15 Μαρ 2015

Διαμαρτυρία κατά της βιομηχανοποίησης της Λάρνακας. Στις 4 Απριλίου, η ώρα 3 το απόγευμαTo διαδικτυακό περιοδικό της Λάρνακας Skala Times (www.skalatimes.com) διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της βιομηχανοποίησης της Λάρνακας.
Στις 4 Απριλίου, η ώρα 3 το απόγευμα, Ημέρα του Πολιούχου Άγιου της Λάρνακας, Σάββατο του Λαζάρου. 
Το Skala Times επιλέγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την συμβολική αυτή μέρα για να διαδηλώσει για το καλό της πόλης του Αγίου Λαζάρου.
Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από το Κάστρο της πόλης με πορεία προς το λιμάνι.

Την διαδήλωση στηρίζουν οι ομάδες:
Ομάδα Larnaca Act
Ομάδα Πολίτες κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά
Ομάδα Πολιτών Δρομολαξιάς Μενεού

O αγώνας μας μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να θέσει το θέμα στη βουλή, να ακουστεί η φωνή μας εντός και εκτός Κύπρου και να πάρει το ζήτημα μια νομική υπόσταση, με προσφυγές. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε για το ΚΑΛΟ της πόλης μας, των παιδιών του σήμερα και του αύριο!

Φωνάζουμε όχι στην Βιομηχανοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας το οποίο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των κατοίκων της πόλης.

Φωνάζουμε όχι στο βαριάς βιομηχανίας εργοστάσιο στην περιοχή Κρασά το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Απαιτούμε την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου που παράνομα (σύμφωνα με τις οδηγίες Σεβέζο) υπάρχουν μέσα στη καρδιά της πόλης.

Η βιομηχανοποίηση της Λάρνακας έγινε παράνομα (καταπάτηση σύμβασης Άαρχους) χωρίς την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Η βιομηχανοποίηση της Λάρνακας θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον της πόλης.
Το βιομηχανικό λιμάνι θα σβήσει την πόλη του Ζήνωνα από τον τουριστικό χάρτη.
Το αίτημα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: Απαιτούμε να τεθεί η ασφάλεια, η υγεία και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη των οποιονδήποτε!
Το όραμα της Λάρνακας ήταν ανέκαθεν η τουριστική ανάπτυξη 
όχι ο εφιάλτης μιας βιομηχανοποιημένης πόλης!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου