περιοχή μεταξύ της Άμμου του Καμπούρη και του Ξενοδοχείου Kermia (η οποία βρίσκεται μεταξύ της Αγίας Νάπας και της Περιοχής Προστασίας της Φύσης του Κάβο Γκρέκο).
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του κ. Γιάννη Καρούσου, το πρόβλημα είναι ότι οι παρανομούντες (δηλαδή αυτοί που αφαίρεσαν ένα ολόκληρο κομμάτι της βραχώδους ακτογραμμής και δημιούργησαν μία τεχνητή παραλία) δεν μπορούν να καταγγελθούν γιατί δεν έχουν συλληφθεί επ' αυτοφώρω να προβαίνουν σε αυτήν την παράνομη ενέργεια.


Φωτό πριν από την παρέμβαση

Για να λάβετε μία εικόνα του προβλήματος, δείτε αυτό το βίντεο:
https://vimeo.com/125565949 
Και αφού δείτε το πιο πάνω βίντεο, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και αναρωτηθείτε ποιός κρύβεται πίσω από την προμελετημένη αυτή παράνομη επέμβαση.

Δηλαδή, κ. Δήμαρχε, όταν ένας developer δημοσιεύει στην επίσημη σελίδα της εταιρείας του και κυρίως της συγκεκριμένης ανάπτυξης, μακέτες που περιλαμβάνουν την τεχνητή παραλία χρόνια πριν να διαπραχθεί η συγκεκριμένη παράνομη επέμβαση, αυτό δεν θεωρείται αποδεικτικό υλικό; Επίσης, κ. Δήμαρχε, όταν ο ίδιος developer αναρτά διαφημιστική πινακίδα μπροστά ακριβώς από την εν λόγω οικιστική ανάπτυξη που πάλι περιλαμβάνει την τεχνητή παραλία πάλι χρόνια πριν να διαπραχθεί η παράνομη επέμβαση, ούτε αυτό θεωρείται αποδεικτικό υλικό; Τέλος, κ. Δήμαρχε, όταν ο ίδιος developer εκδίδει διαφημιστικά έντυπα που και πάλι περιλαμβάνουν την τεχνητή παραλία χρόνια πριν να διαπραχθεί η παράνομη επέμβαση, ούτε αυτό θεωρείται αποδεικτικό υλικό;
Και εάν η απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα είναι «όχι», τότε σας παρακαλούμε επίσης να μας πείτε «τι είναι προμελετημένη παράνομη επέμβαση, τι μη προμελετημένη παράνομη επέμβαση και τι τ' ανάμεσο τους».
Αυτά, για να παραφράσουμε και τον ποιητή που πριν από δεκαετίες σημείωνε σ' ένα άλλο ποίημα του, με τίτλο «Αγία Νάπα β»:


«Κάτω απ’ τη γέρικη συκομουριά
στεγνός ο αγέρας γύρισε
οσμίζουνταν παντού φλουριά
και μας επούλησε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου