25 Οκτ 2014

Οι επικεφαλείς της ΚΟΠ ομολογούν δημόσια ότι παραβιάζουν τους κανόνες τους οποίους όφειλαν να εφαρμόζουν με κριτήριο την επιβολή των ιδιωτικών συμφερόντων τους; ο Κουτσοκούμνης ομολογεί ότι χάρισε τα κριτήρια στην Ανόρθωση για να πιέσει/εκβιάσει [;] να υπογραφεί συμβόλαιο με την τηλεόραση στην οποία θα έχει οικονομικά συμφέροντα ο συνεργάτης του ο κ. Κούμας

[καθώς πλανιούνται πάλι οι φήμες για τον «μεγαλοπαράγοντα» που παρεμβαίνει στη διαιτησία]


«Εμείς δεν αφαιρέσαμε έξι βαθμούς από την Ανόρθωση τον Μάρτη επειδή υπέγραψε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Λοιπόν μετά την ακύρωση του συμβολαίου θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε πίσω στον Μάρτη και να αφαιρέσουμε τους έξι βαθμούς.»..
Ι. Κακούρης. Ο Κουτοσκούμνης «ξεφτίλισε» τον θεσμό του ελέγχου κριτηρίων της Ουέφα», Παρασκευή, 26/10/2014,Goal, σελ. 3.

«Επίσημη παραδοχή πλέον ότι κάποιες ομάδες ευνοούνται.. Οι κανόνες της ΚΟΠ που είναι πολύ αυστηροί, στο τέλος της ημέρας δεν εφαρμοζονται και είναι στην κρίση της ΚΟΠ, να αποφασίζει ποιούς θα βοηθήσει και ποιούς όχι. Θα ήταν καλά μάλιστα αυτήν την δήλωση να την μελετήσουν όλες εκείνες οι ομάδες που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών λόγω κριτηρίων.»
Κ Σκαμπύλης, Χαραυγή, Κόσμος των Σπορ, σελ. 20, 24/10/2014,

Φαίνεται ότι η διαπλοκή στην ΚΟΠ έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που η δημόσια ομολογία μιας παρανομίας και μιας κίνησης εκβιασμού, περνά παρατηρητή από τα ΜΜΕ που ασχολούνται κατά τα άλλα με την σκανδαλοθηρία – εν μέρει σαν μετατόπιση. Αν συγκρίνει λ.χ. κάποιος την υποθεση Βέργα με την ατιμωρησία στην ΚΟΠ, είναι εντυπωσιακο από έλες τις απόψεις - εδώ υπάρχουν όλα σε μεγέθυνση: και οι απειλές, και οι χρηματισμοί, και ένα είδος ξεκάθαρου εκβιασμού. Είναι γνωστό ότι ο συνεργάτης του κ.Κουτσοκούμνη, ο κ. Κούμας στήνει μια ιδιωτική επιχείρηση για δικά του κέρδη, γύρω από την προσπάθεια για «Τηλεόραση της ΚΟΠ» και τώρα ο πρόεδρος της ΚΟΠ ομολογεί μετά από καταγγελία του σωματείου ότι κινειται εκδικητικά εναντίον του, ότι ουσιαστικά παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι οποίοι στην Κύπρο εφαρμόζονται για να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα των ατόμων που είναι επικεφαλής της ΚΟΠ. Το ότι η Πολιτεία αφήνει αυτό το θέμα να μεγαλώνει, παραβλέποντας ότι δημιουργείται ένα κύκλωμα συμφερόντων με βάση την διαπλοκή και τον εκβιασμό, είναι εντυπωσιακό. Τίθεται πια και θέμα αν αυτό το είδος της παρανομίας για πόσο θα είναι ανεκτό - και τοπικά και ευρωπαϊκά. Δηλαδή μπορεί κάποιος πια να εμπιστευθεί ότι ο κ. Κουτσοκούμνης και ο κ. Κούμας θα είναι αμερόληπτοι ανάμεσα σε ομάδες, όταν έχουν τέτοια εξόφθαλμα συμφέροντα; Και αν ο ένας από τους δυο είναι ο "μεγαλοπαράγοντας" που καταγελούν διάφοροι για παρεμβάσεις στην διαιτησία; Υπάρχει πολιτεία να ελέγξει αυτόν τον τομέα; Μπορεί κανένας να εμπιστευθεί ότι οι Κουτσοκούμνης και Κούμας θα είναι αμερόληπτοι, όταν έχουν να αποφασίσουν για φακέλους με στημένα παιχνίδια [άρα και χοντρά στοιχήματα]; Ή θα συμπεριφερθούν ως εκπρόσωποι ενός δικτύου που παίρνει αποφάσεις με συμπτώματα «εκβιασμού» και «εξαγοράς»;

Στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου και των μηχανισμών εκβιασμών και εξαγοράς κυκλοφόρησε και μια άλλη είδηση στην αθλητική δημόσια σφαίρα.
«Εδώ και κάποιες μέρες διαβάζουμε δεξιά και αριστερά ότι εν ενέργεια διαιτητής είναι έτοιμος να πει και να καταθέσει πολλά πράγματα γύρω από τον χώρο της διαιτησίας….Ακόμα και όταν έγιναν οι περίφημες δηλώσεις πριν λίγα χρόνια από τον πρώην πρόεδρο των διαιτητών κ. Γιώργο Πάπουτσο για παράγοντα της ΚΟΠ που επηρεάζει διαιτητές,  δεν είδαμε κανένα πόρισμα».
Κ. Σκαμπύλης. Ένα σκάνδαλο διαρκεί τρεις μέρες. Χαραυγή, Κόσμος των Σπορ, σελ. 20, 23/10/204

3 σχόλια:

 1. Excellent post! I must thank you for this informative read. I hope you will post again soon. Warehousing of merchandise....
  Packers And Movers Bangalore charges

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Hi - It's good to read interesting content dry. I agree with much of what is written here and I'll be coming back.
  Thanks again for posting such great reading material !! To get more information visit here relevant |
  Packers and Movers Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Hi - It's good to read interesting content dry. I agree with much of what is written here and I'll be coming back.
  Thanks again for posting such great reading material !! To get more information visit here relevant |
  Packers and Movers Mumbai

  ΑπάντησηΔιαγραφή