18 Ιαν 2015

Σε προεδρικό και βουλή οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων των ΚΑΤην περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι και αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτίριο όταν ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δει εκπροσώπους τους.

Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία, ο Υποικ αναμενόταν να καταθέσει πρόταση για δημιουργία αερομεταφορέα ιδιωτικών συμφερόντων με το λογότυπο και εμπορικό σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας ξανά τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την άμεση καταβολή των διά νόμου αποζημιώσεων και προτεραιότητα για εργοδότησή τους σε περίπτωση σύστασης νέας εταιρείας.

Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου βρέθηκαν έξω από τη βουλή ζητώντας ξανά για τα αυτονόητα. Στο πλευρό τους τάχθηκαν και εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προερχόμενοι από τη Cyta, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων Κύπρου, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού που φαίνεται να ακολουθούν είτε σε κλείσιμο, είτε ιδιωτικοποίηση.

Επέδωσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής σύμφωνα με το οποίο απαιτείται από το κράτος, ως κύριος μέτοχος της εταιρείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων, για να λάβει διαβεβαιώσεις ότι η Βουλή θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι έκλεισαν για λίγο τη διασταύρωση της οδού Μουσείου κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των εργαζομένων», «Αμεση εργοδότηση υπαλλήλων των ΚΑ λόγω παράνομου και άδικου κλεισίματος της εταιρείας», «Πού είναι ο εθνικός αερομεταφορέας» και «Θέλουμε δουλειά», «Μας ρίξατε στην ανεργία» ενώ πάνω στα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να αποτρέψει τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο δρόμο έξω από τη Βουλή, τοποθετήθηκε το πουκάμισο του πιλότου που έκανε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου