15 Μαρ 2015

«Οι Ένοχοι Κυκλοφορούν Ελεύθερα»

Γράφει το Άγρυπνο Μάτι

Το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΤΑΣ είναι το μεγάλο θύμα της σκευωρίας που έχει γίνει στη δίκη της Δρομολαξιάς επειδή για να καταδικαστούν στοχευμένα συγκεκριμένα άτομα θυσιάστηκαν και θυσιάζονται τα συμφέροντα του.
Όπως ακούστηκε στη δίκη της Δρομολαξιάς, η εκτέλεση του έργου έχει σταματήσει εδώ και καιρό από τους εργολάβους, επειδή δεν πληρώνονται από το Ταμείο ένεκα των διαφορών του Λίλλη και του Ταμείου. Ο Λίλλης, μετά την σύλληψη και κράτηση του μέχρι τις 9/09/2013 και εφόσον εξασφάλισε τη μη δίωξη του από την Εισαγγελία, ξεθάρεψε τόσο πολύ που έστειλε επιστολές στο Ταμείο για να σταματήσει η πληρωμή των εργολάβων από το Ταμείο, παρά του ότι ο ίδιος είχε εξουσιοδοτήσει το Ταμείο προηγουμένως να πληρώνει τους εργολάβους κατευθείαν.
Η κατευθείαν πληρωμή των εργολάβων από το Ταμείο προέκυψε μετά που ο Λίλλης, ενώ εισέπραττε τα λεφτά του Ταμείου, τα ξόδευε προσωπικά στην ΑΛΚΗ σε ψηλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και άφηνε τους εργολάβους απλήρωτους.
Το έργο ΑΕΡΟ είναι αυτή την στιγμή σταματημένο και δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να τελειώσει το έργο, εφόσον ο Λίλλης έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσό που είχε να παίρνει η εταιρεία του WADNIC από την συμφωνία του με το Ταμείο.
Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Λίλλης,
τώρα, έχει τερματίσει την συμφωνία της εταιρείας του με το Ταμείο και έχει καταχωρήσει και αγωγή εναντίον του Ταμείου, ζητώντας αποζημιώσεις 4,500.000 ευρώ
Η ασυλία που έχουν δώσει οι διωκτικές αρχές και η εισαγγελία στον Λίλλη, τον έχουν αποθρασύνει σε βαθμό που ζητά και τα «ρέστα» από πάνω, εφόσον τα λεφτά που έπαιρνε η εταιρεία Wadnic δεν έμεναν στα ταμεία της, αλλά τα ξόδευε ο Λίλλης προσωπικά. Και έτσι τώρα το Ταμείο είναι εκτεθειμένο, εφόσον εκτός του ότι δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά από την συμφωνημένη τιμή αγοράς του ΑΕΡΟ για να παίρνει η εταιρεία και να τελειώσει το έργο (βλέπε αποζημιώσεις στους εργολάβους για καθυστερήσεις) υπάρχουν και τα πιο κάτω προβλήματα:
Επειδή το ακίνητο που αγόρασε το Ταμείο της ΣΥΤΑ, είναι το μοναδικό της Wadnic για να δώσει φοροαπαλλαγή το Τμήμα Φορολογίας και να μεταβιβαστεί το ακίνητο από την εταιρεία στο Ταμείο, θα πρέπει να γίνουν λογιστικά βιβλία της εταιρείας WADNIC (δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή) για όλα τα χρόνια ύπαρξης της (δηλαδή από το 2007) και να πληρωθούν οι φόροι της προς το κράτος για την πώληση του έργου ΑΕΡΟ. Η Wadnic έχει πωλήσει το όλο ακίνητο της για το ποσό των 24,050.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) προς το Ταμείο και εφόσον τα έξοδα αγοράς του ακινήτου και τα έξοδα ανέγερσης των γραφείων ήταν 10,000.000 ευρώ, άρα ο φόρος της  εταιρείας στο κέρδος που έχει κάνει, δεν θα είναι χαμηλότερος από 3,500.000 συν τόκους από το 2011. Λεφτά, τα οποία η Wadnic δεν έχει να  πληρώσει, επειδή τα ξόδεψε ο Λίλλης και επομένως, δεν θα γίνει δυνατή η μεταβίβαση του ακινήτου στο Ταμείο, εκτός αν τα πληρώσει το ίδιο το Ταμείο στο Τμήμα Φορολογίας.
Επίσης, η εταιρεία Wadnic χρωστά στο Φ.Π.Α. το ποσόν των 2,100.000 ευρώ και η υπηρεσία Φ.Π.Α. θα βάλει ΜΕΜΟ στο ακίνητο ώστε να τα εισπράξει. Άρα για να μεταβιβαστεί το ακίνητο στο Ταμείο, θα πρέπει να πληρωθεί και το ποσό αυτό από το Ταμείο, επειδή ο Λίλλης και η εταιρεία του δεν έχουν οποιαδήποτε άλλη περιουσία.
Όπως φαίνεται από τα πιο πάνω, για να δώσει τις «υπηρεσίες» του ο Λίλλης στους ανακριτές και στην εισαγγελία, ζήμιωσε και θα ζημιώσει το Ταμείο μερικά εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να διώξουν άτομα για αδικήματα που το συνολικό ποσό τους στα κατηγορητήρια ήταν το ποσόν των 740.000 ευρώ.
Αφού κριτήριο της Εισαγγελίας, όπως ανέφεραν στο Δικαστήριο για τον υποβιβασμό της υπόθεσης του Λίλλη και των Αστυνομικών της ΚΥΠ από το Κακουργοδικείο στο Επαρχιακό Δικαστήριο ήταν το χαμηλό ποσόν των 40,000 ευρώ, γιατί έχουν διώξει του κατηγορούμενους  για τα πιο πάνω ποσά στο Κακουργιοδικείο και άφησαν το Λίλλη στο απυρόβλητο για τα τόσα εκατομμύρια που έφαγε από το Κράτος, όπως εξηγείται πιο πάνω αλλά και από το Ταμείο;
Γιατί δεν τον δίωξαν για τα εκατομμύρια που πήρε από την εταιρεία
Wadnic για προσωπικές του φιλοδοξίες και σπατάλες στην ΑΛΚΗ και σε άλλα προσωπικά του έξοδα. Τα λεφτά ανήκαν στην εταιρεία και όχι στον Λίλλη και δεν είχε δικαίωμα να τα παίρνει από την εταιρεία, εφόσον ούτε καν μέτοχος δεν ήταν ο ίδιος προσωπικά στην εταιρεία.
Εξαπάτηση Ταμείου της ΣΥΤΑ για αγορά του ΑΕΡΟ     
Όπως φαίνεται από τη μαρτυρία που είχε ενώπιον του το Δικαστήριο, το Ταμείο εξαπατήθηκε από τον Λίλλη και τους συνεργάτες του, με σκοπό να το πείσει να αγοράσει το ΑΕΡΟ και αυτό αποδεικνύεται από την έγγραφη και ηλεκτρονική μαρτυρία που υπάρχει. Οι ανακριτές έκλεισαν τα μάτια τους μπροστά στην μαρτυρία αυτή, επειδή δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια τους για ενοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων:
Πάνω στο σκληρό δίσκο συνεργάτη του Λίλλη βρίσκονται συνταγμένα όλα τα έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πεισθεί το Ταμείο να αγοράσει ή να επενδύσει στο ακίνητο της εταιρείας Wadnic. Δηλαδή, ακόμα και έγγραφα τα οποία υποτίθεται τους τα έδωσαν τρίτα πρόσωπα για να βεβαιώσουν την πείρα της εταιρείας, ή τις συστάσεις για την εταιρεία WADNIC ή συμφωνίες με την εταιρεία WADNIC, έγιναν σε αυτόν τον υπολογιστή.
Για να πεισθεί το Ταμείο να αγοράσει το έργο, και επειδή δεν είχε πείρα η εταιρεία Wadnic στον κατασκευαστικό τομέα, παρουσίασαν στο Ταμείο συμφωνία με την εταιρεία HASSAPIS DEVELOPERS ότι δήθεν θα ήταν διευθυντής του έργου ΑΕΡΟ, πράγμα που ουδέποτε έγινε στην πράξη, αλλά απλώς ξεγέλασαν το Ταμείο. Αυτό το έγγραφο υπάρχει σε draft μορφή στον υπολογιστή του συνεργάτη του Λίλλη.
Επίσης, ενώ η εταιρεία του Λίλλη, Echecklis, δημιουργήθηκε στο τέλος του 2009, την έχουν παρουσιάσει στο Ταμείο ως συνεργάτη της εταιρείας HASSAPIS με την οποία, υποτίθεται, κατασκεύασαν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε διάφορα έργα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εφόσον η εταιρεία αυτή δεν υπήρχε πριν. Η εταιρεία HASSAPIS ουδέποτε ήταν διαχειριστής του ΑΕΡΟ, εφόσον μόλις υπέγραψε ο Λίλλης με το Ταμείο, τους εξαπόστειλε.
Επίσης, ενώ παρουσίασαν στο Ταμείο Business Plan, στο οποίο αναφέρονταν σε 9 κτίρια που θα ανεγείρονταν και από τα οποία το ταμείο, τελικά, αγόρασε τα 4, στο τέλος έκτισαν 4 μόνον τα τέσσερα και επομένως και εδώ ξεγέλασαν το Ταμείο. Ήξεραν πριν την υπογραφή της συμφωνίας με το ταμείο ότι δεν μπορούσαν να κτίσουν 9 κτίρια και όμως στην συμφωνία 25/02/2011 δεσμεύτηκαν να κτίσουν 9 κτίρια.
Στο Business Plan με το οποίο έπεισαν το ταμείο για να επενδύσει, αναφέρονται ψευδώς σε υποβολή αιτήσεων για οικοδομικές άδειες και εκτέλεση του έργου σε 18 μήνες, ενώ οι οποιεσδήποτε αιτήσεις για άδειες οικοδομικές και πολεοδομικές άδειες έγιναν μετά την υπογραφή της συμφωνίας με το Ταμείο, δηλαδή μετά την 25/02/2011. 
Όμως, το πιο σημαντικό από ότι έχει ακουστεί στη δίκη είναι ότι έπεισαν το Ταμείο να αγοράσει 4 από τα 9 κτήρια που θα έχτιζαν στη βάση των αρχιτεκτονικών σχεδίων άλλου αρχιτέκτονα από αυτά που, τελικά, υπόβαλαν στην Πολεοδομία, χωρίς να αποκαλύψουν στο Ταμείο ότι δεν μπορούσαν να κτίσουν 9 κτήρια, αλλά μόνο 4, πράγμα που, αν το έκαναν, ίσως το Ταμείο να επέλεγε να μην επενδύσει στο έργο.
Το «ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ» παρακολουθεί και ακούει.

Το έργο ΑΕΡΟ είναι αυτή την στιγμή σταματημένο και δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να τελειώσει το έργο, εφόσον ο Λίλλης έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσό που είχε να παίρνει η εταιρεία του WADNIC από την συμφωνία του με το Ταμείο.
Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Λίλλης,
τώρα, έχει τερματίσει την συμφωνία της εταιρείας του με το Ταμείο και έχει καταχωρήσει και αγωγή εναντίον του Ταμείου, ζητώντας αποζημιώσεις 4,500.000 ευρω. Η ασυλία που έχουν δώσει οι διωκτικές αρχές και η εισαγγελία στον Λίλλη, τον έχουν αποθρασύνει σε βαθμό που ζητά και τα «ρέστα» από πάνω, εφόσον τα λεφτά που έπαιρνε η εταιρεία Wadnic δεν έμεναν στα ταμεία της, αλλά τα ξόδευε ο Λίλλης προσωπικά. ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου