15 Μαρ 2015

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις εκποιήσεις: μια πρώτη αντίδραση πολίτη που παρέδωσε το κλειδί διαμερίσματος επιδεικτικά, προκαλώντας και εκδήλωση διαμαρτυρίας και ανακοίνωση του κινήματος ενάντια στις εκποιήσεις για την ευρύτερη κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τα νομοσχέδιαΟ κ. Χατζηγιάννης παρέδωσε επιδεκτικά το κλειδί του διαμερίσματος του στην Τράπεζα Κύπρου, ως διαμαρτυρία για ένα καθεστώς, όπου όσα και να πλήρωνε, τελικά θα έμενε μόνιμα χρεωμένος. Την ημέρα της παράδοσης δημιουργήθηκε και μια τοπική κινητοποίηση που έδωσε το στίγμα του τί θα ακολουθήσει. Από την άλλη πλευρά, ο δημοσιογράφος Μ. Περσιάνης που ανέλαβε πρόσφατα εκπρόσωπος τύπου της τράπεζας φάνηκε να έχει αφομοιωθεί στο ρόλο του υπερασπιστη του αφεντικού του τόσο πολύ, που προκάλεσε μέχρι και αντίδραση συνάδελφων του.
Την ώρα που συμπολίτης μας έλεγε τον πόνο του, ο Περσιάνης χειρονομούσε με δόση ειρωνείας (για κάποιους) ή δυσαρέσκειας. Κοιτούσε με νόημα προς τα πάνω, μάλιστα. Ό,τι και να ήθελε να εκφράσει με τις κινήσεις των χεριών του και το βλέμμα του, το σίγουρο είναι ότι αντιμετώπιζε με… ελαφρότητα το πρόβλημα ενός ανθρώπου που είναι σε πολύ δύσκολη θέση (η διαπίστωση για την ατυχή αντίδρασή του και τη γενική του στάση δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά εκφράστηκε από πολλούς άλλους δημοσιογράφους).


Ανακοίνωση του κινήματος ενάντια στις Εκποιήσεις 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Για ακόμα μια φορά, η πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις, ώστε να δοθεί χρόνος για να διαμορφωθεί το πλαίσιο της αφερεγγυότητας που υποτίθεται θα δίνει προστασία για την πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη.
 Η αναστολή όμως που δόθηκε έδωσε τον χρόνο στις τράπεζες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εκποίησης, που όπως προνοεί ο νέος νόμος είναι οι επιστολές που αποστέλλονται για εξώφληση των καθυστερημένων ποσών.  Πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν πάρει και την δεύτερη επιστολή, η Τρίτη θα ορίζει τόν τόπο και χρόνο του πληστειριασμού.
 Ταυτόχρονα εταιρείες με ξένα συμφέροντα ΄εχουν δημιουργήσει γραφεία στην Κύπρο με σκοπό την αγορά πακέτων δανείων. Τα πακέτα που θα πωλούνται όμως δέν περιλαμβάνουν μόνο τα μή εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και εξυπηρετούμενα.
Τα 4 νομοσχέδια που κατατέθηκαν για συζήτηση στην βουλή τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τις τράπεζες . Τό πέμπτο νομοσχέδιο που αφορά τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή τον απλό κόσμο ακόμα δέν έχει κατατεθεί στην βουλή προς συζήτηση.
Καλούμε όλους τους βουλευτές να εκτελέσουν το εντεταλμένο καθήκον τους να προστατέψουν την πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη. Τούς καλούμε με την συζήτηση του πέμπτου νομοσχεδίου να προστατέψουν εμάς τους απλούς ανθρώπους από τα νύχια των αρπακτικών, που περιμένουν για να ξεσπιτώσουν ομαδικά τον κόσμο.
Καμμιά ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορεί να βασιστεί στο ξεσπίτωμα αθώων ανθρώπων, ανθρώπων που δέν έφεραν την κρίση αλλά υποφέρουν απο την κρίση.

Καλούμε όλο τον κόσμο σε αντίσταση σε δυναμικό αγώνα, μόνο με δυναμική διεκδίκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας μπορούμε να κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου