20 Σεπ 2014

Αντιφασιστική πορεία

Πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία με τη συμπλήρωση τους χρόνου από το θάνατο του Παύλου Φύσα από Χρυσαυγίτη. Μετά από συγκέντρωση έξω από την Πρεσβτους της Ελλάδας στη Λευκωσία, ακολούθησε πορεία στην οδό Λήδρας.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στο οποίο ανεγράφετο “Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή”, κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα όπως “Εργατικοί αγώνες, διεθνισμός, έτσι πεθαίνει ο φασισμός”, “Από την Πρεσβεία, ως τον πλανήτη Δίκαστε τους φασίστες σε όλο το γαλαξία”, “ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί“, “στη φυλακή, η Χρυσή Αυγή, οι δολοφόνοι νεοναζί”, “ούτε στην Κύπρο ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.
Αξίζει να αναφερθεί και σαν στοιχείο για τις κινηματικές δυναμικές, ότι ουσιαστικά έγιναν δυο πορείες. Η μια πορεία την οποία οργάνωσε μια πλατειά πρωτοβουλία αποτελείτο από άτομα του πιο ιστορικού χώρου, αλλά και εκπρόσωπους οργανώσεων. Η άλλη πορεία αποτελείτο από νεαρότερα άτομα, μερικοί την χαρακτήρισαν σαν «πορεία της Φανερωμένης» και είχε ένα άλλο τόνο – και πολιτικά και αισθητικά.

Δυο πορείες σε μια μέρα είναι μια ενδιαφέρουσα ένδειξη και πλουραλισμού μπορεί να πει κάποιος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου