15 Νοε 2014

Εκδήλωση για την υπεράσπιση των «κοινών»: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 3:30 έξω από την Βουλή «Κάτω τα χέρια από τις παραλίες, την ακτογραμμή….»Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει για το νομοσχέδιο "περί της Ακίνητης Ιδιοκτησίας", το οποίο προβλέπει την "αποξένωση" /παραχώρηση κρατικής γης μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς την έγκριση της Βουλής.
Θα είμαστε έξω από την Βουλή, στις 3.30 για να φωνάξουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πλούτου. Αρνούμαστε να δεχτούμε την κοινωνικοποίηση των ζημιών της κρίσης τους και την ιδιωτικοποίηση του κέρδους | Κάτω τα χέρια από τις παραλίες, την ακτογραμμή, τη θάλασσα, τα βουνά και τα δάση μας! Τα κοινά μας δεν είναι προς πώληση!

Ένα φιλμάκι που έγινε για υποστήριξη της εκστρατείας ενάντια στη μετατροπή των παραλιών, της ακτογραμμής και της θάλασσας σε «ακίνητη ιδιοκτησία», μέσω «διαταγμάτων αναπτύξεως» από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Με αυτό τον τρόπο, το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δημιουργήσει μια super-fast-track διαδικασία αδειοδότησης για μεγάλες αναπτύξεις υψηλού περιβαλλοντικού, κοινωνικού και οικονομικού ρίσκου στον παράκτιο και θαλάσσιο χώρο ή ακόμη και σε παραθαλάσσιες δασικές περιοχές. Έτσι, ακυρώνεται η ανάγκη για την υποβολή οποιασδήποτε πολεοδομικής αίτησης, την εκπόνηση οποιασδήποτε μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη διεξαγωγή οποιασδήποτε διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, πριν από την αδειοδότηση κάποιου έργου.


Η οικονομική κρίση γίνεται απλά η αφορμή και για άλλη μια φορά οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες ζητούν χαλαρώσεις στη νομοθεσία. Τα δημόσια αγαθά και οι κοινοί φυσικοί πόροι δεν είναι προς πώληση: Κάτω τα χέρια σας από τις παραλίες, την ακτογραμμή και τη θάλασσα μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου