18 Ιαν 2015

Σπόντες


·        Πάλι αυτό το γέρημο το πιστόλι στον κρόταφο; Κάθε φορά που η κοντόφθαλμη τακτική της ταύτισης με τα δυτικά συμφέροντα αποτυγχάνει, νά’ σου ξαφνικά και το ..πιστόλι..Πάντως κάτι τρέχει στο κυπριακό – και είναι χοντρό. Τέτοιο ψήφισμα δεν ξαναπήραν οι ελληνοκύπριοι. Ακόμα και μετά το 1964, όταν ουσιαστικά ανέλαβαν μονομερώς το κράτος, ακόμα και το 2004 όταν απέρριψαν πρόταση του ΟΗΕ. Προφανώς, στον ΟΗΕ δεν υπήρχε κανένας για να πάρει θέση υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δυτικές συμμαχίες καταλήγουν όπως πάντα σε ανυποληψία για τους τοπικούς ιθαγενείς – γιατί να ασχοληθούν μαζί μας οι δυτικοί, αν είναι σίγουροι ότι έχουν δημμένον το γάρο τους στην Λευκωσία; Άντε να δούμε αν θα βγάλει λίγη ισορροπία η επίσκεψη στην Μόσχα..

·        Όταν με ένα στόμα μια φωνή αποφασίζατε τη διακοπή συμμετοχής στις συνομιλίες – που τις τελευταίες μέρες έγινε αναστολή – δεν πέρασε καν από το μυαλό σας ότι τιμωρούσατε τον ίδιο σας τον εαυτό και όχι την Τουρκία, αφού δεν συμμετέχει σε καμιά διαπραγματευτική διαδικασία με την Κυπριακή Δημοκρατία [αφού δεν την αναγνωρίζει], έστω κι αν ισχύει το πάγιο επιχείρημα ότι η τ/κ πλευρά είναι υποχείριό της. Δεν πέρασε καν από το μυαλό σας ότι με αυτό τον τρόπο, ότι το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο και κυρίως οι μπας πατριώτες, υποβάθμιζαν αυτόματα το κράτος που εκπροσωπούν σε ε/κ διοίκηση. Δεν υπήρχε καν σκέψη για το τί θα γίνει μερικές βδομάδες μετά, όταν θα έληγε η NAVTEX, πως θα επιστρέφατε σε διάλογο. Ή νομίζατε ότι θα υπήρχε το περιθώριο κάθε φορά που κατεβαίνει το Μπαρμπαρός να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και να πηγαινοέρχεστε στο τραπέζι των συνομιλιών, λες και βγαίνατε έξω για τσιγάρο. Εμ δεν είναι έτσι η πολιτική! Έκανες τσιγάρο, έκαψες τη φλάντζα. Αφήστε λοιπόν τα βαρύγδουπα για διπλωματικούς ελιγμούς, και πυρετούς τα σαββατόβραδα και παραδεχθείτε ότι τα εκάμετε για άλλη μια φορά μαμμούρι! Το μόνο που απομένει πλέον, είναι να ρίξετε κανένα κόκκαλο στους ιθαγενείς με τη μείωση επιτοκίων για να περάσει όπως όπως ένα δημοψήφισμα της πλάκας και να μπαίνει ταφόπλακα και στο κυπριακό γιατί για τα υπόλοιπα όλα ήδη μπήκε. Η ιστορία είναι αμείλικτη και το 2004 έρχεται μια δεκαετία μετά να εκδικηθεί για ένα «βροντερό Όχι» και για πανηγυρισμούς δήθεν εθνικής σωτηρίας.

·        Η "κυπριακή δικαιοσύνη" και οι μηχανισμοί της (αστυνομια, εισαγγελία, δικαστήρια) σε νέο απολαυστικό θέαμα – πάλι έστησαν ένα θέαμα και δεν βρήκαν αδίκημα; «Καθαρός ο ναός της Αφροδίτης» έγραψε ο Φιλελεύθερος. Έτσι απλά «γεγονότα» - ή μάλλον μικρά αποσπάσματα από τη λογοκρινόμενη εικόνα που δεν βολεύει. Εκαθάριζαν κουτσιά φαίνεται στο κτίριο. Να θυμόμαστε λοιπόν: αφού έκανε ντου η αστυνομία, μετά μυστηριωδώς απέλασε τις εργαζόμενες (και άρα τις βασικές μάρτυρες – μόνο επιπέδου Λίλλη δέχονται μάρτυρες πια στην εισαγγελία; Πραγματικούς δεν δέχονται;). Και συνέλαβαν ένα τύπο και τον πήραν δικαστήριο. Καμία αναφορά – καλά σε ποιόν ανήκει η γη, το κτίριο, η επιχείρηση. Πολύ δύσκολα ε; Με την Σολομωνίδου βρήκαν τα μέτρα από τον Βέργα, αλλά εδώ..:). Και αφού ο συλληφθείς τους έριξε τελικά και την αλήθεια στο τραπέζι ότι θα ανοίξει το στόμα του για το ποιοί της ελίτ (και της εισαγγελίας είπε) σύχναζαν εκεί – το δικαστήριο τον απάλλαξε, αφού δεν είχε μαρτυρίες. Δεν ρώτησε, βέβαια, γιατί η αστυνομία και η εισαγγελία δεν έκαναν τη δουλειά τους – για τους μάρτυρες, τους ιδιοκτήτες κλπ. Τί φοβόταν η εισαγγελια;..Στη Λεμεσό γελάνε ακόμα..:)..Πάντως, ακούγονται και φήμες για μισό εκατομμύριο σε «αδιαφανείς φακέλους», της καθαρεύουσας που θα έλεγε και ο Κοτσίνης. Όταν ανοίξει ξανά το θέμα, να καλέσουμε τον ιδιοκτήτη από το εξωτερικό, να του υποσχεθούμε ασυλία, να φέρει και ένα Κοτσινη φίλο του μαζί του, ή έστω ένα Φαντούση που έχει χρέη να του τα χαρίσουμε, για να πει αυτά που θέλουμε. Και τότε..θα είναι δίκαια δίκη Ρίκκο;

·        Αθάνατη κυπριακή κωμωδία – ο γενικός ελεγκτής (σε συνέντευξη στην Καθημερινή) είπε και το εξής «συγκλονιστικό» για το αποχετευτικό της Λευκωσίας, όπου μυρίστηκε «οσμή σκανδάλου»: «Το πρώτο συμβόλαιο που διερευνούμε, διαπιστώνουμε απαιτήσεις από εργολάβο που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα…περισσότερο με εξέπληξε το θράσος τους.» Κύριε Μιχαηλιδη, με όλη την αγάπη και τον σεβασμό, μην γίνεσαι γελοίος. Στην Πάφο αγαπητέ απαλλάξατε τους εργολάβους, τους ξεπλύνατε κανονικά και με τον νόμο. 30 εκατομμύρια τα κάνατε γάργαρα για να κανονίσετε να εκλέγει κομματικός υποψήφιος - που δουλεύει σε εργολάβους. Δεν ξέρουμε πόση είναι η δικη σου ευθύνη, αλλά άμα ακούμε πια για εργολάβους, η υποψία είναι ότι κάποιοι θέλουν να κατασκευάσουν θέαμα - και θα τους απαλλάξουν/ξεπλύνουν στο τέλος. Διότι και εσύ δεν είπες λέξη για το ξέπλυμα. Και τώρα θυμήθηκες τους εργολάβους στην Λευκωσία; Τι έγινε; Ο θίασος (από το υπουργείο στην εισαγγελία) θέλει να φτιάξει κανένα θέαμα και σε έβαλαν εσένα μπροστά; Αν υπήρχε πραγματική κωμωδία (ακόμα και οι "πατάτες" είναι ελεγχόμενες πια) σε αυτήν τη χώρα, θα άκουγες το γέλιο από παντού, όταν τολμάτε, μετά την Πάφο, να μιλάτε για "σκάνδαλα εργολάβων". Τί έγιναν  by the way εκείνα τα φορτηγά που έστελλες στην Πάφο να πάρουν φακέλους για τον ΣΑΠΑ; Τέτοιο πρωτοσέλιδο θέαμα. Μήπως ήταν τελικά όπως τον χαμένο αγωγό που βρέθηκε;..:) Και επειδή στο μέλλον αρκετοί από τους τωρινούς κατασκευαστές θεαμάτων δεν θα είναι μόνο υπό διερεύνηση, αλλά και πρωταγωνιστές σε πραγματικά κωμικά σκετς και φιλμ, μην σπρώχνεις την τύχη σου…Φάνηκες να κρατάς αποστάσεις από τον Θίασο..Άκου βρήκαν «θράσος των εργολάβων»..30 εκατομμύρια τα κάνατε γαργάρα και μιλάτε για θράσος;..

·        Να και ένα πραγματικό σκάνδαλο που θέλει διερεύνηση, αν τολμάς κύριε Μιχαηλιδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα στις «24» (18/1/2015) ο Δ. Γεωργιάδης που διορίστηκε πρόεδρος του Δημοσιοοικονομικού Συμβουλίου, δεν υπέβαλε τα τελευταία 10 χρόνια τις ετήσιες εκθέσεις της Αρκτίνος, παράλειψη που αποτελεί ποινικό αδίκημα.» Διορίστηκε και στο Δημόσιο - άρα έχουμε κάποιον που παρανόμησε και τον αντάμειψαν με δημόσιο χρήμα; Οπότε;..Αναμένουμε..Εξηγήσεις από τους λαλίστατους σκανδαλόγους της εφημερίδας Πολίτης που εκδίδει ο κ. Παπαδόπουλος της Αρκτίνος, από την γενική εισαγγελία, και φυσικά από όποιον τον διόρισε. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι τυχαίος – διετέλεσε για πολλά χρόνια οικονομικός διευθυντής και στα διοικητικά συμβούλια των διαφόρων εταιρειών του εκδότη του Πολίτη.» Μάλιστα. 

  • «Αααααν λυθεί το κυπριακό θα τους δώσουμε το μερίδιο που του αναλογεί….»  Αληθινή ιστορία - ρωτήστε τζαι τους αρχιτέκτονες που εν αθκιασεροί γιατί εν σχεδόν ούλλοι άνεργοι... Ένα οικόπεδο, έχω μερίδιο 99% τζαι μια χωρκανή μου που εν μιλιούμαστε το 1%.  Εν πας τον κύριο δρόμο τζαι θέλω να χτίσω 4 μαχαζιά. Διορίζω αρχιτέκτονα, διώ του το κοτσάνι τζαι το τοπογραφικό, κάμνει μου σχεδία, εν μου αρέσκουν, αλλάζει μου τα 2 φορές συμφωνώ τα τζαι ετοιμάζει τζείνον ούλλον τον κατεβατόν που χρειάζεται για να υποβάλεις αίτηση για Πολεοδομική άδεια (ας εν 'καλά' το ΕΤΕΚ που εν άφησε (ελληνική) γραφειοκρατία να μεν επιβάλει). Ζητά μου να τον πκιερώσω τζαι μετά να τα υποβάλει.. Πκιερωνω τον 8000 ευρώ. Πάω τζαι στην Τράπεζα να κάμω αίτηση για δάνειο με υποθήκη το οικόπεδο (ήταν όταν ακόμα εδιούσαν ...). Πρέπει να υπογράψει τζαι η συνιδιοκτήτρια, λαλεί μου ο τραπεζιτικός. Μα έσιει μόνο το 1 % λαλώ του, τζαι άμα τα κτίσω εννά τα πουλήσω τζαι να της δώκω το μερίδιο που της αναλογεί.... Εν γίνεται λαλεί μου. Πιάνει με τηλέφωνο ο Αρχιτέκτονας, λαλεί μου τζαι τζείνος ότι πρέπει να υπογράψει τζαι η συνιδιοκτήτρια την αίτηση για Πολεοδομική Άδεια.
    Μα γιατί σιορ, λαλώ του αφού τζείνη εν λλίον το μερίδιον της, εγώ εννά κάμω την επένδυση εννά βάλω ρυάλλια τζαι που το κέρδος εννά της δώκω τζαι τζείνης ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.....Εν γίνεται λαλεί μου.  Επήαν τζαι οι 8000 ευρώ που έδωκα του αρχιτέκτονα εμείνα μου τζαι οι κόποι………..Στην ιστορία τούτη έσιει μεγάλη ευθύνη ο Αρχιτέκτονας. Κατ'ακρίβειαν σε ένα κράτος δικαίου ο Αρχιτέκτονας όι μόνο πρέπει να επιστρέψει τα fees που έπιασε αλλά να αποζημιώσει τον πελάτη του για την ταλαιπωρία κ άλλες ζημίες που υπέστη επειδή ως ειδικός δεν ενημέρωσε αμαν είδεν το κοτσιάνι ότι δεν μπορεί να κάμει τίποτε χωρίς την συγκατάθεση της συνιδιοκτήτριας.. Τούτοι ούλλοι οι πολιτικοί τζαι η ΜΜΕ κουστωδία τους που περιπαίζουν τον κόσμο ότι μπορούν οι ελληνοκύπριοι να εξάγουν φυσικό αέριο χωρίς την εμπλοκή κ συγκατάθεση των τουρκοκυπρίων σε όλη την διαδικασία πως θα αποζημιώσουν τον τόπο για την ζημιά που κάμνουν? Α?»  Ματίλτα

·        Πάντως το ότι το βαθύ κράτος έχει μια έμμονη με τους «κομμουνιστές» μπορεί να το δει κάποιος και σαν κατανοητό ιστορικά. Αλλά θα ήταν λάθος να το δει κάποιος μόνο ως κατάλοιπο. Είναι ιδεολογία νομιμοποίησης. Όταν κάποιοι κάνουν κλίκες, κτίζουν μια ιδεολογική συγκάλυψη γύρω από τα ευτελή ιδιωτικά τους συμφέροντα. Και ο αντικομμουνισμός είναι μέρος αυτής της νομιμοποποίησης – που ξεκινά με τον αποκλεισμό (και την νομιμοποίηση αυτού του αποκλεισμού) μιας μερίδας της κοινωνίας για να συνεχίσει μετά με άλλους. Ιδού και τα τεκμήρια. Το 1948 η επίθεση είχε ως σύνθημα «έξω οι κομμουνιστές από τα σωματεία μας» (προσέξετε το «μας»). 7 χρόνια αργότερα εκδιώχθηκαν και οι τουρκοκύπριοι από τα ελληνοκυπριακα γήπεδα. Μπορούμε να δούμε τις αναλογίες σήμερα στην Αγγλική Σχολή. Πρώτα μια υστερική αντί-αριστερή εκστρατεία και μετά φυσικά η επίθεση θα στραφεί στους τουρκοκύπριους. Ή και ανάποδα. Τώρα μαθαίνουμε ότι μέχρι και ο σύνδεσμος γονέων – καθηγητών είναι ύποπτος ως «αριστερός». Να λοιπόν η βασική χρήση της υστερίας. Κάποιοι θέλουν να λογοκρίνουν του διαφωνούντες, τους Άλλους, τις συντεχνίες κοκ. Καταγράφουμε. Γιατί τα γραπτά μένουν και η Ιστορία θα δικαιωθεί.

·        Η εκλογική τακτική του ΔΗΣΥ: «Όλοι είμαστε οι ίδιοι, όποτε μην ασχολείστε με τα σκάνδαλα μας». Όποιος είναι ψώνιο θα φανεί μετά το κόλπο της εκλογής στην Πάφο – η πρακτική του ΔΗΣΥ είναι πια σαφής: ενθαρρύνει την ρητορική του «όλοι είναι οι ίδιοι», ενώ στους οπαδούς του διαχέει από την μια υποσχέσεις [αν όλοι είναι οι ίδιοι τουλάχιστον «εμείς είμαστε μαζί σας» τζάι «θα σας κανονίσουμε»] ενώ από την άλλη την φόβο – «αμάν θα μας αποκλείσουν πάλι από την εξουσία». Και έτσι, ενώ διάφοροι κτυπιούνται τάχα μου για τα κόμματα, και οι οπαδοί των άλλων κομμάτων κάνουν αποχή η ψηφίζουν διάφορους ανεξάρτητους, ο ΔΗΣΥ το παίζει συσπείρωση. Το έκανε στις ευρωεκλογές, το έκανε στην Πάφο. Οπότε το επόμενο δημοσιογραφικό ψώνιο που θα αρχίσει το «όλοι είναι οι ίδιοι» να θυμάστε – φώναζε για τους εργολάβους που έφαγαν τα χρήματα των δημοτών της Πάφου για να εκλέξουν τελικά μερικοί εργολάβοι ένα υπάλληλό τους, δήμαρχο Πάφου. Φώναζε ενάντια στα κόμματα για να εκλέξει ο ΔΗΣΥ κομματικό στέλεχος στην Πάφο…

·        Το «όλοι είναι οι ίδιοι» δοκιμάστηκε και στην Ελλάδα – με εισηγητή τον Πάγκαλο. Αυτός είναι και το πρότυπο βασικά και η κατάντια του στην ανυποληψία είναι ενδιαφέρουσα. Και μάλλον εκεί θα καταλήξουν και όσοι πουλούν το ξέπλυμα των σκανδάλων - των τραπεζιτών, της διαπλοκής των δικηγορικών γραφείων, των εργολάβων, κοκ. Διότι τώρα ξέρουμε ότι η κρίση ήρθε μέσω των τραπεζών – αλλά δεν ήταν όλοι που λογόκριναν τα πάντα για τις ευθύνες των τραπεζών απο το 2011. Τα τεκμήρια είναι εκεί. Αλλά πώς να το λογοκρίνει ο Πολίτης, ας πούμε, τις ευθύνες του; Πώς να εισηγηθούν οι αρχισυντάκτες του Φιλελευθέρου ότι έκαναν την πάπια και φώναζαν για το Δημόσιο από το 2011; «Φταίνε όλοι» - και οι δημοσιογράφοι που συγκάλυπταν έχουν και το θράσος να ζητούν από τους πολιτικούς –ακόμα και αυτούς που έλεγαν την αλήθεια για τις τράπεζες – να αναλάβουν ευθύνες. Πώς θα συγκαλύψουν και οι δημοσιογράφοι τις ευθύνες τους για την εξυπηρέτηση που πρόσφεραν στις τράπεζες για ένα πουκάμισο αδειανό…για μια διαφήμιση..:)..Φτηνό κόλπο – διότι τα γραπτά είναι εκεί.

·        Και για να θυμόμαστε τί μένει – τελειώνει και η δίκη του Μιχαηλίδη στην Ελλάδα. Θυμάστε τότε στις εκλογές του 1998; Τότε που τα ΜΜΕ πρόβαλαν την παράστασή του είχε στήσει το συνεργείο – και όπου πρωταγωνιστούσε στα παρασκήνια ο «Άκης» και στο προσκήνιο ο «Ντίνος»; Ναάτα εκεί. Να το θυμάστε, λοιπόν, όσοι φτιάχνετε θεάματα – όπως καληώρα της Πάφου το φθινόπωρο. Όλα εδώ πληρωνοται.

·        Προσέξατε τι μαγικά που εξαφανίστηκε η Πάφος από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τώρα που εξέλεξε ο ΔΗΣΥ  δήμαρχο; Και ούτε μια κουβεντούλα για τις σχέσεις του με τους εργολάβους. Και ούτε μια απορία για τί θα γίνει με τις υπερχρεώσεις των εργολάβων. Κάτι θα ξέρουν μερικοί δημοσιογράφοι που προωθούν το σύνθημα «όλοι είναι ίδιοι». Αν κοιτάζουν το καθρέφτη..:)

·        Να πούμε και για τον χαριτωμένο κ. Νάνο. Όταν κατασκευαζόταν η πίεση για παραιτήσεις και εκλογές στην Πάφο, ξεκινούσε δακρύβρεχτα τις ανταποκρίσεις με αναφορές στο κοινωνικό παντοπωλείο, και τους καημένους του ανθρώπους που θα έπρεπε να πληρώσουν και τις υπερχρεώσεις των εργολάβων. Τί έγινε ρε Νάνο; Τώρα άλλαξες δρόμο και δεν βλέπεις το κοινωνικό παντοπωλείο; Ή ξαφνικά αγάπησες τις υπερχρεώσεις των εργολάβων; Τσιμουδιά. Κάποιοι κατασκεύασαν το θέαμα και σιώπησαν βολικά, όταν το θέμα έφτανε στο ξέπλυμα των εργολάβων.

·        Είναι ευχάριστο που οι ηχογραφήσεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και το βαθύ κράτος της ΚΟΠ ακούγονται πια παντού. Είναι απλώς η αργή, αλλά σταθερή νομιμοποίηση της πραγματικότητας και των τεκμηρίων που λογοκρίνονταν. Έτσι είναι Σάντη – θα έρθει που λέει και ένα ιταλικό τραγούδι, που θα άρεσε στον Αναγνωστάκη, μια μέρα που κάποιοι θα «ντρέπονται» (ο στίχος που χρησιμοποιείτο στις διαδηλώσεις την δεκαετία του 1970 ήταν "Αστική δικαιοσύνη μια μέρα θα ντρέπεσαι...").

·        Την προηγούμενη βδομάδα δημοσιεύσαμε στοιχεία από μια παράξενη (ύποπτη;) ιστορία που παρέπεμπε στον κ. Σάντη. Φυσικά, δεν τόλμησε να το σχολιάσει. Και οι ερωτήσεις μένουν – διότι στο δικό μας κόσμο της «Αλήθειας» δεν αρκούν οι «γλαφυροί μάρτυρες» που έχουν και να κερδίσουν κάτι από ότι πουν. Και η λογοκρισία, από την άλλη, δεν περνά. Κανείς δεν είναι ένοχος χωρίς αποδείξεις – αλλα και τίποτε δεν μπορεί να λογοκριθεί για το χατίρι μερικών η τυπικοτήτων. Τι σόι Αλήθεια θα ήταν; Τι σύμπτωση, που λες, κ. δικαστή – καθώς εσύ πήγαινες στην συνάντηση «του Δικαίου» με την «γυμνή» [άλλη φαντασίωση και αυτή] «Αλήθεια» βρέθηκε, λένε στο δρόμο, μια αστυνομική περίπολος που συλλάμβανε άτομα με την κατηγορία ότι κατοικούσαν σε άλλο σπίτι από αυτό που είχαν δηλώσει – και η αστυνομία μάλλον έλεγε ψέματα, και ο συλληφθείς, ήταν απλώς φίλος μια εργαζόμενης που είχε διαφορά με ένα δικαστή. Τι γίνεται άραγε όταν η Αλήθεια δείχνει στο Δίκαιο ότι οι λειτουργοί του δεν…; Μπορείτε να το απαντήσετε αυτό κ. Σάντη; Με ένα γλαφυρό έστω κείμενο ανάλογο της μαρτυρίας του κ. Λίλλη; Άσε που έθεσε και η Χαραυγή (όσο και να την αντιπαθείς ιδεολογικά είναι μια από τις 5 καθημερινές εφημερίδες) σε σχόλιο της το θέμα της αναφοράς του ονόματος σου στις ηχογραφήσεις που κάνεις ότι δεν άκουσες. Άραγε η "Αλήθεια" τί θα έλεγε στο "Δίκαιο" για αυτήν την λογοκρισία; Και τώρα πια το θέμα είναι και στη Δημόσια Σφαίρα.

·        Τι κωμωδία να το παίζουν μερικοί ενάντια στη λογοκρισία και την βία ενάντια στην ελεύθερη έκφραση …στη Γαλλία. Εδώ πέρα και τα wikileaks, θα τα λογόκρινε το «Δίκαιο» που δεν θέλει να βλέπει την «Αλήθεια»..Τώρα να αρχίσουν να ψάχνουν και από την Ευρώπη τις είδους δίκες κάνουν μερικοί εδώ πέρα, και θα δούμε (δείτε) ποιο ακριβως είναι το χιούμορ της εποχής μας..

·        Και αληθεύει οτι ο υπουργός εσωτερικών όντως προαναγγέλλει τα κατηγορητήρια της εισαγγελίας; Αλλάξαμε σύνταγμα κ. Κληρίδη; Προστέθηκε, οντως, ο κ.Τσουρής στο κατηγορητήριο μέσω τηλεφωνήματος; Να ζητήσουμε να γίνει έρευνα για το ποιός τηλεφώνησε;

·        Και αυτοί του Κέντρου πιάστηκαν χωρίς άμυνα στην Πάφο. Νόμιζαν οι ανόητοι ότι οι επιθέσεις θα μείνουν στην αριστερά; Μα το ΑΚΕΛ τελικά απέδειξε από τις ευρωεκλογές ότι έφτιαξε τις άμυνες του – οπότε ήταν αναπόφευκτο ότι θα κτυπούσε και ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ η βιομηχανία λάσπης του Συναγερμού στα ΜΜΕ…και σε κρατικο-νομικες κλπ υπηρεσιες;.

·        Αν έχουμε κρίση, είναι κρίση θεσμών. Όταν πια μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας θεωρεί την γενική εισαγγελία κομματικό μηχανισμό του ΔΗΣΥ..Πρωτη φορά συμβαίνει – και προφανώς δεν έπεσε από τον ουρανό. Όσοι κατοικούν πια σε γυάλινα σπίτια, ας προσέχουν.

·        Χάσικε…αν με τόσα δίκτυα κλπ στα ΜΜΕ, είσαι ανάμεσα στους υπουργούς με τις περισσότερες αρνητικές γνώμες σε δημοσκόπηση (και μάλιστα σε δημοσκόπηση όχι εχθρικού – σε εσένα - ΜΜΕ)  φαντάσου τι γίνεται στην πραγματικοτητα..Η στήλη σου το είπε από καιρο..Συναχτου..Επηραν σε χαπαρι… Όταν διαβάζει κάποιος σε εφημερίδα ότι ακύρωσες διαγωνισμό, και αμέσως ακούει κάποιον δίπλα του να λέει «κάποιον κουμπαρο του η εταιρεια του πεθερου του θέλει να κανονίσει τούτος πάλε», έχεις μεγάλη τατσα..που δεν θα φύγει… Θεώρησε το φιλική συμβουλή.

·        Και όσοι συνεργάζονται με τον ΔΗΣΥ να θυμούνται – ότι αγγίζει το κόμμα της δεξιάς, του μένει μια τάτσα και ο ΔΗΣΥ δεν έχει ενδοιασμούς να ρίχνει άλλους στην πυρά όταν κινδυνεύει. Στην ΕΔΕΚ είναι τεκμηριωμένο πια – ο Λυσσαρίδης στήριξε απροκάλυπτα τον Κληριδη το 1998 [ανάμεσα στα τόσα φαιδρα που έλεγε τότε για «εθνικές ενότητες» και άλλα που θα θέλει να ξεχάσει…αλλά τα γραπτά μένουν] και το 2001 έχασε την προεδρία στο κόμμα του. Ο Ομήρου εκλέγηκε από τον ΔΗΣΥ πρόεδρος της Βουλής και πάλι 3 χρόνια αργότερα, έχασε την προεδρία στο κόμμα του. Να μην πούμε για το που κατέληξε το Ντίνος Μιχαηλίδης του 1998. Ή και ο Κίττης που βοήθησε επίσης τον ΔΗΣΥ.

·        Δηλαδή για να καταλάβουμε..έτσι απλώς ήταν τυχαίο που η υπόθεση Σαρίκα πήγε στο ανώτατο μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ενώ συνελήφθη ο Σιαηλής δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ που φώναζε για τον ΣΑΠΑ – την εποχή που ετοιμαζόταν το κλίμα για να μας αποκαλύψει ο Σάντης την γλαφυρή συμπάθεια του στον Λίλλη; Τόσες συμπτώσεις…ή απλώς μια κομματική γενική εισαγγελία; Περιμένουμε κάποια απάντηση από τον κ.Κληριδη. Ο κ. Ερωτοκριτου δυστυχώς θέλει πολύ δρόμο για να θεωρηθεί ότι έχει κάτι να πει που να μην εκφράζει το γνωστό «μερικό συμφέρον». Έχασες και χάνεις ρε Ρικκο την μόνη ίσως ευκαιρία που είχες να παίξεις κάπως με μια ευρύτερη εικόνα. Πήγες και εγκλωβίστηκες καημένε στην γωνιά σου. Περιμένοντας πια το αναπόφευκτο; Good luck..όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλα..:)

·        Είναι απολαυστικό να βλέπεις την αντίφαση μέσα στην οποία επιπλέει η απόγνωση της λογοκρισίας. Αυτήν την εβδομάδα ξεσπάθωσαν και μερικοί απορριπτικοί ενάντια στους μέχρι πριν μια εβδομάδα σύμμαχους τους στην συγκάλυψη της δίκης της Δρομολαξιας. Τώρα φωνάζει ο κ. Μιχαηλιδης λ.χ. του Φιλελευθέρου για όσους πόνταραν στον Ερτογαν που είναι αυταρχικός, σουλτάνος μπλα μπλα. Τι γραφικοί που είναι οι απολογητές του Ρίκκου όταν κάνουν ότι ξεχνούν – η όταν αδυνατούν να δουν την απλή σύγκριση. Όταν, λοιπόν, μιλούν για τον Ερντογάν που συνέλαβε τους αστυνομικούς που έκαναν έρευνα για τα σκάνδαλα του και τον μαγνητοφώνησαν, τότε η στάση του δείχνει πόσο αυταρχικός είναι – όταν όμως μιλούνε για τις μαγνητοφωνήσεις στην Κύπρο που τεκμηριώνουν το «στήσιμο» (και την συνδιαλλαγή του «αλε ππερε) της δίκης της Δρομολαξιάς ξαφνικά είναι «κουβέντες του καφενέ». Τα τεκμήρια είναι κουβέντες του καφενέ, ενώ οι μάρτυρες όπως τον Φαντούση που εξαγοράζονται με 450,000 ευρώ είναι «έγκυρες». «Λαμόγια στο καφριστάν» όπως ήταν και ο τίτλος ενός σχολίου για όσους ασκούσαν κριτική στην μετατροπή του Λιλλη σε "αθώο θύμα" [για αυτό του χαρίζουν ακόμα traffic tickets?] μέσα από την λογοκρισία των τεκμηρίων ; Ενδιαφέρουσες φρασεολογίες.

·        Μήπως εκτός από εξαγορές κλπ μηπως και φοβούνται κάτι από τον Λίλλη μερικοί από αυτούς που αγωνιστηκαν να στηριξουν το θέαμα της δίκης της Δρομολαξιάς και ότι προηγήθηκε; Μήπως η "συμφωνία" για απαλλαγή του Λίλλη και για "μαρτυρίες" που να «δίνουν» συγκεκριμένους, περιλάμβαναν και "μυστικές παραγράφους – συμφωνίες" τις οποίες μπορεί να αποκαλύψει ο Λίλλης – και τότε «αλέ ππερέ»; Σύμφωνα με δημοσίευμα οι αρχές [ η εισαγγελία;] συνεχίζει να χαρίζει στον Λίλλη – του έσβησαν μέχρι και πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα το 2014. Ούτε στο καιρό των ζαφτιεδων της αποικιοκρατίας δεν είχε τέτοια κατάντια..και μερικοί σφυρίζουν αδιάφορα..Πως να το πούμε αυτό κ. Σάντη; Πάντως για τον Κωνστανινιδη της «Αλήθειας» θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο όρος είναι – «ευέλικτο πνευματικό επίπεδο» η κοινώς - ότι αθθυμαται σιερεται το πλασμα..:)

·        Και πότε θα γίνει η δίκη που λέγαμε με τον Μούσκο και τον Μιαμηλιώτη για την διαμονή του κ. Μουσταφά; Έτσι ξεκίνησε η υπόθεση θέαμα της Δρομολαξιάς. Ή μήπως φοβάται η εισαγγελία και θα «παίξει τον πελλόν» κατά τις ηχογραφήσεις; Άντε Σάντη, εσένα πως σου φαίνεται αυτή η «Αλήθεια»; Γυμνή. Ή μήπως εδώ προτιμάς τα ρούχα της λογοκρισίας;

·        Μερικοί μάλιστα αγωνιστές του απορριπτισμού, από τους φίλους του Ρίκκου, σχολίαζαν το πόσο αυταρχικός είναι ο Ερντογάν γιατί υποδέχτηκε τον Αμπάς και έκανε κριτική στο Ισραήλ. Μάλιστα. Αυτοί δεν είδαν τα σκάνδαλο του Νετανιάχου που έκανε πορεία στο Παρίσι ενάντια στις δολοφονίες και τους έφταιξε και μια σωστή κουβέντα που είπε ο Ερντογάν. Λαμόγια στο καφριστάν – τι μπορει να σημαινει αραγε κυριε Αριστε;…J

·        Ο Π. Ξανθούλης (ανταποκριτής από τις Βρυξέλλες) επί προεδρίας Χριστόφια είχε χρυσές μέρες στον Φιλελεύθερο. Είχε και το δικό του μένος-κόλλημα, έψαχνε παντού να βρει κάτι εναντίον της κυβέρνησης, όποτε νάσου και τα πρωτοσέλιδα. Ιδιαίτερα τον Μάιο του 2012, όταν αγωνίζονταν να καλλιεργήσει πιέσεις υπέρ της λιτότητας (δηλαδή της λιτότητας για την κοινωνία για να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα των τραπεζών) και προετοιμασίας της καθόδου της τρόικας, είχε άνετα πρωτοσέλιδα από αυτούς που θυμήθηκαν μετά ότι δεν ήθελαν την τρόικα και την λιτότητα. Και άντε να εξαφανίσουν τις εκδόσεις της εφημερίδας τους τότε. Σήμερα ο Ξανθούλης είναι αμελητέος. Έστειλε ανταπόκριση με τίτλο: «Έκθεση κόλαφος για την Λευκωσία» με αναφορά στην ευρωβουλή. Και στο ένθετο «το χειρότερο προσχέδιο όλων των εποχών». Πήγε σελίδα 6. Σιγά που θα το άφηνε κάπου πιο φανερά η «κομματική ομάδα» του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα..:)

·        Και το χαριτωμένο ένθετο σε ένα σχόλιο του Καλλινίκου: «..το κράτος μπουρδέλο παραμένει.» Τί λες ρε; Μπέρδεψες την σειρά. Άλλο το κράτος, άλλο το μπουρδελο. Το Μπουρδέλο είναι αυτό που το κράτος συγκάλυψε στην Παλώδια. Είπαμε ..κινδύνευαν οι οικογενειες της ελίτ, ακούγονταν και για αξιωματούχους της εισαγγελίας. Οπότε, άλλο το μπουρδέλο και άλλο το κράτος.

·        “Ο Φαίδωνος ..με τα μούτρα στο Πάφος 2017”, λέει η είδηση. Ε ήταν και αυτός ένας λόγος για το θέαμα. Πήραν και οι παφίτες κάτι [την πολιτιστικη πρωτευουσα 2017) – να μην τους βάλει επιτηρητή η Λευκωσία; Και ύστερα όλο και κάπου θα βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν μερικοί ημέτεροι εργολάβοι; You never know.. ..

  • Άντε να μην ειρωνευόμαστε μόνο την ανόητη λογική των δυτικό-λάγνων. Αυτές τις μέρες είχε και η απορριπτική πτέρυγα ένα μαργαριτάρι ολκής. Ο κ. Γ. Χαραλαμπίδης από τις Βρυξέλλες όπου τρώει αφρούγιες φραντζόλες θυμήθηκε τις ρότσες που ήθελαν να μασούν οι ιδεολογικοί του προγονοί – που ήθελαν Ελλάδα και ας έτρωγαν πέτρες. Τελικά, μια καρεκλιτσα από τον Γιωρκάτζη ήταν αρκετή για τους περάσει η όρεξη να μασούν πέτρες. Αλλά ο απόγονος από την καρεκλά των Βρυξελών μας (τέλος πάντων σε όσους τον διάβασαν για την πλάκα της υπόθεσης) θύμισε το έπος της απλοϊκής σκέψης που συγκολλά με άρπα κόλλα και ό,τι θυμάται χαίρεται. Ξεκινά να μας πείσει ότι το «δημοψήφισμα» ήταν δημοκρατικό. Έχεις την εντύπωση ότι άλλος δεν κατάλαβε ακόμα ότι ήταν συλλογή υπογράφων και όχι ψηφοφορία μυστική κλπ. Άντε να το προσπεράσουμε. Μετά μας πουλά το ηθικό επιχείρημα – γιατί, λέει, για αυτό [το δικαίωμα τέλος πάντων να ζουν οι άνθρωποι ελεύθεροι με αξιοπρέπεια «χύθηκε το αίμα των Ελλαδιτών και των Κυπρίων που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και των μαχητών άλλων εθνών. Για να ζει ο κόσμος ελεύθερος.» Ούτε μια υποψία ότι η Ελλάδα ήταν τότε ένα καθεστώς με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου ούτε ελευθερία υπήρχε, ούτε αξιοπρέπεια. Η τεραστία πλειοψηφία των νεοελλήνων τον αντιλαμβάνεται. Εδώ μέχρι και ο Καραμανλής πήγε στον Άη Στρατή ως είδος συμβολικής συγνώμης της δεξιάς. Άντε ούτε αυτό το αντιλαμβάνεται. Αφού η ένωση ήταν η πολιτική της περιόδου – ας το προσπεράσουμε σαν μέρος της εποχής. Αλλά για τους τουρκοκύπριους; Αυτοί δεν είχαν δικαίωμα να ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια; Ή μήπως οι αγώνες του Β Παγκόσμιου έγιναν μόνο για τις πλειοψηφίες; Ε τότε γιατί διεκδικούσαν την ίδια περίοδο, οι μαύροι της Αμερικής δικαιώματα – ήταν πιο λίγοι ως ποσοστό από τους τουρκοκύπριους. Άντε να το προσπεράσουμε και αυτό – η εγγενής αδυναμία του εθνικισμού να κατανοήσει ότι ο Άλλος είναι δίπλα του. Αλλά το μαργαριτάρι είναι όταν τελικά καταλήγει στο να πουλήσει γεωπολιτική ανάλυση – εδώ το επίπεδο ανταγωνίζεται τον Δρουσιώτη και ας είναι διαφορετικές εκδοχές της δεξιάς: «…η γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία της Ένωσης ως προκαθορισμένος στόχος, που σήμαινε ότι: α) Η Ελλάδα θα ήλεγχε έναν γεωστρατηγικό - γεωπολιτικό χώρο από τα Βαλκάνια ώς τη Μέση Ανατολή και θα ήταν στην ουσία περιφερειακή δύναμη. β) Η Κύπρος θα ήταν Ελλάδα και, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος του νησιού θα σήμαινε πόλεμο με την Ελλάδα. Εάν προερχόταν από την Τουρκία θα ισοδυναμούσε με διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, γεγονός που δεν θα επέτρεπαν οι ΗΠΑ κυρίως στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Εν ολίγοις, η ασφάλεια της Κύπρου θα ήταν κάτω από την ομπρέλα της Δύσης, δηλαδή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, εφόσον η Ελλάδα ήταν κράτος μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Συνεπώς, ο στόχος της Ένωσης δεν ήταν μόνο συναισθηματικός, αλλά και από την πλευρά της ψυχρής στρατηγικής και δη της ρεαλιστικής σχολής σκέψης των ισοζυγίων δυνάμεων, ορθός.» - See more at: http://www.sigmalive.com/opinions/giannos-charalampidis/733/kai-as-trogomen-petres#sthash.anYK3R2G.dpuf
    Τί να πεις; Ούτε παιδικό παιχνίδι λέγκο να ήταν. Δεν υποψιάζεται καν ότι   Τουρκία ως μεγαλύτερος παίκτης (και όχι εξαρτώμενος, όπως η Ελλάδα με τους δύο δανεικούς πνεύμονες κατά την φράση της εποχής) δεν θα το αποδεχόταν. Και άντε δεν καταλαβαίνει από γεωπολιτική και την ρεαλιστική σχολή που ρίχνει έτσι για το κέτσαπ. Η τρίμερης ρε κουμπάρε γιατί έγινε; Εντάξει έκανε η δεξιά την ΕΟΚΑ. Λοιπόν, γιατί η Ελλάδα που θα σας έδινε πέτρες να μασάτε δεν αρνήθηκε την τρίμερη; Γιατί έμεινε και παρακολουθούσε όσα ακολούθησαν; Μερικοί ακόμα δεν κατάλαβαν ότι μετά την ΕΟΚΑ ήρθε η τρίμερης, όπως μετά το πραξικόπημα ήρθε η εισβολή σαν απλή λογική συνέπεια. Η Τουρκία είναι πιο πολύτιμη για την Δύση. Και τα συμφέροντα της Κύπρου μόνο με την ανεξαρτησία διασφαλίζονται. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να τρώει ότι πέτρες θέλει κάθε 15 του Ιούλη. Για τις ενοχές του.
  •  
·         Εκτός του ότι παραμερίστηκε στις εσωτερικές σελίδες η πρόθεση των μελών του ΣΑΠΑ για διεκδίκηση αποζημιώσεων από εργολάβους και συμβούλους, δεν υπήρξε ούτε καμιά ιδιαίτερη αντίδραση, γενικότερα. Μετά την προστασία των εργολάβων, είναι και η προσπάθεια αποκλεισμού της λογοδοσίας. Ως πρόεδρος πλέον του ΣΑΠΑ ο κ. Φαίδωνος, θέλει, δεν θέλει, το περιλάβει, δεν το περιλάβει στις ατζέντες των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΣΑΠΑ, το θέμα θα είναι εκεί να στοιχειώνει κάθε εμπλεκόμενο.
·          
·         Οι Κυπριακές Αερογραμμές έκλεισαν, ο απόηχος παραμένει και οι συνέπειες κυρίως τώρα θα αρχίσουν να διαφαίνονται. Ήδη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών προβλέπει την αύξηση των αεροπορικών ναύλων, όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών όταν αγοράστηκαν από την Aegean. Επιπλέον, άρχισαν να διαφαίνονται και άλλα θέματα όσον αφορά μεταφορά υλικών για τα οποία την αναγκαία αδειοδότηση είχαν μόνο οι Κυπριακές Αερογραμμές από τις εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την Κύπρο. Μόνο που τέτοια θέματα δεν πιάννουν πρωτοσέλιδα, ούτε καν αποτελούν έναυσμα για δηλώσεις υπουργών
·          
·         Στη δημόσια σφαίρα κυκλοφορούν διάφορες καταγγελίες όσον αφορά στο ποιοί φάγανε τί σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές. Τα ερωτήματα που εγείρονται, αφορούν στους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε – έστω και εκ των υστέρων – οποιαδήποτε ερευνητική διαδικασία για πιθανές οικονομικές και ποινικές ευθύνες προέδρων, διοικητικών συμβουλίων και διευθυντικών στελεχών των Κυπριακών Αερογραμμών, ώστε να διαφανούν και οι οποιεσδήποτε ευθύνες, αλλά και τα γεγονότα που διαχρονικά – όπως είθισται να λέγεται τελευταίως – οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα. Καιρός λοιπόν να τεθεί δημοσίως το ερώτημα: Υπάρχει πρόθεση ή επίκειται οποιαδήποτε ερευνητική διαδικασία για το θέμα; Αν όχι, για ποιό λόγο; Στο κάτω, κάτω για το Ταμείο Συντάξεων της ΣΥΤΑ και έρευνες και δικαστικές διαδικασίες έγιναν, και αποφάσεις για δημεύσεις περιουσιών εκδόθηκαν. Ολόκληρος κρατικός αερομεταφορέας σε νησιωτικό κράτος, δεν αξίζει – για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα δικαιοσύνης, όπως επίσης είθισται να λέγεται – τόσα και τόσα εκατομμύρια που δόθηκαν, ποιές διαδρομές πήραν; Αυτό όσο νά’ναι θα καταστεί αναγκαίο εκ των πραγμάτων, αφού ήδη 3,889 ιδιώτες μέτοχοι, εκ των οποίων και υπάλληλοι των ΚΑ που έχασαν τη δουλειά τους, που κατείχαν το 7% της εταιρείας, προχωρούν δικαστικές διαδικασίες εντός και εκτός Κύπρου για αποζημιώσεις. Ο εκπρόσωπος των ιδιωτών μετόχων στο Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, είπε χαρακτηριστικά «Είναι πολύ σημαντικό για μας να κυνηγήσουμε τους αίτιους του κλεισίματος και από το κυνήγι αυτό θα φανεί και θα βγουν άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Θα πάρει μια άλλη διάσταση η όλη υπόθεση»[1]

·         Lakis Christos: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Κίκης Λαζαρίδης και Χάρης Λοιζίδης ΦΑΓΑΝΕ τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΣΠΑΣΑΝΕ με ΜΙΖΕΣ Εκατομμυρίων Ευρώ ως Διετελεσθέντες Προέδροι των Κυπριακών Αερογράμμων. Ο Γενικός Εισαγγελέα ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΞΕ Καμιά Οικονομική και Ποινική Έρευνα εναντίον όλων των Προέδρων, Διευθυντών, και Μελών που επιτέλεσαν στις Κ.Α, δίνοντας Πλήρη Συγκάλυψη στο Οικονομικό Έγκλημα και ΦΑΓΩΜΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! Κίκης Λαζαρίδης και Χάρης Λοιζίδης ΦΑΓΑΝΕ Μίζες 10δων Εκατομμυρίων Ευρώ και Δημιούργησαν Προσωπικές Θυγατρικές Εταιρίες σε Ελλάδα και Κύπρο και Απόκτησαν Περιουσίες εις Βάρος των Χαμηλόμισθων Εργαζομένων των Κ.Α. και των Κυπρίων Φορολογουμένων.
·          
·         Διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι ξεκινά εκστρατεία «σε όλα τα επίπεδα» και ο πρόεδρος Αναστασιάδης τρέχει στο Νταβός αφού μετά τις ‘τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό’ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση και να παραστεί στο Ετήσιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες που θα βρίσκονται εκεί. Να θυμίσουμε εξαιτίας αυτού ότι πριν από εικοσιεφτά τόσα χρόνια, 1988, στο Νταβός, Ανδρέας Παπανδρέου και Τουρκούτ Οζάλ συμφώνησαν για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και χαρακτηρίστηκε η συμφωνία ως η αποτροπή ενός ελληνο-τουρκικού πολέμου, όμως αυτό που επίσης, χαρακτήρισε την ενέργεια εκείνη ήταν ότι το Κυπριακό είχε μείνει απέξω τόσο από τη συμφωνία, όσο και από τις συζητήσεις και το κοινό τους ανακοινωθέν, σε μια ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο περίοδο και για το Κυπριακό. Απλώς, έτσι για την ιστορία.

·         Ο μέγας ευεργέτης Σιακόλας μας ανακοίνωσε τη δημιουργία μωλ στην οδό Λήδρας στην Παλιά Λευκωσία. Φανταζόμαστε ότι μετά τη στήριξη της Ζέτας με παροχή ανθρώπινου δυναμικού των 500 – στην καλύτερη περίπτωση – ευρώ, τώρα θα έρθει και η στήριξη του Δήμου Λευκωσίας για τις σχετικές πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες. Καμιά δημόσια διαβούλευση θα γίνει; Και δεν εννοούμε κύριε Γιωρκάτζη όπως την πιο πρόσφατή σας που νομίζατε πως επρόκειτο για παρουσίαση του «οράματός» σας.

  • Μιας και το «έργο-μαμούθ της Γεροσκήπου» βρήκε και πάλι το δρόμο για τα πρωτοσέλιδα να σημειώσουμε σχόλια και ερωτήματα που καταγράφηκαν γι’ αυτό: Vasos Vasileiou Μα είναι κράτος αυτό; Να δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος κάθε τρις και λίγο ότι επίκειται η έναρξη των εργασιών και να ευχαριστεί τους υπουργούς που το προωθούν και η κυβέρνηση να σπαταλά €40.000 για να προκηρύσσει, δήθεν, διεθνή διαγωνισμό για την τιμή των όπλων ή έστω για τα μάτια του κόσμου; Πάρτε τις €40.000 και δώστε τις σε άπορες οικογένειες. Και οι προσφορές είναι εικονικές, δεδομένου ότι εντός της έκτασης που θα κατασκευαζόταν (διότι δεν πιστεύω ότι θα κατασκευαστεί) το έργο, υπάρχει γη της αρχιεπισκοπής και άλλων ιδιωτών οι οποίοι τα παραχώρησαν ήδη για τους σκοπούς της ανάπτυξης, οπόταν αν υπάρξει άλλος ενδιαφερόμενος δεν θα έχει ενιαία έκταση να την αναπτύξει. Άστε που αν ευσταθούν κάποιες πληροφορίες θα μας κράξουν διεθνώς. Costas Ierides Άντε να μάθουμε όλους τους επενδυτές πίσω από το έργο ... αυτό με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάπου το είχα ξανά ακούσει. Στα σχέδια της εταιρίας Λεπτού ήταν μαζί με το Πανεπιστήμιο ή κάνω λάθος? Maria Hadjimichael Ποιού το συμφέρον κάνει την δημιουργία μαρίνας τόσο σημαντική? Γιατί δεν έγινε μια ανοιχτή συνάντηση με τους κατοικους τουλαχιστον της περιοχής για παρουσιαση των σχεδίων? Καταστρέφουμε μια περιοχή η οποία είναι μοναδική στην Ευρώπη τζαι για τούτον τον λόγο είχαμε επισκέπτες για να την απολαύσουν όπως είναι, για να δημιουργήσουμε κάτι που για κάποιους 'εκλεχτούς' είναι ανάπτυξη. Εύγε.

·        Οι νεκροί της Οδησσού του Μάη του 2013 δολοφονήθηκαν επίσης για το δικαίωμα τους να εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους – πρέπει να περιμένουμε να δολοφονηθούν άτομα και στο Παρίσι από τους νεοφασίστες της Ουκρανίας για να συγκινηθεί η κροκοδείλια δυτική ευαισθησία; Η πορεία στο Παρίσι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης ήταν βέβαια σημαντική. Αλλα, για να είμαστε ειλικρινείς, και αναμενόμενη. Το θέμα είναι – μπορεί να γίνει τέτοια πορεία όταν δεν θα είναι απλά τελετουργία επιβεβαίωσης του συλλογικού εγώ της κοινωνίας που νοιώθει να απειλείται – αλλα θα είναι και μια εκδήλωση αμφισβήτησης των ορίων και της λογοκρισίας της ίδιας της κοινωνίας; Η γαλλική κοινωνία δεν μπορεί να είναι περήφανη τις τελευταίες δεκαετίες. Κάποτε είχε τον Σαρτρ σαν σύμβολο της συλλογικής της συνείδησης που τολμούσε να αμφισβητεί τα εύκολα αυτονόητα. Και όπως είπε και ένας αξιωματικός του στρατού κατά τον αποικιακό πόλεμο στην Αλγερία, «Γιατί είναι πάντα εναντίον μας, αυτός;». Σήμερα οι γάλλοι έχουν σαν «σύμβολο» κωμικές φτηνές φιγούρες όπως τον Λεβυ. Και έτσι δεν ακούστηκε  αυτοκριτική για το τι ανέχθηκε η Γαλλική κοινωνία όταν τα αεροπλάνα της βομβάρδιζαν την Λιβύη για να ευκολύνουν τους ισλαμιστές τζιχαντιστες εκεί. Και φυσικά δεν θυμήθηκε η Γαλλία με ποιους ήταν στην Συρία από όπου ήρθαν οι «δολοφόνοι» ισλαμιστες.Οπότε το ότι μπροστά στην πορεία υπήρχαν άτομα όπως ο Νετανιαχου η και ο Ποροσενκο ήταν και μια έκφραση υποκρισίας. Οι νεκροί της Γάζας και της Οδησσού δεν είναι ίσοι με τους νεκρούς του Παρισιού; Και όταν αύριο οι «τζιχαντιστες» της ακροδεξιάς στην Ουκρανία, θα σκοτώνουν και στα δυτικά, θα εκπλαγεί και πάλι με τόση αθώα ενοχή η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου