5 Απρ 2015

Σπόντες
 • Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Νέος Γενικός Ελεγκτής: Σαΐνι ο δικός σου. Έπιαν τους ούλλους. Εν του φεύκει τίποτε. Έμειναν μόνο το γραφείο του Αναστασιάδη. Menachem Samburu.

 • Και επιτέλους, είχαμε αντίσταση – μετά το πρώτο πάγωμα, άρχισαν οι αντιδράσεις την Τετάρτη Πέμπτη για την σύλληψη της κ. Κεραυνού. Και δεν ήταν, πια, μόνο η αριστερά. Για πρώτη φορά μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας τόλμησε πρακτικά να υπερασπιστεί αυτό που της αφαίρεσαν το 1993 – την αυτονομία της. Η Σύγκλητος του ΤΕΠΑΚ, το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου… Και ίσως, κ. Κεραυνού, η ταλαιπωρία σας να άξιζε ακριβώς για αυτό – για να σταθούν επιτέλους στα ποδιά τους μερικοί. Οι άλλοι μουρμουρούσαν σαν δουλοπρεπείς υπήκοοι «εγώ εν τζαι»..

 • Και μαζί με την πρώτη αντίσταση στην αστυνομοκρατία της συναγερμικής πια [πως αλλιώς να την πεις; των καπετανάτων;] εισαγγελίας, είχαμε και την εξέγερση των μαθητών που εξέλεξαν τουρκοκύπριους προέδρους σε διάφορα σχολεία. Θυμάστε ρε που ουρλιάζατε για τους τούρκους;…δεν σας ακούνε τα παιδιά σας πια. Και θα έρθουν και χειρότερα για εσάς. Αλλά και εσείς κολλημένοι του νεοφιλελευθερισμού – αύριο θα είναι η δική σας σειρά, να σας φτύσουν τα παιδιά σας. Να το θυμάστε. For the record, που λένε και οι απολογητές.

 • Ίσως και συνειρμικά την Παρασκευή 3/4/2015, καθώς η σκόνη του θεάματος της σύλληψης της κ. Κεραυνού άρχισε να κάθεται, και να εμφανίζεται η αντίσταση, να μιλά επιτέλους κάποιος κόσμος, προσπερνώντας το ανόητο επιχείρημα ότι η εισαγγελία ή η αστυνομία, όπως λειτουργούν τώρα, είναι «ανεξάρτητες», η Χ. Χατζημητρίου στον Φιλελεύθερο, θυμήθηκε..το πώς τα ΜΜΕ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. Δεν το είπε έτσι – ρώτησε. Τολμά να απαντήσει κανείς; – ο Οδυσσέας για το θέαμα που πρόσφερε με τις κούτες; Και κάπου στα ΜΜΕ και στην εισαγγελία τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους και να πουν τί απέγιναν τα 30 [κανονικά 38 είναι αλλά τότε τα πρωτοσέλιδα έλεγαν 30] που πήραν οι εργολάβοι και απαλλάγηκαν; « Θυμάστε εκείνη την σκηνή με τα φορτηγάκια που φόρτωναν οληνυχτίς με κούτες γεμάτες έγγραφα  για να καταλήξουν στην ελεγκτική υπηρεσία ώστε να μελετηθούν και να βρεθεί που πήγαν όλα εκείνα τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για το αποχετευτικό της Πάφου;…βρήκαμε λοιπόν το ένα εκατομμύριο και κάτι ψιλά. Απομένουν άλλα 30 περίπου εκατομμύρια. Από τα οποία, κάποια ίσως να δικαιολογούνται…Όχι όμως και τα 30 εκατομμύρια. Οπόταν όλες αυτές οι διαδρομές της μίζας για τις οποίες μιλούσαμε τι έγιναν;».Και στο τέλος ρώτα τί απέγινε και το γήπεδο το τένις του Βέργα…Έντιμη σκέψη – αυτό που λείπει, είναι αν τα πρωτοσέλιδα που κατασκεύασαν το θέαμα, όπως και τα φορτηγάκια του Οδυσσέα,  ήταν απλώς θύματα σκόπιμης παραπλάνησης [γιατί κάποιοι, ιδιαίτερα δικηγόροι, δεν είχαν ποτέ στόχο τους εργολάβους που είναι φίλοι τους] ή συνεργοί..Να ρωτήσουμε και ποιό είναι το συμπέρασμα τελικά με την συναυλία του Ρουβά; Τόσο σάλιο και τόσο μελάνι και τώρα τίποτα; Ο Νάνος τί κάνει; Τολμά και περνά ακόμα από το κοινωνικό παντοπωλείο ή τώρα πια τον στέλλουν σε άλλες αποστολές;..:)

 • Το γενικό σύνθημα του παρακράτους φαίνεται να είναι – μεταφέρετε την συζήτηση μακριά από τα δικηγορικά γραφεία..τώρα μάθαμε και για τα γραφεία του Νεοκλέους και του Ρίκκου..πάει και εκείνο το φύλλο συκής..

 • Όπως πάμε, κάθε φορά που θα ανακοινώνεται δίωξη και σύλληψη κάποιου με εμπλοκή της γενικής εισαγγελίας, θα ρωτάμε μόνο δυο πράγματα: τί θέλει το κυβερνητικό επιτελείο να συγκαλύψει πάλι με την αλλαγή θεματολογίας στα θεάματα των ΜΜΕ, και ποιός/α θέλει τη θέση αυτού/της που κατηγορείται.

 • Η σύλληψη και προσπάθεια δαιμονοποίησης και διασυρμού της κ. Κεραυνού ήταν τόσο αισχρά κραυγαλέα που όσοι δεν απόρρησαν τουλάχιστον για το timing, αλλά και γιατί την συνέλαβαν αντί απλώς να της πάρουν κατάθεση, αφού είναι θέμα διαφωνίας για διαδικαστικά θέματα, καλά κάνουν να ξυπνήσουν. Αυτό που στήνουν μερικοί γελοίοι είναι μηχανισμός εκβιασμών και εκφοβισμού.

 • Η πιο θλιβερή στάση ήταν μερικών στην πανεπιστημιακή κοινότητα – τουλάχιστον αρχικά. Σε μια κοινωνία στην οποία μερικοί ακόμα δεν μπορούν να αποδεχθούν την αυτονομία των θεσμών, το ότι φτάσαμε στο θλιβερό σημείο μερικοί να μην κατανοούν καν ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να βρει δικούς της εσωτερικούς τρόπους να διαχειριστεί τις ό,ποιες διαφωνίες της, αντί να καταφεύγει στην αστυνόμευση με επιλεκτικά κριτήρια, είναι εκφραστικό. Τα κυπριακά δημόσια πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν μετά από αγώνες ενάντια σε όσους δεν τα ήθελαν για να ποζάρει μια ομάδα ημιμαθών ως τοπική διανόηση. Όταν τελικά έγιναν, προσπάθησαν να τα ευνουχίσουν με επιθέσεις –εκείνες οι αμίμητες στιγμές των αρχών της δεκαετίας του 1990 γιατί λέει δεν έβαλαν τον αρχιεπίσκοπο στα εγκαίνια του πανεπιστήμιου στην πρώτη γραμμή, γιατί ένας φοιτητής έγραψε σε φοιτητική εφημερίδα ιιερόσυλο κείμενο και φυσικά την άπειρου κάλλους επίθεση του τότε κ. Αναστασιάδη στην κ.Τσουγιοπούλου με την διαχρονικά κωμική ατάκα ότι θα της "αφαιρέσει την τήβεννο». Το Πανεπιστήμιο Κύπρου από τότε παίρνει λεφτά με την σέσουλα, αλλά έχει παραμείνει ένα ελεγχόμενο ίδρυμα, επαρχιακής εμβέλειας και υπάκουης λειτουργίας. Τώρα στο ΤΕΠΑΚ καλούν την αστυνομία να τους λύσει ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να λύσει η Σύγκλητος. Τόσο μένος για τις καρέκλες και καμία αντίληψη για την αυτονομία των θεσμών. Κύριοι, ωριμάστε! – δεν είσαστε στο αμπέλι του παππού σας. Εκπροσωπείτε μια παράδοση που υποτίθεται θα έπρεπε να υπερασπιστεί την αυτονομία της σκέψης. Εσείς, προφανώς, δεν υποψιάζεστε καν τί είναι το συγκεκριμένο φρούτο. Κρίμα…

 • Όσο για όσους από το άλλο αμπελοχώραφα της εξουσίας, τα ΜΜΕ, τρέχουν σαν πρόθυμοι υπήκοοι να κραυγάσουν «κλέφτες», τί να πει κανείς; Ούτε τα σκυλάκια poοdle δεν είναι τόσο υπάκουα –τους ρίχνουν σύλληψη για διαδικασία προαγωγών και αυτοί φωνάζουν σαν ρυθμισμένα σκυλάκια του Παβλώφ- «κλέφτες». Τους έμεινε από τον καιρό του συμπέθερου μερικούς, ενώ άλλοι φοβούνται την αναπόφευκτη αποκάλυψη του ποιοί είναι οι πραγματικοί κλέφτες.

 • Ο Μιτίδης είχε το πιο γραφικό δείγμα συμπεριφοράς poοdle σε αναφορά για την σύλληψη της «Πρυτάνεως» [η καθαρεύουσα εν μέσα στο παιχνίδι των θεαμάτων για τους υπάλληλους του υπουργού εσωτερικών;]: «ΟΛΟΙ οι κλέφτες να μπουν μέσα, δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι, σοσιαλιστές και ότι άλλο διάολο ας είναι.»..Ποιοί μιλούν..:) Ιδού λοιπόν και μια απάντηση: Σωστά Πάμπο..Όρμα...
  Αφού, λοιπόν, "κλέφτης" μάλλον σημαίνει εδώ αυτός/οι που πήραν χρήματα από το δημόσιο...να πάει ο Λίλλης φυλακή; [αν υποθέσουμε ότι η Δρομολαξιά έχει κάτι να κάνει με δημόσιο χρήμα..ταμείο σύνταξης ιδιωτικό είναι...αλλά έστω, αφού στήθηκε η δίκη με τις ευλογίες του εργοδότη σου, που αν αγοραζόταν το οικόπεδο της δικής του οικογένειας να δεις πόσο καλό θα ήταν]..να πάει λοιπόν ο Λίλλης που φαίνεται να κέρδισε 12 εκατομμύρια;
  Ή μήπως τώρα είναι προστατευμένος ημέτερος..:)..Έστω τότε..ας πάνε ρε παιδί μου φυλακή οι εργολάβοι της Πάφου.,.38 εκατομμύρια σε υπερχρεώσεις...δεν είναι για αυτό που φώναζαν τόσοι και τόσοι;..Όπως και ο εργοδότης σου, που σαν μετά Χριστό προφήτης, ήξερε για τις «δραματικές εξελίξεις», λες και ήταν στο μυαλό του εργολάβου που θα έδινε μαρτυρία για να απαλλαγεί – και ας πήρε λεφτά…Ή μήπως αυτή η «κλεψιά» είναι προστατευόμενη; Άσε που έχουμε και τις δημόσια επιχορηγημένες διακοπές του Βέργα..Και αυτοί είναι ημέτεροι προστατευόμενοι;Τα γέρημα...Να πούμε να πάει ο Ρίκκος μέσα που φαίνεται να εξασφάλισε 600,000 από το ταμείο της Λαϊκής με μια βολική απόφαση για τον Νεοκλέους για μια εταιρεία που λέγεται Providencia; Τα γέρημα...ούτε αυτό ε; Τί ωραία που πετάνε οι λέξεις, όταν δεν σκέφτεται κανείς τί σημαίνουν..Χάσικε εξήγησε πληζ στους υπαλλήλους σου να μην αυτοκαρφώνονται…
  Και αφού είναι καλά να σκέφτεται κανείς τί σημαίνουν οι λέξεις...η Κεραυνού, τί ακριβώς έκλεψε; Δεν έκλεψε..Αλλά δεν είναι προστατευόμενη ε; Της κωμωδίας το κάγκελο…Δεν πρέπει να λογοκρίνετε μόνο τις «πατάτες ατίναχτες» - να λογοκρίνετε το χιούμορ γενικώς..σε λίγο θα περπατάτε και θα γελάνε μαζί σας…Νά’τους πάλι με την φούσκα τάδε για να αλλάξουν συζήτηση...

 • Όχι πως οι άλλοι, των άλλων ΜΜΕ, είναι καλύτεροι. Τους ρίχνουν μια δόση σκόνης/στάχτης και αμέσως θεωρούν ότι ο/η κατηγορούμενος είναι ένοχος/η. Και μετά απορούν για το που πάει η κοινωνία. Άμα συμμετέχετε τόσο αθώα στην αστυνόμευση και τον εκφοβισμό, είναι να απορεί κανείς με εσάς, όχι με τους θεσμούς.

 • Και η εφημερίδα του γραφείου Νεοκλέους, η Καθημερινή [στην έκδοση της Τετάρτης] ήταν τόσο γλαφυρά αποκαλυπτική – είχε φωτογραφία της Κεραυνού με τον Χριστόφια. Είδατε γιατί γίνεται ο ντόρος; Ή τουλάχιστον ένα από τα κίνητρα Το ότι δεν είναι καν αριστερη, δεν εχει και τοση σημασια στην υστερια οσων είναι αθεραπευτα κολλημενοι στα συνδρομα της παιδικης τους ηλικιας του 1967-74. …Η Καθημερινή παντως δεν τόλμησε να αναφέρει τον Ρίκκο, αλλά κάνει ότι μπορεί η εφημερίδα για να στηρίξει [ η να συγκαλυψει;] το ντηλ της Providencia; Κοιτά να δεις ποιούς εμπιστευόταν κάποτε ο κόσμος για να μάθει τουλάχιστον κάτι για τα σκάνδαλα μετά τον αυτοεξευτελισμό του Πολίτη. Τα ίδια..Σόρρυ φολκς..αυτοκαρφωθήκατε..Κρίμα..Το ξέπλυμα, άμα γίνεται από φιλικά σας δικηγορικά γραφεία είναι καλό ε;..:)


 • Θα πρέπει στο μέλλον να γραφτεί ένα κείμενο ιστορικής ανάλυσης γιατί δεν βλαστά σε αυτήν την χώρα ένα έστω δείγμα φιλελευθέρου/liberal λόγου με συνέπεια [με βάση το αμερικανικό ερώτημα – why no socialism in the USA]. Πήγε να γίνει κάτι με τον βενιζελισμό την δεκαετία του 1920, δεν βλάστησε- ίσως η φίλο-αποικιακή τάση; Τη δεκαετία του 1960, παρά την ωριμότητα πια της αστικής τάξης [και ας προσπαθούν οι απολογητές της να το συγκαλύψουν] πάλι φούσκα βγήκε. Οι φιλελεύθεροι στις κρίσιμες στιγμές κοίταζαν είτε την τσέπη τους, είτε κρύβονταν πίσω από την εθνικοφροσύνη. Οπότε ήρθαμε στο 2010 για να ελπίζουμε ότι άντε ρε κάτι θα βλάστησε..μπα..Ο Πολίτης που πουλούσε το συγκεκριμένο φρούτο, αποκαλύφθηκε μια επιχείρηση- μανάβικο προώθησης βολέματος στο δημόσιο – ενώ φωνάζει ενάντια στο δημόσιο. Αλλά άμα είναι για τον λογιστή του κάστρου; Και τώρα ζούμε την αποκάλυψη της Καθημερινής. Θα επανέλθουμε..

 • Αλλά [προς όσους στήνουν τα θεάματα] τί θα κάνετε αύριο που αυτή η κοινωνία θα σας μάθει σαν τον βοσκό τον ψεύτη και θα εκλέξει μια άλλη κυβέρνηση που θα δικάσει όσους στήνουν αυτά τα θεάματα; Γιατί όλα εδώ πληρώνονται. Νομίζετε θα το αποφύγετε ε; Έτσι νόμιζαν και στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή – ότι δεν θα καταλάβουμε τα σκάνδαλα τους, και ότι θα μας φορτώσουν την ζημιά. Κι έτσι πλήρωσαν τον Μάρτιο του 2013.

 • Η άλλη πλάκα είναι οι παρεΐτσες που μαζεύονται να σχολιάσουν κάτω από τα τις ειδήσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ..μερικοί θα πουν και κάτι δικό τους. Αλλά αμέσως πιάνεις τα κλισέ της πλάκας – ο συναγερμικός που έμεινε στην νοσταλγία του 2011 και ρίχνει σαν μανιοκαταθλιπτικός το «φταίει το ακελ, οι συντεχνίες» κοκ, εκλιπαρώντας πια να βρει συμπαραστάτες στην αλλαγή έμφασης από την κριτική στην κυβέρνηση.. επαναλαμβάνει με τέτοια μανιοκατάθλιψη που εύχεσαι να πληρώνεται τουλάχιστον γιατί κινδυνεύει να πάθει και κανένα φράγμα στο ρόλο με το εμβατήριο. Αλλά η πιο μεγάλη πλάκα είναι ο άλλος που κόλλησε στην κασέτα του Πάγκαλου «φταίνε όλοι» - κατά το «μαζί τα φάγαμε». Η πλάκα είναι ότι νομίζει ότι λέει κάτι φοβερά νέο την στιγμή που αναπαράγει την δικαιολογία όσων συγκαλυπτουν τον Λεπτό και τους κουμπάρους. Βέβαια, τέτοιους αναζητά και το κύκλωμα των καναλαρχών-έκδοτων που προωθούν την γραμμή "φταίνε όλοι" [εκτός από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ βέβαια που και φοροδιαφυγή κάνουν, και επιλεκτική διαφήμιση πιάνουν από τραπεζίτες και μεγάλο οφειλέτες κατά την κυπριακή εκδοχή του Ζολώτα] αλλά φυσικά έχουν τους συντάκτες να φωνάζουν για άλλους. Θέλουν πειθήνιους ηλίθιους για να εκλέγουν ό,ποιον θέλουν - να τους χαρίζει όφειλες και να  τους κάνει επιχειρηματικές ευκολίες. Ύστερα υπάρχει ο «φίλος των τραπεζών» – γιατί να μην πληρώνουν τα δάνεια όσοι χρωστούν [αυτό το φρούτο ευδοκιμεί στον πολίτη που δεν πληρώνει φόρους], ενώ το άλλο φρούτο θα αρχίσει να επαναλαμβάνει την κασέτα ότι οι άλλοι είναι πρόβατα και εκείνος.. μπεεεε…J..τώρα έχουμε και τους οπαδούς του δικηγόρου που πληρώνεται από το δημόσιο και κανονίζει μπίζνες του ιδιωτικού του γραφείου, που θέλουν να αντικαταστήσουν και το δικαστικό σύστημα με το ιδιωτικό συμφέρον – λέει το μαργαριτάρι «opou iparxi kapnos iparxi kai fwtia!! oloi pira mizes mexri apodixeos tou antithetou».  Θέλει να πει  - όπου μου ρίξουν κόκαλο, δεν χρειάζεται απόδειξη. Εγώ θα φωνάζω σαν πρόθυμο σκυλάκι. Και φυσικά, να καταργήσουμε και τα δικαστήρια, αφού όλοι είναι ένοχοι [εκτός βέβαια από τα ΜΜΕ που φτιάχνουν τα θεάματα, την εισαγγελία που ρίχνει κοκαλάκια κοκ], και φέρουμε και κανένα Πατακό..ο τραμπουκισμός είναι γραφικός, αλλά ίσως να πρέπει να δει και κανείς τις προεκτάσεις όσων φωνάζουν για να λογοκρίνουν τη σκέψη.

 • Μετά τη φυλάκιση του Βαξεβάνη στην Ελλάδα, έχουμε και το πρότυπο – όσοι μιλούν και λένε την αλήθεια μπορεί να πάνε και δικαστήριο και φυλακή. Αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να λογοκριθεί. Ή θα μας πουν οι υπάκουες μαζορέτες εν Κύπρω ότι εκεί είχε δίκαιο ο Βγενόπουλος;..:)

 • Αλήθεια πότε θα δημοσιοποιηθούν μαζί με τον Ζολώτα και οι λίστες επιχορηγήσεων [και διαφημίσεων πληζ] των κύπριων μεγαλοοφειλετών των τραπεζών; Ή μήπως τα ΜΜΕ φοβούνται τις λίστες; Τα ΜΜΕ θέλουν να εκλέγουν πρόεδρο οι 6 ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ. Και ο Παπαδόπουλος του Πολίτη να μας πει το τον όνομα του Σαουδάραβα των 40 εκατομμυρίων…J

 • Θυμάστε τη δαιμονοποίηση της Σολομωνίδου στην Πάφο; Όλα εκείνα τα φαιδρά, τον δημόσιο διασυρμό – και να μην βρεθεί ρε ένας…ένας άντρας, μια γυναίκα δημοσιογράφος να υπερασπιστεί την γυναίκα εκείνη. Τώρα ψευτόμαγκες, τί έγινε ..που είναι η υπόθεση με την συναυλία του Ρουβά; Ποσά πάει η απειλή με sms; Και να το θυμάστε – στον Λίλλη σωπάσατε υπάκουα, ενώ εκεί. Για την Πάφο, αναπαράγατε σαν παβλωφικά poοdle..

 • Τότε η αστυνομία είχε εντοπίσει σε χρόνο ντε-ντε στα πόσα μέτρα ήταν ο Βέργας και προχώρησε σε «εντυπωσιακές» συλλήψεις, τώρα έχουν περάσει δύο και βδομάδες και αστυνομία όχι μόνο δεν προχώρησε σε συλλήψεις για τα απειλητικά τηλεφωνήματα προς την Ει. Χαραλαμπίδου, αλλά εντόπισε μόνο την περιοχή από όπου έγιναν τα τηλεφωνήματα/ μηνύματα. Πάντως, εκείνο το περιοχή Λεμεσού, προκαλεί συνειρμούς J

 • Όταν ξεκίνησε η υπόθεση ΣΑΠΑ, γινόταν ο κακός χαμός ειδησιογραφικά με καθημερινές αναρτήσείς στα ηλεκτρονικά πόρταλ των ΜΜΕ, συνήθως ως κύρια είδηση, και λεπτό προς λεπτό ανταποκρίσεις. Τώρα που ξεκίνησε η ίδια υπόθεση για το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λευκωσίας, ψάχνουμε με φακό να βρούμε τα άρθρα που καταχωνιάζονται. Ιδού, λοιπόν τί γίνεται: «Η Ελεγκτική Υπηρεσία σε επιστολή της ημερομηνίας 30 Μαρτίου 2015, που υπογράφει ο κ. Ανδρέας Χασαπόπουλος, υποδεικνύει, πως ενώ το αρχικό ποσόν του συμβολαίου ήταν €1.797.000 εκτοξεύτηκε στα €2.267.837. Παράλληλα, υποδεικνύεται, ότι ποσό €1.946.336 (πλέον ΦΠΑ) έχει καταβληθεί για ασφαλτοστρώσεις. Για το συγκεκριμένο ποσόν, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητά όπως της υποβληθεί πλήρης και λεπτομερής ανάλυση, ο τρόπος υπολογισμού του, καθώς και η διαδικασία ανάθεσης που ακολουθήθηκε για την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών. [...]Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, ότι όπως ισχύει και με τους υπόλοιπους φιλικούς διακανονισμούς του ΣΑΛ που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα από την Ελεγκτική Υπηρεσία, προκύπτει ότι ο Εργολάβος διόγκωσε με εξωπραγματικά ποσά την απαίτηση του, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το τελικό αποτέλεσμα, και αυτού του φιλικού διακανονισμού, ήταν εις βάρος του, ενώ αντίθετα, ο Ελεγκτής θεωρεί ότι: (α) Ο εν λόγω διακανονισμός είναι ιδιαίτερα επαχθής για τον Εργοδότη (Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας). (β) Δεν φαίνεται να λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι θέσεις του Μηχανικού. (γ) Το ΣΑΛ απεμπόλησε το δικαίωμα αποζημίωσης που δικαιούτο λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του Εργολάβου, ο οποίος - εξόφθαλμα - δεν αποπεράτωσε το Έργο εντός των καθορισμένων χρονικών πλαισίων. Παράλληλα, στην επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφέρεται, ότι κατά τον υπολογισμό των εξόδων διεύθυνσης της επιχείρησης και του κέρδους, ο Εργολάβος χρησιμοποίησε ως ποσοστό εξόδων διεύθυνσης και κέρδους το 19,40%, το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία θωρεί ως εξωπραγματικό. Ο Ελεγκτής παρατηρεί, πως το αντίστοιχο ποσοστό ύψους 9,97%, το οποίο χρησιμοποίησε ο Μηχανικός, θεωρείται λογικό και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.» ( http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/250402/diaspathisi-ston-sal-dierevna-o-gen-elegktis ) Αυτή η διαφοροποίηση στην προσέγγιση παρουσίασης των ειδήσεων για το ίδιο ουσιαστικά θέμα, από που προκύπτει, είπαμε;

 • Ερώτηση – «ίντα πρωταπριλιάτικα είχαν σήμερα οι εφημερίδες;» Απάντηση «ξέρω γω..συνήθως τα μισά που γράφουν εν ψέματα έτσι τζαι αλλιώς. Η κατάσταση τους εν μόνιμη πρωταπριλιά.»

 • Από τα καλύτερα πρωταπριλιάτικα: Marinos Nomikos
  Μην μασάς Πρόεδρε, μπορείς να βγεις άνετα σήμερα και να δεσμευτείς για κάτι. Αν σε παρηγορεί, ούτε τις υπόλοιπες 364 μέρες σε πιστεύουμε

 • Και από το onlycy που δείχνει ότι κάτι κάπου διασώθηκε από τον φευγαλέο φιλελευθερισμό μιας πτέρυγας της δεξιάς που τώρα, πια, όλα τα κάνει γάργαρα – τρέχει να φτιάχνει περιρρέουσες, χειροκροτεί το ρουσφέτι για τους δικούς της [Δ. Γεωργιάδης σαν κωδικός πια], συγκαλύπτει την φοροδιαφυγή των εκδοτών κοκ. Τουλάχιστον μερικοί θυμούνται, και είναι συνεπείς – Ιδού: «Μα θυμάστε τι μας έλεγαν τα κόμματα για τον Αθανάσιο Ορφανίδη; Ότι εάν φύγει ίσως να πέσει και το Ευρωσύστημα. Βεβαίως αυτοί κάτι γνώριζαν. Και αυτό το «κάτι» δεν είχε να κάνει με το Ευρωσύστημα αλλά με το Κυπριακό Σύστημα. Συνεπώς αντικαθιστάτε την λέξη, «ευρωσύστημα» με τις λέξεις «κυπριακό σύστημα», και θα δείτε την αλήθεια. Αυτό που ήθελαν να μας πουν είναι: «Εάν απομακρυνθεί ο Ορφανίδης ίσως πέσει το κυπριακό σύστημα». Και ξέρετε γιατί θα έπεφτε το κυπριακό σύστημα; Διότι απλούστατα ο Αθανάσιος Ορφανίδης ήταν μέρος αυτού του Συστήματος και επί θητείας του οδηγήθηκε το Τραπεζικό Σύστημα στον γκρεμνό, χωρίς κανένα απολύτως εποπτικό έλεγχο. Επί θητείας του 5πλασιάστηκε το μέγεθος του Τραπεζικού Τομέα, επεκτάθηκαν οι Τράπεζες στο εξωτερικό και έμειναν εκτεθειμένες στα όσα ακολούθησαν. Κατά τα άλλα του δόθηκε και αναστολή ποινικής δίωξης και μας λεν ότι ακόμη ψάχνουν τους Ένοχους… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.»
  Αδαής  http://www.onlycy.com/index.php/more-categories/9os-kyklos/item/38965-o-orfanidis

 • Πλαστογραφία του Ιωνά; Το Ανώτατο απέρριψε την προαγωγή βοηθού αρχηγού γιατί θεώρησε ότι το υπουργείο στη δικαιολόγησή του ουσιαστικά παραπλανούσε όταν εισήγαγε τον όρο «εύρος υπηρεσίας» [ ο οποίος δεν υπάρχει στην νομοθεσία] για να υποσκελίσει κάποιον και να διορίσει άλλον που δεν είχε το προσόν της αρχαιότητας-πείρας. Και λέει το Ανώτατο «Η επιτροπή [αξιολόγησης] και ο Υπουργός λειτούργησαν πλημμελώς, αφού έλαβαν υπόψη εξωγενές στοιχείο άγνωστο στο Νόμο.» [Φιλελεύθερος, 1/4/2-15,σελιδα 16].

 • Και ο Ίωνας επιμένει για την κάρτα οπαδού. Να διερευνήσει ό,ποιος αρμόδιος είναι ακόμα κάπως ανεξάρτητος ποιά εταιρεία θα αναλάβει την έκδοση της κάρτας που τόσο θέλει ο Ιωνάς και αν έχει το κόμμα του ή ίδιος οικονομικά συμφέροντα στο θέμα.

 •  Μερικοί άνθρωποι πλησιάζουν το όριο – τουλάχιστον σε επιπέδο εμμονής. Ο βουλευτης του ΔΗΣΥ Ο Κυπριανού, των εκατομμυρίων σε δάνεια που φώναζε δήθεν χωρίς συμφέρον να μην δημοσιοποιηθεί η λίστα των δανείων βουλευτών, αφού τα ΜΜΕ τον κάλυψαν τώρα βγήκε και μας είπε και το εξής χαριτωμένο – η τράπεζα FBME βοηθούσε την κυβερνηση Χριστόφια…γιατί αγόραζε κυπριακά ομόλογα. Τί να πεις; Ένας αχάπαρος δημοσιογράφος ίσως να το έλεγε…αλλά ένας βουλευτης..δηλαδή ρε πρόεδρε των κυνηγών και κορυφαίε των βουλευτών με χρέη, θεωρείς κακό που η τράπεζα αγόραζε κυπριακό χρέος; Πόση κατάντια; Αυτός, αν ήταν σε θέση εξουσίας το 74, θα άνοιγε όντως την πόρτα στην εισβολή «για να φύγει ο Μούσκος»;..τέτοια λογική; Κατά άλλα ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης που έκανε το κόμμα του Κυπριανού είχε στείλει επιστολή στην τράπεζα αμέσως μετά το κούρεμα, ευχαριστώντας την γιατί αγόραζε κυπριακό χρέος. Αλλά εντάξει σιγά που καταλαβαινει ο Κυπριανού από ..Και όσοι τα έχουν με το Θεμιστοκλέους στρέψετε το βλέφαρο σε αυτό το μαργαριτάρι της βαρέλας κοκ….

 • Άκου τί λέει ο Παυλόπουλος ο πρόεδρος της Ελλάδας, μέχρι πρόσφατα μητέρας των νυν ορφανών εθνικοφρόνων – σε λίγο να δείτε που ο Πολίτης θα γράφει ότι πήρε λεφτά από κάποια φόκους: « Αυτό [η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος] δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε με το ρεύμα, επειδή κάποιοι το επιβάλουν και μάλιστα ένα ρεύμα όπως εκείνο του νεοφιλευθερισμού που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις άξιες πάνω στις οποίες η Ευρώπη θεμελιώθηκε. Να γιατί οι δυο έννοιες που σας ανέλυσα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν ποτέ αποδεχόμασταν ότι είναι δημόσιο συμφέρον το ταμειακό συμφέρον του κράτους εν ονόματι της μείωσης των ελλειμμάτων, απλώς και μόνο τότε θα είχαμε χάσει την ουσία του πολιτισμού για τον οποίο γενιές αγωνίστηκαν..»

 • Ένας πολύ καλός τίτλος σχολίου του Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο: «Τι θα κάνει η τράπεζα ένα μηχανουργείο;» Μην βάζες δύσκολα στους υπηρέτες των τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες θα το πουλήσουν παρακάτω…Δέσμες δανείων λένε …και για αυτό μας έφεραν τον Χούριγκαν και τον Άκερμαν να μας λένε λαφαζανιές να μην ανησυχούμε..Όταν θα τα πουλούν τα ταμεία/εταιρείες που θα αγοράσουν τα δάνεια, εκείνοι θα είναι μακριά. Και ο Χάρης κάπου βολεμένος;

 • Ο τσεκκούθκιας τζαι το από’σει μούγιαν μουγιάζεται. Ο ΜΧΣ του Φιλελευθέρου είναι ένας δημοσιογράφος που άμα ακούσει ότι κάποιος είπε ότι τα παίρνουν οι δημοσιογράφοι, γίνεται έξω φρένων. Ρε, μα είσαι πραγματικά «αγαθός» κατά την κυπριακή, οξά απλώς εν η δουλειά σου να αυτοκαρφώνεσαι; Ώστε εν ξέρεις α; Καλά..την άλλη φορά που εν να ασχοληθείς με την φόκους [αν υποθέσουμε ότι πουλάς τζαι τζήνη την κουφέτα] Ρώτα να δούμε αν υπάρχει τζαι δημοσιογράφος [συνάδελφος μάλιστα στο ίδιο ΜΜΕ] στην λίστα; Οξά τζηνα να τα λογοκρίνουν; Τζαι άτε στο τέλος η λίστα θα αποδειχτεί όπως οι άλλες. Να πάμε σε πιο ουσιώδη. Πάει δικαστήριο η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΡΑΕΚ. Ψάξε να δούμε ποιός ήταν ο εμπλεκόμενος δημοσιογράφος. Οξά βολεύκει να λογοκρίνεται τζήνο; Ξέρεις τον τζαι τζήνον.  Πάμε παρακάτω – τώρα από ότι μάλλον θα ξέρεις δυο εφημερίδες είναι στα μασιέρκα – οι «24» τζαι ο Πολίτης. Η πρώτη δημοσιεύκει κάθε εφτομάδα πληροφορίες για φοροδιαφυγή του εκδότη του Πολίτη. 7 εκατομμύρια λαλεί. Ο Πολίτης φυσικά βόσκει αλλού. Ερώτηση πρώτη: εσείς γιατί εν τω ερευνάτε; Φοάστε την λάσπη οξά;…J..Δεύτερη – καλά τζήνοι οι δημοσιογράφοι των δυο εφημερίδων που συγκρούονται τί είναι; γίνετε να έχουν τζαι οι δυο δίκαιο; Άρα, κάποιοι πουλούν χοντρές υπηρεσίες. Να πάμε τζαι στα δικηγορικά γραφεία πίσω που εφημερίδες τζαι τί γράφουν για όσους τους επιχορηγούν; Οξά να πάμε στις διαφημίσεις; Εν εύκολο να παίζεις το αθώο – αλλά άμα κατοικάς σε γυάλινο σπίτι..:)

 • Τί γίνεται με το χρέος του έκδοτη του Πολίτη στο Δημόσιο; Σύμφωνα με τις «24» ο έκδοτης δεν πλήρωσε φόρους για 40 εκατομμύρια. Λοιπόν, θα πληρώσει; Αν εν αθώος γιατί του έκαμαν έρευνα η Κεντρική τζαι από ότι φαίνεται το θέμα του είναι στο σχετικό κυβερνητικό γραφείο. Φόκους…Ατέ σύρετε λλίην σκόνη. Οξά ήταν για τούτο που ετσουνιάστηκεν η εισαγγελία – όταν τους ερώτησαν για συγκάλυψη μεγάλο-οφειλετών.

 • Οι «24» έχουν επίσης είδηση ότι η σύλληψη των 2 ατόμων για την βόμβα σε διαιτητή ήταν τελικά παραπλανητική – όπως τζαι τα φούμαρα που εδιέρρευσεν η αστυνομία. Αφέθηκαν ελεύθεροι – απλώς ήταν οπαδοί της Ομόνοιας τζαι το τηλέφωνο, λέει το κείμενο, δεν ήταν το δικό τους, όπως εδημοσεύτηκεν. Το σημαντικό με τα ΜΜΕ είναι η αντικειμενικότητα…πάνω από όλα..:) τζαι η εγκυρότητα..

 • Πάμε πίσω στις συνομιλίες με αμοιβαίο πάγωμα στις έρευνες για φυσικό αέριο. Όπως τζαι την δεκαετία του 1950, οι προεκτάσεις της σημερινής κατάστασης με την τότε τρίμερη, είναι σαφείς - τζαι οι συνέπειες αν δεν βρεθεί λύση θα είναι ανάλογες. Επειδή ενδιαφέρει μας η λύση, δηλαδή εν είμαστε στο επίπεδο του ανεμόμυλου του Πολίτη, θα το αφήσουμε δαμαί. Αλλά ότι εδημιουργηθηκεν ντε φάκτο προηγούμενο εν γεγονός…

 • Τζαι για το ΤΕΠΑΚ να πούμε μια αλήθεια τζαι μια πραγματικότητα. Το ΤΕΠΑΚ έσωσε το κέντρο της Πόλης και έφτιαξε την νέα Λεμεσό στη βάση της παλιάς. Όποιος δεν αναγνωρίζει ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για το ΤΕΠΑΚ, όχι μόνο έκτισαν ένα πανεπιστήμιο, αλλά δημιούργησαν και μια αισθητική, που εκτιμούν ούλλοι, για την πόλη, είναι ψεύτης. Και η πραγματικότητα είναι η εξής: αρκετοί από όσους κάνουν τους παραπονούμενους, αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε δεν είναι το γιατί νοικιάστηκε το τάδε ή τάδε κτίριο, αλλά γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν εκείνοι. Είναι οι μιζαδόροι που έχουν παράπονο. Να είμαστε ειλικρινείς. Μερικοί είναι όπως τους εργολάβους της Πάφου.

 • Ο Χάσικος ήταν χασιμιός τελευταίος. Τελικά εμφανίστηκε για να δικαιολογήσει την αναπομπή του νόμου «Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) (Αρ.4) Νόμου του 2015» από τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Ο συγκεκριμένος νόμος συνδέεται με ενυπόθηκα από τους εργολάβους και ντιβέλοπερ ακίνητα τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν στους αγοράστες τους και η ψήφισή του ουσιαστικά δικαίωνε τους αγοραστές αφήνοντας εκτεθειμένους τους ντιβέλοπερ. Ανέπεμψε, λοιπόν, τον νόμο ο κος. Αναστασιάδης, (εμ είναι και ο προεδρικός γαμπρός Μισιρλής, αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών[1]) και επιστρατεύθηκε ο Χάσικος για να δικαιολογήσει. Το ενδιαφέρον είναι ότι η πιππίλα των υποχρεώσεων στη δανειακή σύμβαση, αυτή τη φορά ήρθε σε δευτερη μοίρα και μπήκε μπροστά το σύνταγμα. Είπε συγκεκριμένα ο Χάσικος: «Η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, είναι και έγνοια της Κυβέρνησης. Άλλο, όμως, τα ‘θέλω’ μας και άλλο το κατά πόσο αυτά τα ‘θέλω’ συνάδουν με το Σύνταγμα και τη Δανειακή Σύμβαση». Οπότε τί θα γίνει; Για τον προεδρικό γαμπρό και τον αβερωφικό κουμπάρο (που παραμένει πρόεδρος στον εν λόγω σύνδεσμο) θα επιστρατευθεί και πάλι το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να μας αποδείξει για μια ακόμα φορά την ...... «αντισυνταγματικότητα» απουσίας προστασίας των μεγαλοκαρχαριών φαγάνων, όπως έγινε και με τις νομοθεσίες για τις εκποιήσεις;

 • Τελικά για να δει κάποιος δίκες που να στέκουν έστω και σε κάποιο βαθμό πρέπει να πάει στην Πάφο. Για την υπόθεση Αρίστο (ναι, ναι εκείνη που κάποια εποχή έκανε πρωτοσέλιδα και μετά χάθηκε στο άπειρο των ΜΜΕ, αλλά συνεχίζεται) οι συνήγοροι υπεράσπισης ήθελαν να περιληφθεί ως μάρτυρας πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (δηλαδή της επιτροπής που εξετάζει και παραχωρεί άδειες διαχωρισμού οικοπέδων και άδειες οικοδομής) στο Δήμο Πάφου. Όμως η πρόεδρος του δικαστηρίου, απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα επικηρόνοντας κατά κάποιο τρόπο την θέση της δημοκρατίας ότι ο συγκεκριμένος κύριος ενέκρινε την αίτηση της Αρίστο για το διαχωρισμό των οικοπέδον επομένως δεν μπορούσε να θεωρηθεί αξιόπιστος μάρτυρας. Και ναι, υπάρχουν κυπριακά δικαστήρια που κρίνουν ως αναξιόπιστους μάρτυρες. Ακούεις κύριε Σάντη;

 • Και μια και αναφέραμε τον κ. Σάντη, και μια και έχουμε εύλογιες υποψίες ότι μας διαβάζει και καλά κάνει, να τον καλέσουμε για μια ακόμα φορά να μάθει να υπηρετεί τη δικαιοσύνη αμερόληπτα και εμείς ως δίκαιοι άνθρωποι, θα το αναφέρουμε.

 • Α ναι, κάλεσαν τον Π. Πολυβίου να δώσει κατάθεση για τις κυπριακές αερογραμμές. Guess what?  Για τον Πόλυ φταίνε όλοι εκτός από τα δικηγορικά γραφεία.. Δεν συγκάλυπταν.. ούτε υιοθετήθηκαν λόγω διασυνδεσεων..Οί σιορ.. Γεια σου ρε Πολύ..΄ζμα έρθει η ώρα να γραφτεί και ένα βιβλίο για το δικηγορικό σου γραφείο, θα έχει πλάκα…

·         Επιτέλους είχαμε άλλη μια σοβαρή προσπάθεια στα δικαστήρια, ώστε να προχωρήσει διαδικασία χωρίς χάρες. Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχή στη δικαστική διαδικασία για τους πρώην αξιωματούχους της Τράπεζας Κύπρου (οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης) πρότεινε όπως συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία εναντίον ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αφού δεν συγκρούεται με τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ούτε με την εκκρεμούσα διαδικασία έφεσης τους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού σε αυτή την περίπτωση ενώπιον του Κακουργιοδικείου εξετάζονται υποθέσεις στη βάση συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων τα οποία στοιχειοθετούνται στη βάση μαρτυρικού υλικού το οποίο δεν ταυτίζεται με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

·         Μετά από την Ειρένα Γεωργιάδου ήρθε και ο νέος κώδικας της Κεντρικής Τράπεζας για αναδιαρθρώσεις δανείων σύμφωνα με τον οποίο ο δανειολήπτης ως φυσικό πρόσωπο έχει 14 μέρες να υποβάλει τα στοιχεία που ζητούνται για την αναδιάρθρωση, ενώ προσωρινές λύσεις θα παραχωρούνται σε περιπτώσεις που οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας ή δεν μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεση βιώσιμη λύση. Είναι προφανές ότι ο νέος κώδικας συντάχθηκε από άτομα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν ανάγκη να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δικών τους δανείων, αλλά δεν έκαναν καν τον κόπο να διερευνήσουν αν τα στοιχεία που ζητούνται από τις τράπεζες είναι δυνατόν να συλλεχθούν εντός 14 ημέρων. Εκτός φυσικά αν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος: να καταστεί αδύνατο να υποβάλλονται εγκαίρως αιτήσεις για αναδιάρθωση δανείων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αυτόματα αφερέγγυος ο δανειολήπτης και να καταλήγει σε εκποίηση ή πώληση δανείων με συνοπτικές διαδικασίες

·         Όπως ανέφερε η κα. Χρύσω Αντωνιάδου στη Σημερινή ο «λογαριασμός» από τις απώλειες κεφαλαίων των τραπεζών και το κούρεμα ανέρχεται στα ... 30 δις.
· «Κούρεμα» καταθέσεων των ανασφάλιστων καταθετών €8 δις

· «Κούρεμα» - απομείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους και ζημιά τραπεζών €4,6 δις

· Η Τράπεζα Κύπρου φορτώθηκε με το «κούρεμα» €11,4 δις ELA της Λαϊκής Τράπεζας

· Περίπου €3 δις συν τόκοι για το ομόλογο… σωτηρίας της Λαϊκής Τράπεζας και για κυβερνητικές εγγυήσεις

· Διαγραφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους €5 δις των παλαιών μετόχων των τραπεζών

· Εξανεμίστηκαν αξιόγραφα καταθετών €2 δις και περιμένουν δικαίωση (http://www.sigmalive.com/simerini/business/221069/i-mavri-trypa-ton-trapezon-katavroxthise-gyro-sta-30-dis )
Το αποτέλεσμα; Κάπως έτσι·         Τα κοπέλια!!! Οι δημάρχοι, μέσω της Ένωσης Δήμων αποφάσισαν και προχώρησαν στην αναθεώρηση των κανονισμών ώστε να αυξήσουν τις συντάξεις τους που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει μέχρι τον τριπλασιασμό! Και δεν έφτανε αυτό, αλλά το προχώρησαν ακόμα περισσότερο ώστε αυτό να λειτουργεί αναδρομικά! Τί έγινε, κοπέλια?! Δεν έχουν πλέον οικονομικά προβλήματα οι δήμοι; Μέχρι πρότεινος φωνάζατε για τις αποκοπές της κρατικής χορηγίας που έφτανε μέχρι και το 40% και επηρέαζε επικίνδυνα τη λειτουργία των δήμων. Είχαμε και τα τραγελαφικά με το Δήμο Αγίου Δομετίου που απειλούσε με μαζικές απολύσεις και στάση πληρωμών πριν μερικούς μήνες, αλλά και τις συναντήσεις με τη βουλή και το Χάσικο για όλα αυτά. Τί έγινε τώρα, ξεθαρρέψατε επειδή τελικά ενόψει εκλογών και όχι μόνο διατηρείται ο αριθμός των δήμων, άρα και των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, άρα και οι ανάλογες αντιμισθίες παραμένουν, αποφασίσατε να τα φουσκώσετε ακόμα παραπάνω και να φάτε όσα μπορείτε; Πάντως η απόφαση για αύξηση των συντάξεων, ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της Ένωσης Δήμων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάτι που εγείρει εύλογα ερωτήματα
 • Προς κ. Αναστασιάδη: Αγαπητέ χωρκανέ. Όπως θα αντιλαμβάνεσαι, μετά και από την επίσκεψη σου στη Μόσχα, ο ρόλος ενός προέδρου ξεφεύγει από τις προκαταλήψεις με τις οποίες μεγάλωσε. Κατά συνέπεια, θέλοντας ή μη, με όσα λάθη και γκάφες έχεις κάνει μέχρι τώρα, έχεις μπροστά σου καθήκοντα πέρα από το άτομό σου. Μερικοί από τους διορισμένους σου είναι σαφές ότι αδυνατούν να το αντιληφθούν. Μετατρέπουν την Πολιτεία σε μικρομάγαζο δικηγορικών επιχειρήσεων, απειλών και εκφοβισμού, αγνοώντας την αναπόφευκτη αντίδραση-αντίσταση και τους διαχωρισμούς, που δεν θα επουλωθούν, έστω και αν πάρουν μερικά ψίχουλα περισσότερα πρόσκαιρα. Μπορείς, βέβαια, να συνεχίσεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και να συνεχίσει αυτή η κατάντια και η κατρακύλα στην παρωδία του Γιωκρατζισμού στην οποία πάνε μερικοί. Το ότι θα βρεθούν αργά ή γρήγορα μπροστά σε ότι κάνουν, είναι δεδομένο. Αν εσύ δεν κατανοείς σε τί σε σύρουν, είναι θλιβερό. Αλλά με αυτά που ανοίγονται μπροστά θα πρέπει να βρεις τρόπο να μιλήσεις όχι πια σαν όργανο μιας κομματικής συμφεροντολικής ομάδας, αλλά ως ένας εκπρόσωπος μιας κοινωνίας και μιας κοινότητας. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να κυβερνάς με υποσχέσεις καρεκλών και θεάματα κομματοκρατίας. Μάζεψε τους. Το οφείλεις στον εαυτό σου. Δεν έχεις και πολλά περιθώρια. Οι φούσκες σκάνε, η σκόνη ξεφτίζει, αλλά ότι γίνει, αφήνει βαθιές γραμμές.

Τωρά μιλά ο λας!

 • «Σκότωσαν τα παιδιά μου δύο φορές ήταν η ζωή για τις δύο εγγόνες μου και τώρα έχουν εξανεμιστεί οι ελπίδες τους». Αυτό από τον κ. Νεοκλή Νεοκλέους του οποίου τα παιδιά σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία της Ήλιος το 2005 και μεγαλώνει τις εγγονές του. Κατήγγειλε μάλιστα ότι το 2009 η Λαϊκή Τράπεζα μετέτρεψε μέρος των καταθέσεων σε αξιόγραφα, χωρίς επαρκή διαβούλευση και ενημέρωση εκ μέρους τραπεζικών υπαλλήλων. Ενώ απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, απάντηση ότι έχασε την εμπιστοσύνη του σε αυτή και απογοητεύτηκε από το κράτος και τους θεσμούς.
 •  

 • Adonis Florides
  Εύχομαι να ζήσω την ημέρα που η εκλογή Τουρκοκύπριου προέδρου ενός σχολείου δεν θα αποτελεί είδηση.

 • Christos Mais Το να επιμένει "ο άλλος" ότι η σχολή εν Ελληνική (Ελληνοκυπριακή οι τάχα μου political correct) τη στιγμή που το όνομά της εν English School με ξεπερνά!

 • Demetris Demetriou
  Το αστυνομικό/δικηγορικό διαφθαρμένο και διαπλεκόμενο με συνεργασία με τα ΜΜΕ, κράτος του Gotham City, μπροστά στο Κυπριακό μοιάζει στρουμφοχωριό — looking for Batman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου