27 Σεπ 2014

Σπόντες
 • Η μεγαλύτερη είδηση των τελευταίων ημερών είναι η επιστολή της Ε.Ε. για το πρότζεκτ Σιακόλα στη Λίμνη. Αυτή η μοναδική κυπριακή δημοσιογραφία της μετατόπισης και της υπεκφυγής. Γράφει, ας πούμε, μια εφημερίδα για την επέκταση του ιχθυοτροφείου στο Λιοπέτρι και τυχαία ξεχνά ότι ανήκει στην οικογένεια του υπουργού εσωτερικών. Μικρή λογοκρισία, ας πούμε. Ένα τυχαίο ιχθυοτροφείο κάπου εκεί στη δυτική Κύπρο. Ανάλογα και με τον κ. Σιακόλα. Στο ίντερνετ γράφτηκαν διάφορα για τις παρατυπίες στην επέκταση του πρότζεκτ. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Πως το είχε πει ο Παράσχος; Κάπως έτσι – αυτός που πληρώνει την διαφήμιση καθορίζει και την ατζέντα. Τόση έγνοια πια για αυτήν την Ευρώπη, για την τρόικα της – αλλά ξαφνικά σιωπή, απόλυτη σιγή. Το πρότζεκτ στην Λίμνη ..δεν ειναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί δημόσια. Το αόρατο χέρι του κ. Σιακόλα; Σε αυτό είμαστε με τους ευρωπαίους. Γιατι τελικά τους αδύναμους, όπως τις χελώνες θέλεις διεθνή βοήθεια απέναντι στο τοπικό κεφάλαιο. Εδώ, ο άλλος πάει να κλείσει τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες για τα ΜALL και θα μαραζώσει για τις χελώνες. Οπότε θα ξεκινήσουμε την αναδημοσίευση κειμένων για το πρότζεκτ. Αφού αυτοί δεν το κάνουν, θα φωνάξουμε από εδώ να δούμε πόσο καιρό θα πάρει, για να πει το μήνυμα τζαι ‘ρτει το χαπάρι..:)

 • Είναι να μην μουρμουρά και ο Αριστοδήμου – για τον Λεπτό, για τον Σιακόλα κλπ τίποτα, και για τον ίδιο η καθολική εστιαση..Σε αυτό έχει δίκαιο..

 • Πάντως, το ότι προχωρά η διερεύνηση του Αριστοδήμου, είναι σαφώς θετικό. Έχει και την θεαματική της διάσταση η υποθεση, αλλά αγγίζει και το θέμα αυτού το 1% που το έπαιζε υπεράνω. Ακόμα δεν έφτασε στα τραπεζιτικά βέβαια, οπότε το αν είναι θέαμα αντί ζήτημα ουσίας, θα φανεί απο το πώς θα προχωρήσει.

 •  
 • Αν υποθέσουμε ότι μέρος των ζητημάτων που αφορούν τον κ. Αριστοδήμου που ψάχνονται είναι και το ότι έπαιρνε δάνεια, ενώ είχε διασυνδέσεις με το ΔΣ της τράπεζας, αυτό δεν ισχύει και για τον κ. Λεπτό; Αυτός έχει καλύτερη κάλυψη;

 • Το σύμπτωμα Αρίστο, φαίνεται να παίζει καλά το παιχνίδι. Πρώτα ήταν ο έλεγχος της αρτηρίακής πίεσης με κολονοσκόπηση, τώρα η σιωπή των αμνών. Κι αν πάει δικαστήριο, άντε να μην βρεθεί κανένα παραθυράκι νομικίστικης διαδικασίας. 

 • Υπάρχει κάτι χαριτωμένο στις αντιδράσεις μιας μερίδας ΜΜΕ και δημοσιογράφων απέναντι στη Βουλή. Δεν λένε λ.χ. τα ίδια πράγματα για την κυβέρνηση και ας αποτελείται επίσης από πολιτικούς. Και άμα το σκεφτεί κάποιος μπορεί εύκολα να τεκμηριωθεί ότι δεν λεγονταν τέτοια, όταν η Βουλή έκανε κριτική κλπ στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ένα σημείο καμπής ήταν βέβαια και ο Μάρτης  του 2013. Εκείνο μήνας ήταν ίσως η κορυφαία μέχρι τώρα ιστορική "στιγμή"  της κυπριακής βουλής. Εμπόδισε το κούρεμα των ασφαλισμένων καταθέσεων και το καθολικό κούρεμα σε όλες τις τράπεζες. Τα κέρδη ήταν πολλαπλά – και σε διασφάλιση αποταμιεύσεων για την πλειοψηφία, και σε διασφάλιση/διατήρηση κάποιου ίχνους εμπιστοσύνης τουλάχιστον στο τραπεζιτικό σύστημα [έστω για τις καταθέσεις κάτω των 100,000], αλλά και για την απόδοση δικαιοσύνης – να πληρώσουν οι δυο τράπεζες που προκάλεσαν την κρίση. Η Κύπρος θα μείνει στην ιστορία για εκείνη την πράξη αντίστασης και  η πράξη βοήθησε επίσης στο να είναι πιο ήπια και η ύφεση και το σοκ που ακολουθησε στην τοπικη οικονομια. Παρά την προπαγάνδα, η πλειοψηφία το κατανοεί. Όμως, μερικοί ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και όσοι υπάλληλοι τους θέλουν να τους καλοκρατούν, πολέμησαν εκείνη την ιστορική στιγμή. Και από τότε, η Βουλή τους τρομάζει σαν το σώμα που μπορεί να πάρει αποφάσεις που δεν ελέγχει η τρόικα, η κυβέρνηση, οι τράπεζες, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Ο Πολίτης είναι βέβαια το πιο θλιβερό τεκμήριο αυτής της προσπάθειας επιβολής, χειραγώγησης και υποτέλειας εκ μέρους όσων παίζουν αυτό το αστείο παιχνίδι "μόνη λύση.." Αλλά στο γενικότερο θέαμα ο Πολίτης είναι απλώς ακόμα ένας στη σειρά -  παίζουν και άλλοι, ίσως και πιο έξυπνα από την πρωτοσέλιδη προπαγάνδα των εκβιασμών.. Ενοχλεί η Βουλή μερικούς που από μόνοι τους είναι ύποπτοι, άμα κοιτάξει κάποιος την ιστορία λ.χ. της συγκάλυψης των τραπεζών… Διότι με όλα της τα κουσούρια (όπως ότι κάποιοι εκβιάζονται και κάποιοι εξαγοράζονται όπως μπορεί να πει κάποιος) η Βουλή εξακολουθεί να είναι ο χώρος, όπου οι πολίτες μπορεί να ασκήσουν πίεση. Και όσοι θέλουν αποικιακή κυβέρνηση με διαταγές που να δημοσιεύονται πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, το ονομάζουν «λαϊκισμό». Θα είναι «λαϊκισμός» και η αναφορά στα συμφέροντα των έκδοτων, δεν είναι;..:) Οπως και η αναφορά σε ενδεχόμενη φοροδιαφυγή μερικών;…Μερικοί έχουν πολλά να κρύψουν….
 •  
 • Είχαμε, λοιπόν, μια επεισοδιακή συνεδρία της Βουλής. Αυτό είναι Βουλή. Να παίζονται όλα. Αλλά τώρα εκείνοι που κατηγορούσαν άλλους, θέλουν την Βουλή «κομματόσκυλα» της τρόικα. Οπότε ακούσαμε για θέατρα στην Βουλή κλπ. Το θέμα όμως είναι ποιοί έκαναν θέατρο. Η κ. Ταραμουντά λ.χ. κτυπιόταν στο σχόλιό της ότι ήταν παράσταση, αλλά φάνηκε να προκρίνει..τον Αβέρωφ. Δηλαδή να περάσει το δικό της κυβέρνησης και ότι νάναι. Τουλάχιστον μην αναφέρετε και την κρίση των θεσμών.. Όποιος κατοικεί σε γυάλινο σπίτι που λένε..Και τι χαριτωμένα που αποφεύγουν μερικοί να συμπεριλάβουν την κυβέρνηση στο θέατρο. Όμως, το βασικό ερώτημα είναι το εξής: αν μερικοί του ΔΗΚΟ «εξαγοράστηκαν» ή είχαν διαφορετική άποψη κλπ γιατί δεν έγινε θέμα; Ποιός έπαιξε θέατρο τελικά; Οι βουλευτές που άλλαξαν γνώμη κλπ ή οι δημοσιογράφοι ουσιαστικά συγκάλυψαν υπόγειες κομπίνες; Γιατί αν δεν δεχτούμε ότι έγινε μια συζήτηση με ισορροπίες κλπ στη Βουλή, τότε έγινε τράμπα της κυβέρνησης με κάποιους για να απορριφθεί μόνο η μια αναπομπή. Και τί σιωπή ε; Και ύστερα μερικοί ανησυχούν για το επίπεδο της Βουλής; Καθρέφτες παιδιά..Τέτοια κάνατε και τα 3 χρόνια από το 2009 μέχρι το 2012 για τα σκάνδαλα των τραπεζών. Μόνο ο ΠΑΣΕΧΑ ήξερε για την αγορά των ελληνικών ομολόγων; Το κάνατε οικονομικά γαργάρα..Οπότε κάτι μυρίζει άσχημα στο τοπικό Βασίλειο της Δανιμαρκίας..

 • Αγαπητέ Αβέρωφ. Μπορεί το θέατρο να έχει χάσει ένα ταλέντο με την εμπλοκή σου στην πολιτική. Αλλά, θα πρέπει να θυμάσαι δυο πράγματα: Οι συνεχείς μεταμορφώσεις δεν σχολιάζονται γιατί για την μεν κυβέρνηση κάνεις μια δουλειά (χαμαλαλλικι βασικά) που σε χρειάζονται και για την αντιπολίτευση, προσφέρεις, σε αυτήν την φάση, δικαίωση. Όμως αυτό σημαίνει ότι είσαι απλώς χρήσιμος. Δική σου εικόνα δεν έχεις. Ένα μουστάκι το ξυρίζεις, την καθαρεύουσα την εγκαταλείπεις, αλλά αυτές τις μεταμορφώσεις να είσαι σίγουρος ότι οι μελλοντικοί σου αντίπαλοι στον ΔΗΣΥ πρώτα, θα σου τις φυλάνε. Και όπως και να το κάνεις προσφέρεις εύκολα στόχο. Η στήλη, λοιπόν, εισηγείται να αρχίσεις να διαφωνείς το τελικό προφίλ που θα σου μείνει – γιατί δεν γίνεται να υμνείς τους τραπεζίτες και να τους κανείς κριτική, λες και μιλάς σε άτομα με αμνησία. Απλώς προκαλείς χαμόγελο. Πρέπει να σταθεροποιήσεις την εικόνα σου, γιατί διαφορετικά θα καταντήσεις κωμωδία. Το τρόλλινγκ κακώς εφευρέθηκε τώρα όσον σε αφορά εσένα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Τι έχεις πει όλα για όλους και για όλα - σε βαθμό που εκτός από ηθοποιός τίθεται θέμα, αν εσύ αντιλαμβάνεσαι τι λες. Η ρητορική της συναίνεσης είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι και το μνήμα του Αγίου Νεόφυτου. Μην έχεις αμφιβολία για τα συναδελφικά μαχαιρώματα. Και επειδή λειτουργείς συνωμοτικά σε ένα βαθμό, να θυμάσαι το εξής – όταν προσφέρεις υπηρεσίες, κάποιοι το καταγράφουν, και μπορεί να ζητήσουν τα ρέστα. Απλώθηκες πολύ και θέλεις μάζεμα. Ήδη μουρμουρούν από τον χώρο σου και από τους τέως σύμμαχους σου.

 • Προς κ. Κάρογιαν. Καλά ρε Μάριε πάεις φιρί να μεν ξαναεκλεγείς καν βουλευτής. Ρε κουμπάρε έξυπνος είσαι, στρατηγικό μυαλό έχεις, τι ανοησία η ανασφάλεια είναι τούτη τζαι κόλλησες στο ρουσφέτι; Δηλαδή τώρα το επιχείρημα σου θα είναι ότι μπορείς να προσφέρεις εξυπηρετήσεις μέσω προεδρικού; Ε τζαι καλά γιατι να μην παν άμεσα από εκεί; Να σου θυμίσει η στήλη ότι την ειρωνεία για το «αυτή η νίκη είναι του ΔΗΚΟ» την ξεκίνησαν οι συναγερμικοί. Τώρα νομίζεις θα ενδιαφερθούν για εσένα; Κοίταξε τον Πολίτη τότε που σου έφαγε την θέση της προεδρίας της Βουλής, ο Ομήρου και θα καταλάβεις. Άφησες τον Νικόλα να παίζει μόνος του σε 3 γήπεδα – η αυτονομία του ΔΗΚΟ από τον ΔΗΣΥ και το ρουσφέτι του, το κυπριακό [καλά αυτό το είχε έτσι και αλλιώς], και τώρα έχασες και την κεντροαριστερά στην οικονομία; Κύριε ελέησον. Μα κάμνεις του πάσες ρε Μάριε;

Τι ιστορια τζαι τουτη με την «συμμετοχή» στον πόλεμο με τους τζιχαντιστές κλπ.  Κατ’ αρχήν είναι η κωμωδία του λυμπουρου που προσπαθεί να το παίξει και παράγοντας. Δηλαδή θα μας ρωτήσουν οι εγγλέζοι τί θα κάνουν στις βάσεις; Μετά τι τρώει ακριβώς μερικούς και θέλουν (;) να το παίξουν ψευτομαγκιά; Να πιάσουν κανένα κύπριο να τον αποκεφαλίσουν σε βίντεο και να το αφιερώσουν; Ή τελοσπάντων, πόσο δύσκολο είναι να κατανοήθει ότι σε έτσι διαμάχες είναι καλά εμείς που είμαστε γείτονες να φυλάμε λίγο την γλώσσα μας. Αυτοί που επέτρεψαν την δημιουργία του ΙΣΙΣ μπορεί να τον ξαναχρειαστούν ξέρεις…Οπότε λίγα λόγια φίλτατε.

Και επιπλεον φίλτατοι. Όπως αντιλαμβάνεστε είμαστε μια χώρα όπου το θέμα της κυριαρχίας εν η μούγια με την οποίαν αναπόφευκτα μουγιαζούμαστεν. Τωρά τούτοι οι φυσανέμηες οι δυτικοί βομβαρδίζουν στο Ιράκ (με την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης στην Βαγδάτη) αλλά οι βομβαριδισμοί στη Συρία εν έχουν έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης στην Δαμασκό. Ώσπου το θέμα εν για κοινό εχθρό ίσως να πουν ούλλοι άτε. Αλλά, ήδη τζαι οι Ρώσοι τζαι οι Ιρανοί εθέσαν σαφώς θέμα άδειας τζαι κυριαρχίας. Εμείς που φωνάζουμε τα τουρκικά αεροπλάνα αλλά τζαι πλοία..ΑΟΖ θωρείς..ίντα χαπάρκα; Για αυτό αγαπητοι κράτα μιτσήν καλάθι..

Τελικά, ο Λίλλης είναι ο μόνος μαρτυρας κατηγορίας στο θέαμα της Δρομολαξιάς; Και εν τω μεταξύ εκτός από το εξόφθαλμο κόλπο για να απαλλαγεί, και είναι και η δίκη για εξαπάτηση σαουδάραβα – που φαίνεται ότι θα πληρώσει 300,000. Δηλαδή εν τζαι δικαστικά τεκμηριωμένο ότι εξαπατά; Αλλά εν ο μάρτυρας της Γενικής Εισαγγελίας; Υγείαν Ρίκκο.. Θα επανέλθει η στήλη για αυτό το θέαμα και πως στήθηκε. Αλλά στο ενδιάμεσο, αφού προκύπτει και ποδοσφαιρικό θέμα, αλήθεια τί έγινε με όσα είπε ο Λίλλης στις κασέτες για το ποδόσφαιρο; Γιατί για τα άλλα [για την εισαγγελία] η δημοσιογραφική υπεκφυγή πήγε σύννεφο – ενοχλήθηκαν γιατί δημοσιοποιήθηκε το πώς έστησε ο Ρίκκος και οι δικηγόροι την υπόθεση εναντίον του Κιττή. Η ΚΟΠ είχε ζητήσει διερεύνηση. Έγινε; Κάποτε που θα γραφτεί η πραγματική ιστορία αυτής της περιόδου, τότε θα δούμε ποιοί είναι πίσω από την ΚΟΠ, αλλά και ποιοί άφησαν τον Λίλλη να παίζει, όπως έπαιζε. Γιατί στο δικαστήριο μπορεί να μην αποδείχθηκε τίποτα – αλλά το ότι ο Λίλλης άρχισε να καρφώνει κόσμο για να κάνει Ντόιλ με το Ρίκκο είναι εκεί καταγεγραμμένο. Και όσοι το συγκάλυψαν είναι ένα θέμα, αλλά και όσοι συνεργάστηκαν με το φαινόμενο Λίλλης είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα.

 • Μια και περί Λίλλη ο λόγος, είπαμε του μοναδικού [και αξιοπιστότατου ?] μάρτυρα για την υπόθεση, να επισημάνουμε ότι μέσα σε ένα εξάμηνα άλλαξε δύο δικηγόρους. Το Μάρτη, είχε αποσυρθεί από την υπόθεση ο δικηγόρος του Γιώργος Γεωργίου, μετά τη δημοσιοποίηση των ηχογραφημένων συνομιλιών τις 5 του Φεβράρη, γιατί ήταν «ζημιογόνο» για την υπόθεση του κ. Λίλλη να τον εκπροσωπεί ο κ. Γεωργίου. Πριν αλέκτωρ λαλήσει και πριν περάσει ένα εξάμηνο πάνω κάτω, ο νέος δικηγόρος του κ. Λίλλη, κ. Γιώργος Χριστοφίδης, παραιτήθηκε και αυτός, γιατί «υπήρξε διαφωνία» μεταξύ του ιδίου και του πελάτη του. Είτε ο κ. Λίλλης εν κοστερκάζει δικηγόρο ή οι Γιώργηδες αποδεικτήκαν για τον κ. Λίλλη «πονηροί» αντί «μάλαμα» κατά τα σχετικά άσματα

 • Παραθέτουμε τα δυο κείμενα-σχόλια, που αφήνουν αιχμές για την κ. Γιωρκάτζη σε σχέση με τις εκροές πριν το κούρεμα. Η στάση στο όλο θέμα, είχε κάτι το ενδιαφέρον στη διαδικασία συγκάλυψης, οπότε θα αναμένουμε. «Όποιος θεώρησε πως τέλειωσαν τα θέματα για την διοικήτρια, ενημερώνω πως τώρα ξεκινούν τα σοβαρά. Αχ τα ταξίδια σου Χρυσταλλένη, πριν από το κούρεμα, δεν σου είπαν πως δεν σβήνονται. Healthy alert.» [καθημερινή, Σπονδοφόρος 21/9/2014]….  «Ανήσυχη η διοικητής. Τα τελευταία γεγονότα έχουν κάνει την διοικητή της Κεντρικής Τράπεζα Χρ. Γιωρκάτζη να πέφτει και να μην κοιμάται !.[..] Η ανησυχία έχει και συνέχεια. Υπάρχουν ψίθυροι χωρίς να διαψεύδονται, οι οποίοι φέρουν το όνομα της κας Γιωρκάτζη να εμπλέκεται στις λίστες των εκροών παραμονές του κουρέματος. Δώστε πειστικές απαντήσεις, όπως άλλωστε ζητούσατε ως τέως Γενική Ελέγκτρια» [Ν.Ν. Χαραυγή 15/9/2014, σελ. 4]


 • Πάντως να καταγράψουμε επίσης ότι φαίνεται να συμμορφώνεται με τα θέσμια στο θέμα της ιδιαιτέρας η κ. Γιωρκατζη μετά το θέαμα «κάμνω ότι θέλω» της περασμένης εβδομάδας. Βέβαια το θέμα της κατ’αρχην πρόσληψης πρέπει να συζητηθεί στην Βουλή – και να παραστούν και οι εκτελεστικοί σύμβουλοι του Συμβουλίου για να δώσουν εξηγήσεις. Όπως λ.χ. να δόθηκε και αποζημίωση. Από ένα συμβούλιο με αύξηση στις 30,000 ευρω, είναι καιρός η Βουλή να ζητά λόγο για σπατάλες σε περίοδο λιτότητας

 • Προσέξατε στα διεθνή πως έχει εξαφανιστεί πλήρως το μαλαισιανό αεροπλάνο από τις αντένες των δυτικών ΜΜΕ; Μόλις έπεσε, είχαν την συνταγή έτοιμη – φταίνε οι ρώσοι, ρίξετε κυρώσεις κλπ. Μετά οι ρώσοι άρχισαν να παραθέτουν στοιχεία και το θέμα άρχισε να εξαφανίζεται. Αυτή την βδομάδα, οι ρώσοι ζήτησαν εξηγήσεις για μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων. Στη Δύση τίποτα. Η μόνη είδηση ήταν ότι συγγενείς των γερμανών θυμάτων, θα κινήσουν αγωγή στη Ουκρανία. Κοιτά να δεις..Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μεταφοράς από το υπό κρίση μοντέλο της δυτικής ηγεμονίας, στο πολύ-πολικό μοντέλο, σκέφτομαι πως θα αντιμετωπίζονται οι δυτικοί με τα τόσα και τόσα σκάνδαλα παραπλάνησης και εκστρατείες χειραγώγησης. Θα τους αντιμετωπίζουν κάπως όπως τον «Πόμπο» στα ελληνικά ανέκδοτα.

 • Α ναι, θυμήθηκε και ο Economist ότι τελικά αποκεφαλισμούς δεν κάνουν μονο. Οι τζιχαντιστές [οι ισλαμιστές δηλαδή που τώρα κατασκευάζονται σαν εχθροί της δύσης] αλλά και το αγαπημένο μεσαιωνικό κράτος της Δύσης – η Σαουδική Αραβία. http://www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21618918-possible-reasons-mysterious-surge-executions-other-beheaders?frsc=dg|a. Μάλιστα «σε 18 μέρες τον Αύγουστο αποκεφαλίστηκαν 22 άτομα..μερικοί από αυτούς είχαν καταδικαστεί για μικρές παραβάσεις, όπως λαθρεμπόριο χασίς ή άσκηση «μαγείας»..σε μια περίπτωση ο κατηγορούμενος κρίθηκε πνευματικά ανισόρροπος, αλλά έχασε το κεφάλι του έτσι και αλλιώς.» Και κύριες και κύριοι, αυτοί πολεμούν τον ΙΣΙΣ..Και εσύ ρε Φωκαΐδη θέλεις να είσαι και σύμμαχος;

 • Αν δεν το ακούσατε, ο Πλατινιι υποστηρίζει να ανοίξει το θέμα των μιζών για την ανάθεση στο Κατάρ του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος κλπ. Και ο Λευκαρίτης; Αν ναι, βέβαια..καμία σχέση..όπως το κυπριακό ποδόσφαιρο, που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με στημένα παιχνίδια, υπό παραγγελια διαιτητές και πάνω από όλα με ..στοιχήματα…Κερκίδα, η τελευταία άμυνα..

·         Μα είδες το Φιλελεύθερο; Εξεκίνησεν τες εκπλήξεις! «Ο κόσμος έχει αρχίσει να αισθάνεται ότι άρχισαν τα όργανα. Ο πανικός κυριαρχεί. Από στόμα σε στόμα διαδίδεται ότι οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές για εκποιήσεις.   Λίγοι είναι όσοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Οι υπόλοιποι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Τελικά τι θα γίνει; Θα μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας;   Πάντως όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω συμβουλεύουν τους δανειολήπτες να μην αφήσουν τα πράματα στην τύχη τους. Να πάνε να διαπραγματευτούν με τους τραπεζίτες τους.   Να συμφωνήσουν σε μια συμβιβαστική λύση για να μην έρθουν προ εκπλήξεως!   Λέτε νάρχονται ακόμα χειρότερες μέρες;   Δ.Γ» Φιλελεύθερος, 26 Σεπτεμβρίου 2014

 • Μετά το κράξιμο για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε από υπουργικά χείλη για αναφορά στους Πρόσφυγες από τη Συρία, τις εξελίξεις για ουσιαστικά εμπορία τους, ήρθε και το μεγάλο ερώτημα, πάλι από υπουργικα χείλη «Τί θα τους κάνουμε». Εν ανθρώποι, όϊ υλικά για τταβάν, κύριοι! Συμπεριφερθείτε, ανάλογα τζιαι κυρίως βουττά τη γλώσσα σας μες τον νου σας, πριν ανοίξετε το στόμα σας

 • Σε άσμα της βδομάδας θα ανακηρυχθεί το παιδικό τραγούδι «πούν’ το, πούν’ το, το δακτυλίδι». Πρώτα, τραγουδήθηκε για το φάκελο του Mall Πάφου που τελικά ανεβρέθη και μετά για τα 800 εκατομμύρια που πληρώθηκαν στον ELA από την Τράπεζα Κύπρου, αλλά κανένας δεν είσιεν χαπάρι, ποιός έδωσε την εντολή. Τελικά και τα 800 εκατομμύρια «ανεβρέθησαν», αφού ανακαλύφθηκε ότι «Η μεταφορά του ποσού στην Κεντρική Τράπεζα έγινε με απόφαση του management και δεν χρειαζόταν απόφαση από το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας». Ώσπου εν χάνετε τα σώβρακα σας, πάτε καλά

 • Στες σολωμονιτζιές εν σας πιάννει κανένας, τελικά αα? Παραχώρηση στην Κεντρική της χαλίτικης γης. Πάλε μνημονιακή υποχρέωση που έπρεπε να υλοποιηθεί που τον Ιούλη. Μα σκοπεύκεται να κάμετε την Κεντρική, αμερικάνικη FED Bank;

 • Κυρία Χρυστάλλα, άκουσες ότι η FBME εδικαιώθηκε στα ευρωδικαστήρια για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Με μετοχές, με καταθέσεις, με σύνδεση με τίποτε έχω με την FBME, απλώς ρωτώ σε εσένα που είσαι άμεμπτη τζιαι πολύξερη, για να μάθω τζιαι’ γω

 • Η υπόθεση του Βγενόπουλου, αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά. Όμως, την αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του παραπονούμενου γιατί κάποια θεματάκια είχε να συζητήσει με το Γενικό και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση, άπτεται των ερευνών της Γενικής Εισαγγελείας για την κατάρρευση της οικονομίας ή μήπως ο παραπονούμενος το παρατράβηξε και χρειάστηκε να του τραβήξει κάποιος το χαλινάρι. Θα παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε αναλόγως

 • Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ, Χρίστος Ανδρέου, εδώ και μήνες κάνει αγώνα για τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων για τους καρκινοπαθείς. Μετά τους μήνες κατασκήνωσης έξω από το Προεδρικό, είχε ξεκινήσει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπο. Εκεί που κάποιος/α θα περίμενε ότι το θέμα λύθηκε, άρχισαν τα νέα παρατράγουδα. Με στρατηγικό επενδυτή να δημιουργηθούν τα κρατικά ακτινοθεραπευτικά. Στα πλαίσια του ΓΕΣΥ είναι και το ξεπούλημα των ογκολογικών υπηρεσιών και κρατικών νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Χρ. Ανδρέου; Έτσι, για να ξέρουμεν

 • Ακούσαμεν το τζιαι τούτον: Η Ζέτα είπεν μας ότι «η κυβέρνηση εργάζεται για μεταρρύθμιση κράτους πρόνοιας». Εεε, ήντα λαλείτε, εννά μας εξηγείσετε τζιαι μας τους αχάπαρους ιθαγενείς πώς το εννοείται; Γιατί ως τωρά είδαμεν φτωχοποίηση και εξαθλίωση των ατόμων που λαμβάνουν κοινωνικά βοηθήματα και συντάξεις, εκβιασμούς για φακέλωμα διαφορετικά εννά κόψετε τα 100 ευρώ, άλλως μικρό τσεκιούι, απόκτηση εμπειρίας νέων επιστημόνων και επανένταξη στην εργασία γυναικών με 500 ευρώ το μήνα και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές. Ζέτα, ξαναλαλώ σου το, τα όσα μάσιεσε να εφαρμόσεις στους άλλους τζιαι συ τζιαι η συνοπαρτζιά σου, κάμετε τα σε ππάϊλοτ φάση για τους εαυτούς σας. Τζιαι άμαν αξιολογήσετε ότι φκαίννεται τζιαι αποδείξετέ το τζιαι στην κοινωνία, εφαρμόστε τα τζιαι ευρέως.

 • Η εικόνα του Χάρη. Τα γράψαμε την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ιδού και ένα τεκμήριο από τις στήλες των αναγνωστών των εφημερίδων: «Όταν δε η υπεροψία της ημιμάθειας προστατεύεται και ως εκ τούτου ενδυναμώνεται από την στήριξη της εκτελεστικής εξουσίας με την ταυτόχρονη σιωπηρή ανοχή όλων των υπόλοιπων «εταίρων» τότε καταλήγεις σε ύφη χιλίων αυτοκρατόρων τύπου υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη. Ένας υπουργός Οικονομικών χωρίς καν τις στοιχειώδεις γνώσεις περι πολιτικης οικονομίας κα διεθνούς οικονομίας…Σε απλή ελληνική γλώσσα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών αποτελεί την επιτομή της Υπεροψίας της Ημιμάθειας» [Η υπεροψία της ημιμάθειας, σελ. 23, Φιλελεύθερος, Κ. Τσαγγαρίδης]. Ενώ Χαρούλη, ο Αβέρωφ ρίχνει 10 συγνώμη στη Βουλή, γίνεται χαλί να τον πατήσουν και στο θέαμα, τζυλα. Θα έρθει και αυτού η ώρα του, βεβαίως να αντέξει το φως της εστίασης. Αλλά τώρα στην υπάρχουσα εστίαση η δικιά σου εικόνα είναι όπως την περιγράφει ο πιο πάνω κύριος.

 • Αυτός ο υπουργός υγείας φαίνεται να την βρίσκει με τις έρευνες. Ο καθένας με τα βίτσια, θα πείτε. Σωστόν αλλά αν πλήρωνε ο ίδιος για τα αξεσουάρ του βίτσιου του,  no problem, αλλά μας τα φορτώνει, και μάλιστα σε περίοδο λιτότητας κατά τα άλλα..Μήπως υπάρχει κανένα κόλπο με αυτές τις έρευνες; Καταλήγουν, δηλαδή, σε συγκεκριμένους; Να διερευνηθεί;

 • Για το πολυασφαλιστικό στο τομέα της Υγείας δεν άρχισε ακόμα σοβαρά η συζήτηση γιατί από ότι φαίνεται η προσπάθεια μερικών είναι να βάλουν τις εταιρείες από την πίσω πόρτα. Όμως η δημοσίευση από την Χαραυγή [Κυριακή 21/9, σελ. 8] του πρακτικού της συνεδρίας του υπουργού υγείας της τρόικα και του ολλανδού εμπειρογνώμονα, φαίνεται να δείχνει σαφώς ότι και θα στοιχίσει περισσότερα και προϋποθέτει πολλά αν και ίσως. Μήπως τις έρευνες τις παραγγέλλουν μερικοί για να πετύχουν αυτό που θέλουν προκαταβολικά – και άμα δεν τους βγαίνει τις συγκαλύπτουν; Άντε να δούμε που θα πάει αυτό το σκηνικό. Γιατί μπορείτε να φανταστείτε τον Χάρη με την πόζα του «έτσι λέει η τρόικα» και τον Αβέρωφ σε αδιευκρίνιστο ακόμα θεατρικό  ρόλο έκτακτης ανάγκης, να προσπαθούν να εκβιάσουν και να εκλιπαρησουν ..για τη δόση. Εδώ το σκηνικό λέει ότι μάλλον κάποιοι σπρώχνουν τα πράγματα για να εκμαιεύσουν κάτι..

 • Α και το ωραίο: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες επιστρέφουν στους πελάτες μόνο το 60% των χρημάτων που λαμβάνουν ως ασφάλιστρα [το 40% είναι το κόστος συν τα κέρδη].» Πολύ ενδιαφέρον. Και αυτές τις επιχειρήσεις θα τις έχουμε να διαχειρίζονται συστήματα υγείας; Και καλά αν δεν κάνουν τα κέρδη που υπολογίζουν; Αν, δηλαδή, μας πουν, δεν βγαίνουμε; Τί θα κάνουμε; Θα τρέχει πάλι το Δημόσιο να ξελασώνει τις ζημιές ιδιωτικών επιχειρήσεων – όπως ακριβώς έγινε  με τις τράπεζες; Γιατί;..Όσοι πιέζουν για αυτό το θέμα να δεσμεύσουν την περιουσία τους, ότι αν έρθουν οι ασφαλιστικές να ζητήσουν χρήματα από το δημόσιο θα τα πληρώσουν οι ίδιοι. Και τότε συζητάμε..

 • Αυτό το σήριαλ  με την Κενεβέζου στο ΡΙΚ δεν έχει τέλος; Κάντε το τηλεοπτική κωμική σειρά να βγάζετε τουλάχιστον και χρήματα. Καλά ρε Αιμιλία, ο αδελφός τα ξεφτίλισε όλα για μια καρέκλα. Εσύ είσαι το ίδιο; Δηλαδή πως μπορείς και αυτοδικαιολογηθεις, έστω στους γνωστούς σου, και αυτούς που βάζεις και γράφουν για σένα, ότι πρέπει να πληρώνεσαι έξτρα, ενώ το ΡΙΚ κάνει περικοπές; Η νέα είδηση είναι ένα σχόλιο στην Γνώμη ότι με παρέμβαση της κόρης του κ. Αναστασιάδη πάγωσαν, λέει, πάλι οι προσπάθειες να περικοπεί το βασιλικό συμβόλαιο. Αν αληθεύει το δημοσίευμα, η κατάσταση είναι πρώτα από όλα θλιβερή για τον κ. Αναστασιάδη. Έλεος. Θα καταντήσεις να σε θυμούνται σαν συμπέθερο του Λούτσιου. Θα περιμένουμε βέβαια την διάψευση – ελπίζουμε. Διότι είχαμε και το καλοκαίρι ένα θλιβερό κειμενάκι από τον Μ. Νομικό που άμα λάχει όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, αλλά εδώ ξαφνικά τον έπιασε ευαισθησία υπέρ των προνομίων της Αιμιλίας. Το θέμα αφορά και το αίσθημα δικαίου αλλα και το πρόβλημα της διαπλοκής. Αν η κ. Κενεβέζου και οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι είναι τόσο καλή παρουσιαστρια, τότε ας δοκιμάσει την πειθώ της σε ένα ιδιωτικό κανάλι. Να δούμε, αν θα αυξηθεί έστω και κατά το ελάχιστο η ακροαματικότητα. Άλλωστε είναι και σαφές ότι τίποτα δεν αλλάζει στο ΡΙΚ, άμα λείπει. Οπότε αυτό που διεκδικείται σε μια περίοδο που άλλοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι είναι ένα προνομιακό συμβόλαιο χωρίς καν απόδειξη ότι αξίζει σαν τέτοιο. Λογικά και η ίδια η κ. Αιμιλία θα πρέπει να νιώθει άβολα με όλα αυτά και να θέλει να μπει σε ένα πιο ομαλό πλαίσιο, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της – με βάση την υπηρεσία της κλπ και όχι με βάση τις γνωριμίες της. Εκτός και αν επιμένει να έχει προνομιακή μεταχειριση.. Αυτό θέτει πια και ευρύτερα ζητήματα..

 • Τελικά, ο Χριστοδούλου παραδέχθηκε αδίκημα φοροδιαφυγής. Να και μια διπλή αποκάλυψη – και για τον Χριστοδούλου και για τον Πολίτη. Για τον κ. Χριστοδούλου, το επιχείρημα ότι το «κάνουν όλοι» είναι αστείο – αυτός ο τύπος πληρωνόταν από το Δημόσιο για να ελέγχει τους άλλους να μην το κάνουν ακριβώς αυτό. By the way είναι και ο τύπος, λένε, που διόρισε την κ.Χρυστάλλα που συναντούσε φοροφυγάδες σε κοκτεϊλ πάρτι, αλλά δεν μπορούσε να πει το όνομά τους...Αλλά και για τον Πολίτη η κωμωδία είναι σαφής – από το σκάνδαλο της φόκους πήγαμε στη φοροδιαφυγή; Και...ο εκδότης της εφημερίδας συμφωνεί ή όχι με τον κ. Χριστοδούλου ότι το κάνουν και άλλοι; Ο κ. Παρούτης και οι αρμόδιοι του πρωτοσέλιδου θα ασχοληθούν άραγε ποτέ με το θέμα της φοροδιαφυγής; Ή εν της παπαθκιάς τα ξύλα τωρά; [για όσους δεν έπιασαν το συγκεκριμένο επεισόδιο ο Χριστοδούλου κατηγόρησε τον Πολίτη ότι εστίασε πάνω του διότι όταν ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είχε ανοίξει θέμα υπόθεση φοροδιαφυγής εναντίον του εκδότη του Πολίτη]. Κατά τα άλλα ο Πολίτης της υπόθεση της κόρης της κ. Γιωρκάτζη, που πληρώνεται στο γραφείο που εργάζεται από λεφτά του κ. Βγενόπουλου, την καταχώρησε φαίνεται στα «λογοκρινόμενα». Είναι αυτό που λέμε συνέπεια..:)
·         Μπορεί τελευταία στιγμή, ο τροχός της ...τύχης να γύρισε στη Σκωτία, στην Καταλονία αυτό είναι απίθανο να επιτευχθεί. Οι Καταλανοί ετοιμάζονται να κατέβουν στις κάλπες για απόσχιση και ανεξαρτησία στις 9 Νοεμβρίου, με ή χωρίς την έγκριση της Μαδρίτης. Αυτό που λένε,το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Ε ακριβώς αυτό θα δούμε

·         Ακούσαμε για έλεγχο των τραπεζών, ακούσα για έλεγοχ των πηγών ενέργειας, ακούσαμε γενικώς διάφορους ελέγχους παντού. Τώρα έφθασε η στιγμή να ακούσουμε για τον πόλεμο για έλεγχο των .... κηδειών. Ναι, φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Να μην αφήνουμε τον έλεγχο τζιαι τους πεθαμένους να πνάσουν

·         Το σύμπτωμα Αρίστο, φαίνεται να παίζει καλά το παιχνίδι. Πρώτα ήταν ο έλεγχος της αρτηρίακής πίεσης με κολονοσκόπηση, τώρα η σιωπή των αμνών. Κι αν πάει δικαστήριο, άντε να μην βρεθεί κανένα παραθυράκι νομικίστικης διαδικασίας. 
·          
·         Όταν δημοσιεύτηκε αρχικά το θέμα για παιδιά προνομιούχων που κάνουν «θητεία» με «ευκολίες» από το σπίτι, γράφτηκε και για «πολιτικά εκτεθειμένο» πρόσωπο – για να το πούμε με βρετανική ορολογία. Κύριε Ρίκκο άκουσες τίποτα;

·         Η υπόθεση με την FMBE  έχει ενδιαφέρον και ας μας φάνηκε αρχικά να είναι απλώς μια μεταφορά θέματος από αμερικανικές πιέσεις. Οι φήμες που φτάνουν σε εμάς είναι ότι μάλλον οι πιέσεις ήταν (και) εσωτερικές και απλώς βρήκαν την ευκαιρία λόγω μιας ανακοίνωσης στις ΗΠΑ. Μπορεί να άνοιξε μεγάλα τράβαλα η Κεντρική με το θέμα. Αληθεύει ότι ο κ. Σιακόλας είχε κόντρα με την FBME; Ρωτούμε για να ξέρουμε, αν τα δημόσια όργανα λειτουργούν για το δημόσιο ή για το πώς και πόσο διαπλέκεται το ιδιωτικό …Προσαρμογή εμπειριών από γειτονική χώρα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου