14 Δεκ 2014

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 Λάρνακα της Θάλασσας και των Ακρογιαλιών Όχι των Βιομηχανικών ΛιμανιώνΗ ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δρομολαξιάς – Μενεού, Η ομάδα Πολίτες Κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας, Αραδίπου Κρασά, Η ομάδα Larnaca Act, Και το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times (www.skalatimes.com)
καλούν τους πολίτες σε Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7, στο νέο κυκλικό κόμβο απέναντι από τον κινηματογράφο K Cineplex.
Οι πολίτες της Λάρνακας και των γύρω περιοχών διαμαρτύρονται έντονα εδώ και 6 μηνες για το βιομηχανικό λιμάνι στη καρδιά της Λάρνακας και για τα Εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας πλησίον της περιοχής Κρασά.
Καρκινογενή Χημικά, Εκρηκτικά και Ραδιενεργά, τοποθετούνται μέσα σε κατοικημένες περιοχές της Λάρνακας και των γύρω περιοχών (Λιβάδια, Αραδίπου, Περιοχή Κρασά, Δρομολαξιά, Μενεού).
Η ζωη, η ασφάλεια και το περιβάλλον βρίσκονται σε ΚΙΝΔΥΝΟ για τα κέρδη των λίγων.
Επιπλέον, όλα αυτά έχουν γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ (βλέπε παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Άαρχους).
Οι πολίτες ζητούν από το Κράτος όπως γίνει Χωροταξικός Στρατηγικός Σχεδιασμός για τη δημιουργία ειδικής βιομηχανικής ζώνης,  για τις μονάδες υποστήριξης της βιομηχανίας υδρογονανθράκων,  οι οποίες να μην είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Οι πολίτες της Λάρνακας και των γύρω περιοχών,  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ απαιτούν τα αυτονόητα (ΥΓΕΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ -  ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ)

Καλούμε όλους τους Λαρνακείς και τους κατοίκους όλης της επαρχίας Λάρνακας όπως ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για να δείξουμε σε όλους του αρμόδιους ότι δε δεχόμαστε τη de facto μετατροπή της πόλης μας σε πόλη βαριάς βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου