29 Μαρ 2015

Σπόντες


·         Αυτή την εβδομάδα οι πραγματικές εξελίξεις ήταν γύρω μας – και μια στα παρασκήνια. Η Ελληνική κυβέρνηση άνοιξε ένα νέο παράθυρο στις διαπραγματεύσεις με την παρουσία Τσιπρα στο Βερολίνο αλλα και το άνοιγμα της πιθανότητας στάσης πληρωμών στις δυτικές τράπεζες-υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα ανατολικά μας η κρίση στην Υεμένη ολοκληρώνεται με περιφερειακή εμπλοκή και έτσι όλες οι χώρες της περιοχής βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση – χαμηλών τόνων για την ώρα. Και στο εσωτερικό τα στοιχεία για την σύγκρουση συμφερόντων του κ. Ερωτοκριτου, ενώ ήταν βοηθός γενικός εισαγγελέας είναι κραυγαλέα, αλλα και τα δεδομενα, όπως εμφανίζονται, δείχνουν μια κρίση διαπλοκής που θέτει πια την λειτουργία των δικηγορικών γραφείων υπό ανοικτή συζήτηση. Και ταυτόχρονα ένας έκδοτης φέρεται να χρωστά εκατομμύρια στο φόρο εισοδήματος και να μην πληρώνει για πάνω από δεκαετία. Και τι φρόντισαν να ρίξουν στο θέαμα τα ΜΜΕ;..focus..Όπως συμβαίνει και στο «1984» του Όργουελ, η χειραγώγηση προσπαθεί να βάψει το άσπρο-μαύρο, την ειρήνη-πόλεμο, το ψέμα-αλήθεια. Η πραγματικότητα ευτυχώς σαρώνει αυτές τις φούσκες. Θα το περίγυρο θα επανέλθουμε. Για την τοπική φαιδρότητα θα τα γράψουμε γιατί «τα κείμενα μένουν»..Η κατάντια που δεν έχει πάτο - Δεν μας έφταναν οι Τράπεζες τώρα τα ΜΜΕ θα εκφράζουν την φωνή των δικηγορικών γραφείων που προσπαθούν να κρύψουν την διαπλοκή τους; Πουλώντας καραμέλες φόκους. Με τον τίτλο «καταρρέει η λίστα..» ο Φιλελεύθερος μας ανακοίνωσε την λογοκρισία της λίστας των εκροών. Όλη η προσπάθεια από τον Μάρτιο του 2013, είχε ως στόχο να συγκαλυφθεί το θέμα των εκροών από την οικογένεια του προέδρου και άλλων. Θυμηθείτε πως στήθηκε η προσπάθεια και τα στάδιά της και τότε θα καταλάβετε τον ρόλο της φόκους σαν κουφέτας. Στην αρχή χρησιμοποίησαν τέως δικαστικούς για μια έρευνα της πλάκας, αφού δεν μπορούσαν να νομικά να διερευνήσουν την κυβέρνηση. Μετά άρχισαν να κατασκευάζουν σκάνδαλα, μετά διοχέτευαν λίστες κλπ, και στο τέλος, μας είπαν γιοκ δεν γίνεται. Η συνταγή πίσω από την Focus. Ας αντιπαρατεθούμε, λοιπόν, στο ψέμα με δυο απλά αιτήματα – να δημοσιοποιηθεί η λίστα όλων όσων πήραν χρήματα από τα 50 εκατομμύρια που διέθεσε η εταιρεία του Ζολώτα [να δείτε που τώρα θα αρχίσουν να λένε – μα υπήρχαν και έντιμοι..:)..Να απαντήσει ο γενικός εισαγγελέας αν διερευνάται η φοροδιαφυγή του εκδότη του Πολίτη [για μια υπόθεση φοροδιαφυγής καταδικάστηκε και ο Χριστοδουλος έτσι και αλλιώς]..Είναι πολλά τα εκατομμύρια Γιάννη


 • Την προηγούμενη βδομάδα αγγίξαμε τελικά την ουσία. Όχι μόνο συνδέσαμε χρονικά τη σχέση της υπό διερεύνηση «δωροδοκίας» Ρίκκου από το γραφείο Νεοκλεους με την προσφορά του Ρίκκου στην υπόθεση της Providencia, αλλά θέσαμε και το ερώτημα, πώς θα αντιδράσουν οι υποτιθέμενοι «ηθικοί κήρυκες» των ΜΜΕ. Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση – έριξαν σκόνη φόκους και σιωπή λογοκρισίας. Και άρχισαν πάλι τα πρωτοσέλιδα θεάματα σαν χαλασμένος δίσκος που επαναλαμβάνεται. Θα είναι και αυτή η βδομάδα τεκμήριο μιας αθλιότητας..Αλλά αν νομίζετε ότι με τις φούσκες θα λογοκρίνετε, ξυπνάτε από την αυτοΰπνωση. Πριν το 2013, τρεχάτε για τις τράπεζες, τώρα για τα δικηγορικά γραφεία [..και του Νεοκλέους και του Ρίκκου κλπ]..Η φούσκα έσκασε και ακόμα δεν καταλάβατε γιατί δεν σας πίστευε ο κόσμος και ναυάγησε το σενάριο του καθολικού κουρέματος τον Μάρτιο του 2013. Στην Ελλάδα ακόμα δεν κατάλαβαν πως εκλέγηκε ο Τσίπρας. Δεν σας πιστεύουν. Ο κουρνιαχτός που σηκώνετε κάθε φορά που θέλετε να πουλήσετε εξυπηρέτηση, είναι τόσο όμοιος με την προηγούμενη φορά, τα κλισέ τόσο πληκτικά επαναλαμβανόμενα, που προκαλούν μόνο ειρωνικό χαμόγελο..Ωστέ δεν έχετε τίποτα άλλο ε;..Θα δείτε και πάλι την φούσκα να σκάζει στο πρόσωπο σας..


 • Η είδηση της βδομάδας ήταν, φυσικά, ο Ρίκκος και η διαπλοκή που διερευνάται. Ο Φιλελεύθερος, τουλάχιστον, την Παρασκευή είχε αναφορά στο ότι η έρευνα καλύπτει και το θέμα της Providencia. Εδώ, δηλαδή, που μάλλον έγινε η ανταλλαγή με το δικηγορικό γραφείο – εγώ 600,000 ευρώ, εσείς πάρτε από εμένα το εισιτήριο για τα 200 εκατομμύρια της ρωσικής υπόθεσης. Κατά τα άλλα σιωπή. Άντε, ας πούμε ότι σέβονται την έρευνα Καλλή. Καλά, σε άλλες περιπτώσεις γιατί εν εσέβουνταν την έρευνα τζαι εκατασκευάζαν κλίμα; Η κωμωδία των κυπριακών ΜΜΕ. Τζαι τι μαγικά που ξαφνικά όπως τα κουρδισμένα στρατιωτάκια έτρεξαν μερικοί στο θέαμα φόκους. Καλά τζιαμαί εν έπρεπε να περιμένετε να δείτε τα τεκμήρια; Αλλά άμα το θέμα είναι η υπηρεσία..:)

 • Ενδιαφέρον τζαι ίσως ύποπτο ότι το πόρισμα Καλλή θα παραδοθεί μέσα στο Πάσχα. Αλλά ας μην είμαστε καχύποπτοι. Πρέπει να δίνεις όλη την ευκαιρία καλής πρόθεσης, για να είσαι σίγουρος στο τέλος…J…Τα ΜΜΕ μας πάντως που αγαπούν τόσο πολύ τον Γενικό Ελεγκτή ξαφνικά τα γέρημα ξέχασαν να θκιεβάζουν. Η υπόθεση προσπάθειας παράκαμψης του γενικού εισαγγελέα σε θέμα που αφορούσε το δικηγορικό γραφείο του Ρίκκου και το ΙΠΕ..δεν έφτασε στα πρωτοσέλιδα..Να σας κυβερνούν μέχρι τζαι τα ασήμαντα δικηγορικά γραφεία τζαι να σιωπάτε υπάκουα εσείς πάλαι ποτέ φορείς της 4η εξουσίας..:)..Τζαι υποτίθεται εν πρέπει να γελούμε;

 • Ο Πολίτης απόλυτα γραφικός – για τις 10,000 του Παπασάββα θα έκανε χαρακίρι, για τις 600,000 του Ρίκκου εν έμπορεν να δει καν το θέμα. Ιδού η κωμωδία λοιπόν. Πολίτης – η επιχείρηση κατασκευής θεαμάτων ενός businessman που την  χρησιμοποιεί για να απειλεί αντιπάλους και να λογοκρίνει υποθέσεις φίλων και ημέτερων. Και άλλοι το κάνουν. Αλλά τέτοια ξεφτιλισμένη αποκάλυψη…

 • Απολαύστε μετατόπιση που θα διδάσκεται στο μέλλον σαν παράδειγμα της χειραγώγησης των κυπριακών ΜΜΕ..μια εποχή. Και ως ένδειξη χιούμορ τι περίμεναν μερικοί να γίνει πιστευτό. Ξαφνικά, ο Ρίκκος είναι εκτεθειμένος. Δεν είναι μόνο η Δέφτερη που έστιασε στην «σύμπτωση»-ανταλλαγή της Providencia με τις 600,000 που ζητούσε από την Λαϊκή. Ξαφνικά, το γραφείο του Νεοκλέους ήταν εκτεθειμένο. Είναι που είναι εκτεθειμένος και ο Πρόεδρος, η Γιωρκάτζη. Και ο Ρίκκος. Ο Παράσχος τυχαία ή μη ρίχνει και λίγο Μιλόσεβιτς στο τραπέζι – το θέμα είναι κάπως παραπλανητικό [είχε να κάνει με το εμπάργκο και όχι με ξέπλυμα αλλά τέλος πάντων άλλη ιστορία] αλλά συνδέεται με το κούρεμα. Λέγεται ότι εκβίασαν την κυπριακή αντιπροσωπεία με το ξέπλυμα και στοιχεία για την υπόθεση Μιλόσεβιτς. Τώρα γιατί έπρεπε να την εκβιάσουν, αφού είχε δεχτεί προκαταβολικά, είναι άλλο θέμα. Απλώς, επειδή το θέμα είναι των ημερών. Όπως και να έχει το πράγμα, ο Παράσχος μετατόπισε κάπως την έμφαση. Οπότε νά’σου και ο γενικός εισαγγελέας, χωρίς άμεσο λόγο, να μας διαβεβαιώννει ότι πάνε καλά οι έρευνες για την  focus. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Εδώ ο κ. Κληρίδης δεν μιλά για ένα σωρό άλλα θέματα, αλλά το θυμήθηκε αυτό, σε αυτή την συγκυρία; Κάτι θέλει να πει σε σχέση με τον Ρίκκο αυτή η σιβυλική κίνηση. Αλλά να την τοποθετήσουμε μετά την απόφαση-πόρισμα Καλλή. Καταγράφεται στα θετικά πάντως και η εξάωρη ανάκριση και ότι σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η συζήτηση εστιάστηκε στην Providencia και την δωροδοκία. Δηλαδή, είναι και διαφορετικά θέματα; …J..Τέλος πάντων. Οπότε νά’σου ο Πολίτης να πουλά σκόνη για κορόϊδα. Ανακάλυψε ο Πολίτης ότι ο Βγενόπουλος που θα τα έβαζε με το κατεστημένο [έτσι έλεγε πρωτοσέλιδα ο Πολίτης τον Μάιο του 2009 – έχουμε και το τεκμήριο ..:)] ξαφνικά, ήταν ύποπτος από το 2008 – όχι βέβαια γιατί επιχορηγούσε την προεκλογική εκστρατεία του  Κασουλίδη [τον οποίο στήριζε ο Πολίτης] ή ότι έστελλε εμβάσματα στον κ. Αναστασιάδη [για τον οποίο ο Πολίτης έγινε χαλί για να τον εκλέξει] αλλά γιατί υπάρχει υποψία ότι μέσω κάποιων αριστερών [αφού δεν βγαίνει να υπάρχει έμβασμα στο ΑΚΕΛ] επιχορήγησε την προεκλογική του 2008. Και που ξανακούστηκε να παίρνουν και άλλοι, εκτός από τον Πολίτη και το κόμμα του επιχορηγήσεις; Άσε που είναι ακόμα πιο χαριτωμένη η κατάσταση, αφού η αριστερά είναι αυτοί που φώναζαν για τις τράπεζες , και τον Βγενόπουλο, ενώ ο Πολίτης αυτός που φώναζε να μην κατηγορούν τις τράπεζες. Τί χαριτωμένο. Ο απολογητής των τραπεζών πουλά πρωτοσέλιδα. Σκόνη για κορόϊδα που κάποτε [ίσως πιο σύντομα από ότι φαντάζεστε] θα ολοκληρώσει την εικόνα της φυλλάδας που μπορεί να ονομαστεί επάξια Αυριανή της Κύπρου.

 • Το χειρότερο πρόβλημα με τα κυπριακά ΜΜΕ είναι η προβλεψιμότητα τους. Ας πάρουμε την αυτού  φαιδρότητα τον Πολίτη. Έχει πρόβλημα η κυβέρνηση, αγγίζουν οι υποψίες του κοινού τα υπόγεια των τραπεζών και τα δικηγορικά γραφεία; Τότε ο Πολίτης θα ρίξει σκόνη σκανδαλοθηρίας με στόχο την αριστερά. Τόσο προβλέψιμος, που αν ενταχθεί στο σύστημα στοιχημάτων, θα κερδίζαμε εύκολα μεν, αλλά δεν θα απέδιδε και τίποτα, αφού είναι τόσο προβλέψιμος  – πέρα από την ψυχαγωγία του πανικού που προδίδουν τα πρωτοσέλιδα. Διότι αυτές τις μέρες στον Πολίτη υπάρχει μεγάλο άγχος. Θα βγει ο μήνας χωρίς να κατηγορηθεί ο ιδοκτήτης του για φοροδιαφυγή; Ιδού το ερώτημα. Τα άλλα όλα είναι φούσκες. Κύριε Κληρίδη, αναμένουμε και για εκείνο ανακοίνωση.

 • Σύμφωνα με την εβδομαδιαία «24» ο εκδότης των πρωτοσέλιδων, ο Πολίτης οφείλει 7 εκατομμύρια σε φόρους.  Και μάλλον θέλει να του τα χαρίσουν. Και ρίχνει focus  για τα κορόιδα…

 • Να το θυμάστε - τα θεάματα και οι "δίκες" των πρωτοσέλιδων δεν είναι απλάώς παραπλανητικες,εχουν και στόχο την απαλλαγή των βασικά εμπλεκομένων για αυτό και τα ένοχα ΜΜΕ κάνουν την πάπια, όταν φτάσει η συζήτηση στα τεκμήρια: Δρομολαξιά απαλλάγηκε ο Λίλλης που οργάνωσε το όλο σκηνικό, στην Πάφο απαλλάγηκαν οι εργολάβοι που πήραν 38 εκατομμύρια, με το θέαμα της  focus θα απαλλαγεί ο Βγενόπουλος.

 • Προς Ν. Παπαδόπουλο. Πώς την έπαθες έτσι; Μια χαρά πήγαινε η επικοινωνιακή σου τακτική τον τελευταίο χρόνο. Εντάξει σε είχαν στο στόχαστρο, αλλά την έβγαλες καθαρή από την Πάφο. Και τώρα πήγες σαν τον χάννο να κάνεις την μαζορέττα του Πολίτη. Άτε ρε Νικόλα..φτηνό. Μιλάς εσύ καλέ μου για επιχορηγήσεις; Κοτζάμ δικηγορικό γραφείο, κοτζάμ οικογένεια με δυο προεδρικές προεκλογικές εκστρατείες; Ευκόλυνες τον Λιλλήκα να πάρει πόντους αριστερά.

 • Και κατά άλλα αυτές οι θεματικές μετατοπίσεις σημαίνουν ότι μάλλον βγαίνει το ΑΚΕΛ πάνω στις δημοσκοπήσεις και τρέχουν τα επιτελεία να προλάβουν..Ο καθένας με τον πόνο του τζαι την δουλειάν του..

 • Προς Καθημερινή. Ατέ ρε παιθκια μεν γίνεστε τζαι γελοίοι – μιλάτε εσείς με την υπόθεση Ρίκκου-Νεοκλεους στην πλάτη σας; Είπαμε να είμαστε ευγενικοί, αλλά σεβαστείτε και την νοημοσύνη μας ως αναγνώστες – αν θα καταλήξετε σε επίπεδο Πολίτη να το πείτε να γλιτώνουμε και την ταλαιπωρία της πληκτικής ανακάλυψης του εμφανούς. Δηλαδή εσείς θεωρείτε την επιχορήγηση των κομμάτων από επιχειρήσεις πρόβλημα [και στην ύστατη κωμωδία την παραληρήσατε με κλοπή στο εκδοτικό σας] ενώ η υπόθεση του Ρίκκου με την Providencia, τί είναι; Ντροπή ρε. Έχετε και ένα όνομα μερικοί από εσάς. Η εφημερίδα σας προβάλει τις θέσεις του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους [με τα καλά και τα κακά του – δεν είμαστε στη διαδικασία δαιμονοποίησης εμείς όπως μερικοί άλλοι] οπότε το να καμώνεστε ότι δεν είδατε τίποτα στην υπό έρευνα διαπλοκή και συναλλαγή που μπορεί να αφορά και δωροδοκία, και να φωνάζετε για τους…πολιτικούς, είναι ανέκδοτο. Δυστυχώς για εσάς είσαστε το ίδιο και χειρότερο εκτεθειμένοι. Θυμάστε τι γράφατε για τον Ρίκκο τότε; Ας το αφήσουμε εδώ..και η "ηθικη" [και τα ανάλογα κηρυγματα] με το συγκριτικό μέτρο φίλτατοι.

 • Προς πολιτικούς. Να δημοσιοποιηθούν τα έσοδα των ΜΜΕ. Φταίτε και εσείς που αφήνετε 5-6 τύπους που με δικά τους ή δανεικά λεφτά να καμώνονται τους καμπόσους πίσω από πρωτοσέλιδα λάσπης και σας εκβιάζουν. Μα είναι δυνατόν να παίζετε και να εμπλέκεστε σε αυτό το παιχνίδι των ιδιοκτητών των ΜΜΕ που σας χειραγωγούν έτσι και έχουν και το θράσος, αυτοί ιδίως που εκβιάζουν για να περάσει το δικό τους, να μιλούν για «χρηματοδοτήσεις»; Καταλάβατε την γκάφα σας να μην νομοθετήσετε την δημοσιοποίηση των εσόδων και χρηματοδοτήσεων των ΜΜΕ; Κάνετε το έστω και αν σας πολεμήσουν και δεν επανεκλεγείτε. Το οφείλετε στη δημοκρατία.

 • Η στήλη προγραμματίζει δυο εκδόσεις: η μια θα λέγεται «Λεξικό παραπλάνησης στην Κυπριακή Δημόσια Σφαίρα» - η φόκους θα είναι σίγουρα, αλλά και πολλοί άλλοι όροι όπως ΕΛΑ, εκροές καταθέσεων, «μάρτυρες κατηγορίας», «εξαγορά μαρτύρων», «γλαφυρός» κοκ. Η άλλη θα είναι συγκριτική επανέκδοση σχολίων από δημοσιογράφους και άλλους – τί έλεγαν στη μια φάση και τί κάνουν ότι θυμούνται ότι έλεγαν σε μια άλλη φάση – ο Νάνος θα έχει την τιμητική του με τους εργολάβους του ΣΑΠΑ και τα 38 εκατομμύρια που πήραν χωρίς να τους ελέγξει κανείς, αφού το φαιδρό μας σύστημα επιτρέπει στους ένοχους να την σκαπουλάρουν. Θα κάνουμε και ιδιαίτερο αφιέρωμα σε όσους έστρωνα ροδοπέταλα σε άρθρα, σχόλια, και πρωτοσέλιδα στο Βγενόπουλο και τον "αγώνα του" ενάντια στο κατεστημένο, και τώρα καμώνονται να ψάχνουν αλλού για το ποιοί τον υποστηριζαν..Ρε αντραπείτε τζαι λλίον..Θωρούμεν σας τζαι σπάζουμεν τζαι πλάκα με το τί ελαλούσετε τζαι τί λαλείτε. Τζαι εν η κωμωδία του μέλλοντος σε λλίον.

 • Η μισή μνήμη είναι καλύτερη από την αμνησία που λογοκρίνει, αλλά η επανάληψη μοιάζει το ίδιο αστεία με την λογοκρισία. Κατ’ αρχήν παρά τις διαφωνίες με τον. κ. Α. Μιχαηλίδη του Φιλελευθερου, θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι από το καλοκαίρι του 2014 που έκανε στροφή στην στάση του απέναντι στις τράπεζες [με αφορμή το θέμα των εκποιήσεων] υπήρξε σε μεγάλο βαθμό συνεπής. Όμως, το να καταφεύγει στο παιχνίδι του ότι «θυμούμαι σιέρουμαι» για το δημόσιο λόγο σε σχέση με την τρόικα το 2012, καταντά κωμικό. Στις 25/3, με αφορμή την διαμάχη κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την τρόικα και την κρίση θεώρησε, υποτίθεται, πειστικό να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της στήλης του σε μια δήλωση του Β. Σιαρληή τον Ιουνιο 2012 για την τρόικα και τον μηχανισμό στήριξης. Χαριτωμένο, αλλά..δεν ζούμε ούτε στον βόρειο πόλο, ούτε είμαστε χρυσόψαρα. Και τα κείμενα μένουν. Ο κ. Σιαρλή διορίστηκε υπουργόςς οικονομικών ως κίνηση ενότητας, αφού ήταν σαφές ότι ήταν η αντιπολίτευση που είχε την πλειοψηφία στη βουλή, αλλά και τη στήριξη μιας ακόμα πιο συντριπτικής πλειοψηφίας στα ΜΜΕ [σε ποσοστό 80-90% με τη συμμετοχή φυσικά και του Φιλελευθέρου, και του κ. Μιχαηλίδη, ήθελαν κάποιον ο οποίος να είναι κοντά στις τράπεζες. Αν αμφιβάλλει ο κ. Μιχαηλίδης μπορεί να διαβάσει τις δηλώσεις των κομμάτων στη δική του εφημερίδα, όταν αντικαταστάθηκε ο Ορφανίδης. Όπως μπορεί και να διαβάσει την πρώτη, με την ανάληψη του υπουργείου από τον κ. Σιαρλή] διαμάχη τότε του προέδρου, του κ. Χριστίφια, με τους «μανδαρίνους» του υπουργείου που ήθελαν και άλλη μονομερή λιτότητα. Αν θέλει να δει τη στάση του κ. Σιαρλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπορεί και πάλι να διε την στάση του τον  Νοέμβριου του 2012. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας κράτησε τις ευγικές αποστάσεις, αναφέρωντας ότι «πέρασε από την κυβέρνηση και ο κ. Σιαρλή». Οπότε το να επαναλαμβάνετε τη ξεφτιλισμένη καραμέλα επιπέδου Βίκτορα, για το «ποιός κάλεσε την τρόικα» δεν δείχνει σοβαρότητα. Τα κέιμενα είναι εκεί αγαπητέ. Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν ούτε την τρόικα, ούτε την λιτότητα. Και ήταν αυτοί που όταν αναγκάστηκαν [να σας θυμίσουμε το δεδομένο που αποφεύγετε; Πότε ζήτησε 500 εκατομμύρια η Τράπεζα Κύπρου;] να προσφύγουν στο μηχανισμό επέμεναν σε διαπραγμάτευση – όπως φωνάζετε και εσείς τώρα και για την τρόικα και για το κυπριακό. Αν θέλετε, μπορείτε να κοιτάξετε τα δικά σας σχόλια του Σεπτεμβρίου του 2012, για να δείτε ότι δεν είσαστε ακριβω΄ς και στην πιο συνεπή θέση τότε. Αλλά, ας το αφήσουμε .... J .. Αν, λοιπόν, θέλετε να είστε συνεπείς, τώρα το ,όνο που έχετε να κάνετε, είναι να κοιτάξετε τί έλεγε ο Χριστόφιας την ίδια περίοδο με το Σιαρλή. Αρχές Ιουλίου, η ίδια η εφημερίδας σας είχε πρωτοσέλιδο την πρόθεση του Χριστόφια να βρει τρόπους να αποσύρει την αίτηση στο μηχανισμό. Δεν γίνεται, αγαητέ, να θέλατε να αποσύρει την αίτηση στο μηχανισμό. Δεν γίνεται, αγαπητέ, να θέλατε από τη μια συναίνεση τότε και τώρα να κατηγορείτε το διορισμό Σιαρλή που εξέφραζε την πρόθεση ανταπόκρισης σε ό,τι θέλατε. Και δεν γίνεται να επικαλείστε μια άποψη του κ. Σιαρλή, ενώ υπάρχει τεκμηριωμένη και η θέση του τότε προέδρου. Δεν είναι θέμα πολιτικαντισμού, αγαπητέ. Είναι θέμα εντιμότητας. Ο Βίκτορας, οι Βίκτορες της δημοσιογραφίας, πληρώνονται για να λένε ότι νά’ ναι, αυτά που δεν θέλει και δεν μπορεί να πει, ας πούμε, ο Χριστοδουλίδης, που θέλει να είναι σοβαρός. Εσείς με ποιόν ακριβώς θέλετε να αξιολογείται η σχολιογραφία σας. Υπάρχει και ο Λήο στο κάτω κάτω..:)

 • Και μικρή συνέχεια για τον κ.Μιχαηλίδη: «Ποιοι πραγματικά έκλειναν και κλείνουν και σήμερα, τα μάτια». Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε αναφέρει επιδοκιμαστικά ένα σχόλιο του κ,. Μιχαηλίδη από το 2007, που προειδοποιούσε για τις προεκτάσεις της επικράτησης Βγενόπουλου. Να πούμε τώρα και την άλλη αλήθεια, κ. Μιχαηλίδη και είναι καιρός να σταματήσετε να παριστάνετε τον κατ’επιλογή μονόφθαλμο. Ρωτούσατε σε εκείνο το σχόλιο «Θυμάστε την εποχή Βγενόπουλου;» Χαριτωμένο. Γιατί εσείς μπορεί να ξεχάσατε και να πουλάτε αποσπάσματα, αλλά εμείς σας βρήκαμε ένα δικό σας ολόκληρο σχόλιο από την εποχή Βγενόπουλου, όπου τα έχετε με την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν τον εξυπηρετούσε – στις 19 Μάιου 2009 «Θα μας φύγει το Ντουμπάι και θα περιμένουμε το Κατάρ» λέγατε ότι αν φύγει ο Βγενόπουλος με την Μαρφίν θα ήταν μεγάλη καταστροφή – με πολλαπλές συνέπειες. Και τότε, μάλιστα, δεν τον ακούγατε να είναι πρόσκειται στον Χριστόφια, όπως προσπαθείτε να πουλήσετε τώρα, αλλά αντίθετα θεωρούσατε ότι ο καλός επιχειρηματίας μας προειδοποιούσε και εκείνη η κακή κυβέρνηση δεν τον άκουγε. Κοιτάξετε το ξανά και συγκρίνετε τί λέτε σήμερα και τί λέγατε τότε. Κοιτά να δεις Άριστε λοιπόν..Τότε ξέρατε ότι είχαν διάφορες ο Σταυράκης με τον Βγενόπουλο και τώρα το ξεχάσατε;..:) Το 2009, όταν ο Βγενόπουλος τα ήθελε όλα. Και εσείς που τώρα τάχα μου θυμάστε μόνο τί γράψατε το 2007; Τότε λέγατε είχε δίκαιο ο Βγενόπουλος, τυφλωμένος από την εμμονή σας εναντίον του Χριστόφια. Δεν είναι ο στόχος η υπενθύμιση των λαθών ή ..των βολικών σας παραλείψεων…Αλλά τώρα πια η σοβαρότητα απαιτεί να είσαστε πια κάπως συνεπής. Βρίσκονται όσα γράψατε και η απόσταση της σοβαροφάνειας από την κωμωδία δεν είναι μεγάλη. Το 2009 ξέρατε πολύ καλά ότι ο Βγενόπουλος τα είχε με τον Σταυράκη. Οπότε ποιός εξυπηρετούσε κ. Μιχαηλίδη μου, τον Βγενόπουλο; Ο υπουργός τον οποίο αντιπαθούσε ο Βγενόπουλος, ή ο δημοσιογράφος που έγραφε υπέρ του  Βγενόπουλου; Όταν γράφετε, λοιπόν, να θυμάστε ότι η φόκους περιλαμβάνει και δημοσιογράφους. Και πιστέψετε με – δεν θέλετε να ανοίξει εκείνο το κεφάλαιο. Άλλωστε για αυτό φωνάζει ελεγχόμενα ο Πολίτης. Ρίχνει εκ του ασφαλούς ξέροντας ότι η λίστα δεν θα δημοσιοποιηθεί. Θυμάστε τον πανικό με την λίστα των πολιτικών; Ξαφνικά, εκεί αποφασίσατε ότι είναι κακή λίστα..Χμ..Τα ίδια δεν έγιναν και με την λίστα για τις εκροές; Και έτσι από περιέργεια – γιατί σας ενοχλεί τώρα ότι ο Βγενόπουλος δήλωσε ότι η Λαϊκή θα αγόραζε κυπριακό δημόσιο  χρέος; Αυτό έπρεπε να κάνει, αυτό έκαναν οι τράπεζες ιστορικά. Ή μήπως κουβέντα να γίνεται;..:)

 • Φόκους αντί επιχορηγήσεις των τραπεζών, Μιλόσεβιτς αντί ξέπλυμα από δικηγορικά γραφεία κοκ. Το κούρεμα ψιλό γαζί καλά κρατεί. Άντε πάλε με αυτή τη φόκους. Είμαι όντως περίεργος να δω τί είναι ύποπτο και τί παράνομο. Κατ’ αρχήν, η υποκρισία πρέπει να λήξει. Υπάρχει και δημοσιογράφος καταγεγραμμένη στα της φόκους και πέπει να αναφερθεί. Μπορεί ο Βγενόπουλος να χάριζε και αυτοκίνητα και να έκανε και άλλες ευκολίες, αλλά αφού μερικοί θέλουν φόκους, να πάμε φόκους. Το επόμενο ερώτημα είναι, αν είναι παράνομες οι επιχορηγήσεις πολιτικών κομμάτων. Και πως θα αξιολογήσουμε τις αναφορές στο δικηγορικό γραφείο του νυν προέδρου; Ή μήπως εκεί θα θυμηθούν μερικοί τον νόμο ότι τελικά επιτρέπεται η χρηματοδότηση κομμάτων; Και να μερικοί θεωρούν ότι υπάρχει θέμα, αφού έτσι καταδικάστηκε ο Χριστόδουλος για φοροδιαφυγή και για 3 μήνες τώρα τα κυπριακά ΜΜΕ κάνουν την πάπια για το θέμα της φοροδιαφυγής του εκδότη του Πολίτη. Δηλαδή, θα αναζητούμε να δούμε αν υπήρξε φοροδιαφυγή από τις δουλειές της φόκους, αλλά όχι του Πολίτη, γιατί μπορεί να απειλεί με πρωτοσέλιδα. Και αν τελικά είναι ύποπτο κάποιος τραπεζίτης να έχει φίλο που κάνει επιχορηγήσεις, θα δούμε επίσης, πώς η Τράπεζα Κύπρου επιχορηγούσε ΜΜΕ; Σε ποιό κόμμα ανήκουν τα άτομα της οικογένειας Τριανταφυλλίδη, Πολυβίου κλπ. Αυτοί γιατί δεν θα διερευνηθούν; Θα διερευνηθεί ποιά δικηγορικά γραφεία επωφελούνται από τις τράπεζες και τις σχέσεις που είχαν με ΜΜΕ και κόμματα; Γιατί μόνο ο Βγενόπουλος; Και δεν θα μιλήσουμε για τη βολική σιωπή μερικών για τις αποκαλύψεις ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε να διακοπεί η έρευνα για τον κ. Βγενόπουλο; Και ποιοί άραγε πίεζαν να συνεχίσει; Και γιατί ο Πολίτης, που δνε λέει τίποτα για φοροδιαφυγή, πρόβαλλε το Βγενόπουλο ως αγωνιστή ενάντια στο κατεστημένο το 2009; Αν νομίζουν μερικοί ότι όλα θα ξεχαστούν, ας κοιτάξουν καλύτερα την ιστορία. Ό,τι συγκαλύπτεται προσωρινά, σκάει μετά σαν φούσκα …J

 • Να νομιμοποιηθεί, όι να γίνει παράνομη η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Έλεος πκιον. Με όλη μου την αγάπη για την Αντρούλλα [Henriquez]τζιαι τον ανάλογο σεβασμό για όσα άτομα προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, πρέπει να δηλωθεί ταυτόχρονα, ότι εφτάσαμεν σε οριακό σημείο – εν μπορεί να γίνει αποδεκτή η περαιτέρω ποινικποποίηση των σεξουαλικών υπηρσιών. Ναι, υπάρχει εκμετάλλευση ατόμων στην πορνεία. Ιδιαίτερα γιατί εν παράνομη. Δηλαδή, όπου έοχυμεν εκμετάλλευση εννά κηρύσσουμεν παράνομη την εργασία; Δηλαδή αν οι ξενοδόχοι εν άθλιοι εργοδότες – εννά κηρύσσουμεν την ξενοδοχειακή βιομηχανία παράνομη, οξά εννά νομιμοποιήσουμεν τζιαι να ενισχύσουμεν τις συντεχνίες. Το σεξ δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη ούτε με το γάμο, ούτε με τα ρομαντικά αισθήματα. Αν υπάρχουν τούτα, καλώς ή υγείαν. Αλλά μπόρει κάποιος/α να θέλει να κάμει σεξ χωρίς τη μονογαμική δέσμευση ή χωρίς να υπάρχει συναισθηματική εξάρτηση μετά ή πριν. Πόσον τζιαιρόν ακόμα θα είμαστε δέσμιοι των προκαταλήψεων της πατριαρχικής ιδεολογίας ότι το σώμα εν ιδιοκτησία κάποιου άλλου με βάση το γάμο ή τον δήθεν έρωτα κλπ; Το σεξ μπορεί να είναι τέχνη. Μπορεί να είναι μια τέχνη την οποία μερικοί/ες αναπτύσσουν για να πουλούν υπηρεσίες ή/ αι για «κοινοφελείς» σκοπούς. Τζιαι κακώς, βέβαι, είναι μόνο γυναικεία μέχρι τώρα η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. Είναι κατάλοιπο του παρελθόντος. Αλλά το να είναι παράνομη η πορνεία σημαίνει ότι η γυναίκα που θα επέλεγε τούτην την εργασία [λόγω ανάγκης – όπως πολλές άλλες δουλειές – ή επιθυμίας για να αρέσκει του ατόμου – όπως μερικές άλλες δουλειές] είναι έρμαιο εκβιασμών από πατρώνους που προσφέρουν την «προστασία» που θα έπρεπε να προσφέρει ο δημόσια αναγνωρισμένος νόμος, αστυνομικοί που βολεύκουνται κοκ. Είναι ακριβώς, όπως τα ναρκωτικά. Η παρανομία φτιάχνει κυκλώματα παραοικονομίας τζιαι εκμετάλλευσης. Η νομιμοποίηση της πορνείας θα δώσει αξιοπρέπεια στα άτομα που εργάζοται σε τούτον τον τομέα, θα τους εξασφαλίσει υγειονομική προστασία, τζιαι δεν θα εξαρτώνται. Θα κάμουν συντεχνίες όπως σε μερικές χώρες που εκαταργήθηκεν η παρανομία. Η νομοθεσία για ποινικοποίησην τζιαι του πελάτη, απλώς κάμνει τη θέση της γυναίκας χειρότερη. Τωρά θα είναι υπόχρεα να ξοφλά τζιαι το ρίσκο του πελάτη. Μα εν εκαταλάβετε ή απλά αντιγράφετε;

 • Ο Ιωνάς αποφασίζει τώρα και ποιοί θα διδάσκουν στις φύλακες. Αυτή η ιστορία μυρίζει δαιμονοποίηση και λογοκρισία από μίλια και το μόνο που μπορεί να τις διαφοροποιήσει είναι να εμπλέκεται και ρουσφέτι – να θέλει δηλαδή ο Ιωνάς να διορίσει κανένα δικό του ως δάσκαλο στις φυλακές. Για όσους δεν το παρακολουθήσατε, οι δυο δάσκαλοι στις φύλακες [οι οποίοι πιστώνονται με επιτυχημένο έργο από ότι φαίνεται και από το υπουργείο παιδείας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου] παύθηκαν, διότι κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή, λέει, κατέβασαν τις εικόνες από τους τοίχους. Με δεδομένο ότι διδάσκουν από το 2010, η όποια αφαίρεση προφανώς δεν ενοχλούσε πριν, και κάπου ενοχλεί μερικούς τώρα. Βολικά ίσως. Αγνοήθηκε το βασικό ερώτημα του δικαιώματος του εκπαιδευτικού να διδάσκει σε ένα περιβάλλον που ο ίδιος/α θεωρεί ως πρόσφορο στη διαδικασία. Αλλά σιγά που θα είχαμε και τέτοιο σεβασμό σε τέτοιες εποχές. Η συμπαράσταση που κέρδισαν οι δυο δάσκαλοι είναι πάντως αξιοσημείωτη. Και η απροθυμία του υπουργείου παιδείας να ακολουθήσει τον Ιωνά στον κατήφορο του αυταρχισμού είναι αξιοσημείωτη. Και θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δυο δάσκαλοι, αν και συνεργάζονται και στηρίζουν οι ένας τον άλλο, δεν έρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Είναι ίσως και αυτό μέρος των υπόγειων ελπίδων του μέλλοντος που θα έρθει αναπόφευκτα.

 • Απολαυστικά σκάνδαλα που περνούν στις πίσω σελίδες. Οι καναλάρχες συνασπίστικαν  το 2010 στη Velister για να αποκτήσουν έλεγχο της ψηφιακής τηλεόρασης. Και όσοι έχουν απορία για το οικονομικό υπόστρωμα της αβάσταχτα πληκτικής ομοιομορφίας της κυπριακής τηλεόρασης, θα πρέπει να πάνε [πίσω σε αυτήν την οικονομική συμφωνία. Έκοψαν μέσα οι καναλαρχες, αλλά η δεξιά από την αντιπολίτευση και μετά από την κυβέρνηση, τους υποσχέθηκε να τους βοηθήσει. Με το αζημίωτο – την ομοιομορφία και την υπακοή στο επιτελείο του προεδρικού. Έτσι θέλει να τους χαρίσει τα 4.4. εκατομμύρια που χρωστούν. Ένα βολικό ρουσφέτι, που φυσικά δεν θα γίνει focus πάνω του στα πρωτοσέλιδα. Αλλά η εταιρεία που έχασε στην τότε δημοπρασια της ψηφιακής, θα τους πάρει δικαστήριο – και την κυβέρνηση, αν τους τα χαρίσει. Ο Κληρίδης έχοντας την ευθιξία αποφάσισε να μην εμπλακεί, αφού ο δικηγόρος της εταιρείας είναι ο αδελφός του. Και το ανέθεσε στον Ρίκκο. Ο Ρίκκος θα εκπροσωπήσει τα κανάλια και την διαπλοκή τους με την κυβέρνηση και το ρουσφέτι που ζητούν; Χμ..ποιητική αλήθεια, κύριε Κώστα…Άντε να δούμε αν θα τα καταφέρεις και με την σκληρή πραγματικότητα της διαπλοκής που ανέθεσες στον κ. Καλλή..

 • Η κωμωδία...
  Μιλά η Κωνσταντοπούλου ..τζαι αναφέρεται στην αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας τζαι την Κύπρου...
  τζαι ότι η προσπάθεια δεν αφορά μόνο τις δυο χώρες αλλά τους λαούς της Ευρώπης ευρύτερα..:)
  Τζαι ξεκινά ο Ομήρου που ήταν δίπλα της..τζαι αρκέφκει το ποίημα για..
  τον κυπριακό ελληνισμό..τζαι τον ..μητροπολιτικό ελληνισμό..
  Με εν ακούουν;...εν καταλάβουν;..οξά εν αδύνατο να ξεκολλήσουν που το «ποίημα»/εμβατήριο που τους έμαθαν να λένε;

 • Συγκρίνετε αν θέλετε με την μιζέρια των τοπικών δηλώσεων: «Το ελληνικό κοινοβούλιο τιμά τους ήρωες της ελληνοτουρκικής φιλίας Καβάζογλου κα Μισιαούλη και εκφράζει στήριξη στους αγώνες του κυπριακού λαού, με δημοκρατικό πατριωτισμό ενάντια στον εθνικισμό και τις παλαιού και νέου τύπου αποικιοκρατίες». Ζωή Κωνσταντοπούλου 23/3/2015.  Και η εδώ μιζέρια τί να πει; Δεν καταλαβαίνει την επιλογή της φράσης «κυπριακός λαός» [αντί ας πούμε «ελληνισμός»] ούτε την έκφραση «δημοκρατικός πατριωτισμός» ως αντίθεση στον «εθνικισμό», και φυσικά ούτε την σπόντα για τις «νέες αποικιοκρατίες». Η σημειολογική κατανόηση δεν ήταν το δυνατό χαρτί των τοπικών υποστηρικτών των πλαστικών σημαιών.

 • Περί ευαισθησίας στη διαπλοκή. Χρήστος Λαζαρίδης προς Γ. Ιωάννου που προσπάθησε να τα βάλει κάπως με τα δικηγορικά γραφεία τζαι τα θεάματα τους, στο μπλογκ του, τον απείλησαν, και ..υποχώρησε..:).. ..: «Γιατί δέν ζήτησες 'διευκρινήσεις' απο τήν συνεταίρα του Νεοκλέους τήν Μαρία Κυριακού κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ; ξέχασα να σου πώ....το πιθανότερο να το έγραψε ή ίδια αυτό που σου εστάλη, τόσους κοινούς γνωστούς με κοινούς 'αγώνες' έχετε....»..Και μετά ο Χ. Λαζαριδης με μια μοναδική ευστοχία κωδικοποίησε την δικαιολόγηση - συγκάλυψη της διαπλοκής από μια, ας πούμε, τάση [η οποία εκφράζεται με την αποφυγή εστίασης είτε στον Νεοκλεους, είτε στους συνεργάτες του μέσα στον ΔΗΣΥ] που δικαιολογεί τα πάντα με παραπομπή στο κυπριακό...τζαι φυσικά η αρχή εφαρμόζεται μόνο στα "δικά τους"... «αλλά είπαμε, κάνουμε όλοι ομαδικώς τήν πάπια, τα κόνφλικτ οφ ιντερεστ τα εχουμε για πρωινό, τα καταπίνουμε και πάμε, κλείνουμε τα μάτια να 'θκιαβουμε'....λύση του κυπριακού, και μετά το χάος....»

 • Ιωνάς. Βρέθηκε στη Βουλή τζαι προέκυψε θέμα για τον αθλητισμό. Οπότε όταν τον ερώτησαν ένας δημοσιογράφος, αν θα εν τζαι ο Αβέρωφ στην σύσκεψη, έπεσεν πανικός στο πρόσωπο του Ιωνά, τζαι άρκεψεν να φωνάζει « να αποσύρεις». Όπως τον Ρίκκο που απειλούσε την τηλεόραση. Μα νομίζετε μπορείτε να λογοκρίνετε; Ναι, ελέγχετε τους διάφορους που είναι δημοσιογράφοι του Λήο, αλλά ότι τζαι να κάμετε, ξεχειλώνει…Λοιπόν, θα συμμετέχει τζαι ο Αβέρωφ ρε Ιωνά στις συσκέψεις;..:)

 • Όπως λαλούμεν εκάμαν τα μαμμούριν πάλε; Ε, έτσι ακριβώς! Ούτε ένα ψήφισμα για αναγνώριση της γενοκτονίας εν εκουτσίσαν. Τζιαι άκουσον, άκουσον ο λόγος: η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ έθεσε θέμα πιθανής ενόχλησης των τ/κ, αλλά όι γιατί αγάπησεν τους τ/κ αλλά επειδή ήταν η εύκολη αφορμή μιας τζιαι η κυβέρνηση αντιδρούσεν παρασκηνικά. Παίζετε λιγκρίν, πέτε μου;

 • Αλήθκεια τζιείν’το ενοικιαζόμενο κτήριο του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ποιού ένει; Γιατί σκάνδαλο εκατομμυρίων χωρίς όνομα δεν γίνεται. Ειδικά με την προϊστορία που υπάρχει για τις ενστάσεις υπουργού στο θέμα ενοικίων και ενοικίασης κτηρίων για λογαριασμό του κράτους. Σωκράτη, ξέρεις τίποτε, να μας ενημερώσεις τζιαι μας;

 • Ο κ. Πόλυς ξανακτυπά. Αυτή τη φορά ήγειρε προδικαστική ένσταση προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι υπάρχει κατάχρηση διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρος Αριστοδήμου, Ανδρέας Αρτέμη, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Πεχλιβανίδης και Γιάννης Κυπρή και υποστηρίζει ότι η διαδικασία εναντίον ενώπιον του Κακουργιοδικείου πρέπει να ανασταλεί μέχρι να ολοκληρωθεί η προσφυγή τους ενάντια στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την επιβολή διοικητικού προστίμου. Στρατηγική «Ήλιος» ο κ. Πόλυς. Χαρείτε τον. Δεν μας λέει όμως τη σχέση έχει το διοικητικό πρόστιμο το οποίο εφεσιβάλλουν οι κατηγορούμενοι, με τις ποινικές ευθύνες για τις οποίες υπάρχει η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο; Εμ βέβαια όμως: Αφεντικά και δούλοι, τα ίδια σκατά γίναμε ούλοι;

 • Είχαμε και τον Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων αυτή τη βδομάδα, να εκδίδει ανακοίνωση για διαλεύκανση των υποθέσεων με φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, ώστε να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα και να πλήττονται οι προσπάθειες για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός. Και εδώ είναι το οξύμωρο: μέλη του συγκεκριμένου συνδέσμου εμπλέκονται στη φούσκα των ακινήτων, ο πρώην πρόεδρος του Θεόδωρος Αριστοδήμου – για να πάρουμε ένα παράδειγμα - εμπλέκεται ως κατηγορούμενος στις υποθέσεις κατάρρευσης της οικονομίας και όχι μόνο, και δεν ξεκινά από τα του οίκου του ώστα να «αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η εικόνα» της χώρας «ως επενδυτικός προορισμός». Ιδού η Ρόδος, κύριοι. Το πήδημα όμως;

 • Έσκασε και η μπόχα του Αποχευτικού Λευκωσίας, η οποία χαρακτηρίστηκε τριπλή σε ένταση με αυτήν του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου. Και όλως περιέργως, εκτός του ότι δεν είδαμε τον ίδιο μιντιακό παροξυσμό, ήρθε η κωλοτούμπα του Νικόλα για το θέμα των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας. Μήπως Νικόλα η κωλοτούμπα συνδέεται με το γεγονός ότι πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΑΛ είναι ο αδερφός Γιωρκάτζης;

 • Η Ζέτα έγραψε και πάλι. Μετά το επαναστατικό ΕΕΕ, ήρθε το Πασχαλινό Επίδομα του αστρονιμικού ποσού των ... 190 ευρώ, το οποίο μπορούν να λάβουν νοικοκυριά με ετήσιο συνολικό ποσό μέχρι και 9.750 ευρώ. Πανηγυρισμοί, χειροκροτήματα, κακά. Δεν προβληματίζει καθόλου όμως ότι οι 20.000 χιλιάδες δικαιούχοι, σύμφωνα με την κα. Ζέτα, ολόχρονα καλούνται να τα βγάλουν πέρα με λιγότερο από 1.000 ευρώ μηνιαίως, άρα 20.000 τουλάχιστον χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας. Πολύ επιλεκτικά τα μαθηματικά της Ζέτας

 • Η κα Μαρία Κυριάκου, βουλευτής ΔΗΣΥ και δικηγόρος στο γραφείο Νεοκλέους, έδωσε κατάθεση στον κ. Καλλή οξά; Μάλλον, οξά

 • Η Αστυνομία ερευνά λέει καταγγελία για απειλές κατά της ζωής της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Της απειλές δέχθηκε τηλεφωνικώς, από τρεις διαφορετικούς αριθμούς. Κύριε ελέησον! Τα απειλητικά μηνύματα Βέργα εντοπιστήκαν σε χρόνο ντε-ντε ακόμα και το σημείο απ’ όπου εσταλήκαν, τα απειλητικά τηλεφωνήματα προς τη Ε. Χαραλαμπίδου μένουν στη διερεύνηση; Και οι απειλές οι γενικότερες στις τηλεοπτικές εκπομπές; Δεν.. ;

Τωρά μιλά ο λας!


 • «Εννά πάει μπροστά τούτος ο τόπος; Κάθενας ξιμαρισμένος έσιει δκιακόσια άτομα να τον προσέχουσιν» από την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων έξω από την Τράπεζα Κύπρου και την Κεντρική
 •  
 • «Έχουμε εκφράσει την απογοήτευση μας γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήταν παρών για να παραλάβει το ψήφισμά μας [...] Το ψήφισμα το παρέλαβε εκ μέρους το προέδρου ο γενικός διευθυντής προεδρίας κύριος Κύπρος Κυπριανού. Εκφράσαμε στον κ. Κυπριανού την απογοήτευσή μας γιατί ο πρόεδρος εν εθεώρησε σκόπιμο να παραλάβει ένα ψήφισμα συνοδευόμενο από 20.000 υπογραφές και άλλες τόσες που αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες. Με τον πρόεδρο υπάρχει ειλημμένη υποχρέωσής του να μας καλέσει για συνάντηση [..] Είχαμε συνάντηση με τον υπουργόν οικονομικών ο οποίος εμελέτησεν για πρώτη φορά σοβαρά τις προτάσεις τις οποίες είχαμεν υποβάλει» Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας

 • «Καλούμε όλο τον κόσμο, γιατί δεν αφορά μόνο αυτούς που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και όσους έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια. Η άρση του νόμου για να πωλούνται πακέτα δανείων, τα δάνεια θα πωλούνται είτε είναι εξυπηρετούμενα ή μη εξυπηρετούμενα. Αυτό εξυπακούει μαζικές εκποιήσεις όλων. Και αυτό είναι καθήκον μας όλους να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», εκπρόσωπος Κινήματος ενάντια στις Εκποιήσεις

 • Συνθήματα:  “Βουλή: Ακούστε μας καλά, τα σπίτια μας δεν είναι για τα αρπακτικά”, “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, “ΟΧΙ στις εύκολες λύσεις, ΟΧΙ στα δανεικά”, “Πολίτες ξυπνήστε!”, “Βουλευτές είστε αντιπρόσωποι του λαού, όχι των τραπεζών”, “ΟΧΙ στο νομοσχέδιο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας”, “Στην Δημοκρατία δεν διοικούν οι τράπεζες” Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις και ΣΥΜΕΑ

 • “για εμάς το νομοσχέδιο των εκποιήσεων είναι εθνική προδοσία, ξεπουλά την πατρίδα μας. Ο λαός πλέον δεν ξεπουλιέται έχει μάθει όλα τα κατεστημένα. Απαιτούμε και από τους 56 βουλευτές να απαγορεύσουν δια νομοθεσίας τις εκποιήσεις, διαφορετικά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθούν όλοι. Καλούμε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί” Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης

 • «Εν πάει άλλον τούν’ το πράμαν! Σήμερα έπια χαρτίν που την τράπεζαν.Τί να κάμω;! Να μου φαν το σπίτι, να μείνουν τζιαι τα κοπελλούθκια ξισπίτωτα;! Εν πάει άλλον» Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις

 • «Είμαι άνεργος, εν έχω .. έσιει εβδομάμαδαν που εν έχω να ψουμνίσω» Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις

 • Θέλουμεν τα δικαιώματα μας. Τα δικαιώματα που μας εστερήσαν. Να μπορούμεν να σπουδάσουμεν. Να έχουν δουλειάν οι γονιοί μας» Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις

 • Σύνθημα κατά τη διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων: «Η Υπουργός δουλεύει 48 ώρες την εβδομάδα με ένα off για €700» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους

 • «500 ευρώ – 600 μισθό. Δεν γίνεται άλλο. Με ένα off” Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους

 • «Είναι Μισθοί πείνας» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους
 • «Έχουν σβήσει τα χαμόγελα των μωρών μας τζιαι των οικογενειών μας που μες τα σιείλη μας» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους
 • «Θέλω τα λεφτά μου που τα εδούλεψα. Δεν ζητώ δανεικά! Ζητώ το μισθό μου» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους
 • «Δουλεύκουμεν 16-18 ώρες για 500 – 600 ευρώ που μας διούν» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους
 • Η μόνη λέξη που θέλω να τους πω εγώ είναι ντροπή και αίσχος» Ξενοδοχοϋπάλλοι κατά τη διαμαρτυρία τους

 • Κριμα που σε πιστευα , κριμα που σε πιστεψα , κριμα που με κατακλεψες και αφησες τα παιδια μου να μην μπορουν να φανε , κριμα που τους στερισες το πανεπιστημιο απο τις αποφασεις σου , κριμα που ποτε σου δεν συλλογιστικες πως τα βγαζει περα η οικογενεια μου αλλα εγω πανω απο ολα ειμαι ενας εντιμος και τιμιος χριστιανος.Ο θεος να σε προσεχει και ποτε κανενα απο την οικογενεια σου να μην ζησεις αυτα που εγω παιρνω και δεν ενδιαφερεσαι. Να εισαι παντα καλα κυριε Προεδρε και μακαρι μια μερα να αναλογιστεις την καταστροφη που μας εκανες και να δωσεις πισω τα κλαπεντα για να ζησουμε και εμεις. Σχόλιο στο φμπ του Νίκου Αναστασιάδη

 • <Εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, στηρίζουμε τις δικές μας επιλογές, είμαστε μικρότερη οικονομία και μπορούμε να διαχειριστούμε ευκολότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από ό,τι η Ελλάδα.> .............ΔΗΛΑΔΗ....73,000 άνεργοι , 55,000 μετανάστευσαν , ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών , κλείσιμο κυπρ. αερογραμμών , κούρεμα κυπρ.τρ. 10 δις , κούρεμα χρέους Ελλάδας 4 δις , πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα 3,5 δις , κούρεμα μισθών , εκποιήσεις περιουσιών κτλ κτλ κτλ . Ξέμεινε το όχημα από βενζίνη .! Αξιοπρέπεια ...μηδέν .Ηθικό ...μηδέν .Απαξίωση πολιτικών και θεσμών . Ακυβέρνητο καραβοτσακισμένο σκάφος . Αυτό είμαστε κύριε πρόεδρε .Τουλάχιστον οι Έλληνες επιζητούν λίγο από την αξιοπρέπεια τους , επαναστατούν και μπράβο τους που δεν σκύβουν το κεφάλι αμαχητί . Η Ευρώπη στρέφεται σε αντιμνημονιακές πολιτικές με την έλευση νέων κομμάτων στην Ιρλανδία , Ισπανία , Ιταλία , με πρωτεργάτη την Ελλάδα . Ποια θα είναι η θέση της Κύπρου σε πολύ λίγους μήνες ? Τι κοινοβούλιο θα χουμε σε ένα χρόνο στην Κύπρο .? Ο τροχός της πολιτικής έχει τα δικά του γυρίσματα . Σχόλιο στο φμπ του Νίκου Αναστασιάδη..

 • Και ένα αφιερωμένο στον Πολίτη που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για τους..φόρους του εκδότη του..:) Από την «24»..Λοιπόν πότε θα μας πει τελικά ο γενικός εισαγγελέας τα αποτελέσματα της έρευνας για την φοροδιαφυγή του εκδότη του Πολίτη; Ή θα κανονίσει καμιά διαδικασία ο υπό διερευνήση… για την Providencia και το ΙΠΕ; …J.. Αλήθεια ποιός είναι ο δικηγόρος του Πολίτη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου