1 Μαρ 2015

Σπόντες


Τα Κυπριακά ΜΜΕ την εποχή του ..Χάρη και των υπόλοιπων που ακολούθησαν τις τράπεζες..

 • Ρίκκο, και σχετικά δίκτυα, ακούτε; Ώστε στην Βρετανία οι ηχογραφήσεις, ισχύουν ως τεκμήρια και μάλιστα παραιτήθηκαν βουλευτές από αξιώματα και είναι υπό διερεύνηση. Κοίτα να δεις. Ενώ εδώ, τί πειθήνια ΜΜΕ – είχαμε και έχουμε, δηλαδή, ένα σκάνδαλο πραγματικό με τις ηχογραφήσεις της συναλλαγής για την δίκη της Δρομολαξιάς, που αποκαλύπτουν διάφορα για θεσμούς από την εισαγγελία μέχρι το ποδόσφαιρο, και έτρεξαν να το λογοκρίνουν. Έτσι, αντί ο Ρίκκος να απολογηθεί και να υποβάλει έστω και εθιμοτυπικά παραίτηση, συνεχίζει να κατασκευάζει θεάματα. Αλλά η ιστορία είναι εκεί – και δεν αποφεύγεται.

 • Φυσικά, η είδηση της βδομάδας ήταν η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα. Μουγκαμάρα τις πρώτες μέρες από ΔΗΣΥ. Ανακοινώθηκε πριν καν επιστρέψει ο Αναστασιάδης ότι ο Αβέρωφ και ο Κασουλίδης θα πάνε στις ΗΠΑ. Όμως, η ιστορία γράφτηκε στη Μόσχα. Ο Αναστασιάδης έπαιξε καλά, η Κύπρος ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της πολλαπλής εξωτερικής πολιτικής στην οποία είναι ευλογημένη ή καταδικασμένη [διαλέγετε και παίρνετε] από την γεωγραφική της θέση. Well done χωρκανέ.

 • Πολύ έξυπνος κύριος ο Πούτιν. Από την μια η ρωσική εικόνα συμπαράστασης, αλλά και σχέσεων δικαιώνει την ιστορική θέση της αριστεράς. Αλλά ρίχνει και μια πάσα σε μια πτέρυγα έστω της δεξιάς με την διακήρυξη τέλους της ΕΟΚΑ από το Γρίβα. Και τί λέει – ότι δεν πρέπει να διχαστούν οι ελληνοκύπριοι. Χμ…Καλά ότι ο Γρίβας δεν καταλάβαινε τί έγραφε είναι ένα θέμα – αλλά όταν το επιλέγει κάποιος ως Δώρο, κάτι λέει..

 • Ενδιαφέροντα και τα γεωπολιτικά δεδομένα. Ο Πούτιν πάει Αίγυπτο, η Κύπρος κάνει συμφωνίες με την Αίγυπτο για την ενέργεια, ο Αναστασιάδης πάει Μόσχα. Κάτι θυμίζει από ιστορία αυτό…Καλά οι της πρεσβείας θα νοιώθουν παράκρουση – αλλά τί να πείτε και εσείς δύσμοιροι – εδώ μέχρι και ο Νετανιάχου σήκωσε μπαϊράκι…

 • Α ναι..το άγχος της Ελλάδας για μερικούς στη δεξιά είναι πολύ μεγάλο. Να αποτύχει και ας τρώνε πέτρες..:)
  • Λοιπόν, την τρόικα έχουμε καιρό να την δούμε. Μια χαρά. Μας έλεγαν ότι είχαμε λεφτά μέχρι τον Νοέμβριο. Βγήκε και ο Φερβαρης και η τρόικα δεν ήλθε, αλλά χρήματα έχουμε. Και τον επόμενο μήνα είναι και οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Κάποιος έλεγε ψέματα. Κάποιοι κατασκεύαζαν την κρίση ως δημόσιο-οικονομική για να συγκαλύψουν τις τράπεζες. Η κρίση δεν ήταν δημόσιο-οικονομική και είναι ολοφάνερο, ακόμα και σε όσους επιλέγουν [ή τους καταδικάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ] να ζουν αυτό-απομονωμένοι από το υπόλοιπο κόσμο. Τα βασικά δεδομένα είναι εκεί – ακόμα και στα χειρότερα το έλλειμμα ήταν 6.4% [τέτοια είχε και η κυβέρνηση Κληρίδη όταν έφυγε το 2003] και το δημόσιο χρέος μόλις 71% πριν τις τράπεζες. Μπορεί το άγχος για να κλείσει το θέμα των εκποιήσεων να έχει να κάνει με το ότι όσοι πουλούσαν το παραμύθι [δημόσιο-οικονομική κρίση, στάση πληρωμών κλπ κλπ] τα τελευταία χρόνια, ανησυχούν τώρα, ότι θα τους πάρουν χαμπάρι..

  • Ο Χάρης και οι φίλοι του – τί χρωστουν τα ΜΜΕ και πώς το αγχος των έκδοτων αγωνίζεται να μην καταλάβει τη διαφορά της πιθανότητας από την απόφαση στο bail in. Το Σάββατο το βράδυ ο Αντένα διαφήμιζε στο τρέιλερ του νέα «τσεκκούθκια» της βιομηχανίας λάσπης-μετατόπισης της κυβέρνησης – παρουσίασε τη συζήτηση για την πιθανότητα bail in ως απόφαση, άρα δεν δέχτηκε το κούρεμα η νέα κυβέρνηση κλπ. Και ο Λούτσιος είναι συμπέθερος του Χριστόφια..Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος; Αλλά άντε με τον Αντένα, τί να πεις και τί να περιμένεις..:)..Της πλάκας. Αλλά την επομένη το ίδιο θέμα και πρωτοσέλιδο στον Πολίτη. Τί σύμπτωση, δυο διαφορετικά ΜΜΕ της δεξιάς [το ένα εθνικιστικό το άλλο λάιτ φιλελεύθερο] την ίδια κασέτα. Χαριτωμένο. Σας το έστειλαν με απειλές ή απλώς σας θεωρούν αυτονόητους; Αλλά στον Πολίτη είναι και ο κ. Διονυσίου που το παίζει και σοβαρός, κατά περιόδους. Και καλά, ρε Διονύση, φιλόλογος λένε, κα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφορά συζήτησης πιθανοτήτων από την πολιτική απόφαση. Και κάνεις και πολιτικές αναλύσεις;..Τς..:)..Η υποψία είναι εκεί – ο Πολίτης πουλά εκδούλευση στο Χάρη, γιατί φοβάται μήπως προχωρήσει η υπόθεση της φοροδιαφυγής του εκδότη του. Και μετά ο Κωνσταντίνου, ο Διονυσίου κοκ [ο Γεωργιάδης και ο Δρουσιώτης βολεύτηκαν για τις υπηρεσίες τους] θα γράφουν βαρύγδουπα ή με κλισέ ατάκες, για «διαπλοκή»; Περαστικά ρε…

  • Και ένα σχόλιο του Πάνου Ιγνατίου που θέτει και το background της όλης υπόθεσης – και τί κάνουν ότι ξεχνούν τα ΜΜΕ, αυτά που κάλυπταν τους «μανδαρίνους» από την άνοιξη του 2012: «Όπως προκύπτει αυτό το έγγραφο είναι αποτέλεσμα της αλληλογραφίας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με την ΕΚΤ και γνώριζε και το Υπουργείου Οικονομικών. Ο Διευθυντής του εν λόγω Υπουργείου ο κος Χ Πατσαλίδης διετέλεσε Διευθυντής Εθιμοτυπίας στο προεδρικό όταν πρόεδρος ήταν ο Γ Κληρίδης. Είναι και πολύ καλός φίλος του Ν Αναστασιάδη και πάρα πολύ κοντά στον ΔΗΣΥ....Είναι αυτόν που αποκάλεσε ΜΑΝΔΑΡΙΝΟ ο Δ Χριστόφιας στην συνέντευξη τυπου όταν έλεγε ότι ο Β Σαρλή γνωρίζει τα οικονομικά αλλά εγώ γνωρίζω τα πολιτικά θέματα και ΟΛΑ τα ΜΜΕ θυμωσαν επειδή απαξίωσε τον Υπουργό του στη συνέντευξη. Αφού γνώριζε ο Β Σαρλή γνώριζε και ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών. Αφού γνωριζε και ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ.....Να μην βγάζει απέξεω την ουρά του. Άλλωστε ο Ν Αναστασιάδης είχε ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΜΑΘΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ....ΞΈΧΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ;Φυσικά όταν αυτά βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον διαχωρισμό- διάλυση resolution των τραπεζών βρισκόταν σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία. Αν γνώριζε η κυβέρνηση Χριστόφια και δεν το αποδεχόταν πως ο Ν Αναστασιάδης που δεν γνώριζε όπως λένε όταν τον ρωτούσαν για το κούρεμα καταθέσεων έλεγε ΟΙΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΩ....ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Απάντησε ότι δεσμεύεται πως δεν θα αποδεχτεί κούρεμα καταθέσεων. Δηλαδή έχουν ευθύνη αυτοί που είχαν αλληλογραφία με την ΕΚΤ και δεν το αποδέχονταν και δεν έχει ευθύνη αυτός ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΌΤΑΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΊ ; Μα θα μας πάρουν απο τη Λευκωσία στην Πάφο μέσω Αθήνας τα ΜΜΕ ; Συγνώμη αλλά θα πάω με το ποδήλατο μέσα από συντομότερο δρόμο...»

  • Ο Χάρης και οι φίλοι του στα ΜΜΕ. Για να γίνει αντιληπτό πώς ο υπουργός οικονομικών με τα δικά του δίκτυα καθορίζει την παρουσίαση της ειδησεογραφίας.. Την Τρίτη,  βγήκε ο Χ. Γεωργιάδης και έκανε την γνωστή δήλωση "δεν κατάλαβα..". Ακολούθησε ο πανικός και η επίθεση και ιδιαίτερα ο χλευασμός. Την Τετάρτη, ο Γεωργιάδης έδειξε πόσο σούζα έχει τα κανάλια ή πόσο τα κανάλια πουλούν εκδούλευση: Το ΡΙΚ, τον είχε μόνο του το μεσημέρι να πει ότι ήθελε. Τη νύχτα, έκανε στις ειδήσεις ρεπορτάζ της παρουσίας του το μεσημέρι, πάλι χωρίς αντίλογο. Το Σίγμα, τον είχε live [πάλι μόνο του] για να πει τί ήθελε..Και το καλύτερο.... Το Μέγκα έκανε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την παρουσία του Χάρη στο μεσημέρι του ΡΙΚ (!), όπου ήταν μόνος του....Και προφανώς, ούτε τούτο δεν ήταν αρκετό γιατί αναγκάστηκε να παραχωρήσει και αποκλειστική συνέντευξη στο Σίγμα τη Δευτέρα, πάλε για να πει μόνος το την εκδοχή του. Στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Hotdoc γίνεται μια ενδιαφέρουσα αναφορά στα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα και πώς τους κάνει εξαρτώμενους από την πολιτική εξουσία..Και ακόμα και στο αποικιακό κέντρο, την Γερμανία, μιλάνε για τον έλεγχο των ΜΜΕ..από τράπεζες. Ε άμα κάποιος διορίζει επικεφαλής τράπεζας και μια τύπισσα γιατί είναι φίλη του, τι χατίρκα μπορεί να ζητά;..:)

  • Ο Χάρης και οι φίλοι του 2. Απολογήθηκε λέει στον Σιακόλα διότι δεν έπρεπε να τον συμπεριλαβει στην λίστα, αφού είχε κάνει ένσταση. Σιγά τα αυγά – εδώ συμπεριέλαβε την Ομόνοια, η οποία έκανε συμφωνία για να πληρώνει. Αλλά στην Ομόνοια δεν απολογήθηκε. Ενώ στον Σιακόλα – σούζα ο Χάρης. Έτσι μπράβο – να ξέρεις ποιό είναι το αφεντικό. Όχι να νομίζεις ότι είναι ο..Ντάιζελμπλουμ..

  • Άμα ακούς τους ανταποκριτές από την Ευρώπη, έχεις ώρες ώρες την αίσθηση του φερέφωνου. Οκ. Χρειάζονται τις πηγές τους και άρα καλοπιάνουν με το να προωθούν τη θέση τους. Αλλά να σου βγαίνει, ας πούμε ο Αθανασίου ή οποιοσδήποτε και να σου μιλά σαν Ντάιζελμπλουμ «θα την πιάσουν την Ελλάδα από τον λαιμό», «θα πρέπει να δεχθεί πρώτα και μετά θα δούμε» [λες και ο δημοσιογράφος είναι και αυτός στο γιούρογκρουπ]. Τελικά, τί έγινε ρε μάγκες; Γιατί δεν επέμεναν οι ευρωπαίοι; Μήπως γιατί τελικά δεν ήταν μόνος ο Βαρουφάκης – μήπως δεν ήταν μέτωπο των 18 απέναντι σε 1; Αλλά όταν παπαγαλίζεις και προσπαθείς να εκβιάσεις την τοπική κοινή γνώμη σαν φερέφωνο ενός φαντασιακου αποικιακού κέντρου, φυσικό είναι να μην κατανοείς ότι έχεις γίνει ρόμπα από τις αντιφάσεις και τις διαψεύσεις…

  • Ο Κ. Νάνος τι κάνει; Σταμάτησε να φοβάται τα sms και να θέλει κρατική στήριξη; Περνά από το κοινωνικό παντοπωλείο, όπου είναι οι πολίτες που θα πληρώσουν τις υπερχρεώσεις των 40 εκατομμυρίων των εργολάβων οι οποίοι απαλλάχτηκαν χάρις στα θεάματα που κατασκεύαζαν μερικοί, ή ντρέπεται τώρα πια; Αλλά ο κ. Νάνος τώρα δεν ενδιαφέρεται ούτε για κοινωνικά παντοπωλεία, ούτε για τις υπερχρεώσεις και τα σκάνδαλα. Μπα..τώρα σκουπίζει τη σκόνη του θεάματος. 38 εκατομμύρια γάργαρα Νάνο..

  • Σύμφωνα με μια μάρτυρα από τον Δήμο Πάφου, για την υπόθεση Αρίστο, η ίδια, ως αρμοδία, ανέφερε ότι υπήρχε επέκταση 4000 τ.μ. αλλά ο αντιδήμαρχος χρησιμοποιούσε τον αριθμό 7000 τ.μ. «Η κ. Ευθυμίου σημείωσε σε αυτό το σημείο πως κακώς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μιλούσαν για 7000 τ.μ. αφού η ίδια είχε αναφέρει τα 4000 τ.μ…» [Φιλελεύθερος, σελ. 16, 25/2] Χμ..έτσι κάνουν συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Πάφου; Βάζουν και από την τσέπη τους για να "πείσουν"/κατασκευάσουν θεάματα, όπως τα πρωτοσέλιδα του κυκλώματος; Και την παραπλάνηση ποιός θα την διερευνήσει; Παλώθκια πάλε;..:)

  • Όπα..από ότι φαίνεται η κ.Χρυστάλλα μας φόρτωσε μεγάλο μπελά με την FBME..Τώρα να δείτε που θα βγει σωστή η πρόβλεψη της Καθημερινής ότι θα πληρώσουμε αυτήν την ιστορία..οι πολίτες εννοείται, όπως και άλλα χούγια της κ. Χρυστάλλας.. εμείς ξανακαταθέτουμε την πληροφορία που πήραμε – και αν υπάρχει διάψευση θα την δημοσιεύσουμε. Πίσω από την βεβιασμένη κίνηση εναντίον της συγκεκριμένης τράπεζας, λένε, ότι υπάρχει ..ιστορία που φτάνει μέχρι τον ..Σιακόλα ..

  • Και η κ. Χρυστάλλα άλλαξε δικηγόρους στην υπόθεση του Βγενόπουλου; Την είδηση την είχε η Καθημερινή στις 1/3. Άντε να δούμε, αν θα την λογοκρίνουν οι υπόλοιποι. Για να ξέρουμε ποιούς μπορεί και να εκβιάσει, άμα θέλει κάποιος στην Κεντρική. Η κ. Χρυστάλλα, λοιπόν, με το περίεργο συμβόλαιο, είναι εμπλεκόμενη με αποφασιστικό λογο/ρολο στην δικαστική διαδικασία ενάντια στον Βγενόπουλο και τώρα άλλαξαν οι δικηγόροι που εξασφάλισαν το πάγωμα των στοιχείων του. Αντιγράφουμε από τις πληροφοριες της Καθημερινής: « ..σε πρόσφατη συνεδρία του Δ.Σ. της ΚΤΚ, η Χρυσταλλα Γιωρκατζη έθεσε θέμα και πέτυχε να αποκλείσει του δικηγόρους που είχαν εκ μέρους της Διαχειρίστριας της Λαϊκής αναλάβει τον χειρισμό των υποθέσεων κατά του Βγενοπουλου και άλλων, τους δικηγόρους δηλαδή που πέτυχαν να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης άξιας Βγενοπουλου και άλλων..» Θα εξηγήσει η κ. Χρυστάλλα την κίνηση; Αν χάσει η Δημοκρατία, θα αναλάβει την ευθύνη; Και πως θα αποφύγουμε την υποψία [και κάτι παραπάνω από υποψία αφού το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων τέθηκε από πριν] ότι ενδέχεται να ευκολυνθεί ο τέως από όλα αυτά; Η κ. Χρυσταλλα ας μην έχει την αυταπάτη ότι έχει στήριξη. Ανοχή έχει…Ακόμα και οι εξαρτώμενοι εύκολα αλλάζουν στρατόπεδα.. Θα επανέλθουμε…

  • Όπα τα ΜΜΕ μας..όλα πια κάτω από 50% όσον αφορά την εμπιστοσύνη που τους έχει το κοινό. Συνεχίστε…Σας ακούν/βλέπουν και τουλαχιστον οι μισοί δεν σας πιστεύουν…Μα πως μπήκε αυτός ο ιός στην κοινωνία; Όταν μιλάτε βαρύγδουπα, να θυμάστε ότι σας βλέπουν σαν άτομα που πουλάτε ψέματα και παραπλάνηση…εσείς είσαστε πιο ύποπτοι από τα κόμματα – εκείνοι τουλάχιστον λένε ότι θέλουν εξουσία, εσείς πουλάτε εξυπηρέτηση χωρίς να το λέτε..είναι και θέμα εντιμότητας, τα γέρημα…Οπότε αν δεν βρείτε τρόπο να μιλήσετε για το τι δείχνει ο δικός σας καθρέφτης..:)

  • Κύριε Σάντη και το δικαστικό σύστημα δεν το εμπιστεύονται γύρω στα 70%. Αυτοί θα ακούνε, φαίνεται, τις ηχογραφήσεις που δεν επιτρέπονται στα δικαστήρια…J..Και δεν πιστεύουν τους «δράκους» πια…

  • Μπήκαμε και στο Μάρτιο και καμία κίνηση από την Πολιτεία για την υπόθεση φοροδιαφυγής του έκδοτη του Πολίτη. Στις αρχές της βδομάδας, η εφημερίδα του κ. Παπαδόπουλου έριχνε σκανδαλοθηρία τζαι ότι κολλήσει. Θα πρέπει να διαπίστωσε ότι δεν περνά η μπόγια πλέον. Όλοι ξέρουν, φίλτατοι, ότι προσπαθείτε να συγκαλύψετε. Ναι, ως εργαζόμενοι τί να κανετε;..Οκ, αλλά όχι βαρύγδουπα πια..Ίσως τώρα να κατανοείτε και την αναλογία που σας είχε γράψει κάποτε κάποιος για την Αυριανή.

  • Χοντραίνει το παιχνίδι στις διεθνείς σχέσεις. Η δολοφονία του Νεμτσώφ στην Ρωσία, ακριβώς τώρα, μετά την Ουκρανία και τη βρετανική δυσφορία για τον Αναστασιάδη, είναι ύποπτη. Ο Νεμτσώφ δεν ήταν καν κανένας δημοφιλής πολιτικός – μάλλον αποτυχημένος, οπότε η εκδοχή ότι τον σκότωσαν είτε οι κακές υπηρεσίες, είτε κάποιοι εξοργισμένοι ρώσοι εθνικιστές κλπ, πρέπει να εξηγήσει το κίνητρο. Όμως, η Δύση έχει μια προϊστορία στην περιοχή με «κατασκευή νεκρών». Η σφαγή στην πλατειά του Κιέβου, ξεκίνησε από τον Δεξιό τομέα, τον σύμμαχο των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Το παραδέχθηκε η Άστον και μέχρι και το BBC τεκμηρίωσε, πρόσφατα, διστακτικά ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από την αντιπολίτευση. Και φυσικά, είναι ενδιαφέρον πώς καταρρίφθηκε το μαλαισιανό αεροπλάνο, τα δυτικά ΜΜΕ αποφάσισαν αμέσως ότι έφαγαν οι ρώσοι, αλλά μετά τα μάσησαν, όταν οι ρώσοι δημοσιοποίησαν τεκμήρια για αεροπλάνο που πετούσε δίπλα στο μαλαισιανό και πυραύλους στην πλευρά των φίλο-δυτικών.

  • Πάλι το καρτέλ των καυσίμων. Με δικηγόρο τον Πόλυ πάλι; Όπου αγγίξει αυτός ο τύπος..:) Από την Τράπεζα Κύπρου στα καυσιμα;..Για όσους θυμούνται, τα δικαστήρια βρήκαν μια δικαιολογία για την σύνθεση της επιτροπής ανταγωνισμού αρκετή δικαιολογία για να απαλλάξουν τις εταιρείες από 50 εκατομμύρια πρόστιμο..…

  • Τελικά, ο Παναγή κατονόμασε τον Αβέρωφ..Αλλά πάλι κάνει θεάματα ο συμπαθής κύριος για να αποφύγει την ουσία.  Ρε Αβέρωφ, μεταξύ μας – από οικονομικά δεν σκαμπάζεις, πέρα από την αναπαραγωγή. Φτηνά την γλίτωνες και την γλιτώνεις, ακριβώς γιατί τα ΜΜΕ δεν εστίαζαν στα λάθη σου, τις παραπλανήσεις σου και τα ύποπτα συρτά φέρτα – που ήσουν πριν το κούρεμα, ας πούμε; Τώρα σε συνοδεύει από τον μια η «προστασία του Λεπτού» και από την άλλη «ο συνεταίρος Κούμας». Όπως και να το δεις..Πάντως, αν ο αντίπαλος σου [θεαματικός ή πραγματικός] είναι ο Χάσικος, η στήλη δεν συμμετέχει..Αντικατορπτισμοί στον ίδιο καθρέφτη..

  • Και για να υπάρχει το τεκμήριο που μπορεί να θέλει να διερευνήσει κάποτε, ιδού μια αναφορά του Κ. Γεννάρη για το πώς λειτουργεί ο Αβέρωφ για να προωθεί τα συμφέροντα – διότι και τα δυο παραδείγματα έχουν να κάνουν με συμφέροντα που ενδεχομένως να διασταυρώνονται με αυτά του Κούμα. Θα διερευνηθεί; «…εγκύρως πληροφορούμαι ότι ο κ. Νεοφύτου από το βήμα της Βουλής τάχθηκε εναντίον της μετάδοσης αθλητικών εκδηλώσεων από το ΡΙΚ και κατέθεσε πρόταση νόμου για τερματισμό της μετάδοσης διαφημίσεων από το ΡΙΚ. Και σε προεκλογική περίοδο, δεν δέχθηκε να κάμει το ΡΙΚ την παραγωγή του τελευταίου συλλαλητηρίου του κόμματός του και την ανέθεσε σε.... ιδιώτες

  • Βγήκε και ο Κουτσοκούμνης να το παίξει θρήνος για τη βόμβα σε δικαστή – και τί έκανε. Ξεκίνησε τις υποψίες, μπας και ήταν προβοκάτσια. Διότι ρε κουμπάρε, να είσαι κατηγορούμενος στα μάτια της κοινής γνώμης για στήσιμο αγώνων και ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος αθλήματος στο οποίο εμπλέκεται μια μεγάλη μερίδα των πολιτών, και να το παίζεις, «ιδού ψάξετε αυτούς με υδροσωλήνα, αντί «φαντάσματα» [εννοώντας τις κατηγορίες εναντίον σου και του δικτύου που φαίνεται να ελέγχει την ΚΟΠ] τί εντύπωση δίνεις; Αυτού που θέλει να χρησιμοποιήσει μια πράξη βίας για να αποφύγει ο ίδιος ένα θέμα που τον αφορά. Καρφώνεσαι για μετατόπιση, τουλάχιστον.

  • Είμαστε περίεργοι να δούμε που θα βγει αυτή η ιστορία με τις εκποιήσεις. Αν ο Ν. Παπαδόπουλος αποδεχθεί απλώς το κυβερνητικό πλαίσιο αφερεγγυότητας, θα δημιουργήσει κενό στη δική του θέση. Και προσπαθεί για μήνες τώρα να φτιάξει ένα προφιλ συνέπειας. Η πιθανότητα να πήρε το δικηγορικό γραφείο [ως πηγή εισοδημάτων, αλλά και ως μορφή πολιτικής επιρροής] μερίδιο από την αντιπροσώπευση του τραπεζιτικού κεφαλαίου, είναι μια πιθανότητα, αλλά το πλήγμα στην εικόνα και την νομιμοποίηση του σαν πολιτικού θα μείνει. Η άλλη πιθανότητα να προσπαθεί να βολέψει τον Αβέρωφ που βρίσκεται υπό πίεση με μετέπειτα ανταλλάγματα είναι επίσης πιθανότητα. Ίσως λίγο χλωμή αλλά..Υπαρχει και η αντικειμενική πίεση των ζημιών των τραπεζών και των πιέσεων από hedge funds που θέλουν πακέτα δανείων. Εκτός και αν η κυβέρνηση, στην άτυπη συνάντηση των αρχηγών, δεσμεύτηκε σε ένα συμβιβασμό για την πρώτη κατοικία – δηλαδή αποδοχή θέσεων της αντιπολίτευσης. Θα δείξει..

  ·         Christine Petrides: Εκαμα φανουρόπιτταν, πέρκι φανερωθούν: O φάκελλος "Αριστοτέλης" του Κενεβέζου, ο φάκελλος με τα συμβολαια της Γιωρκάτζη, ο φάκελλος των "πατάτων αντιναχτών¨", η λίστα Λανγκάρντ, οι σκληροι δίσκοι του Ορφανίδη, η καταγγελία του Μάριου Παναγή για τες βρωμιες της ΚΟΠριάς, οι πουτάνες του ναού της Αφροδίτης τζαι ο μάστρος τους, οι δικηγόροι φαντάσματα του γραφείου της Ελσας Λούτσιος Αναστασιάδη, τζαι ο κάττος μου ο Πατσαλής που επήεν στές κάττες!!!!

  ·         Οι σπόντες του Μάριου Παναγή:  [...]«Αναφέρομαι χωρίς περιστροφές στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έχει ενεργή εμπλοκή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κύπρου, κι αν ο ίδιος δεν το αποδέχεται τότε μπορώ να του το αποδείξω εγώ. Στις 25 Σεπτεμβρίου το 2010 έγινε συνάντηση στο γραφείο του Γιώργου Κούμα και ήταν παρόν ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν ξέρω τη σημασία αυτής της συνάντησης αλλά ήταν καλεσμένοι διαιτητές και παρατηρητές στο γραφείο του κύριου Γεώργιου Κούμα, κουμπάρου του κύριου Αβέρωφ Νεοφύτου, με επίσημο προσκεκλημένο τον ίδιο τον κύριο Αβέρωφ. Αν ψεύδομαι ας βγει ο ίδιος να με διαψεύσει. Διερωτώμαι γατί άλλα άτομα από τον πολιτικό χώρο δεν έχουν τέτοιου είδους συναντήσεις και είναι αποκλειστικό προνόμιο του κυρίου Νεοφύτου». «Ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζει πολύ καλά τι πράττει στα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν επιμένει να ισχυρίζεται πως δεν πίεζε καταστάσεις, ας μας πει ο ίδιος ως προς τι η συνάντηση στο γραφείο του κυρίου Κούμα με διαιτητές και παρατηρητές ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα της Α’ Κατηγορίας».[...] - http://dialogos.com.cy/blog/mistikes-sinantisis-sto-grafio-tou-kouma-stin-parousia-tou-averof-ke-allon-dietiton/

  • Η σπόντα του Μιχάλη Σαρρή για το κούρεμα (από εκπομπή του Super Sport FM) Ήταν πρόνοια του Μνημονίου να ετοιμασθεί ένα νομοσχέδιο – που είχαν ετοιμάσει και άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, οι οποίες δεν το χρησιμοποίησαν. Αυτή η πρόνοια ήταν γενικής φύσεως και χρειάσθηκε να γίνει και άλλο νομοσχέδιο το Μάρτη του 2013, για να μπορέσει να γίνει το κούρεμα. Επομένως, πιστεύω ότι επικεντρωνόμαστε πάνω σε κάτι λανθασμένο. Το κούρεμα δεν έγινε διότι ετοιμάσθηκε νομοσχέδιο, αλλά διότι κατά τη διάρκεια του 2012 -όσο περνούσε ο καιρός τόσο χειρότερη γινόταν η κατάσταση των τραπεζών, λόγω της εκροής καταθέσεων- χειροτέρευε το χαρτοφυλάκιο και μέχρι το Μάρτη του 2013, όταν πήγαμε εμείς εκεί για να αντιμετωπίσουμε τους Ευρωπαίους, ήδη στο μυαλό τους είχε παρθεί η απόφαση […] http://www.alfanews.com.cy/politikh/item/12629-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AE.html#sthash.HAgxIXVp.dpuf

  • Σπόντα Νο 2, Σαρρή για το κούρεμα: Ερ. Ήταν δική μας πρόταση για να μην καταρρεύσουν οι δυο τράπεζες και να γίνει το μικρό κούρεμα γενικά σε όλες τις καταθέσεις, ακόμη και κάτω των 100,000 ευρώ;Απ. Ακριβώς, ακριβώς. Και αυτό για τις 100,000, για να σας πω την αλήθεια, εμένα με εξέπληξε προσωπικά διότι ήρθε από ανθρώπους που έπρεπε να ξέρουν καλύτερα. Δηλαδή, ήταν μέσα στο δωμάτιο ο Όλι Ρεν και η κα Λαγκάρντ, οι οποίοι ξέρουν ότι αυτό ήταν ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Τους το λέγαμε εμείς. Τους λέγαμε, ακόμη, ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τράπεζας ήταν κακό για την Κύπρο, όμως θα ήταν χειρότερο για την Ευρώπη. Και δεν το δέχονταν. Αυτό με τις 100,000 ήταν μια αριθμητική εξίσωση που θα μας έδινε 6,8 δις ευρώ. Αλλά, θα μπορούσαν να πουν 15% στις καταθέσεις πάνω από 100,000 και πάλι θα είχαμε τα 6,8. Τελικά, η φιλοσοφία που επεκράτησε –και ξέρω ότι αυτά είναι λεκτικές διαφορές μόνον- ήταν ότι δεν θα ήταν κούρεμα καταθέσεων, αλλά φορολογία των τόκων 18 μηνών, 6,5% σε μια χώρα με τόσο ψιλά επιτόκια. Και είπαν εντάξει, εμείς θα προσπαθήσουμε να το παρουσιάσουμε με αυτό τον τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθεί προηγούμενο για κάτω από τις 100,000. Και πιστεύω ότι εάν εμείς το είχαμε αποδεκτεί ή ακόμα εάν λέγαμε ότι κάτω από 100,000 όχι, αλλά να πάμε με 15% σε όλους, πάλι θα το δέχονταν αυτό σαν έναν τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τους καταθέτες και αυτή τη φορά με καταθέτες με πάνω από 100,000 ευρώ καταθέσεις. http://www.alfanews.com.cy/politikh/item/12629-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AE.html#sthash.HAgxIXVp.dpuf

  • Όπου ακούεις ανάπτυξη, κράτα μικρό καλάθι: Οι φράσεις «ανάπτυξη», «ανάκαμψη» και «σημάδια βελτίωσης» έχει ακουστεί τόσες φορές χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε βίωμα στην καθημερινή ζωή του κόσμου, που στο άκουσμα για ακόμα μια φορά, προτείνουμε το μικρό, πολυ μικρό καλάθι. Οι τίτλοι φυσικά δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στο περιεχόμενο της είδησης. Έτσι και αυτή τη βδομάδα, η πραγματική είδηση ήταν η εκτίμηση της Κομισιόν ότι η ύφσεη στην Κύπρο χάνει σταδιακά τη δυναμική της και φαίνεται ηπιότερη από ότι αναμενόταν. Ως εκεί

  • Στη Morgan Stanley ο συμβιβασμός για την πώληση τοξικών προϊόντων στηριγμένων σε ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου με αποτέλεσμα των αφανισμό των κεφαλαίων θα στοιχίσει 2,6 δισεκατομύρια, προφανώς για να προλάβει και τις εκκρεμούσες διώξεις. Στην Κύπρο, οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την κατάρρευση της οικονομίας πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες και συγκεκριμένα  κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευσης και της χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της 1η κατηγορούμενης (η τράπεζα) είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012» καταχωρούν ενστάσεις με το δικαιολογητικό ότι αφού ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους είχε επιβάλει διοικητικά πρόστιμα. Μια άλλη βάση της ένστασης για κατάχρηση διαδικασίας είναι η προσφυγή που υπέβαλαν στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η οποία εκκρεμεί. Όπως πάει το πράγμα, θα την βγάλουν καθαρή φαίνεται λόγω των ακολουθούμενων διαδικασιών και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κατά τα άλλα ένας τέτοιος κίνδυνος δεν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρή είδηση ώστε να κτυπήσει πρωτοσέλιδα.

  • Η σπόντα του Γιούνκερ: «Παίρνουμε μια απόφαση και τη βάζουμε σ' ένα κλειστό δωμάτιο. Την αφήνουμε αρκετές μέρες να ωριμάσει και να δούμε τι θα γίνει. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει καμία κραυγή ή... επανάσταση -άλλωστε, οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι αποφασίσαμε-, τότε τη βγάζουμε και τη σερβίρουμε κομμάτι κομμάτι, βήμα βήμα, μέχρι να μην υπάρχει πλέον επιστροφή»... Εκαταλάβετε;!  http://www.koutipandoras.gr/article/134404/agorasmenoi-dimosiografoi-apo-politikoys-trapezites-kai-mystikes-ypiresies

  • Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της Καθημερινής Κύπρου, 54% έχουν αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο Αναστασιάδη και για τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ 59% κρίνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση. Ο βαθμός δυσφορίας /μη- ικανοποίησης από την κυβέρνηση έχει ξεπεράσει και το 70% [φτάνει στο 75%] – ανεβαίνει σταθερά. Η προηγούμενη περίοδος ανάλογων δημοσιεύσεων έφερε τη δυσφορία στο 60%+. Γενικά, θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι η γενική εικόνα θυμίζει το σκηνικό μετά το κούρεμα, την άνοιξη του 2013. Που μπορεί να σημαίνει ότι μερικοί στο εργαστήριο λάσπης-μετατόπισης θα δοκιμάσουν πάλι τα ίδια κλισέ. Όμως, για να μην πετάτε και τα λεφτά σας, σκεφτείτε και το εμπειρικό γεγονός – μετά από τόσες φούσκες, πάλι στα ίδια είσαστε. Και ας ελέγχατε τα ΜΜΕ. Άρα, μήπως θα είναι κάτι που κάνετε αντί απλώς η εικόνα; Μήπως, δηλαδή, εξαντλείτε και την ανοχή με τα θεάματα που κατασκευάζετε; Καταστρέφετε και την ό,ποια "αξιοπιστία" των "φερεφώνων" λ.χ.;

 • «Εκποιήσεις μικρών κατοικιών, μετά απ’ όλα αυτά, δεν θα έκαναν καμιά οικονομική αίσθηση σε μας» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Σημερινή ο Τζον Χούρικαν στην προσπάθεια του να πείσει ότι δεν θα γίνουν μαζικές εκποιήσεις, όμως σε ερώτηση για τη μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη χρεών από τους μεγάλους δανειολήπτες δεν φαίνεται ιδιαίτερα πειστικός αφού και πάλι επικαλείται το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Μα αφού το πλαίσιο αφερεγγυότητας προωθείται ως δήθεν δίχτυ προστασίας για την κύρια κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη, πως εμποδίζει την οποιαδήποτε διαδικασία για το θέμα των μεγάλων δανειοληπτών, ιδιαίτερα αφού όπως και πάλι ο ίδιος ισχυρίζεται «1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε δάνεια έχουν ήδη «κλείσει» και προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς»;   Τελικά,το πλαίσιο αφερεγγυότητας που κολλά, δεν μας λέει!


 • John Koenig: Ο πιο αποτυχημένος αμερικανός πρέσβυς στην Κύπρο. Εκατάφερε να κάμει τον Αναστασιάδη ρωσόφιλο." Menachem Samburu Πλαίσιο: είδηση στο ΡΙΚ. Ο αμερικανός πρέσβυς στο twitter ζήτησε από τους κύπριους να εκφραστούν για την Ρωσία υπό το πρίσμα της δολοφονίας Νεμτσώφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου