8 Μαρ 2015

Κάποιος σας βλέπει - Μια ανάλυση από το «Άγρυπνο μάτι»: Πίσω από το θέαμα της σκανδαλοθηρίας κρύβεται η συγκάλυψη ή τί μπορεί να σημαίνει το «παίζει πελλόν» η εισαγγελία; Μήπως εκβιάζει ο Λίλλης τώρα πια και σκόπιμα καθυστερεί η εισαγγελία τη διαδικασία της δίκης των δύο αστυνομικών για την υπόθεση της Δρομολαξιάς με στόχο να αλλάξει ο δικαστής; [η «επιλογή δικαστών» και τα μαργαριτάρια της κυπριακής «δικαιοσύνης»«Διεκδικεί εκατομμύρια η Νέμεσις. Ζητά εξαίρεση της δικαστού που χειρίστηκε την αγωγή της», Φιλελεύθερος, 3/3/2015, σελ. 12
«7 χρόνια φυλάκιση στο 43χρονο που διέπραξε ληστεία για 5,540 ευρω… Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε αληθινό όπλο ήταν κάτι που ακύρωσε τη δημιουργία κινδύνου στους παριστάμενους.  Πρόσθεσε ακόμα ότι στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκαν υπόψη όλα τα ελαφρυντικά που ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δικηγόρος του 43χρονου, όπως η άμεση παραδοχή του και η συνεργασία του με την Αστυνομία για διαλεύκανση του αδικήματος, η οικογενειακή κατάσταση του όπως αυτή καταγράφηκε στην έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, τα σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα »[1]
Ο Ν. Σάντης είναι ο δικαστής που απάλλαξε πλήρως τον Ν. Λίλλη παρά το ότι ο Λίλλης υποτίθεται διοργάνωσε αυτό που ο Σάντης εκδίκασε σαν σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και παρά το ότι ο κ. Λίλλης δεν πληρώνει εκατομμύρια σε οφειλές στο Δημόσιο.
Εισαγωγή στο «Άγρυπνο Μάτι»
Οι δυο πιο πάνω ειδήσεις συνθέτουν μια απλή εικόνα της μη εφαρμογής της ισονομίας στην Κύπρο. Η καταδική ενός ανθρώπου σε 7 χρόνια φυλακή για 5 χιλιάδες ευρώ, μπορεί να φαντάζει σκανδαλώδης, όταν συγκριθεί με την προνομιακή μεταχείριση Βέργα που παραδέχθηκε ότι πήρε μισό εκατομμύριο σε μίζες. Αλλά εκεί μπορεί να πει κάποιος ήταν άλλος/η δικαστής. Ο κ. Σάντης, ο οποίος καταδίκασε τον κατηγορούμενο για 5,500 είναι ακριβώς ο ίδιος, ο οποίος απάλλαξε τον Λίλλη – χωρίς να ενοχληθεί ότι εκείνος βαρυνόταν με αδικήματα μη πληρωμής φόρων, όπως και διοργάνωσης της υπόθεσης της Δρομολαξιάς. Προφανώς, επιλέγει βολικά τις τιμωρίες ο Σάντης.
Το ότι επιλέγουν και τους δικαστές [όπως φαίνεται να ακούγεται και στην ηχογραφημένη συζήτηση του Λίλλη με τους δικηγόρους του] μερικοί φαίνεται να είναι επίσης πραγματικότητα. Μετά τις υποψίες από την αναφορά στον κ. Σάντη στις ηχογραφήσεις, εμφανίστηκε και νέο σύμπτωμα στις δίκες για τις υπερχρεώσεις των εργολάβων στην Πάφο. Η Νέμεσις [από τις εργοληπτικές εταιρείες που φόρτωσαν τον δήμο Πάφου για τον ΣΑΠΑ] προχώρησε στον δρόμο που φαίνεται να υπαινίσσονται οι ηχογραφήσεις. Ζήτησε άλλη δικαστή. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι δεν είναι όλοι οι δικαστές, όπως μερικούς που καταδικάζουν για 5000 και απαλλάσουν για εκατομμύρια – το οποίο είναι ευχάριστο. Αλλά ταυτόχρονα αυτό δείχνει πως μπορεί και να επιζητούν μερικοί «βολικές δίκες».
Δημοσιεύουμε πιο κάτω μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση η οποία μας στάληκε από τον αναλυτή/τρια που υπογράφει ως «Άγρυπνο μάτι» για την δίκη των δυο αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν για την διαμονή του κ. Μουσταφά από τον οποίον αγόρασε ο Λίλλης το χωράφι της Δρομολαξιάς. Και εδώ φαίνεται να υπάρχει μια αύρα υποψίας ότι μερικοί επιδιώκουν να έχουν «βολικό δικαστή». Αλλά και η όλη ανάλυση είναι εξαιρετική και ενδεικτική..

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ
Η κοροϊδία των Εισαγγελικών Αρχών προς όλους μας συνεχίζεται ακόμη και μέχρι σήμερα με την ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που αφορά τους δύο αστυνομικούς της ΚΥΠ οι οποίοι αντιμετώπιζαν μαζί με τον Νίκο Λίλλη διάφορες κατηγορίες αναφορικά με την «στημένη» έκθεση της ΚΥΠ προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με την διαμονή του Τουρκοκύπριου Μουσταφά στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των διαρροών από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Λίλλη με τον Δικηγόρο του, αλλά και με άλλα άτομα, ήταν όρος από την Εισαγγελία για να υποβαθμιστεί η υπόθεση του Λίλλη με τους αστυνομικούς από το Κακουργιοδικείο στο Επαρχιακό Δικαστήριο, ο Λίλλης να δώσει τον Κιττή και ένα άλλο πρόσωπο και μετά θα «έβλεπαν τα άλλα» σύμφωνα με τον δικηγόρο του Λίλλη και τον Ρίκκο. Μάλιστα αν καταδικάζονταν αυτοί που ενοχοποιούσε ο Λίλλης τότε η Εισαγγελία θα «έπαιζε πελλόν» για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά.

Στην πορεία όμως ο Λίλλης τους χάλασε τα σχέδια εφόσον αντιλαμβανόμενος την σημαντικότητα της στημένης μαρτυρίας του για την Εισαγγελία για να καταδικαστούν αυτοί που θα ενοχοποιούνταν από αυτόν είτε είχε είτε δεν είχε μαρτυρία η Εισαγγελία εναντίον τους άρχισε να «εκβιάζει» για περισσότερα από όσα είχαν συμφωνηθεί προκαταρκτικά με τον δικηγόρο του και με τον Βοηθό Εισαγγελέα. Η διαρροή των συνομιλιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήρθε γάντι στον Λίλλη εφόσον αυτός ανά πάσα στιγμή μπορούσε να επιβεβαιώσει το «στήσιμο» της υπόθεσης εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων που ήθελε ο Βοηθός και αυτοί που βρίσκονται πίσω του Βοηθού, εφόσον πλέον ο Λίλλης μπορεί να παραπέμψει στις ηχογραφημένες συνομιλίες για να αποδείξει ότι «το ότι είπε στις καταθέσεις του» δεν ήταν δικά του λόγια αλλά ήταν με υποβολές και επιμονή των δικηγόρων του αλλά και των συνεργατών του οι οποίοι ακούγονται να του λένε ποιες φράσεις και ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσει όταν καταθέτει στην Αστυνομία. Ακούγεται επίσης ο δικηγόρος του Λίλλη να του λέγει ότι η γραπτή κατάθεση που πήρε στο δικηγόρο του για το τι έγινε αληθινά στο έργο ΑΕΡΟ δεν ενοχοποιεί κανένα και θα πρέπει να την αλλάξει. Φυσικά ο Λίλλης την άλλαξε την κατάθεση του για να γλυτώσει το εαυτό του.

Είναι επομένως αυτός ο λόγος που η Εισαγγελία μετά την διαρροή των συνομιλιών στα ΜΜΕ επίσπευσε την μαρτυρία του Λίλλη ενώπιον του Κακουργιοδικείου φοβούμενη τις νέες απαιτήσεις του Λίλλη εφόσον τους το έθεσε ξεκάθαρα πλέον ότι το να «παίξουν πελλόν» στην δική του υπόθεση με τους Αστυνομικούς δεν ήταν αρκετό για να δώσει μαρτυρία στο Κακουργιοδικείο αλλά ήθελε πριν μαρτυρήσει την αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του όπως και του την έδωσαν τελικά εφόσον οι αρχικοί «εκβιαστές» έγιναν πλεόν «εκβιαζόμενοι». Δεν είναι τυχαία η συνεχής ικανοποίηση των επιθυμιών του Λίλλη να του αναστέλλουν συνεχώς ποινικές υποθέσεις του έστω και αν ο ίδιος και οι εταιρείες του χρωστούν εκατομμύρια στο Φ.Π.Α. και στον Φόρο Εισοδήματος. Ούτε και πρόκειται στο μέλλον να τον ενοχλήσουν και ή να τον τιμωρήσουν για φορολογικές παραβάσεις όπως κάμνουν για οποιοδήποτε άλλο κοινό θνητό στην Κύπρο εφόσον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κασέτες του Λίλλη, όλες όμως, και όχι μόνο αυτές που διέρρευσαν.

Δεν είναι τυχαίο που η Εισαγγελία ανέστειλε την υπόθεση του Λίλλη με τους Αστυνομικούς για το λόγο ότι δήθεν θα χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των Αστυνομικών της ΚΥΠ, λόγος όμως ο οποίος δεν ευσταθεί επειδή ο Λίλλης ουδέποτε έδωσε κατάθεση εναντίον των Αστυνομικών όταν διερευνάτο η υπόθεση εναντίον τους και ουδέποτε ενοχοποίησε τους Αστυνομικούς αλλά αντίθετα στην ζωντανή μαρτυρία του του ενώπιον του Κακουργιοδικείου με την μαρτυρία που έδωσε, αθωώνει τους Αστυνομικούς εφόσον είπε ότι τα λεφτά που πήραν οι Αστυνομικοί από την εταιρεία του 3 χρόνια μετά την σύνταξη της έκθεσης της ΚΥΠ τα έδωσε γιατί είχε προβλήματα ο ένας εκ των δύο με τζόγο στα κατεχόμενα και ήθελε να τον βοηθήσει. Με δεδομένο την υπεράσπιση των Αστυνομικών από τον ίδιο τον δικηγόρο του Λίλλη η έκβαση της δίκης δεν θέλει και πολύ φαντασία για το που θα καταλήξει.

Τώρα, γεννάται το ερώτημα γιατί επομένως αναβάλλεται συνεχώς η υπόθεση και δεν καταλήγει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει από την αρχή. Ο μόνος λόγος είναι ο αστάθμητος παράγοντας που δεν είναι άλλος από την δικαστή που είναι ενώπιον της η υπόθεση και θέλουν να κωλυσιεργήσουν την υπόθεση μέχρι να υπάρξει αλλαγή της Δικαστή όπου αυτό αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015 με τις μετακινήσεις Δικαστών. Η συγκεκριμένη Δικαστική κρίση δεν μπορεί να προεξοφληθεί στην βάση του αρχικού σχεδιασμού για λόγους που οι συμμετέχοντες στην «κοροϊδία» γνωρίζουν καλά.

Επομένως όπως και σήμερα ακούστηκε στο Δικαστήριο η Εισαγγελία και πάλιν βολικά δεν έδωσε όλο το μαρτυρικό υλικό στην υπεράσπιση μετά από 16 μήνες από την καταχώρηση της υπόθεσης και άρα ζητείται από κοινού αναβολή της υπόθεσης μέχρι να αλλάξει το Δικαστήριο. Το ίδιο θα γίνει και στην επόμενη ακρόαση την 8/05/2015 όπου και θα ζητηθεί αναβολή για μετά τον Ιούλιο του 2015. Δικαιοσύνη «αλά κάρτ» ή καλύτερα εξευτελισμός της δικαιοσύνης και των Θεσμών του κράτους.

Το «ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ» παρακολουθεί και ακούει..[1] http://www.laimitomos.com/2015/03/7-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-43%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%80%CF%81%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου