15 Νοε 2014

Σπόντες


Οι ευχές της στήλης στον αρχιεπίσκοπο: έτσι ξυπνήματα..:)

  • Ο Χαννίδης είναι στην λίστα ή μήπως το ΔΣ προσπαθεί απλώς να μετατοπίσει το θέμα και τις ευθύνες του; Τελικά όσοι υποστήριζαν από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης ότι η δεξιά είχε ένα hit list ατόμων των οποίων τη θέση ήθελε, για να διορίσει δικό της, ή να εξοφλήσει ρουσφέτι, φαίνεται να επαληθεύεται.  Είχαμε το σήριαλ με την Κεντρική και τον Δημητριάδη -και τώρα με την Γιωρκάτζη η καρέκλα φαίνεται να είναι αντικείμενο πολλών ρουσφετολογικών και άλλων πόθων- με τον αρχηγό αστυνομίας, διάφορες θέσεις στο κτηματολόγιο τις κανόνισε ο Χάσικος, την διάλυση της ΚΡΕΤΥΚ, για να διορίσουν τους δικούς τους, τώρα ήρθε η σειρά του ΚΟΤ. Στόχος φαίνεται να είναι τώρα η θέση του Χαννίδη. Το ότι όλο το σενάριο μοιάζει στημένο, φαίνεται από την πληκτική επανάληψη του κλισέ: Κατασκευάζεται μια εστίαση [με κορυφαίο πρωτοσέλιδο μέχρι στιγμής το «Εφιάλτης» για να απαλλαγούν από κάποιον στην ΚΡΕΤΥΚ], την προωθούν δημοσιογράφοι, και στο τέλος, θα βρεθούμε με τον εκλεκτό κάποιου καπετανάτου στη θέση από την οποία θα εκβιαστεί καποιος/α να παραιτηθεί μετά από μια υστερία στα ΜΜΕ και ανάλογους εκβιασμούς.  Άντε να δούμε πότε θα σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Διότι αν ο Χαννίδης έχει δίκαιο, και δεν αποδείχτηκε το αντίθετο, ότι εξαπολύθηκε επίθεση εναντίον του για να συγκαλύψει το διορισμένο ΔΣ δικές του παρατυπίες, τότε το όλο σκηνικό θυμίζει το γνωστό σενάριο. Το επαναλαμβάνουμε για την νυν κυβερνητική παράταξη – ό,τι κάμνει, θα πάθει όπως πάει να γίνει και με το κόλπο της «κυβερνώσας βουλής». Η επόμενη κυβέρνηση απλώς θα χρησιμοποιήσει τα ίδιες τακτικές με παιχνίδια θεαμάτων για να εκβιάζει παραιτήσεις. Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά κάνουν την σκανδαλολογία διάτρητο ανέκδοτο. Να το προσέχουν και τα ΜΜΕ μερικά από τα οποία βουρουν ακόμα, χωρίς ενδοιασμούς, όπου τους σύρουν κόκαλο. Θωρούν σας..:)..Κατά τα αλλα ελπίζουμε να στήσει πόδι ο Χαννιδης να δούμε τι θα γίνει..

  • Η Χαραυγή την Παρασκευή είχε τον απόλυτο τίτλο για το θέαμα των «ερευνών» της διακυβέρνησης: «Διώξεις αλά Καρτ». Το θέμα: «Κουκούλωσαν σκάνδαλο για να καλύψουν στέλεχος του ΔΗΣΥ». Η δικαιολογία ήταν ότι πέρασαν δυο χρόνια. Μπα. Και από ποτέ αυτό είναι κανόνας; Αλά καρτ..:). Το θέμα αφορά την ΣΥΤΑ. Τι έγινε ο Θεοχαρίδης – δεν του το είπαν, ή εδώ εν της παπαθκιάς τα ξύλα;

  • Έφκαλε και μια ανακοίνωση το κόμμα του Περδίκη που αξίζει προβολή και την έθαψαν – πλην Χαραυγής. Ε ρε Περδίκη που κατάντησες. Οπότε ιδού η εικόνα σου – άμα δεν είσαι διατεθειμένος μαϊτανός για εθνικές πάρλες ή για μετατοπίσεις από τα σκάνδαλα των τραπεζών, τότε πας στις μέσα ή ανύπαρκτες σελίδες. Η είδηση αφορούσε ένα κτίριο στην παραλία της Λεμεσού που παρά το ότι φαίνεται να είναι παράνομο και όλοι συμφωνούν, εντούτοις ολοκληρώθηκε. Ρε Χάσικε, το θέαμα του καουμπόη εχάθηκεν στα «ουισκούθκια» του μπαρ; Διότι τα ουισκούθκια, όπως τα εχρησιμοποίησεν ο χωρκανός σου, παραπέμπουν έμμεσα τζαι στην επίδειξη για κάτι που ο δημιουργός του θεάματος, δεν είναι. Κατά τα άλλα, ιδού τα στοιχεία από την εφημερίδα για να καταγραφεί στο αρχείο των παρατυπιών κοκ της περιόδου: «Η παρανομία.. νίκησε το κράτος. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως η παρανομία νίκησε τον νόμο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην περιοχή Άγιου Τύχωνα, όπου παρά τις δημόσιες καταγγελίες, και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, δεν έγινε κατορθωτό να ανακοπεί η παράνομη ανέγερση του διώροφου κτιρίου επί της παραλίας στην περιοχή «Καστέλλα». [Χαραυγή, 11/11/2014 σελ. 9]

  • Μια πτέρυγα πάντως του απορριπτικού μετώπου έχει μια λαγνεία με το Ισραήλ. Και παρά την εκκωφαντική απουσία του γειτονικού κράτους από την θεαματική κρίση με το Μπαρμπαρόσ-α -ναι ρε ιθαγενείς, εν να τσακωθεί τζαι άλλο το Ισραήλ για το χατίρι μας τζαι μόνο..:)- τώρα λάνσαραν ότι θα γίνει τριμερής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Γουάου. Τζαι κατά τα άλλα το αγωνιστικόν απορριπτικό μέτωπο εμπνέεται από τους αγώνες των καταπιεσμένων από την νότια Αφρική -κάποτε- μέχρι τους κούρδους της περιοχής. Οι παλαιστίνιοι εν έχουν ψυσιή ρε κοπέλλια. Αλλά άμα εν μαζί σας ο Αττίλας [οποιασδήποτε εθνικότητας] εν καλά εν ένι; Προφανώς, εν εκαταφέρετε ακόμα να καταλάβετε την λέξη «συνέπειες». Περαστικά.

  • Μετροφυλλωντας το Σάββατο τον Φιλελεύθερο, έπεσα ξαφνικά πάνω σε ένα τίτλο ότι η κυβέρνηση βάλει «κόκκινες γραμμές» για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα…Ήταν για την Ελλάδα..:)..Τόσα κάστια που τους έκαμαν, αλλά τουλάχιστον διαπραγματεύκουνται. Δακάτω..; Βουρούν μερικοί να εισηγηθούν πιο αυστηρά μέτρα που μόνοι τους; Το τοπικό κεφάλαιο έχει ενδιαφέροντες υπηρέτες..Την οργή του δρόμου την πιάνουν εκεί στους λόφους ή ζουν ακόμα με την φαντασίωση ότι το ττόζι των ΜΜΕ αρκεί;..Σκόνη είναι..σε λίγο η εστίαση επανέρχεται..:)

  • Άκου ρε τον Χάρη – τί έγινε λαλεί, αν συμπεθερέψουν [δηλαδή συνεταιρισθούν] η ελληνική Αegean με τούρκικη εταιρεία. Άτε, αν ήταν  Χάρης που ότι απέμεινε που τους ενωμένους δημοκράτες, να πεις πάξιξι.. Αλλά ο υπουργός του κόμματος της εθνικοφροσύνης, των ψήφων δηλαδή [ ή έστω μερίδας των ψήφων] που τον εξέλεξαν αρχικά βουλευτή – πριν την τωρασινή καρέκλα. Δηλαδή ο υπουργός της εθνικοφροσύνης θεωρεί ότι αν μια τούρκικη εταιρεία έσιει σημαντικό ρόλο στην αεροπορική κίνηση προς το νησί, εν έσιει σημασία. Γειά σου ρε Χάρη πατριώτη…Το ξενοδοχείο ου ελάττω παραδώσω..

  • Κατά τα άλλα ο Χάρης τείνει να επιβεβαιώσει την υποψία της στήλης. Πρέπει να τον έχουν βαρεθεί στο γιούρογρκουπ – τούτος αντί να διαπραγματεύεται για τη χώρα του, μάλλον under the table, προσπαθεί [εκλιπαρεί όπως ο Σαρρής;] να πιέζουν την κοινωνία, για να περνά το δικό του. Μάλιστα, ιδού η μεταμοντέρνα εκδοχή του πειθήνιου ιθαγενή. Δηλαδή του ιθαγενή που χρησιμοποιά την αποικιακή δύναμη για να επιβάλει τα επιλεκτικά συμφέροντα, τα οποία θεωρεί ότι εκπροσωπεί – σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Της πλειοψηφίας δηλαδή.

  • Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο ξεκινά η δίκη για την Τράπεζα Κύπρου – και αν είναι συνέχεια προηγούμενου δημοσιεύματος, τότε αφορά την αγορά ελληνικών ομόλογων το 2009-10 από τη δευτερογενή αγορά, σε μια κίνηση που αποτελούσε και παραπλάνηση του κοινού. Αυτό τουλάχιστον το οποίο έχει τεκμηριώσει, και με σχετικές ποινές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Καλόν. Ελπίζουμε φυσικά να συνεχίσει η αναπόφευκτη, λόγω ακριβώς των ίδιων νομικών δεδομένων με την περίπτωση παραπλάνησης του κοινού το Ιούνιο του 2012. Διότι εκεί ολοκληρώθηκε ένα είδος πραξικοπήματος των τραπεζών. Αν το 2009-10 παραπλανούσαν το κοινό τζαι ο Ορφανίδης έπαιζεν τα σιείλη του, το 2012 ήρθαν να ζητήσουν 500 εκατομμύρια από το κράτος, ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν διαβεβαίωναν στην γενική συνέλευση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Και βεβαίως, αναμένουμε και από τον Ρίκκο την μόνη σοβαρή δέσμευση που θυμόμαστε να ανέλαβε ως τώρα [τα άλλα ήταν θεάματα εξαγοράς της καρέκλας] – να διερευνήσει τον ρόλο του Π. Πολυβίου στην προσπάθεια, όπως αφέθηκε να νοηθεί, για να επηρεασμό/λογοκρισία [;] της έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  • Προς κ. Ερωτοκρίτου. Για την ώρα την απέφυγες την δημοσιοποίηση και αν είναι έγκυρες οι πληροφορίες μας [συνήθως είναι] αυτό έγινε την τελευταία στιγμή. Όμως, το ζήτημα αιωρείται. Για αυτό όταν εκτίθεσαι με κατασκευασμένα θεάματα απλώς αυξάνεις τον κίνδυνο.

·         Από ελληνικό Alfavita: Ευτυχισμένο 1973: Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Ξύλο και χημικά στο Πολυτεχνείο.  Εν'όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκης καλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις  να περικυκλώσουν το κτίριο της Νομικής σχολής, Πρυτανεία και της ΑΣΟΕΕ έως την 17η Νοεμβρίου.

·         Η στήλη θα συμφωνήσει, έστω και κατά το μισό με τον Καλλίνικου για μια φορά – αλλά η αναφορά εδώ έχει και ιστοριογραφική σημασία καταγραφής. Στο κείμενο του στις 14/5 ο κ. Καλλίνικου αναφέρεται στα σχόλια στο ίντερνετ για ανακοίνωση ότι θα κάνει εγχείριση ο κ. Αναστασιάδης: «Ψόφο ούλλοι σας, κοπρόσκυλα». «Ας πίνει πιο λίγο, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει». ‘στο θκιάολο». «Ψόφο τζαι κορτάτζι». «Ούτε η καρδιά του δεν τον άντεξε». «Στο ανάθεμα τζαι που τζιαμαι τζαι τζει». «Αν αποτύχει η εγχείριση, σημαίνει ότι έχει θεό τζαι ελυπήθηκεν μας.» Ο δημοσιογράφος εκφράζει ένα είδος σοκ για αυτά τα σχόλια: «Είναι αδιανόητο. Κάποτε αυτός ο λαός φημιζόταν, τουλάχιστον για τον ανθρωπιά του…Πως καταντήσαμε έτσι;» Έχει δίκαιο ο κ. Καλλινίκου ότι η σκληρή ατάκα ακόμα και για μια αρρώστια, είναι κάτι που δεν ήταν τυπικό της κυπριακής νεωτερικής κουλτούρας – ιδιαίτερα μετά το 1974. Υπήρχε ένα είδος ορίου. Αλλά ο κ. Καλλινίκου να μιλά με ετσι ευαισθησία; Που ήταν το 2011-13; Εκεί νομιμοποιήθηκε το μίσος σαν ατάκα στην πολιτική. Όταν ο ίδιος έβριζε και απαξίωνε τους πολιτικούς του αντίπαλους [και για να ενισχύσει την εκλογή Αναστασιάδη] δεν ενδιαφερόταν για την χαμένη ανθρωπιά. Τότε που κουβαλούσαν μερικοί θεάματα έξω από το προεδρικό και φώναζαν «θάνατος στον Χριστόφια» που ήταν η ευαισθησία του Καλλινίκου; Τότε το θεωρούσε χαριτωμένο να βρίζουν κάποιοι και να εύχονται τον θάνατο του αντίπαλου τους. Τώρα ανακάλυψε τις συνέπειες. Δυστυχώς είναι εδώ. Και όπως γράψαμε πολλές φορές [και δεν είναι κατ’ ανάγκη ευχάριστο] όλα εδώ πληρώνονται. Το μίσος γεννά το μίσος. Και αυτό δεν σημαίνει τι αυτοί που εύχονται αρνητικά ανήκουν στα άτομα ή στην κοινωνική ομάδα που ένοιωσε υπό επίθεση το 2011. Αντίθετα – και όσοι ένοιωσαν τότε νομιμοποιημένοι να βρίζουν, σήμερα γιατί να μην το κάνουν; Αυτό μπορεί να πει κάποιος ανήκει σαν τιμή επιβεβαίωσης στον Άντρο [Κυπριανού] ο οποίος το πρόβλεψε με μαθηματική ακρίβεια ότι η υστερία θα γενικευόταν και ότι όσοι νόμιζαν ότι θα στρεφόταν μόνο στην μια πλευρά, απλώς ζούσαν με αυταπάτες. Ο Καλλινίκου λοιπόν, ας ξεκινά την διαδικασία συνειδητοποίησης των συνεπειών, με ένα συγνώμη. Είναι και δική του ευθύνη αυτή η κατάσταση. Κατά τα άλλα, περαστικά.


·         Το ΡΙΚ που θέλει ποιός; Όταν πάρθηκε η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου το ΡΙΚ είχε ανταπόκριση με ένα του ΔΗΣΥ [τον Λ. Χριστοφόρου] και ένα της ΕΔΕΚ [τον Παπαδάκη]. Άντε τον Παπαδακη οκ – αλλά τον Χριστοφορου που μόλις είχε πάει; Προφανώς, οι οδηγίες ήταν να κοπούν οι άλλοι 4; Οι δυο είναι του ΑΚΕΛ, των οποίων η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα ξεκίνησε το θέμα, και οι άλλοι δυο, ένας του ΔΗΚΟ και η Θεοχάρους του ΔΗΣΥ, δεν ήταν στο πρόγραμμα του Χάσικου. Έτσι, ο Χριστοφόρου είχε και προβολή για ένα θέμα στο οποίο, μάλλον, δεν είχε βασικό ρόλο, αφού μόλις πήγε στις Βρυξέλλες – ή μήπως ήταν η επιρροή της φλυαρίας του το ψήφισμα; Κ. Τσαλακέ – θυμάστε που μόλις πήγατε στο ΡΙΚ, κάνατε και ένα θέαμα αυτοκριτικής για την θητεία σας στον Αντένα. Μα το θέμα δεν είναι να αλλάζεις απλώς αφεντικό και να υπακουεις – δηλαδή ότι σου έκανε ο Παπαφιλίππου, να το κάνει τώρα ο Χάσικος και εσύ να νομίζεις ότι είναι διαφορά. Το θέμα είναι να υποψιαστείς ότι ενδεχομένως ένα δημόσιο ίδρυμα, μπορεί να προσπαθεί να εκφράζει το δημόσιο και όχι τον εργοδότη σου. Δηλαδή στο τέλος θα σε θυμόμαστε σαν τον δημοσιογράφο που δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς τις οδηγίες ή τα συμφέροντα του εργοδότη να καθοδηγούν τις αποφάσεις του; Ένα κατάλοιπο του Γιωρκατζισμού από κεκτημένη ταχύτητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου