29 Μαρ 2015

They are coming all over II: ΞενοδοχοϋπάλληλοιΞενοδοχοϋπάλληλοι βρέθηκαν κι αυτή έξω από τη βουλή και το υπουργείο Εργασίας. Σε ανακοίνωσή τους με την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους επιθυμούν να προβούν σε «καταγγελία της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί  με την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και της νομοθεσίας για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία" και να «απαιτήσουν τη νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων τους για να προστατευθούν από την εργοδοτική ασυδοσία". Ξεκινώντας από το οίκημα της ΣΕΚ στη  Λευκωσία πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Εργασίας και τη βουλή για την επίδοση ψηφισμάτων.

Στην πανσυνδικαλιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων επεκράτησε ένταση όταν επιχείρησαν να μετακινήσουν το κιγκλίδωμα που στήθηκε για να τους κρατήσει μακρυά από το κτίριο της βουλής.

Καταγγέλοντας ότι οι εργοδότες τους χρωστού μισθούς τριών χρόνων και σε περιπτώσεις εκβιάζονται με απόλυση, υποχρεώνοντας το προσωπικό να εργάζεται 14 ώρες την ημέρα, 6 φορές τη βδομάδα με μισθό 500 ευρώ, προειδοποίησαν με επ’ αοριστον απεργία εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα στον κλάδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου