5 Απρ 2015

Οι κινητοποιησεις ενάντια στις εκποιήσεις έξω από τη Βουλή: Μια δυναμική που διευρύνεται και η Βουλή ως χώρος δημοκρατικής διεκδίκησης

Το ευρυτερο Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις, που περιλαμβανει και την ομωνυμη οργανωση αλλα και αλλες, οπως η "Πολιτοφυλακη Κυπρου"[1] (στην κινητοποιηση συμμετειχαν τουλαχιστον 4 οργανωσεις/κινησεις συμφωνα με τις πληροφοριες που εφτασαν στην Δ.Α.) βρέθηκε και πάλι έξω από τη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι/ες το συρματόπλεγμα ήταν διπλό αυτή τη φορά. Η δυναμική του κινήματος πάντως φάνηκε και από την ένταση [και την σταδιακή οχύρωση της Βουλής] και την πλουραλιστική στην σταδιακή μαζικοποιήση των κινητοποιησεων αλλα και από το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις πια έξω από την Βουλή γίνονται κέντρο αναφοράς ακόμα και των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Κλείνοντας τη λεωφόρο με καθιστική διαμαρτυρία, για να «ανοιξουμε Δρόμους» όπως χαρακτηριστικά εξηγούν για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πλαίσιο προστασίας των τραπεζών – όπως ονομάζουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας – και την αντίδρασή τους στην πώληση δανείων σε «σκοτεινά ταμεία». Διατράνωσαν την υπόσχεσή τους για αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας ώστε να μην υπάρξουν άστεγοι.

Φαίνεται να διαμορφώνεται μια δυναμική που δεν θα φύγει εύκολα – και γιατί εστιάζει στον γόρδιο δεσμό της κρίσης –τις τράπεζες – αλλα και στην προοπτική των επιπτώσεων τους στην κοινωνία με τις εκποιήσεις. Μέχρι και ο Φιλελεύθερος της Κυριακής είχε πρωτοσέλιδα τις εικόνες των κινητοποιήσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου