15 Φεβ 2015

Σπόντες
·         Προς τη γενική εισαγγελία. Καταντήσατε φαιδροί, μην προσπαθείτε να κάνετε χειρότερη την κατάσταση. Άκου «είναι υποχρέωση της πολιτείας» το φιάσκο με τον Βέργα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, ρε, να πιστεύει τον κάθε Βέργα ότι τον απειλούν; Μα σε ποιούς νομίζετε ότι μιλάτε; Κωμικός θίασος έχετε καταντήσει.

·         «1. Fianacial Times (Μάρτιος 2013): «Συζητείται κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο». Σαρρής: «Απόλυτη ανοησία». 2. Der Spiegel (Φερβουάριος 2015). «Η Κύπρος θα ακολουθήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη». Γεωργιάδης: «Απόλυτη ανοησία». Menachem Samburu.

·         Κατακλυσμός φημών το σαββατοκύριακο και πυρετός αναμονής στην Πάφο. Θα έλεγε κάτι ο Βέργας, είπε κάτι ο Βέργας σε αντάλλαγμα για την απαλλαγή από την φυλακή; Κάτι που ενδεχομένως λειτουργούσε εκβιαστικά; Ή μήπως είναι φήμες για να μετατοπιστεί με νέα ψιθυρολογία το σκάνδαλο της συναλλαγής για κρατικά επιχορηγημένες «διακοπές» αντί φυλακή; Πάντως, ο δικηγόρος του Βέργα είναι ο ίδιος που ήταν, αρχικά, δικηγόρος του Λίλλη. Είναι αυτός που ακούγεται στις κασέττες να λέει στον Λίλλη τί ήθελε ο Ρίκκος να του πει – ποιοί τον ενδιέφεραν. Οι αξέχαστες διατυπώσεις που, φυσικά, λογοκρίθηκαν στο δικαστήριο και από τους απολογητές, μέχρι τώρα,, του Ρίκκου στα ΜΜΕ: «Θέλω τον Κιττή..» [η επιθυμία του, υποτιθεται,, «αμερόληπτου» βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα επρεπε να υπηρετεί την ισονομία) και το «Θα τον κάμω αλέ ππερέ τον Ρίκκο αν..» [ η εκφραση του δικηγορου του Λιλλη σαν έκφραση της δυνατότητας των δικηγόρων των κατηγορούμενων να εκβιάζουν την εισαγγελία. Το θεαμα δεν θυμίζει, απλώς, τις ηχογραφήσεις της Δρομολαξιάς. Παίζουν και οι ίδιοι σε αρκετούς ρόλους…J

·         Να το πούμε καθαρά πια; Μήπως τώρα πια η εισαγγελία είναι αιχμάλωτη εκβιασμών από τους Λίλληδες – Βέργες; Αυτό που φαίνεται δεν είναι μόνο ότι η εισαγγελία γίνεται κωμική ή όργανο ύποπτων (κομματικών) επιδιώξεων κλπ – αυτό που φαίνεται πολύ πιο καθαρά, όσο περνά ο καιρός, είναι ότι οι κατηγορούμενοι φτάνουν σε ένα σημείο και έχουν το πάνω χέρι και εκβιάζουν την εισαγγελία – όλους ή μερικούς. Αυτή η δουλοπρέπεια της εισαγγελίας απέναντι στους Βέργες και τους Λίλληδες σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι, οι υποτιθέμενοι κατηγορούμενοι, ξέρουν πια πολλά για κάποιους στην εισαγγελία [ο Λίλλης λ.χ. πολύ πιθανό να έχει και άλλες ηχογραφήσεις και εκβιάζει τον Ρίκκο – ο οποίος τρέχει πια δουλοπρεπώς να του σβήνει μέχρι και τροχαία] και τους κάνουν ότι θέλουν. Τους απειλούν, δηλαδή, ότι θα τους κάνουν «αλέ ππερέ», όπως είπε και ο δικηγόρος του Λίλλη για τον Ρίκκο, αν τολμούσε να…

·         «Ευχαριστώ για όλα Άκη»..15 χρόνια φυλακή η ποινή του πρώην υπουργού εσωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο Σ. Χάσικος και την οποία στήριζε ο Ρ. Ερωτοκρίτου. Η ιστορία μπορεί να αργεί, αλλά….

·         Ανακοίνωσε το προεδρικό ότι η θέση του Δρουσιώτη δεν θα αναπληρωθεί. Υπάρχουν δυο πιθανότητες: α) ισχύουν οι φήμες που ακούστηκαν ότι θα έπαιρνε τον Καρεκλά, αλλά μετά που το κράξιμο ετράβησεν το πίσω. β) η θέση του Δρουσιωτη δεν ήταν ποτέ αναγκαία, οπότε ήταν διορισμός για να ξεπληρωθεί η εξυπηρέτηση…Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη πιθανότητα: ότι ο Δρουσιώτης επήραν τελικά την καρέκλα μαζί του -  τζαι θα τη φέρει πίσω με τη λήξη του εκεί συμβολαίου του! :)

·         Ο Πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της ΚΟΠριάς, εν ο δικηγόρος του Βγενόπουλου, σύζυγος (εν διαστάσει) της Γιωρκάτζη της Κεντρικής Τράπεζας τζαι επίσης διακοσμεί την λίστα Λανγκάρντ?
http://www.lloydslaw.com.cy/content/aboutus.html
http://www.cfa.com.cy/Gr/structure/24/256

·         Ακούω τον αππωμένο δήμαρχο στο τρίτον του ΡΙΚ τζαι διερωτούμαι ποιός του έδωσε το θράσος να υποστηρίζει ένα σχέδιο που προνoά συμπλεγματοποίηση των πάντων, αλλά διατήρηση των θέσεων (τζαι των μισθών) του ίδιου αριθμού Δημάρχων, Δημοτικών Γραμματέων κ φαρισαίων....
Τζαι εθύμησε μου ο γείτονας που με άκουσεν να δκιαολίζουμε ότι τζαι τούτη εν μια ακόμα νίκη των δικηγορικών γραφείων των Νίκων (νικολάκηδων & νίκαρων....) 

·         Ο Λίλλης φαίνεται να χρωστά τουλάχιστον 6 εκατομμύρια στο Δημόσιο από ΦΠΑ και εταιρικό φόρο – άσε που δεν υπέβαλε ελεγμένους λογαριασμούς – ..Πέρα από τα κωμικά των δικαστών και τις [από ότι φαίνεται] «εξαγορές»/συναλλαγές, τί θα γίνει με τον ποσόν; Θα του χαριστεί; Δηλαδή, οι απλοί πολίτες πληρώνουμε φόρους και ο Λίλλης θα είναι φοροφυγάς με εισαγγελική προστασία; Άντε να δούμε αν θα πάρουμε απάντηση και για αυτό το σκάνδαλο;  Γιατί δεν ήταν στη «λίστα του Χάρη»; Ιδού μια εκτίμηση από άτομο που είχε σχέση με την ΣΥΤΑ  και παρακολούθησε την δίκη: «Στο δικαστήριο έγινε αναφορά για το ποσό που όφειλε ο Λίλλης στον ΦΠΑ μέχρι εκείνη τη στιγμή και για το οποίο του εκίνησε αγωγή το κράτος - η οποία αγωγή αναστάληκε, όταν έγινε μάρτυρας κατηγορίας ("χωρίς κανένα επιπλέον όφελος" που λέει ο Σάντης). Αυτό το ποσό ήταν 2,2 εκ (για ακρίβεια 2,180,000). Έχοντας υπόψη ότι δεν έδωσε ΦΠΑ γενικότερα, μέχρι σήμερα, το σύνολο του ΦΠΑ που προκύπτει από το έργο ανεβάζει το ποσό από 2,2 σε 4 εκατομμύρια.  Τωρά για τον εταιρικό φόρο: Το έργο κόστησε στον Λίλλη 13 εκ. περίπου (2 η αγορά της γης, 10 το χτίσιμο και βάλε και 1 γενικά έξοδα). Η CYTA το αγόρασε 23,8 εκατομμύρια, δηλαδή 10-11 εκατομμύρια κέρδος. Άρα 1,8 εκ περίπου εταιρικό φόρο. Σύνολο κάτι κοντά στσ 6 εκατομμύρια.  Η Wadnic από τη δημιουργία της το 2007, δεν κατέθεσε ποτέ μέχρι σήμερα ελεγμένους λογαριασμούς στο κράτος.  

·         Η ανακοίνωση ότι ο Βέργας θα κάνει τη θητεία-υποτιθέμενη τιμωρία του, σαν σε διακοπές με δημόσια έξοδα, και με αστυνομικούς να του κάνουν τους φρουρούς, ήταν αναμενόμενη για όσους έχουν αντιληφθεί την κωμωδία (για να μην πούμε αθλιότητα), η οποία στήνεται σε βάρος των κύπριων πολιτών τα τελευταίο διάστημα από ένα κύκλωμα στην γενική εισαγγελία. Όσοι δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα, περιμένετε να ακούσετε και πόσα θα πληρώσουμε για τις συμφωνίες-εξαγορές μαρτύρων που κλείνει ο Ρίκκος. Όσο για τον εξευτελισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης – καλά πρέπει να είναι κανείς ανόητος πλέον να περιμένει οτιδήποτε εκτός από κομματικές εκστρατείες από την γενική εισαγγελία. Και ο Κ. Κληρίδης δεν μπορεί να παίξει πια τον αμέτοχο – έχει τεράστιες ευθύνες. Όχι απλώς ανέχεται αυτό το τσίρκο, αλλά και υπογράφει αυτές τις αποφάσεις.

·         Όταν οι δημοσιογράφοι έγραφαν για «κελαηδήματα» και δεν καταλάβαιναν ότι μιλούσαν για τον εαυτό τους. Αλλά ευθύνη έχουν και όσοι γίνονταν όργανα και φερέφωνα του Ρίκκου, αλλά και του Χάσικου - γιατί πίσω από το δικηγόρο του Λεμεσού που αδυνατεί να αντιληφθεί τί θα πει δημόσιο λειτούργημα σε αντίθεση με το ιδιωτικό συμφέρον, είναι ο γαμπρός του Κουλέρμου και τα δεδομένα συμφέροντα. Και αυτό αφορά και τους δημοσιογράφους. Αυτούς που έφτιαχναν τα θεάματα που τους πουλούσε ο Ρίκκος και οι «ανακριτές» του [για τους οποίους θα έρθει η ώρα να ανακριθούν οι ίδιοι]: θυμάστε που γράφατε ότι «έσπασε» ο Βέργας, «κελαηδά» ο Βέργας;.. Απολαύσετε τη βλακεία σας – ο Βέργας έκανε deal με τον Ρίκκο και αυτοί που «κελαηδούσαν» είσαστε εσείς...Και νομίζατε..Ψώνια είσασταν..Εκτός και αν…J

·         Και Ρίκκο μην νομίζεις ότι θα την βγάλεις καθαρή με τόσα και τόσα. Μέχρι και στον αφρικάνικο νότο άρχισαν επιτέλους να συλλαμβάνουν γενικούς εισαγγελείς και βοηθούς για διαπλοκή. Φρόντισε, λοιπόν, να είναι τουλάχιστον καθαροί οι λογαριασμοί σουJ  http://www.euronews.com/newswires/2935512-zambia-police-arrest-chief-prosecutor-over-corruption-accusations/ «Zambia’s chief prosecutor was arrested on Thursday over corruption accusations..»

·         Ο Νάνος θα μείνει σήμα κατατεθέν – το φερέφωνο που φοβήθηκε ένα sms. Λοιπόν, Νάνο – πώς πάει το κελάηδημα; Έκανες γάργαρα τα 38 εκατομμύρια των εργολάβων και έριξες τόσο σάλιο..για ποιό πουκάμισο και ποιά Ελένη; Καημένε.. Ρώτα τους πληροφοριοδότες σου, να δούμε - Τί συμφωνία είχαν κάνει; Άντε σε καλή μεριά οι γάργαρες…Και να θυμάσαι – το όνομα σου θα συνοδεύεται πάντα από ερωτήσεις όπως – τί έγινε στη συναυλία του Ρουβα; Τί έγιναν τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Βέργα; Γάργαρα και όλο κελάηδημα;

·         Πάντως οι δικηγόροι του Μαληκκίδη ήταν σαφείς στο ποιοί τα πήραν και τους απάλλαξε η εισαγγελία: «..πρόσωπα τα οποία κυριολεκτικά θησαύρισαν λόγω κυρίως δεκασμού…δεν είναι κατηγορούμενοι ενώπιον δικαστηρίου αλλά μάρτυρες κατηγορίας…όλοι οι πιο κάτω –Ιορδάνους, Χειμαρίδης, Σαβέριος, Ζαχαριάδης, Τουμαζής, Δρακόπουλος, Ιακώβου, Μπάφας, Χρυσοχόος – εμπλέκονται…» Και η πλάκα είναι ότι το παραδέχτηκαν κιόλας. Αλλά εδώ έχουμε ένα μυστήριο πράγμα που λέγεται εισαγγελία που απαλλάσσει τους ένοχους – και μετά έχουμε και τί ψώνια που πουλούν την σκόνη αυτής της συγκάλυψης σαν διερεύνηση σκανδάλων. Επί της ουσίας - Γιατί άραγε τους προστάτευσε αυτούς τους συγκεκριμένους η εισαγγελία; Ποιά τζάκια τους προστεθούν; Σε ποιούς θεούς αραγές κάνουν εισφορές τώρα, για να  τους συμπαθούν τόσο πολύ αυτά τα «μερικά τζάκια»;

·         Ενδιαφέρουσα σιωπή από την Καθημερινή για την ντε φάκτο απαλλαγή του Βέργα από την φυλακή. Τί έγινε ρε «σπονδοφόρε»; Το τελευταίο καταφύγιο που λέγαμε;.. Η σιωπή της συγκαλυψης;…:)

·         Μα ο Χάσικος που θέλει να τα ξέρει όλα, και να τα «ακούει» όλα, δεν ήξερε ως υπουργός άμυνας ότι περνούσαν τόσες μίζες από τον συνάδελφο του τον Ντίνο, για όπλα που αφορούσαν τον τομέα του;..τς..:)..Πολύ σωστά, ο κ. Παράσχος θέτει το ερώτημα γιατί δεν ρωτάμε για τις μίζες για τους S300..Εδώ εκλέγηκε και ένας πρόεδρος με εκείνες τις μίζες. «Ευχαριστώ για όλα Άκη». Και είναι αστείο να καμώνεται ο Χάσικος ότι δεν ηξερε..Πάντως η εμμονή του Χάσικου να διοχετεύει μέσα από τα δίκτυα του ψίθυρους και να κατασκευάζει θεάματα ενάντια σε αντίπαλους του (της οικογένειας ή πολιτικούς – ακόμα και εσωκομματικούς) έχει κάτι από την ψυχαναλυτική διάσταση της προβολής των ανασφαλειών κάποιου. Τρέχεις να προλάβεις, καημένε μου, λες και μπορείς να λογοκρίνεις για πάντα..Αλλά, αγαπητέ, αυτό που κάνεις είναι να φτιάχνεις το δίχτυ, στο οποίο θα πιαστείς εσύ ο ίδιος τελικά. Να το θυμάσαι. Και όσοι σε ακούνε σήμερα, θα είναι Βέργες και Λίλληδες αύριο…Να το θυμάσαι..:)

·         Για τον Ρίκκο που παπαγαλίζει την ημιμάθεια ότι «τέτοια γίνονται και αλλού», αλλά δεν μπορεί να μας πει ένα παράδειγμα, όπου οι «πρωταγωνιστές» να έχουν απαλλαγεί. Θα είναι η κωμωδία, που συνοδεύει το όνομα σου και τη θητεία σου Ρίκκο – η απαλλαγή των ενόχων. Αλλά, ρε Ρίκκο, αν ήσουν ρε δικηγόρος καλός, και νομικός ανάλογος, θα έπιανες τη θέση με το ρουσφέτι που πρόσφερες προεκλογικά; Ο καθένας με τις ικανότητες του – και μερικοί με ότι δεν έχουν…J

·         Το κυπριακό, λοιπόν, παρακράτος, το οποίο εφαρμόστηκε στο δικαστικό τομέα από το 2013: ο ναός της Αφροδίτης ως υπόδειγμα συγκάλυψης, η Δρομολαξιά ως τεκμηρίωση πως στήνουν τις δίκες οι δικηγόροι με τον Ρίκκο, και ο ΣΑΠΑ ως απόδειξη του πως η εισαγγελία έχει καταντήσει πλυντήριο όσων κλέβουν το δημόσιο. Αυτό το παρακράτος έχει σαν έμβλημα του την υπόθεση του «ναού της Αφροδίτης», όπου απάλλαξε του ένοχους, συγκάλυπτε τεκμήρια [με την απέλαση μαρτύρων] διότι εμφανώς κινδύνευαν «ημέτεροι». Και αν «κελαηδούσαν», ανησυχούσαν, όπως αναφέρθηκε, και άτομα στην εισαγγελία. Ανάλογα έγιναν σε πολλές άλλες υποθέσεις – από την συγκάλυψη του Λεπτού, της υπόθεσης Λούτσιου, των συμφερόντων Χάσικου στη Δρομολαξιά, την εξαγορά του Λίλλη κοκ. η εμβληματική υπόθεση για το πώς το παρακράτος στήνει δικές είναι καταγραμμένη στην ηχογράφηση των Λίλλη, δικηγόρου του και του τηλεφωνήματος με τον Ρίκκο. Ό,ποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα το σκάνδαλο που αποκαλύπτει η ηχογράφηση, απλώς κελαηδά ανοησίες. Έτσι νόμιζε και οι Σάρικας και Ομήρου – ώσπου, ξαφνικά, κάποιοι δικηγόροι φαίνεται να έκαναν συμφωνίες του στυλ «εγώ θέλω τον..» - και βρέθηκε και ο νεκρός αδελφός κατηγορούμενος, γιατί κάποιοι φιλικά προσκείμενοι στον ΔΗΣΥ ήθελαν την προεδρία της ΕΔΕΚ. Όσο για το ίδιο το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ είναι η τρίτη διάσταση του παρακράτους – η σκοπιμότητα του θεάματος: στην Πάφο οι εργολάβοι που έφτιαξαν το σκάνδαλο μαζί με τους σύμβουλους που ενέκριναν 40 εκατομμύρια έξτρα χρεώσεις, απαλλάγηκαν πλήρως από το πλυντήριο που λέγεται γενική εισαγγελία, και απλώς ανακυκλώθηκαν κατηγορίες για να μπορέσει το παρακράτος να κατηγορήσει αυτούς που ήθελε το κομματικό επικοινωνιακό επιτελείο.

·         Του ξέφυγε του Χατζηβασίλη στο Φιλελεύθερο και μας είπε ότι η απόφαση για κατηγορία εναντίον του Σαρίκα ήταν «προειλημμένη». Κοιτα να δεις τί ξέρουν μερικοί. Α ρε Κληρίδη, που σε κατάντησαν. Ε τζαι καλά.. αφού μέχρι τζαι ένας δημοσιογράφος ξέρει ότι αποφασίσατε να κατηγορήσετε τον Σαρίκα, η ανάκριση τόσων ωρών γιατί έγινε – για σιεπασιάν; Άσε που είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να δούμε τί είπε τελικά ο Μπάφας. Τα μάσησε ο Κληρίδης εκεί στο Ανώτατο – άκου «υπόβαθρο». Δηλαδή μαρτυρίες ικανοποιητικές δεν είχες και πήρες ό,τι βρήκες; Κατάντησες messenger του Ρίκκου; Όταν δικαστεί ο Ρίκκος για συγκάλυψη σκανδάλων, ξέρεις τί θα κάμει – θα πει δώστε μου ντηλ Λίλλη-Βέργα τζαι θα σας πω τί έκαμεν ο Κληρίδης. Ή θα σας πω ότι με βολεύκει. Πρόσεχε, Κώστα είναι πονηροί καιροί.. Άσε που ήταν αστεία η προσπάθειά σου να υποβάλεις και εσύ μέσω των ΜΜΕ την επιθυμία σου στο Ανώτατο – ξαφνικά, δηλαδή, την Κυριακή πριν την απόφαση σε έπιασε η ευλάβεια να δίνεις συνεντεύξεις; Κόλλησες την αρρώσκεια του Ρίκκου;..

·         Πάντως, η απόφαση του Ανωτάτου 7-4 για τον Σαρίκα έχει θετικά. Με 2 διαφορετικές ψήφους ο Ρίκκος [διότι εδώ ο Κληρίδης θεωρείται θλιβερός messenger] θα έχανε. Διότι η ό,ποια εμπλοκή του κ. Σαρίκα θα πρέπει να κριθεί στο δικαστήριο, αν υπάρχουν τεκμήρια. Αλλά οι μαρτυρίες του Βέργα είναι, ήδη, εμφανώς κατευθυνόμενες. Σιγά που ο Βέργας θα είχε ενδοιασμούς να πει «ναι» σε ό,τι ήθελε ο Ρίκκος και το κομματικό επιτελείο του ΔΗΣΥ- εδώ του πρόσφεραν ειδική μεταχείριση και ντε φάκτο απαλλαγή. Οπότε, το ότι το Ανώτατο άρχισε να δείχνει σημάδια αμφιβολίας για τα θεάματα που κατασκευάζει το κύκλωμα στην εισαγγελία, είναι ψήγματα ότι υπάρχει μερίδα στο κυπριακό δικαστικό σώμα που μπορεί να αντισταθεί στο παρακράτος. Διότι θα είναι αξιοθρήνητοι να γίνουν όργανα του Ρίκκου. Στο κάτω κάτω η δικιά τους αξιοπιστία κρίνεται πια.

·         Όσο για εσένα Σαρίκα, και τον ό,ποιο Σαρίκα, ένα πράγμα να θυμάσαι – αυτοί που θέλουν να σε δικάσουν, αυτοί που ήθελαν να σε εξευτελίσουν με χειροπέδες λίγες μέρες πριν τις δημοτικές, για να κερδίσουν τους εκλογές στην Πάφο, είναι αυτοί που σε υποστήριζαν, υποτίθεται, στις εκλογές του 2011. Αβάσταχτα «αθώος» με την έννοια του αγαθού – αν όχι του ανόητου. Τέτοιους βρήκες ρε να βασιστείς πάνω τους; Και εσύ Ομήρου – αυτοί που διασύρουν τον νεκρό αδελφό σου είναι αυτοί που σου έταζαν κάποτε προεδρία. Κατά τα άλλα πότε θα μιλήσετε ανοικτά και για τον ρόλο του δικηγορικού γραφείου Ευστάθιου σε αυτήν την υπόθεση;

·         Ουπς ο υπάλληλος της εργοληπτικής εταιρείας Πασχάλη, τον οποίο έκλεξε η εισαγγελία, ο κ.Φαίδωνος, τώρα δεν ενδιαφέρεται πια για τους εργολάβους και τους σύμβουλους; Με τη βδομάδα πάνε τα ενδιαφέροντα αυτού του παιδιού;  Στη Βουλή μιλούσε για κακοτεχνίες κλπ, για να ανοιξει το θεμα για τον Ν. Παπαδόπουλο σαν δικηγόρο εργολάβων κλπ. Όμως, τώρα, μιλά μόνο για τις «μίζες» των δημοτικών συμβούλων; Βολικό – πλυντήριο κανονικό….Και η στήλη εισηγείται την εξής ερμηνεία – ο λόγος που φώναζε ο Φαίδωνας είναι ότι η εταιρεία του εργοδότη του, του Πασχάλη, θα ήθελε κάποιος έργο που πήρε άλλη εταιρεία. Οπότε..φωνάζει για το απώτερο συμφέρον του εργοδότη. Έχει και αυτός χρέη να ξοφλήσει..

·         Τώρα, τί ακριβώς έγινε με εκείνον τον Παναγιώτη Αντώνιου του προεδρικού – παίζεται. Η μια εκδοχή την οποία είχε το onlycy, δια χειρός Σ. Ξιουρή, υποστηρίζει ότι θυσιάστηκε σαν την Ιφιγένεια για να βγει ο Αναστασιάδης από τα δύσκολα και πάλι. Από την άλλη, στην Οικονομική Καθημερινή το σενάριο είναι ότι απλώς θα πάει σε άλλη καρέκλα – στην ΕΔΥ. Υποψιαζόμαστε ότι έχει δίκαιο ο Ονασαγόρας της Καθημερινής, παρά ο Ξιουρής – που νομίζει ότι η Ιφιγένεια είναι θέμα στην Ιλιάδα [τραγωδίες είναι ρε – η Ιλιάδα είναι ο καυγάς Αγαμέμνονα- Αχιλλέα]. Συνήθως, ο περίγυρος του προεδρικού δεν μπορεί χωρίς καρέκλες – και άλλωστε αυτή φαίνεται να είναι και η μοναδική συγκλητική ουσία για την νομιμοφροσύνη μερικών. Αλλά η σπόντες του Ξιουρή μπορεί να είναι και υπόγειες μπηχτές Αβέρωφ. Θα δείξει. Αλλά αν μείνει χωρίς καρέκλα ο κύριος Παναγιώτης, θα είναι αξιοπρεπές για τον ίδιο..

·         Κοίτα να δεις..Και υποτίθεται, εντελώς τυχαία η Αθηνά ρώτησε στη Βουλή, ενώ οι δημοσιογράφοι του προέδρου φώναζαν για το γραφείο του Ν. Παπαδόπουλου στο δικηγορικό γραφείο «με το οποίο δεν έχει σχέση» κλπ. Εδώ; «Συχνάζει μαθαίνουμε, στο παλιό του δικηγορικό γραφείο (αυτό από το οποίο αποχώρησε) στη Λεμεσό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τα πρωινά του Σαββάτου, όταν δεν έχει προεδρικό πρόγραμμα και μάλιστα κλείνει εκεί τα ραντεβού του, όταν έχει ευκαιρία να δει φίλους. Αλλά το περασμένο Σάββατο είχε εκεί ένα ραντεβού, κάπως πολιτικό και σίγουρα κάπως..πολιτικά περίεργο. Συνάντησε γύρω στις 10 το πρωί τη βουλευτίνα του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου.» Αρ. Μιχ. Φιλελεύθερος 11/12/2015, σελ. 7. Και μάλιστα, λέει, ότι το επιβεβαίωσαν «και άνθρωποι του ΔΗΚΟ και άνθρωποι του ΔΗΣΥ».

·         Και για να ξέρουμε τί σημαίνει το μετέπειτα του μνημονίου, αν δεν φροντίσουμε από πριν να περιορίσουμε αυτά που θέλει η τρόικα και οι τράπεζες. Στην Ιρλανδία, «οι κατασχέσεις σπιτιών είναι ο νέος εφιάλτης» σύμφωνα με την οικονομική Καθημερινή 11/2/2015. Αλλά εδώ καταγράφεται τί κυκλοφορεί στο διεθνή τύπο, σε χώρα που βγήκε από το μνημόνιο κλπ κλπ. «Η ιρλανδική κουλτούρα είναι αντίθετη με τις εξώσεις και τις κατασχέσεις για σοβαρούς ιστορικούς λόγους, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.».. «Ακτιβιστές έχουν αρχίσει να διακόπτουν τις δημοπρασίες ακινήτων, οδηγώντας ορισμένες εταιρείες δημοπρασιών να συμφωνήσουν να μην πουλάνε σπίτια που αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών».

·         Για όσους διάβασαν τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο, και πάλι η κατανάλωση φαίνεται να είναι η αιτία που αντέχουμε τα χειρότερα – δηλαδή να μην έχουμε χειρότερη ύφεση. Ε εε..Όλα τα κορόιδα που ήθελαν λιτότητα, περικοπές κλπ..που είναι τώρα;..

·         Ο κ. Ιερείδης,  τέως της Νέας Σαλαμίνας, για να μην επιβαρύνει το σωματείο με τις ποινές της ΚΟΠ, φαίνεται ότι θα τους αντιμετωπίσει. Στην πιο πρόσφατη εκδοχή, από ότι ακουσαμε τους υπέδειξε ότι τον τιμώρησαν με βάση ένα δημοσίευμα που δεν ανταποκρινόταν στο τί είπε – και τους παρέθεσε και την ηχογράφηση. Και τί του είπαν; Δεν έχει σημασία.. Ούτε καν τα τεκμήρια δεν λειτουργούν στο άγχος του Κουτσοκούμνειου σύμπαντος;

·         Θα αναμένουμε και την επόμενη κίνηση Παναγή. Διότι το βάθος της αντιπαράθεσης δεν είναι μικρό – ούτε και το τί διακυβεύεται.

·         Και μετά τις αποκαλύψεις για τις καλοκαιρινές διακοπές του Βέργα σαν «τιμωρία» ο κύριος Αλέκος, της Αλήθειας, δεν έχει σχόλιο για το «πνευματικό επίπεδο» και της απόφασης και όσων το κάνουν γαργάρα;.. Επίπεδο το έρημο – είναι όπως τις λέξεις και σε κυνηγούν …

·         Ο Ταλιαδώρος της ΟΕΛΜΕΚ έβγαλε ανακοίνωση και αμέσως το Υπουργικό πήρε απόφαση να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση για την επιστροφή της κ. Ο. Στυλιανού στο Υπουργείο Παιδείας. Τί να πει κανείς… Από την μια ο πρύτανης που θέλει να επιστρέψει η παιδεία  στα αρχαία, από την άλλη ο Ταλιαδώρος με την ημιμάθεια του, που νομίζει ότι είναι μουχτάρης της εκπαίδευσης.. Υπάρχει κανένας λογικός σε εκείνο το κόμμα και στην ούτω καλούμενη κυβέρνηση;Α ναι..η κ. Χόπλαρου ως υποψήφια του ΔΗΣΥ κλπ μπορεί να εξηγήσει στο Ταλιαδώρο τί είναι και τί ήταν η Μεταρρύθμιση; Όσο για τους Εδεκίτες που ανέχτηκαν αυτήν την αθλιότητα, όταν συνεργάστηκαν μετεκλογικά με τον ΔΗΣΥ και εγκατέστησαν τον Ταλιαδώρο επικεφαλής της ΟΕΛΜΕΚ, τί να πουν..Τολμούν άραγε ακόμα και μιλούν για τον Δώρο;

·         Κοίτα να δεις που ο Ιωνάς θα μας βγει και ο νούσιμος με τα καραγκιοζιλίκια της Εισαγγελίας. Αν μη τί άλλο οι δηλώσεις του θυμίζουν στην αφασία της εισαγγελίας τί θα πει συνέπεια του λόγου. Αλλά μάλλον είναι και εσωτερικές κόντρες, όπως τότε με την ΚΥΠ – ένα θεματάκι το έχει με τον Χάσικο. Άλλο καπετανάτο. Αλλά όσα λέει τώρα παίζουν τουλάχιστον λογικά, μπροστά στους παραλογισμούς του άλλου καπετανάτου. Δεν γίνεται οι φυλακές να είναι ασφαλείς την μια μέρα, και την άλλη άμα θέλει ο Βέργας, να μην είναι. Και άμα θα κάνει φυλακή σε διακοπές ο Βέργας, γιατί και όχι όλοι οι άλλοι που κάποιος τους απείλησε κάπου; Το λενε ισονομία – αν λειτουργεί ακόμα το σύνταγμα για μερικούς..

·         Εδώ ο Λίλλης απειλούσε έξω από το δικαστήριο και κάποιοι εκεί στην εισαγγελία  έτρεχαν μήνες μετά και του έσβηναν τροχαία..Τόση συνέπεια στην ισονομία..

·         «Η κυβέρνηση Όρμπαν παρενέβη με ένα μοναδικό για την Ευρώπη τρόπο: Όρισε μία συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ φιορινίου και ελβετικού φράγκου, χαμηλότερη από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.
Οι τράπεζες αναγκάζονται να μετατρέπουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων με βάση αυτή την ισοτιμία.»[1] Αυτά στην Ουγγαρία, στην Κύπρο, οι τράπεζες δεν .... αναγκάζονται για τίποτα σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια. Οι τράπεζες στην Κύπρο, μόνο αναγκάζουν

·         Ξεκίνησαν οι υποσχέσεις για αποποίηση συντάξεων. Πρώτος το χορό έσυρε ο πρόεδρος, ακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής και μετά ο Γενικός Εισαγγελέας. Τί κοινό έχουν; Τη φράση, ενόσω κατέχουν τη θέση [την οποία κατέχουν αυτή την περίοδο]. Δηλαδή, μετά δεν θα έχουν πρόβλημα να παίρνουν και την προηγούμενη σύνταξη, αλλά και τη σύνταξη από τη θέση που κατέχουν σε αυτή τη φάση, και οι δηλώσεις αυτές είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Μάσιαλλα!
·          
·         Και ένα θετικό αυτή τη βδομάδα. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση νόμου σύμφωνα με την οποία ποινικοποιείται η παράνομη στάθμευση σε θέσεις αναπήρων και η παρακώλυση της διέλευσης πεζών ή ατόμων σε τροχοκάθισμα. Άντε με το καλό να ψηφιστεί και κυρίως να εφαρμοστεί
·          
·         Μμμμ, ενοχλήθηκε η γενική εισαγγελία από τις επικρίσεις για το χειρισμό της περίπτωσης Βέργα. Από τους χειρισμούς της η γενική εισαγγελία δεν ενοχλήθηκε και ασχολήθηκε με τις επικρίσεις. Σιγά, μην πιστέψουμε ότι έδρωσεν το΄φτιν της εισαγγελίας. Αν κοπτόταν στο ελάχιστο, δεν θα προέβαινε εξ’ αρχής στα όσα προβαίννει. 
·          
·         Χμμμ. Έδωσε παραίτηση ο νομικός σύμβουλος του ΣΑΠΑ, Αγάπιος Κακογιάννης, την οποία έκανε αποδεκτή το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Είναι δυνατό να μην προκαλεί εντύπωση με τα όσα ακούμε, το γεγονός ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες ο νομικός σύμβουλος δίνει παραίτηση;
·          
·         Άτε τωρά. Ποιόν να πιστέψει το πλάσμα. Πριν μερικές μέρες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου μιλούσε για τους ίδιους ανθρώπους απαξιωτικά λέγοντας ότι δεν μπορούν να γράψουν δύο γραμμές σε σωστά ελληνικά και με συνοχή, για τους οποίους σήμερα ο υπουργός Παιδείας, δηλώνει ικαονοποιημένος.
·          
·          Διαβάζουμε ότι σε 15 μέρες ξεκινά στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών συζήτηση της λίστας Λαγκάρντ. Η συζήτηση θα γίνει μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ; Οι άλλες λίστες που πάνε; Μήπως να τις θυμήσουμε; Λίστα εκροών κατά την κλειστή περίοδο του κουρέματος, τη λίστα μεγαλο-οφειλετών στον ΦΠΑ, λίστα μεγαλο-οφειλετών για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, λίστα μεγαλο-οφειλετών στο Φόρο Εισοδήματος, λίστα της HSBC. Ξεχάσαμε καμιά;
·          
·         Το χρέος μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς έκλεισε στα 18.626 δις. Σχεδόν διπλάσιο από το δανεισμένο ποσό. Δεν ήταν πρωτοσέλιδο, φυσικά, γιατί .... είμαστε σε πορεία ανάκαμψης και όπως μας διαβεβαίωσε και ο υπεξ, είμαστε σε πορεία εξόδου από το μνημόνιο το 2015. Και μια και το είπαμε αυτό, θα θέσουμε και το ερώτημα που κυκλοφορεί έντονα αυτές τις μέρες: Ποιό το ποσοστό των δόσεων καταλήγει πραγματικά στην Κύπρο και πόσο από αυτό καταλήγει πίσω στα ταμεία των δανειστών; Γιατί έχει και αυτό τη σημασία του;
·          
·         Συχνά πυκνά τελευταίως η Ιρλανδία χρησιμοποιείται ως παράδειγμα υποδείγματος εξόδου από το μνημόνιο, κυρίως από το Χάρη Γεωργιάδη. Σύμφωνα, πάντως με το Eurostat, η Ιρλανδία έκανε βουτιά στη βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα κατά 12%. Έτσι, πληροφοριακά.
·          
·         Τί μας είπε τούτη τη βδομάδα η κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη; Ότι θέλει να προχωρήσει η Βουλή στην τροποίηση νόμου που απαγορεύει στις τράπεζες να πωλούν δάνει σε τρίτους εκτός Κύπρου γιατί «πέραν του ότι πιθανόν να τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, ήδη δημιουργεί προβλήματα στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί»[2] Πέραν του ερωτήματος για το πώς απέκτησε ξαφνικά γνώσεις νομικές ώστε να κρίνει την αντισυνταγματικότητα νομοθεσιών – εδώ το συμβούλιο του Ανωτάτου σε αρκετές περιπτώσεις δεν εκδίδει ομόφωνη απόφαση για θέματα αντισυνταγματικότητας- μήπως, λέμε, μήπως, έχει κάτι συγκεκριμένο υπόψη της όσον αφορά στα «προβλήματα» που δημιουργούνται σε ξένες εταιρείας και σχετίζονται με τις πωλήσεις δανείων;
·          
·       Why is SYRIZA’s Minister of War-Mongering still welcome in Cyprus? [Opinion] Panos Kammenos, Greece’s new Minister of Defence is touring Cyprus in his first diplomatic visit to the island. Kammenos is the leader of ANEL (Independent Greeks), a small anti-austerity splinter of the right-wing New Democracy party, and it is SYRIZA’s junior coalition partner in the government they formed less than two weeks ago. I will not go into whether SYRIZA had any other choice but forming a government with ANEL, because it’s really pointless at this point, and frankly if we bring out the left-o-meter, then we’ll have greater concerns than SYRIZA. But as a person with vested interest in Cyprus achieving peace, since I’m neither a politician or a businessman, I’m deeply upset by Kammenos visit in Cyprus. First week of his appointment, and his first official action was to bring back old tensions with Turkey, flying above the uninhabited rocks Greece and Turkey went to war over in 1996. After that, he scheduled a visit to this inhabited rock, the unsinkable aircraft carrier that we insist calling our island despite NATO’s honest attempts to convince us otherwise. The first strike was in a meeting with his Greek Cypriot counterpart, when he proposed that RoC buys fighter jets from Greece, and then leave them in Greece. And you can dismiss that, go on with your life, cynically laughing at the concept of ‘motherlands’ and ‘ethnic ties’, which are nothing more than business transactions. Then comes strike two. Visiting the Hellenic Force in Cyprus, ‘the guarantor state’s army’, he made the following statement It’s a great honour to be, during my first visit as a Minister of Defence, in anattack unit which, when the time comes, will be the unit to once again raise the flag of Liberty in the occupied territories. Take a step back and consider what happened here. A minister of a 3rd-party country, with an army stationed in Cyprus psychs up his soldiers by promising them that they will soon go to a war on that rock. And the flag of liberty? I really doubt he meant the flag of peace (PACE), or the broken rifle of War Resisters International. I doubt RoC’s political elite will react to this (let alone send Kammenos back to Greece and complain to his superior, Mr Tsipras), even if some of them were also upset by this intervention in the peace process. I only have few hopes that even the left wing of SYRIZA will say anything about this, as the Greek Left has always been internationalist at home, but nationalist in Cyprus. It’s up to us. We’ve been trying to build peace for as long as nationalists of any affiliation tried to bring war. We will not let them prevent peace in Cyprus. - http://www.35-33.com/why-is-syrizas-minister-of-war-mongering-still-welcome-in-cyprus-opinion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου