30 Νοε 2014

Σπόντες • Εσωτερική δημοσκόπηση της στήλης για τον κ. Αναστασιαδη μετά από τα τελευταία γεγονότα με το δικηγορικό γραφείο κλπ: 73% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μπορεί και ο ίδιος να αλλάξει. Απλώς κάθε φορά που θα τον πιάνουν [τον ίδιο η τον περίγυρο του] στα πράσα θα λέει ότι «θα ερευνηθούν» και ως παρακάτω. Το άλλο 27% πιστεύει ότι καταλαβαίνει και ο ίδιος πια ότι έφτασε στο όριο και μετά την εγχείριση θα αναγκαστεί να αλλάξει. Η δεύτερη πτέρυγα αποδίδει την παρούσα κατάσταση στο σοκ που υπέστη από την κοινωνική αντίδραση τον Μάρτιο του 2013 [και σε προηγούμενα σύνδρομα] αλλά και στην αδυναμία του να αντιληφθεί όντως το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων – κάτι που τον οδήγησε σε πλήρη εξάρτηση από το περιβάλλον του σε βαθμό ο καθενας/καθεμια να κάνει ότι θέλει. Ο Δρουσιώτης να προσπαθεί να το παίξει βεζίρης, ο Χάσικος μουχταρης, ο Χάρης να κάνει επίδειξη στην Ντέλια και την Ειρένα, κοκ.. Σύμφωνα με την πρώτη πτέρυγα ο άνθρωπος έχει εξαντλήσει τον εαυτό του με την εκλογή του και θα είναι μόνιμα εγκλωβισμένος ανάμεσα στο τί λέει η αμερικανική πρεσβεία και τις πολλαπλές εσωτερικές  πιέσεις. Η δεύτερη εκδοχή θεωρεί ότι το σημερινό αδιέξοδο [της εικόνας του] τον οδηγεί στο να είναι διακοσμητικό στοιχείο υπό πολλαπλές πιέσεις και άρα  θα προσπαθήσει να κάνει κάτι – τουλάχιστον στο κυπριακό και θα προσπαθήσει να αλλάξει εστίαση συμμαχιών.

 • Βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές: 1. «Επειδή αυτές τις ημέρες ευρίσκομαι και ο ίδιος υπό κρίση, σας παρακαλώ όπως κατά προτεραιότητα εξετάσετε με αυξημένη αυστηρότητα τα όσα αμέσως ή εμμέσως μου αποδίδονται και μην περιοριστείτε στους εξ' αγχιστείας συγγενείς μου, αλλά επεκτείνετε την έρευνά σας και στις συναλλαγές του Δικηγορικού Γραφείου, του οποίου μέχρι πρότινος ήμουν συνέταιρος [....]η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θεωρούμε πως θα είμαστε εξίσου υπεύθυνοι, αν δεν ανταποκρινόμαστε στην αξίωση των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης [...] η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θεωρούμε πως θα είμαστε εξίσου υπεύθυνοι, αν δεν ανταποκρινόμαστε στην αξίωση των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης» (Απρίλιος 2013) - 2. «Αυτό που θέλω να σας βεβαιώσω είναι ότι δεν θα ανεχθώ - το είπα και το εννοώ και χαίρομαι διότι συνδράμετε σε αυτήν την προσπάθεια - την οποιαδήποτε παραβίαση κώδικα που αφορά τη χρηστή διοίκηση και, ιδιαίτερα, τη σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος [...] Μη διστάσετε όποιον και αν αφορά, του εαυτού μου μη εξαιρουμένου, εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παραβίαση χρηστής διοίκησης, χρηστής διαχείρισης να είστε άτεγκτος. Και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος η μηδενική ανοχή θα φέρει και αυτό που οι πολίτες αξιώνουν: επιτέλους κάθαρση του στάβλου του Αυγεία. Η διαφθορά είναι πολύ μεγαλύτερη από όση υπολόγιζε οποιοσδήποτε βρισκόταν εκτός εξουσίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανοχή από οποιονδήποτε είτε εκ των υψηλά ισταμένων, των πολιτικών προϊσταμένων των Υπουργείων είτε από τους υφιστάμενους» (Νοέμβριος 2014)

 •  κ. Αναστασιαδη: τί θα γίνει, όντως πια με αυτήν την ιστορία με το δικηγορικό σου γραφείο; Δεν γίνεται, ρε κουμπάρε, να είσαι και πρόεδρος και να εμπλέκονται οι κόρες σου, που διαχειρίζονται το δικηγορικό γραφείο που τους άφησες, με εταιρείες τις οποίες η κυβέρνηση, με εσένα επικεφαλής, διαπραγματεύεται ή παίρνει αποφάσεις. Ναι, ναι, τούτον, το γέρημα, είναι η σύγκρουση συμφερόντων. Μας  είπε ο Χάσικος [μέσω της εφημερίδας του] ότι διαφωνούσες με κάτι που ήθελε η Ryanair. Αλλά πέρασε η πρόσφορα της, ενώ απορρίφθηκε άλλη που ίσως να ήταν και πιο συμφέρουσα. Άσε που τίθεται και θέμα πότε διαφώνησες σε συνάρτηση με την σχέση της εταιρείας με το δικηγορικό γραφείο. Άρα; Όπως ξέρεις καλά, δεν πληρώνει μια εταιρεία ένα δικηγορικό γραφείο απλώς για τα τυπικά. Αναμένει περισσότερα. Πε των θυγατέρων, κατά συνέπεια, να κάμουν κάτι διαφορετικό, όσο θα είσαι πρόεδρος.

 • Και αυτό το σενάριο με το «θα παραιτηθώ αν..» άστο. Τα εξευτέλισε ο Πικής και ο Ιωνάς [για να σε αφήσουμε εσένα εκτός] το 2013…Δεν ξεχνιέται, πώς να το κάνουμε; Δεν θέλεις να παραιτηθείς, οπότε τί το ρίχνεις έτσι. Θα το καταντήσεις όπως το «δεσμεύομαι». Απλώς δες το ότι ο ορίζοντας είναι το 2018 και περιόρισε τα εξωσχολικά..:)..Η στήλη σου το είχε πει πάντως για το δικηγορικό γραφείο. Διότι ρε χριστιανέ μου, έκανες τόσο ντόρο τότε με το δικηγορικό γραφείο Παπαδόπουλου. Ξέρεις πως διαρρέουν τα στοιχεία όταν υπάρχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα. Τί περιμένεις – ότι θα σε καλύπτουν μόνιμα τα ΜΜΕ; Δεν μπορούν πια. Και γιατί είναι κραυγαλέα τα δεδομένα, αλλά και γιατί όταν μεταδίδουν πια τι λένε τα κόμματα, νά’ τα εκεί.. Και είναι και τα συμφέροντα..Και είναι και το ίντερνετ που δεν ελέγχεται εύκολα από τους 5-6 ιδιοκτήτες που σου υπόσχονται διάφορα.

 • Και η σκανδαλολογία χωρκανέ [πες το και του Χάσικου να το θυμάται] είναι σαν να ρίχνεις λαδί στη φωτιά. Ναι, κερδίζεις ανάσες στη δική σου πλευρά άμα ρίχνεις λαδί στην πλευρά των άλλων, αλλά το κοινό βλέπει την λαμπρατζιά να μεγαλώνει, και θέλει και άλλο. Όσο και να συγκαλυφθούν μερικά ζητήματα, δεν θα ξεχαστούν. Οπότε λιγότερα θεάματα. Θα βοηθούσε. Ιδιαίτερα στην πλευρά στην οποία βρίσκεσαι.

 • Οπότε πρόεδρε άφησε τις υποσχέσεις για κάτι [παραίτηση] που εν μπορείς/θέλεις να κάμεις – άσε που «πε τζαι πε», μπορεί τζαι να το έβρεις μπροστά σου στο τέλος. Πήαινε κάμε με το καλό την εγχείριση σου, τζαι άμα έρτεις πίσω ασχολήθου νάκκον με τον…του Αυγεία στην κυβέρνηση τζαι στον περίγυρο σου. Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως τζαι τον εκποιήσεων, εν θέματα που αφορούν ιδιωτικά συμφέροντα τζαι κάποιοι υπουργοί σου προσπαθούν να πουλήσουν εκδούλευση. Τζαι μεν κάμνεις ότι εν καταλάβεις – άμα έρκεται κάποιος σε δικηγορικό γραφείο, πληρώνει τζαι για «έξτρα υπηρεσίες». Οπότε…Με την οικονομία, γενικά, εν θα φκεις που μέσα. Το μόνο που μπορείς να κάμεις είναι να κρατείς άμυνα – να μεν σε κατηγορούν ότι είσαι εμπλεκόμενος. Διότι με το να μην διερευνηθεί το θέμα με τον συμπέθερο τότε, απλώς το φορτώθηκες χωρίς να το καταλάβεις, διότι οι φλούφληδες έκαμαν σε να πιστέψεις ότι επειδή το ελογοκρίναν στα παραπάνω ΜΜΕ, για λλίους μήνες, επέρασε το θέμα. Άμα πιστεύκεις τον Βίκτωρα τζαι τον Δρουσιώτη, έτσι παθαίνεις.. Οπότε εστίασε στο κυπριακό..τζαι δε ποιοί μπορεί να σε πιστέψουν . Διότι το πιο σημαντικό ίσως ζήτημα εν πόσο έχουν ελαττωθεί τα αποθέματα πειθούς που σου έμειναν ύστερα που τούτα ουλλα. Σκέφτου σε βάθος χρόνου τζαι οϊ με την λογική των πρωτοσέλιδων της άλλης ημέρας ή το μικροσυμφέρον του Γεωργιάδη τζαι των φίλων του. Διότι έσιεις τζαι τον Αβερωφ. Είδες ίνταλως την έκαμεν με μικρά πηδηματάκια στο ζήτημα της Γιωρκάτζη.

 • Από την κείμενο του Κ. Αντωνίου στην Σημερινή: Αφού θυμίζει τα σκάνδαλα της δεκαετίας Κληριδη «το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου, των S-300, το μαζικό βόλεμα ημετέρων στη δημόσια υπηρεσία και στους ημικρατικούς οργανισμούς, η μεγάλη εκθεμελίωση των Κυπριακών Αερογραμμών, το σκάνδαλο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι τεράστιοι μισθοί και τα γενναιόδωρα επιδόματα και πολλά άλλα, τα οποία συνέβαλαν καταλυτικά στο να οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία στην καταστροφή»..Προχωρεί μετά στην διατύπωση του που οδηγά η σημερινή κατάσταση και τα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης: «Αλλά όλα αυτά δεν θα μιλήσει το σήμερα. Θα μιλήσει μία νέα Ερευνητική Επιτροπή και ο ιστορικός που θα αναλύσει την οικονομική τραγωδία της σημερινής πενταετίας...» http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/182805/i-konti-mnimi-tou-xari-georgiadi

 • Ώστε παραδόθηκε τελικά η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Ωραία – συνεχίζει να υπάρχει η αναφορά στο σκάνδαλο του πατέρα του υπουργού Χ. Γεωργιάδη που διόρισε τον εαυτό του διευθυντή και μετά ένα διορισμένο συμβούλιο παράτυπα το ενέκρινε; Θα γίνει έρευνα και πότε; Να μην ρωτήσουμε, φυσικά, για το πότε θα γίνει πρωτοσέλιδο το θέμα του Γεωργιάδη. Διότι έχουν και τα σκάνδαλα την σειρά τους – και εξαρτάται από το ποιών είναι και αν η προβολή τους συμφέρει κάποιους. Μήνες είναι γνωστή η υπόθεση του Χάρη αλλά..πόση γαργάρα;..Κάποια μέρα προφανώς θα το θυμηθούν διάφοροι, όπως την κόρη της Γιωρκατζη. Για αυτό κ. Γεωργιάδη μην νομίζεις ότι θα ξεχαστεί. Απλώς ετοίμαζε την απολογία σου.

 • Αλήθεια η Ειρένα τι γίνεται – η συμμαθήτρια που διορίστηκε παντού χάρη στην γνωριμία με τον υπουργό..:)..Τέτοιο επίπεδο και μετά μερικοί κάνουν ότι ανακάλυψαν την τασιηνόπιτα για την διαπλοκή..

 • Ώστε αρχιεπίσκοπε σε έβγαλαν νοκ αουτ και από την Ελληνική Τράπεζα. Και το έπαιξες και σοβαροφανής, λες και είχες επιλογές καημένε..Θα κάνει επενδύσεις αλλού, λέει, η εκκλησία. Θυμάσαι που πουλούσες μούρη σαν επιχειρηματίας; Loser.. Επι θητείας σου η εκκλησία έχασε σημαντικό μέρος της οικονομικής της θέσης. Ήθελες να ταυτιστείς με το κεφάλαιο ε; Και σου έστειλαν την Ειρένα να σε εκτοπίσει. Τι ξεφτίλα. Η νόμισες ότι θα ασχοληθεί το διεθνές κεφάλαιο μαζί σου..Όταν έπρεπε να το παίξεις «αντίσταση», άπλωνες χαλί στους ξένους πουλώντας φτηνό αντικομουνισμό και επιθέσεις στους δημόσιους υπάλληλους. Μετά βρέθηκες να τους εκλιπαρείς – και την κυβέρνηση και τους ξένους. Και ξέχασες τις βαρέλες που έριχνες για το κυπριακό. Αλλά και πάλι..όλα εδώ πληρώνονται..

 • Ο Χάσικος έτρεξε στην Πάφο για να υπογράψει το θέαμα – συλλάβαμε τον Βέργα. Η εικόνα, Σωκράτη, έχει πολλαπλούς συνειρμούς και πρόσεξε για το μπούμερανγκ. Αλλά ρε καημένε μου και εσύ τί ατάκα τζαι τούτη: πήγε λέει στην Πάφο για να δείξει την στήριξη του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καλά ρε – δεν είσαι εσύ που πριν λίγες βδομάδες προωθούσες νομοσχέδια που ουσιαστικά διέλυε την τοπική αυτοδιοίκηση; Άμα κανείς το άσπρο – μαύρο, οκ η εφημερίδα σου θα το προβάλει, αλλά στο σημερινό κόσμο, Σωκράτη, αυτά φαίνονται – και θυμίζουν φαιδρότητα. Εθκιέβασες ποτέ σου το 1984 του Όργουελ; Εν τζαι εν άσιημη ιδέα να το θκιεβασεις – για να δεις [άμα βάλεις στην εξίσωση ότι τούτα τα κόλπα θεωρούνται πια δεδομένα τζαι εύκολα] πως φαίνονται μερικά θεάματα στο κόσμο σήμερα [δεκαετίες μετά που γράφτηκε το βιβλίο] έξω που την φαντασίωση του υπουργού που νομίζει ότι ελέγχει.

 • Αλήθεια ο Κ. Νάνος, ο δημοσιογράφος του Άστρα που εμπλάκηκε ενεργά στην διερεύνηση του Βέργα κλπ, πως ένοιωθε όταν ο κ.Χασικος δήλωνε ότι «στεκόταν στην ίδια γραμμή μαζί» με όσους αγωνίστηκαν για να αποκαλύψουν κλπ;

 • Πάντως, το ζήτημα στην Πάφο έχει από ότι φαίνεται και μια τοπική διάσταση που τα ΜΜΕ της Λευκωσίας φαίνεται να αδυνατούν να πιάσουν – οι αντιπαραθέσεις δεν είναι απλώς «ο Βέργας εναντίον όλων», αλλά και μέσα στις δημοτικές ομάδες των κομμάτων, και ανάμεσα στους επιχειρηματίες [ποιοί διερευνήθηκαν και ποιοί όχι] και ενδεχομένως και μέσα στην επιτροπή για την πολιτιστική πρωτεύουσα – αρκετά βολικά εκτόπισαν την Σολομωνίδου. Και αν τελικά δεν αποδειχθεί κάτι στο δικαστήριο εναντίον της; Διότι μέχρι τώρα είχαμε τις απειλές και την συναυλία του Ρουβα..Άντε να δούμε την συνεχεια. Διοτι εδώ θα θυμόμαστε τι ειπώθηκε και θα αξιολογηθεί το αντίτιμο..

 • Να πούμε όμως και μερικά καλά για μερικούς υπουργούς που πιάνουν από ότι φαίνεται το ευρύτερο κλίμα. Ο κ. Λακκοτρύπης ανέστειλε την προσπάθεια εκτοπισμού του κ. Χαννίδη. Δείγμα σοβαρότητας μπροστά στα κόλπα που έκανε το ΔΣ του ΚΟΤ.

 • Στα θετικά να πιστώσουμε επίσης και την κίνηση του κ. Χάσικου να αποδεχθεί τον έλεγχο της Βουλής για την πώληση δημόσιας περιουσίας/κρατικης γης. Καλή κίνηση που αναγνωρίζει και τα δεδομένα πια στην Βουλή,  αλλά και την καχυποψία της κοινωνίας. Και σαφώς εδώ ο ρόλος του δημοσιογράφου του Φιλελευθέρου, του Β. Βασιλείου ήταν σημαντικός – και για τα σχόλια του και για την προβολή της θέσης του Γενικού Ελεγκτή.

 • Στα θετικά επίσης και η κίνηση του κ. Κληρίδη να πληροφορήσει την Βουλή ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις «δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως». Καλώς έστω και έτσι - είναι μια κάποια βάση ίσως για την κτιστεί ένα μέρος της αντίστασης στους τραπεζίτες και τα funds πίσω τους.

 • Η δημοσιογραφία που κούρασε όντως. Η Χ. Χατζημητρίου του Φιλελευθέρου εν πετυχαίνει πάντα το στόχο στα σχόλια της, αλλά συγκριτικά πιάνει αρκετά καλά τους κραδασμούς της κοινωνίας. Το σχόλιο της την Παρασκευή «Μας έχουν βαρεθεί», αναφέρεται στην σχέση της κοινωνίας με τους δημοσιογράφους. Έμμεσα παραπέμπει και στο κόλπο της σκανδαλοθηρίας. Αποφεύγει βέβαια να αναφερθεί στο ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων είναι επίσης τεράστια στην ύπαρξη των σκανδάλων – αφού ουσιαστικά λογοκρίνουν τα τραπεζιτικά ζητήματα μέχρι το 2012-13, και ακόμα και μετά πρόβαλαν όσα "βόλευαν" ή όσα επέτρεπε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μέσου στο οποίο εργάζονται. Όπως έχει αποδείξει, άλλωστε, ο Πολίτης που από την υπόσχεση να τα «λέει όλα» κατάντησε το «να κρύβει» όσα δεν βολευουν τον εκδοτη του. Αλλά είναι γεγονός ότι ο ρόλος των κυρίαρχων ΜΜΕ έχει υποβαθμιστεί στην κοινωνική συνείδηση. Το αίσθημα ότι μερικοί προσπαθούν να αρπάξουν κάτι από το δημόσιο, είναι εκεί. Απλώς τα ΜΜΕ που για 2-3 χρόνια πιπιλούσαν υπάκουα το σενάριο ότι φταίει ο δημόσιος τομέας, τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκποιήσεις, υπάρχουν συμφέροντα. Σωπα..:)..Αλλά τι άψογα που λογοκρίθηκαν όλα [σκιές και τεκμήρια] που αφορούσαν το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου [από τον Άκερμαν στον Πατσαλίδη]..Οπότε αγαπητή κ. Χρυστάλλα, είναι να μην βαριέται κανείς από τα συνηθισμένα πρωτοσέλιδα; Η ανάγνωση τους είναι απλώς ανίχνευση τι θέλουν ή δεν θέλουν μερικοί να δούμε εμείς οι αναγνώστες – παρά μια έστω καταγραφή του τι κυκλοφορεί. Και κάποτε αυτό που κυκλοφορούσε ήταν μόνο ο προφορικός λόγος – τώρα είναι και ο ηλεκτρονικός στο ίντερνετ..Οπότε υπάρχει και αντίπαλο δέος..
 •  
 • Να καταγράψουμε επίσης ότι το θέμα για την διαπλοκή του δικηγορικού γραφείου Αναστασιαδη με την Ryanair το πρόβαλε ο Π. Θεοχαρίδης. Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προωθούσε την ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων και η εστίαση του είναι συνήθως βολικά αποσπασματική, μάλλον κάποια συμφέροντα που θεώρησαν ότι είχε ευνοϊκοί μεταχείριση η Ryanair έσπασαν την πρωτοσέλιδη λογοκρίσια. Γιατί το θέμα φαίνεται ότι ήταν γνωστό και όπως αποκάλυψε η συντεχνία των πιλότων, το θέμα τέθηκε με την μορφή ερώτησης στην Βουλή. Και κάποιοι τότε ουσιαστικά συγκάλυψαν την διαπλοκή. Δεν μιλούσε κανένας. Τέτοιο επίπεδο πληροφόρησης λοιπόν. Άντε να δούμε αν θα διερευνηθούν όλοι αυτοί που σιωπούσαν ένοχα στην Βουλή.

 • Τα ουσιαστικό καλό πάντως, που προκύπτει από αυτήν την διαδικασία, είναι το γεγονός ότι η έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων αρχίζει να διαχέεται σαν βάση για την συζήτηση. Εδώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, οι εφημερίδες κτυπιόντουσαν γιατί ο Π. Δημητριάδης επέμενε να εφαρμόζει αυτήν την αρχή στα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Και σε αυτό το πλαίσιο, της σύγκρουσης συμφερόντων, η κ. Γιωρκάτζη, και οι υποστηριχτές της, έχουν μια τάτσα που πρέπει να εξηγήσουν – γιατί δεν δέχθηκε η διοικήτρια να μπει η παράγραφος που να αποκλείει τέτοια θέματα; Το ότι δεν ήθελε να φανεί ότι υποχωρεί είναι ίσως κατανοητό, αλλά θα έπρεπε να βρει άλλο σημείο. Και φυσικά, θα πρέπει να εξηγήσει και ο Δρουσιώτης με ποιό κίνητρο και συμφέρον χάριζε δημόσιο χρήμα με την αύξηση. Και αν ευαρεστηθεί η ένοχη συνείδηση των δημοσιογράφων μας, ας μας εξηγήσουν γιατί έκαναν γάργαρα εκείνη την σκανδαλώδη αύξηση από 1,700 ευρώ σε 30, 000 στο συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας το 2013. Είναι να μην κουραζονται, κ. Χατζημητρίου, οι αναγνώστες με τέτοια κόλπα. Διότι το βαθύ ασυνείδητο καταγράφει – και όσοι αγωνίζονται για την επιφάνεια, κτίζουν κάστρα στην άμμο.

 • Το ότι η γενική εισαγγελία αποφάσισε να ανοίξει θέμα για τις ηχογραφημένες καταγραφές στησίματος τιμών στο χρηματιστήριο το 2000 είναι πολύ θετικό και πιστώνεται στον κ. Κληρίδη. Αν συμμετείχε και ο κ. Ερωτοκρίτου στην ανάδειξη του θέματος, πιστώνεται και σε αυτόν. Αφού η Δέφτερη πρόβαλε συνεχώς για 2 χρόνια το θέμα, να προσθέσουμε ότι ο κ. Κοιλιάρης ο οποίος απολαμβάνει πλουσιοπάροχες απολαβές από το δημόσιο σαν σύμβουλος στην Κεντρική, ήταν επίσης ύποπτος για κατασκευή φούσκας στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου– και η διερεύνηση του, είναι επίσης αναγκαία. Και θα επανέλθουμε για το συγκεκριμένο.


 • Τώρα, αφού οι 24h άνοιξαν το θέμα των συμφερόντων του έκδοτη του Πολίτη, να συνεισφέρουμε στον διάλογο και την κριτική αντιμετώπιση του λόγου των ΜΜΕ με φίλτρο ερμηνείας για τα συμφέροντα των εκδοτών. Η εβδομαδιαία εφημερίδα εστίασε στο ότι δεν εφαρμόστηκε [χαριστικά, όπως αφήνει να νοηθεί] διάταγμα ελληνικού δικαστηρίου εναντίον του έκδοτη του Πολίτη – μετά από προσφυγή του Βγενόπουλου. Είναι, λοιπόν, κακή η σχέση Παπαδόπουλου – Βγενόπουλου τώρα. Έχει να κάνει αυτή η κακή σχέση με την ευαισθησία του έκδοτη του Πολίτη για τα τραπεζιτικά σκάνδαλα; Μπα..Ο Πολίτης από το 2012 [τον Αύγουστο] έκανε ότι μπορούσε να λογοκρίνει την συζήτηση για τα σκάνδαλα των τραπεζών. Ήταν η εφημερίδα που ήταν πιο έκδηλα υπέρ της λογοκρισίας του θέματος, ακόμα και μετά τις πρώτες αποκαλυψεις τον Αύγουστο του 2012. Μέχρι και τον Καρυδά της τράπεζας Κύπρου [που εμπλέκεται, σύμφωνα με την έκθεση της ίδιας της Τράπεζας Κύπρου που δημοσίευσε και η Αλήθεια τότε] στην ύποπτη αγορά ελληνικών ομόλογων το 2009-10, τον είχε πρωτοσέλιδο όχι για να απολογηθεί αλλα για να ..κατηγορήσει την Ομόνοια ότι έφταιγε για τις κατηγόριες εναντίον του. Και μετά ο Δρουσιώτης στις 2/9 του ίδιου χρόνου, μας έριξε κυριακάτικο πρωτοσέλιδο να μην κατηγορούμε τις τράπεζες. Δεν είναι λοιπόν ευαισθησία  - το τι έχει συμβεί μεταξύ των δυο θα το μάθουμε όταν χαλαρώσει ακόμα λίγο η λογοκρισία. Τον Μάιο του 2009 πάντως, όταν ο Βγενόπουλος απειλούσε [μπλοφάροντας ενδεχομένως] ότι θα μεταφέρει την έδρα της Λαϊκής στην Ελλάδα, ιδού πιο κάτω το πρωτοσέλιδο του Πολίτη – λίγο πολύ μας τον παρουσίαζε σαν αγωνιστή ενάντια στην «διαπλοκή» κλπ!   

 • Είχε το κατιτίς στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ ο Βγενό – και προφανώς όπως δείχνει το τεκμήριο τον Μάιο του 2019 το είχε και με τον Πολίτη – ο Φιλελεύθερος λ.χ. τότε είχε ένα πιο αποστασιοποιημένο τίτλο ότι ο Βγενόπουλος ήταν σαν «πολυβόλο»…Τον Ιούλιο, όμως, όταν ο Βγενόπουλος εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον Ορφανίδη στη Βουλή, ο Πολίτης κράτησε απόσταση – προφανώς είχε και εκεί συμφέροντα ο κ. Παπαδόπουλος; Ένα κάτι με τους κεντρικούς τραπεζίτες μπορεί να το έχει.. Πάντως να και μια μικρή λεπτομέρεια που κάνουν ότι ξεχνούν οι οικονομικοί συντάκτες – ο πρώτος που εισηγήθηκε ένα συμβούλιο για να ελέγχει τον διοικητή [αυτό δηλαδή που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση εναντίον του Δημητριάδη το 2013, μετά Βαΐων και κλάδων από τα ΜΜΕ]  ήταν αρχικά ιδέα του Βγενόπουλου..How interesting Mr. Averof..:)..Ιδού λοιπόν το πρωτοσέλιδο τότε που ο Πολίτης πρόβαλες τον καλό Βγενόπουλο που ήθελε να μας γλιτώσει από το «κατεστημένο» και «ξεσπάθωνε κατά της διαπλοκής»…wow… Θα δημοσιεύσει κάποτε ο Πολίτης τις επιταγές που παρήγαγαν τέτοια πρωτοσέλιδα;..:) Η απάντηση μπορεί να είναι και στο γιατί σταμάτησαν..Μπορεί να είχε και ο Χριστόδουλος δίκαιο σε κάτι ..δεν είναι κ. Διονύση;..:)

 • Προς κ. Α. Μιχαηλίδη. Είναι κατανοητό ότι προσπαθείτε να βρείτε και δεξιά ισορροπία μετά την κριτική σας προς την κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι ανάγκη να θυμίζετε τις πιο θλιβερές σας μέρες. Ώστε νομίζετε ότι τα σκάνδαλα στις κυπριακές αερογραμμές έχουν να κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση [από το σχόλιο στις 29/11]. Χμ..Θα κάνατε διακοπές φαίνεται την δεκαετία του 1990  ή  δεν θυμόσαστε τι έλεγε ο μακαρίτης ο Τάσσος, τον οποίον εμφανώς συμπαθείτε, για εκείνη την περίοδο – αν ξεχάσατε είχε πρόσφατα και ένα σχόλιο ο Κ.Αντωνιου. Ή μήπως θέλετε να σας θυμίσουμε ποτέ αυξήθηκαν δραματικά οι κλίμακες του δημόσιου; Προεκλογικά το 2002. Μπορείτε να το ελέγξετε – το είχατε δημοσιεύσει μάλιστα. Και μετά κάποιοι φώναζαν για το δημόσιο. Αλλα η αμνησία δεν βοήθα αγαπητέ. Μέχρι και το αποχετευτικό της Πάφου δεν προσέξατε ποιοι διαμαρτύρονταν [ποιός βουλευτής, ας πούμε] ή σε ποιά περίοδο άρχισαν. Και αν είναι επί Τάσσου, φταίει ο Τάσσος; Όσο για το φαιδρό σχόλιο σε άλλη στήλη γιατί διαμαρτύρεται η αριστερά για «δίκες» - το ψιλοαπαντησατε το Σάββατο, με την αναφορά στην επιλεκτική εστίαση της νυν κυβέρνησης. Να σας θυμίσουμε ότι και εσείς καταλάβατε τον Αύγουστο του 2013 τι κομπίνα έπαιξε με την «επιτροπή Πική». Δεν είσαστε εσείς που αποκαλέσατε «παττιχάρηδες» τους τέως δικαστές; Αν αυτοί οι τύποι δίκαζαν θα έπρεπε να δεχθούμε την ετυμηγορία τους μετά από ότι είδαμε στην φαιδρή επιτροπή της παττιχας; Οπότε ποιό είναι το πρόβλημα σας αν κάποιος αμφισβητεί αποφάσεις δικαστηρίων; Δυο δικαστές, ο Κραμβής και ο Πικής, εκεί μπροστά στα μάτια σας, όχι μόνο έκαναν γάργαρα την σύγκρουση συμφερόντων του πρώτου, αλλά και προσπάθησαν να παραπλανήσουν όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι θα διερευνήσουν τον πρόεδρο – που δεν τους επιτρεπόταν με βάση την διαδικασία διορισμού τους. Και το φαιδρό σκηνικό της «Δρομολαξιάς», τί μας λέει – ότι συνελήφθηκε ο κ. Αλέκου για να μας πουν μετά ότι δεν θα πάει σε δίκη. Ένας διευθυντής σύνταξης δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποτέ στήνεται από την κυβέρνηση ένα επεισόδιο για πρωτοσέλιδο; Όσο για την διατύπωση «κουβέντες του καφενέ» καλύτερα να την αποφεύγετε. Όταν την χρησιμοποιήσατε το 2010 για το τι έγινε στο Βαρώσι τον Μάιο του 1964, δείχνατε άγνοια. Όταν επαναφέρατε το «καφενείο» υποτιμητικά στις 8/2/2014 [«δικαιοσύνη του καφενέ»] για την δημοσίευση των κασετών που κατέγραφαν το στήσιμο της δίκης της Δρομολαξιάς, τι προσπαθούσατε να κάνετε; Να συγκαλύψετε τον βοηθό στην γενική εισαγγελία που  τελικά απάλλαξε τον Λίλλη [τον υποτιθέμενο ένοχο] και χάρισε δημόσιες οφειλές στον Φαντούση για να μαρτυρήσουν όπως ήθελε. Και αυτό είναι «δικαιοσύνη»; Οι «παττιχάρηδες» που λέγατε… Να δούμε πόσοι είναι σαν εκείνους.. Να το θέσουμε, λοιπόν, διαφορετικά – αν είχατε ηχογραφημένες συνομιλίες του Ντάουνερ, θα λέγατε πολιτική του καφενέ; Βλέπετε; Η σύγκριση μετρά. Κατά τα άλλα η ανακάλυψη της ευθύνης των τραπεζών στα σχόλια σας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ήταν πολύ καλή. Αλλά πόσα χρόνια πήρε για εμφανιστούν οι τράπεζες και οι ευθύνες τους στα κείμενα σας; Εδώ μέχρι και ο Πιν την Παρασκευή κατάλαβε επιτέλους το συγκριτικό μέτρο της υποκρισίας των επιθέσεων ενάντια στον Χριστόφια για το ιδιωτικό αεροπλάνο που τον μετέφερε, σε σχέση με τα σημερινά των δικηγορικών γραφείων, των διαπλεκομενων σχέσεων κοκ..

 • Το έγραψε και μια εφημερίδα – καλά στην Ευρώπη κάνουν έρευνες για στημένα παιχνίδια, εδώ γιατί δεν κάνουν; Μα εδώ ο επικεφαλής της ΚΟΠ δήλωσε δημόσια ότι παρέβλεψε τα κριτήρια της Ουέφα για να εκβιάσει ένα σωματείο να υπογράψει συμβόλαιο με την τηλεόραση του συνεργάτη του. Και όμως, καμιά δικαστική διαδικασία δεν ξεκίνησε. Δηλαδή, το sms της Μ. Σολομωνίδου ήταν πιο σοβαρό αδίκημα;

 • Όπως είναι το πρωτάθλημα της ΚΟΠ, έτσι μοιάζουν και οι υποθέσεις που διερευνούν «μερικοί». Μόλις βγήκε το όνομα του Δρουσιώτη στη βουλή, την επομένη ο Δρουσιώτης διέρρευσε την σχολική του έκθεση για την οικονομική κρίση, ενώ ο Φιλελεύθερος ανακάλυψε το γήπεδο τένις του Βέργα. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις. Αφού ενοχλείται η νοημοσύνη σου, κ. Σ. Χριστοδούλου, αυτά τα πρωτοσέλιδα πώς σου φαίνονται;

 • Ώστε ο Ιωνάς δεν άφησε να συλλάβουν τον εκδότη του Πολίτη ε; Γιατί άραγε;

 • Μαθαίνουμε ότι το ειδικό κονδύλι για την αγορά πλωτών «που θα ενισχύσουν τον έλεγχο της ΑΟΖ» εξετάζεται από την Επιτροπή Άμυνας. Όπως τα γλυκά του κουταλιού ήρθε κι έδεσε με τις διαδικασίες στη δική Ντίνου Μιχαηλίδη, αλλά και το ότι το Μπαρμπαρός δεν το κουνάει ρούπι. Φανταζόμαστε ότι στα επιχειρήματα που θα ακουστούν θα περιλαμβάνονται και τα βαρύγδουπα για την προστασία της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θάλασσα, τις διαφανείς διαδικασίες κλπ κλπ. Η λυπητερή ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια, συν το κόστος για την αγορά θερμικών καμερών για την επιτήρηση της «γραμμής αντιπαράταξης», συν την επιστροφή των «πλήρως αναβαθμισμένων ελικοπτέρων M135» με κόστος επισκευής 28 εκατομμύρια. Όλα αυτά θα κάμουν «ππππα» στο Μπαρμπαρός την επόμενη φορά που θα κατέβει, και σε δέκα χρόνια, αν έχουμε τύχη, θα παρακολουθούμε νέες δίκες για μίζες χωρίς τον Άκη, αλλά θα είναι όλα εντάξει επειδή οι υδατάνθρακες θα μας έχουν κάνει ττόφαλλους από τον πλούτο και δεν θα μας πειράζει.

 • Η Αιμιλία αποχαιρέτισε το ΡΙΚ και τους τηλεθεατές της με την υπόσχεση του ξανανταμώματος. Φαίνεται ότι ο Κούλλης – ο αδερφός- ξεχάστηκε στην Αθήνα και δεν πρόσφερε χέρι βοηθείας

 •  Έτοιμο λέει ο ΥΠΟΙΚ το πλαίσιο αφερεγγυότητας και θα κατατεθεί στο Υπουργικό το συντομότερο δυνατό. Αλίμονο, όλα τα κάνει στο τσακ-μπαμ ο Χάρης. Φυσικά, το πλαίσιο περιλαμβάνει «το επάγγελμα» του Συμβούλου Αφερεγγυότητας που ο ρόλος του θα είναι να ετοιμάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους. Μπορεί να είναι γι’ αυτό που οι τράπεζες δεν προχωρούν με αναδιαρθρώσεις, αναμένουν αγωνιωδώς τους ... επαγγελματίες που θα παίρνουν ειδική άδεια. Κάτι όπως τους χρηματιστές πριν από κάτι φεγγάρια – ίσως και με τις ίδιες προδιαγραφές.

 • Ο Χάρης μας, πάλι στο τσακ-μπαμ, φαίνεται να συμφώνησε με τον Έφορο Φορολογίας για να διαγράψουν  οφειλές 113 φυσικών και νομικών προσώπων με συνολικό ύψος 4,7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα εκατομμύρια ... πετσετάκια, προέκυψαν από τη φούσκα του Χρηματιστηρίου και όχι μόνο. Ωραία! Αντί να ερευνήσουμε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου – τώρα που για πολλοστή φορά αναδύεται – προχωρούμε σε διαγραφές. Εμ, βέβαια, έρχονται καινούργιες ανάγκες για διαγραφές οφειλών, αφού όπως προβλέπεται οι μεγαλογαιοκτήμονες, ντιβέλοπερ, επιχειρηματίες και γνωστοί άγνωστοι πάλι δεν κατέβαλαν φόρους. Έτσι, θα κυκλοφορήσουν για μια ακόμα φορά λίστες, για μια ακόμα φορά θα γίνει μεγάλος σάλος, τηλεοπτικές εκπομπές, συζητήσεις και αναλύσεις, τηλεθέαση και μετά επειδή θα είναι επισφαλής η είσπραξη αυτών των οφειλών, θα διαγραφεί. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Βιβ λ΄ικαλιτέ! Ζήτω η δημοκρατία!

 • Το σκάνδαλο της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεργάτες» στο ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών αποκαλύφθηκε όντως ως προϊόν της κόντρας μεγαλοδικηγορικών πολιτικών. Δεν παύει να είναι σκάνδαλο και δεν χάνει το μεγεθός του. Από την άλλη ήταν όντως τραγελαφικό, ο μεγαλοδικηγόρος της Λαϊκής, Νικόλας Παπαδόπουλος, που φέρεται να είναι και ο νομικός σύμβουλος της Aegean στην Κύπρο και επίσης φέρεται να κατέχει ποσοστό μετοχών στην εν λόγω εταιρεία, αλλά και συγγενικές, φιλικές και άλλες σχέσεις με μετόχους της Aegean, να διαρρέει με τόση σπουδή τα τόσα σκάνδαλα αντίπαλου δικηγορικού γραφείου. Για να είμαστε, λοιπόν, δίκαιες/οι ας θυμηθούμε έστω επιγραμματικά μερικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και συνεργάτες αλλά και ο ίδιος ο Νικόλας. Έχουμε και λέμε: Μιλόσεβιτς – και ναι αυτό πάντα θα ακολουθεί σαν σκιά, αφού ήταν τότε που άρχισε, ή άρχισαν τα κυπριακά δικηγορικά γραφειά, την παγκόσμια δικηγορική καριέρα -  νομική εκπροσώπηση της Λαϊκής και μη εξαίρεση εαυτού όταν συζητούνταν στη βουλή τα θέματά της, οι εκβιασμοί στη βουλή με το τότε τουίν παρολίν Αβέρωφ, Ορφανίδης ή άλλως Μέγας Αθανάσιος, ο καλύτερος τραπεζίτης στον κόσμο και η συγκάλυψη αυτού, η εμμονή με το δημόσιο και απενοχοποίηση των Τραπεζών, η πολιτική του μνημόνιο τώρα κι ας τρώγετε πέτρες (εσείς παραμένετε στο παντεσπάνι), η απόρριψη της αύξησης του εταιρικού φόρου πριν το μνημόνιο για να έρθει το μνημόνιο, το παρτάρισμα των μεγαλο-οφειλετών και η προστασία τους, Αγγλική Σχολή ή άλλως το φέουδο των εθνοπατέρων κοκ. Απλώς τώρα ο κ. Παπαδόπουλος επιστρέφει στον Αναστασιάδη την κριτική που έκανε ο τότε ηγέτης της αντιπολίτευσης. Το μειονέκτημα του κ. Αναστασιάδη είναι ότι αφού άνοιξε το θέμα ο ίδιος το 2006-8, τώρα δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι «δεν ξέρει». Και σε αντίθεση με τη αντιπαράθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, το κεφάλαιο των ΜΜΕ δεν ελέγχεται μονοδιάστατα από την νυν κυβέρνηση όταν προκύπτουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

 • Κυπριακές Αερογραμμές και πάλι. Ότι πέτρα σηκώσει οι συμπέθεροι τζιαι οι κουμπάροι που κάτω. Όπως φυσικά, φυσικά τζιαι ο «παππούς» Σιακόλας, άμπα τζιαι χάσει. Καταγράφεται όπως καταγγέλθηκε από την ΠΑΣΥΠΙ: «Ο Μαρίνος Καλλής είναι πρόεδρος της εταιρείας Apollon Investment Fund PLC, με μέλη του Δ.Σ. μεταξύ άλλων τους Μενέλαο Σιακόλα, Γιάννο Λούτσιο, Αλέξανδρο Σίνκα. Ο Μενέλαος Σιακόλας είναι μέλος πολλών Δ.Σ. του ομίλου Σιακόλα, μετόχου της Hermes. Ο Γιάννος Λούτσιος, εκτός από γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνέταιρος του προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι και μέλος του Δ.Σ. της Claride Public ltd. Το 40,5% των μετοχών της Claridge Public Ltd ανήκει στην Amathus Public Ltd. Ο τρίτος συνέταιρος του προέδρου των Κ.Α., Αλέξανδρος Σίνκα, είναι διευθυντής ανάπτυξης της Cybarco. Την ίδια ώρα, μέλος των Δ.Σ. και των εταιρειών Cybarco και της Amathus Hotels είναι ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Aegean και μέλος του Δ.Σ. της αεροπορικής εταιρείας. Η αναφορά στο πλέγμα άμεσων οικονομικών συμφερόντων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και άμεση διαπλοκή, ωστόσο, δημιουργεί εύλογα αμφιβολίες για τα θέματα διοίκησης.»

 •  Ωστέ επίκεινται «άλλαγή δομών, ίσως και ατόμων» στα υψηλά δώματα του Προεδρικού. Πάντως οι πληροφορίες μας λένε ότι ο «χρυσέ μου εσύ ποιός είσαι» Μάριος Δημητριάδης παίρνει πόδι με την νέα χρονιά, ενώ ο Χάρης θα μας μείνει αγγονί για να ολοκληρώσει το έργο του και κυρίως τις εκποιήσεις. Αν μέχρι στιγμής μόνο λεμόνια, φυτά, γλάστρες και κλωτσιές «έφαε», δεν εγγυόμαστε για τα επακόλουθα που δεν θα είναι τίποτε άλλο από το θέρος αυτών που έσπειρε και σπέρνει.

 • Για τη νέα λυπητερή, ακούσατε?  Η FBME ζητά απόζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων με αίτημα που υπέβαλε στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, λόγω των ενεργειών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και του Διαχειριστή που διόρισε για εξαναγκαστηκή πώληση του υποκαταστήματός της και την καταστροφή της τράπεζας. Επιπρόσθετα, η τράπεζα ζητά και την καταβολή του κόστους προσφυγής στους διαιτητές, δηλαδή τις αμοιβές τους, συν νομικά έξοδα και δαπάνες των εναγόντων.

 • Σε άλλες δυο περιπτώσεις επικείται λυπητερή, αυτή τη φορά από την ΕΕ. Η μια αφορά την εφαρμογή ευρωπαϊκής νομοθεσία για τα απόβλητα ηλεκτρονικού εξοπλισμού που όφειλε η Κυπριακή Δημοκρατία να εναρμονίσει με την εσωτερική της νομοθεσία μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, αλλά ουτέ καν την προειδοποιητική επιστολή «εκούτσιησεν» και η άλλη αφορά στην εφαρμογή διασυνοριακής ανταλλαγής ποληροφορικών για τροχαίες παραβάσεις που έληξε το Νοέμβριο του 2013. Και για τις δύο περιπτώσεις η διαδικασία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προδικαστικής με το πρόστιμο να κρέμμεται πάνω από το κεφάλι μας. Προσθέστε σε αυτά και το πρόστιμο για τις παρεμβάσεις Σιακόλα σε ζώνη Νατούρα, συν ότι άλλο πρόστιμο προκύψει, που δεν γίνεται, κάτι θα υπάρχει που να μας διέφυγε. Κατά τα άλλα, καλά κρασιά!

 •  Η παροιμία δώσε θάρρος στο «χωρκάτη», να σ’ανέβει στο κρεβάτι, νομίζω εγράφτηκεν για τες τράπεζες. Τζιαι εφορτώσαν μας σαν τα γαούρκα τες ζημιές τους τζιαι απειλούν με μαζικές αγωγές. Κανονίστε να προχωρήσετε τζιαι εννά δείτε τί σημαίνει ζημιά, έτσι όπως χογλούν οι πάντες (εννοώ ο κόσμος). Μια γεύσην επήρετε στην Τράπεζα Κύπρου με τους κατόχους αξιογράφων, έτσι ενδεικτικά
 • Ποιός μου το επαραλάλεν να φκάλω καλήν κουβέντα για το Νικόλα (όϊ με τες ίδιες προθέσεις φυσικά, ούτε τζιαι πως ξιχάννουμεν τα δικά του). Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, λοιπόν, είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Κρατικούς Οργανισμούς και Κρατικές επιχειρήσεις (το νόμο που ιδιωτικοποιεί και κρατικοποιεί ημικρατικούς) ότι προσέγγιση της Κυβέρνησης στο νομοσχέδιο είναι ότι «όποιους ημικρατικούς οργανισμούς δεν θα πουλήσουμε, θα τους ελέγχουμε». Το ότι υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να θεωρηθεί και μια ένδειξη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου