20 Σεπ 2014

Σπόντες

·         Χρονικές συμπτώσεις: Μαζεύονται λεφτά για τις τράπεζες και μειώνονται ταυτόχρονα οι μισθοί. Οι Moodys λένε οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι το «ωριαίο κόστος εργασίας» στην Κύπρο – οι μισθοί βασικά – μειώθηκε κατά 3,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση έτρεχε στις αγορές να πάρει κεφάλαια για να τα δώσει στην Τράπεζα Κύπρου. Μια ενδιαφέρουσα στατιστική καταγραφή. Και αυτοί αριθμοί είναι, και ό,ποιος τους παραβλέπει θα βρεθεί έκπληκτος μπροστά στις συνέπειές τους. 


·         Το συμβολικό σημείο εστίασης. Άτε άνοιξε το θέμα των δικαστικών υποθέσεων για μερικούς από το 1% που εμπλέκονται τζαι με τις τράπεζες τζαι οϊ μόνο. Βέβαια η υπόθεση των οικοπέδων στην Πάφο εν απλώς σύμπτωμα μιας μηχανής παραγωγής «διευκολύνσεων» με ανάλογες παραβιάσεις. Τζαι η διαδικασία εκινήθηκεν διότι διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι, αλλά τζαι διότι τελικά στο υπάρχον κλίμα εν εμπόρεν να κουκουλωθεί εύκολα. Τζαι όπως τζαι να το κάμουμε ήταν τζαι βολικό τούτη την εβδομάδα ως θέαμα. Εντάξει να μην έχουμε τζαι αυταπάτες, αλλά ας μείνουμε στα θετικά του βήματος. Κάτι ξεκίνησε, το αίσθημα της προστασίας των "μερικών" της ελίτ, έσπασε κάπως.. Τζαι ο ίδιος ο κ. Αριστοδήμου, έστω τζαι ως συμβολική εστίαση, εν ενδιαφέρουσα – από τα ψηλά δώματα της Τράπεζας Κύπρου τζαι από προνομιακή εκκλησιαστική διασύνδεση. Όπως ακριβώς τζαι η Τράπεζα Κύπρου. Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση της παροχής διευκολύνσεων σε μέλη του club προνομιούχων της «ανώτερης» τάξης, θα συνεχιστεί. Περιμένουμε λ.χ. να δούμε τζαι τι λαλούν οι ευρωπαϊκές εκθέσεις για μερικά άλλα έργα στην δυτική Κύπρο…J·         Είναι σαφώς θετικό, όταν ξεφουσκώνουν και αποκαλύπτονται οι φούσκες. Αλλά από την αποκάλυψη της μετριότητας στο θράσος υπάρχει απόσταση. Η κ. Γιωρκάτζη έχει πια αποκαλυφθεί. Το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων είναι νευραλγικό – και όχι μόνο είναι ανοικτό και υπαρκτό θέμα, αλλά και η ίδια το συγκάλυψε. Και αυτό προστίθεται στο θέμα της πρόσληψης της ιδιαιτέρας – μια πρακτική η οποία, όπως ξέρει και η ίδια, αφού τα έγραφε ως Γενική Ελέγκτρια, δεν συνάδει με τους κανονισμούς. Αλλά όταν η ίδια έρχεται και σε άμεση αντιπαράθεση με το θεσμό για τον οποίο πληρωνόταν, όπως τώρα που ξαφνικά της ανάδοξε να αγνοήσει τη θέση του Γενικού Ελεγκτή και να επανορθώσει έστω για την γραμματέα, τότε μάλλον κάποιος οφείλει να της εξηγήσει, ότι ναι μεν το δημόσιο ρεζιλίκι είναι δικαίωμα της, αλλά το να πληρώνεται από το δημόσιο και να παραβιάζει τους κανονισμούς είναι παράνομο. Και πρέπει κάποιος θεσμός [εκεί στην εισαγγελία έχουν ακόμα σιεστα ή ξύπνησαν;] να αναλάβει κάποιος θεσμός να της εξηγήσει ότι η εποχή του «εγώ είμαι από σόι», έχει περάσει. Αυτή η κυρία και όσοι την επέλεξαν κοκ πληρωνόταν από τους φόρους των πολιτών για να τηρεί κάποιες νομοθεσίες. Και τώρα, χωρίς ντροπή, μας λέει ότι οι κανονισμοί που εφάρμοζε σε άλλους, από τον ίδιο θεσμό από τον οποίο πληρωνόταν πλουσιοπάροχα για τόσα χρονια.. δεν εφαρμόζονται στην ίδια; Μα αυτό δεν είναι πρόσκληση για παρανομία; Ας ελπίσουμε ότι η βουλή θα εξηγήσει στην κ.Χρυστάλλα ότι τα αππώματα που έμαθε να τα κάνει αλλού. Να τηρεί τους κανονισμούς και οι νόμοι λειτουργούν και για την ίδια. Αυτή τη τύπισα που πάει σε κοκτέιλ πάρτι με φοροφυγάδες μπορεί αύριο και να μας πει ότι δεν πληρώνει φόρους.

·         Τί έγινε εκείνος ο Χατζηστυλιανού που έτρεχε πίσω από τα κατακευασμένα θεάματα σκανδάλων; Η κ. Χρυστάλλα δεν σας κάνει; Ή σας απαγορεύουν οι σύνδεσμοι σας; Ο Φιλελεύθερος πάντως είχε αναφορά στο θέμα, από άλλο δημοσιογράφο, και με σαφώς υποβαθμισμένη προβολή.

·         Όταν ένας αξιωματούχος κρύβεται και δεν απαντά, φοβάται. Τη Δευτέρα, η Χαραυγή είχε μια αιχμή για φήμη που κυκλοφορεί ότι η κ. Χρυστάλλα εμπλέκεται και στις εκροές πριν το κούρεμα. Σιωπή από την Κεντρική. Α ναι, το σχόλιο του Θεμιστοκλέους ότι δεν υπάρχει εν διαστάσει θυγατέρα το είχαν με 3 ημέρες καθυστέρηση. Κυρία Αλίκη [της Κεντρικης] – από το δημόσιο πληρώνεσαι και όχι από την Χρυστάλλα για να τρέχεις να την συγκαλύπτεις.

·         Η πλάκα είναι που πιάστηκε τελείως στα πράσα η κ. Χρυστάλλα και μερικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ο Ο. Μιχαηλίδης έγραψε για την υπόθεση της ιδιαιτέρας: «η έναρξη εργοδοτησης (χωρίς ύπαρξη γραπτής συμφωνίας) της εν λόγω υπάλληλου έγινε στις 7 Μάιου 2014, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εργοδότηση της στις 12 Μαΐου 2014, δηλαδή εκ των υστέρων.» Τι θα έκανε η Χρυστάλλα αν ήταν Γενική Ελέγκτρια; Θα έγραψε ανακοίνωση με κεραυνούς, θα την έστελλε προκαταβολικά στην εφημερίδα της προβολής της, για να έχει πρωτοσέλιδο, μετά θα την καλούσαν στη βουλή και θα το έπαιζε αδιάφθορη. Πως το λέει ο Σαββόπουλος σε ένα τραγούδι «Μόνο Σταύρο με λένε..» Ενώ πριν ήταν «ο αφέντης, ο.. κλπ». Και μερικοί την συγκαλύπτουν ακόμα. Εκείνη η Γενική Εισαγγελία που ενδιαφερόταν τόσο πολύ για ετεροχρονισμένες υπογραφές, τί κάνει; Ποτέ θα ασχοληθείτε;

·         Και μια συγκριτική περίπτωση οικογενειακής σύγκρουσης συμφερόντων στην Βρετανία:  Η κ. Sloss διορίστηκε για να διερευνήσει υποθέσεις παιδικής παρενόχλησης. Οι παρενοχλήσεις για τις οποίες θα έκανε έρευνα συνέβηκαν και κατά την περίοδο που ο αδελφός της ήταν Γενικός Εισαγγελέας. Όταν, όμως, το κοινοβούλιο και τα ΜΜΕ ανακάλυψαν ότι είχε σχέση με τον προηγούμενο Γενικό Εισαγγελέα κατά την διάρκεια της θητείας του οποίου δεν έγινε ικανοποιητική διερεύνηση (σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες), τέθηκε θέμα και παραιτήθηκε. Και παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε υπό όψη το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων λόγω οικογενειακών σχέσεων: «.. admitting that she had failed to take into account a family conflict of interest.».  Προφανώς, το μίνιμουμ που μπορεί να αναμένει κάποιος είναι να παραιτηθεί έστω η θυγατέρα της από το σχετικό δικηγορικό γραφείο. Αλλά ούτε καν αυτό δεν έγινε.. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για την πληροφορία και τον παραλληρισμό. http://www.theguardian.com/society/2014/jul/14/lady-butler-sloss-stands-down-child-abuse-inquiry

·         Έχουμε πλεόνασμα έλεγαν πριν λίγες βδομάδες – ωραία και τώρα λύθηκε τίποτα; Γιατί θέλουν να κόψουν και άλλα και αυξάνουν τους φόρους; Η αλήθεια είναι ότι είχαμε από τις αρχές του 2013. Άμα βάλεις φόρους τζαι περικόψεις δαπάνες είναι λογικό επακόλουθο. Ωραία, τώρα που έχουμε, τί άλλαξε ακριβώς; Διότι οι λαφαζανιές όσων έκαμναν ότι δεν καταλάβαιναν, ελαλούσαν ότι  για την κρίση έφταιεν το δημόσιο, που είσιεν έλλειμμα κλπ. Λοιπόν, επεριορίσαμεν το έλλειμμα. Αν αύριο έρθει μιά τράπεζα τζαι έσιει πρόβλημα, εν να μπορούμε να της δώσουμε άνετα μερικά δις – όπως εθέλαν το 2012; Όϊ, εν θα μπορούμε, γιατί όσον πλεόνασμα τζαι να έχουμε, όσο τζαι να περικόψουμε το έλλειμμα κλπ, η οκκά τετρακόσια – είμαστε μια οικονομία με ΑΕΠ 17-18 δις τζαι οι τράπεζες μας διαχειρίζονται 40 δις [πριν ήταν 70 δις]. Άρα; Οι τράπεζες τζαι τα ποσά που διαχειρίζονται είναι εκτός ελέγχου. Όσοι αμφιβάλουν, εν έχουν παρά να παρακολουθούν την κωμωδία του περιφερόμενου ύφους του Γεωργιάδη που από τύπος που απείλαν το καλοτζαίρι του 2012, εκατάντησεν να εκλιπαρεί… Εκατάλαβες τώρα Χαρούλη τί θα πει χρέος των τραπεζών, τζαι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκβιάζει μια οικονομία; Τζαι να αθθυμάσαι – ότι κάμεις με τους ημικρατικούς, θα περάσει από διερεύνηση…Τζαι τώρα, τζαι ύστερα που εν θα είσαι υπουργός.. Ίντα θωρείς στην Ελλάδα συζητούν υποθέσεις του 2000..:)

·         Τελικά ο Χάρης εκαταλαβεν [ή έτσι το εβίωσεν] ότι ήταν φιάσκο η υπόθεση με το εφάπαξ. Έτσι εφάνηκεν με την ασυναρτησία που επροσπάθησεν να διαρρεύσει την Παρασκευή στους φιλικούς του δημοσιογράφους. Ο Π. Χαραλάμπους λ.χ. το Σάββατο στο Φιλελεύθερο, έκαμνε τάχα μου απολογισμό της υπόθεσης τζαι το κριτήριο ήταν τί εδηλωσεν ο Γεωργιάδης. Πιο ήπια την προβολή, φίλτατε, να μεν χαμογελά ο κόσμος πριν καν ξεκινήσει να θκιεβάζει. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο του Χάρη, η ΠΑΣΥΔΥ ήξερε για τα εφάπαξ, αλλά τελικά  ότι έγινε ήταν καλό διότι ετέθησαν στο τραπέζι τα θέματα. Αγαπητοί κύριοι – αν τα θέματα είχαν τεθεί, είναι απλή λογική ασυνέπεια να το ήξερε πριν η ΠΑΣΥΔΥ, αλλά ταυτόχρονα να είναι πρόοδος γιατί τώρα τέθηκε το θέμα στο τραπέζι. Αν πιστέψουμε ότι το ήξερε ήδη ΠΑΣΥΔΥ, τότε προφανώς ήταν ήδη στο τραπέζι, άρα η δήλωση του υπουργού ότι έγινε κάτι θετικό [γιατί τέθηκε τώρα στο τραπέζι] είναι παραπλάνηση και προσπάθεια αυτοδικαιολόγησης. Διότι αν ήταν γνωστά τα θέματα, αυτό που έγινε, ήταν ότι η μάζα των εργαζόμενων πίεσε την ηγεσία να αντιδράσει, δεν πέρασε το σενάριο που προωθούσε ο Χάρης για αντιπαράθεση δημόσιων και ιδιωτικών υπάλληλων, και τελικά εμφανίστηκε ο Πρόεδρος και άδειασε τον Γεωργιάδη που κατέληξε να φαίνεται σαν ο χαμένος. Αν ο Γεωργιάδης εννοεί ότι ο κ. Αναστασιαδης δεσμεύτηκε πάλι και ο υπουργός του ετοιμάζεται να τον εξευτελίσει  με μια νέα διάψευση, τότε ειναι θέμα του κ.Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει με τον νεαρό. Αν αφαιρέσουμε αυτή την πιθανότητα, τότε αυτό που έγινε, μοιάζει να είναι το ακόλουθο – τέθηκε ένα θέμα, και απορρίφθηκε από την κοινή γνώμη, ενώ για πρώτη φορά η ΠΑΣΥΔΥ εμφανίστηκε έτοιμη για γενική απεργία και η κυβέρνηση υποχώρησε. Είναι καλά τις αποτυχίες να τις κατανοεί κάποιος. Αν όχι για τίποτε άλλο, για να μην διευρύνεται η εικόνα της αποτυχίας. Έχασες, άνθρωπε μου – εντάξει θα ξαναπροσπαθήσεις για άλλα θέματα, οκ. Αλλά θα το έκανες έτσι και αλλιώς. Εδώ το χειρίστηκες (όπως και τις εκποιήσεις) άτσαλα και βρέθηκες στην καλύτερη των περιπτώσεων εύκολο θύμα για να κατευναστεί το κλίμα. Αλλά η κυβέρνηση έχει φορτωθεί έξτρα βάρη λόγω του χειρισμού του υπουργού – μια νέα υπόσχεση του προέδρου, μια απειλή γενικής απεργίας και μια δυσκολία να περάσει το σενάριο του διαχωρισμού των εργαζόμενων. Αν ο στόχος ήταν να αυξηθεί ή αφυπηρετήσει από το δημόσιο τομέα, άντε αυξηθηκε κατα μερικές δεκαδες;..Και είναι ο ρόλος ενός υπουργού να λειτουργά έτσι όπως σου έγραψαν και στις εφημερίδες; Και άξιζε τον κόπο με τα έξτρα βάρη που φόρτωσες την κυβέρνηση; Κατά τα άλλα, η μεγάλη μετατόπιση δεν έγινε. Οι εκποιήσεις είναι εκεί. Και εσύ Χάρη, ένας υπουργός που δεν πείθει αυξανόμενα. Ούτε τους δικούς σου δηλαδή.

·         Συμβουλές στον Χάρη: Οι φήμες, βέβαια, λένε ότι ο Χάρης με βάση την εμπειρία του περασμένου χρόνου, που κανείς δεν ασχολείτο μαζί του και ζούσε στον κόσμο του "σκέψου το γίνεται", άρχισε να αναπτύσσει φαντασιώσεις να διεκδικήσει την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Και τώρα πάμε στα κομμάτια και θρύψαλα; Το πρόβλημα, κύριε Χάρη, είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την εικόνα που εκπέμπεις – και ενδεχομένως και οι φίλοι σου, που περιμένουν «διευκολύνσεις» και ρουσφέτι, ανάλογο της Ειρένας, σου λένε ότι θέλεις να ακούσεις. Φαίνεσαι σαν ένας αππωμένος απόγονος πλουσίων, του οποίου η ανασφάλεια βγαίνει με ένα είδος υπεροψίας, που σε άλλους μοιάζει σαν άμυνα κάποιου που δεν δούλεψε ποτέ του. Μπορεί να μην είσαι έτσι – μακάρι δηλαδή. Αλλά αυτήν την εικόνα δίνεις σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Βελτίωσε κάτι, διότι ο Αβέρωφ μπορεί να είναι από χωριό, αλλά στη μακρά πορεία του, έχει αλλάξει τόσα προφίλ, ακριβώς γιατί ξέρει να ελίσσεται και όχι να εμφανίζεται στητός και προβλέψιμος. Και ενώ εσύ το παίζεις μέλος της αστικής τάξης, στο τέλος τέλος τί έχεις και εσύ καημένε μου – ενώ κοίτα να δεις τι σύμμαχους έχει φτιάξει ο Αβέρωφ..:) ..Κάτσε την μάππα χαμαί τζαι οι στημένες φώτο που στέλλεις ποτζεί ποδά ένεν αρκετές – ούτε το χιούμορ για το σάιζ ..:)

·         Ο Πολίτης επρόβαλεν το νέο προϋπολογισμό με την υπόσχεση ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. Άτε ρε..Σοβαρά..Κοίτα να δεις. Ρε λεβέντες, μα η συμφωνία ήταν να ολοκληρωθεί το μνημόνιο μέχρι το 2016. Εξεχάσετε ότι τότε τελειώνουν οι παγοποιήσεις; Οπότε το να υπόσχεται κάποιος κάτι που εν ήδη καταγεγραμμένο, είναι κάπως ύποπτο. Τόση ανάγκη να υπερασπιστείτε τον προϋπολογισμό ή μήπως..; Διότι επί της ουσίας οι μεγάλες μάχες θα δοθούν εκεί – για την επιστροφή στα εργατικά δικαιώματα, τα οποία επαγοποιηθήκαν. Και φυσικά, το θέμα δεν είναι μόνο για το δημόσιο ή ιδιαίτερα για το δημόσιο. Η υπομονή και οι προειδοποιήσεις από την κοινωνία έχουν σαφή κατεύθυνση – τα όρια, όπως και τα μαξιλαράκια αποταμιεύσεων,[που σώσαμε με αγώνα το Μάρτιο του 2013 απέναντι στη βλακεία της εισήγησης για καθολικό κούρεμα] και εισοδημάτων, εξαντλούνται, και άρα για να στηριχθεί το επίπεδο της υπάρχουσας ισορροπίας, αλλά και της ζήτησης που στήριξε την κατανάλωση, πρέπει να ενισχυθεί η παροχή [και όχι να περιοριστεί]  ρευστότητας στην κοινωνία ως εργαζόμενη πλειοψηφία. Διαφορετικά…δεν έχετε δει τίποτα, και τα χειρότερα μπορεί να είναι μπροστά..σε σχέση με τις αντιδράσεις της κοινωνίας..

·         Καλά τούτη η κυβέρνηση εν υποτίθεται ότι ήταν ενάντια στους φόρους; Άμα εν για φορολόγηση όσων έχουν εισοδήματα ή καταθέσεις κάτω που το εκατομμύριο, φορολογούνται, άμα εν παραπάνω απαλλάσσονται; Το σκηνικό εφάνηκεν που το σενάριο του κουρέματος που αφήκαν σύξυλους τσάι τους ευρωπαίους – μα καλά μόνο πλούσιους φίλους έχουν τούτοι, ειπώθηκε στην αίθουσα..

·         Ατέ καλή αρχή στο πρωτάθλημα – με το καλημέρα τα μαγικά των διαιτητών. Σύμφωνα με τούτο το λινκ υπάρχουν υποψίες για 300 στημένα παιχνίθκια στην Ευρώπη. Αλλά σε σύγκριση με τι γίνεται δακάτω…http://en.ria.ru/sports/20140914/192927869/Some-300-Football-Matches-Suspected-of-Match-Fixing-Reports.html….Τι είναι 300 ματς – εδώ η ομάδα του Κουτσοκούμνη στήνει ολόκληρα πρωταθλήματα από τι λένε οι δικές μας φήμες. Και μάλιστα, μπορεί να στήνει και βιομηχανία θεαμάτων παράλληλα. Θα πρέπει να ασχοληθούμε, διότι όπως είπε και ο κ. Μιχαηλίδης [τέως προπονητής και βουλευτής του ΔΗΣΥ] τα στοιχήματα, είναι η επόμενη μεγάλη φούσκα που θα εκραγεί…

·         Ατέ έπιασε τζαι ο Χρήστος Στυλιανίδης την καρεκλούα του. Θα πείτε ότι ο Στυλιανίδης εν ήταν μόνο της καρέκλας. Εντάξει είσιεν απόψεις – αλλά ήταν τζαι της καρέκλας. Ήταν «αλλού» την δεκαετία του 1980 και αρχές του 1990, όταν εκπροσωπούσε το απορριπτικό μέτωπο. Ύστερα ανακάλυψε τον Σημίτη, μετά το 1998 ήταν άνετος με τους πυραύλους, ακολούθως εμφανίστηκε με ευθιξία άμα αποκαλύφτηκε το κόλπο. Μετά επανέκαμψε στο ΔΗΣΥ, τζαι γενικώς εν είσιεν τζαι πολλούς ενδοιασμούς να πει ότι νάνε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφατα. Οπότε, δεν μπορεί να πει κανείς ότι άφησε καμία γιγαντιαία κληρονομιά, απώλεια κλπ. Που στύλλον στύλλον άνεση. Τώρα να δούμε, αν θα πάρει τζαι τον Δρουσιώτη μαζί του, γιατί ο τελευταίος μοιάζει με ταύρο εν υαλοπωλείο μετά την αποτυχία της τελευταίας φούσκας του…
·         Καλά, οι δυτικοί εν τόσο πολλά ευαίσθητοι με τους αποκεφαλισμούς όντως; Ε καλά, γιατί εν κάμνουν κάτι για την Σαουδική Αραβία, όπου ο αποκεφαλισμός [και άλλα «χαριτωμένα» όπως ο ακρωτηριασμός κλπ] εν η θανατική ποινή για μια σειρά που αδικήματα.. Δυτική ευαισθησία, η οποία πάντα βασίζεται στη λογοκρισία του συγκριτικού παραδείγματος – ανάτρεψαν τον Σαντάμ, εδολοφονήσαν τον Καντάφι, αλλά τους Σαουδάραβες άμπα τζαι πει πλάσμα λέξη για τζήνους. Με ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζουν, με τίποτε.. Τζιαμαί, εν ενοχλεί η ίδια ακριβώς ιδεολογία με τους «τζιχαντιστές» ούτε ότι οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερα όντα κλπ..Τζήνοι αγοράζουν ομόλογα, επενδύουν σε τραπεζες.. Εν καλοί τζιχαντιστές.. Άσε που υπόγεια ανέχονται τζαι το Ισραήλ. Οπότε..

·         Ρε Θεοχαρίδη – μα ρε κουμπάρε, εν συνάεσαι. Ψάξε το λλίον σιόρ για την περιφερειακή πολιτική πριν φκάλεις την προκατάληψη ή την άγνοια περίπατο [τζαι ελπίζουμε ότι εν μόνο τούτα].. Την Παρασκευή 19/9 ο Π. Θεοχαρίδης είχε κείμενο πρωτοσέλιδα στο Φιλελεύθερο.. φυσικά πάλε εναντίον της ΣΥΤΑ. Μαράζι που το' σιη να ιδιωτικοποιηθεί α; Άτε να δούμε πόσο πάσιν τζαι οι προμήθειες. Αλλά το θέμα δαμαί εν άλλο. Ο τίτλος ήταν «Ισλαμικός φανατισμός μέσω δορυφορικού «Μακάριου». Το θέμα, σύμφωνα με το κείμενο, είναι ότι η δορυφορική μετάδοση καναλιών που υπέγραψε η ΣΥΤΑ με ξένη εταιρεία [ότι υπογράψει η δημόσια ΣΥΤΑ εν κακό, ενώ η ιδιωτική ΣΥΤΑ, τώρα να δείτε που θα ειναι μια χαρά..:)], μεταδίδουν κανάλια που προκάλεσαν αντιδράσεις «από πλευράς αραβικού κόσμου». Αμέσως πιο κάτω, το κείμενο αναφέρει σαν παράδειγμα «του αραβικού κόσμου» προφανώς, το Μπαχρέιν, το οποίο «έκλεισε την εταιρεία» που μεταδίδει τα κανάλια. Το Μπαχρέιν, όμως, αγαπητε κύριε Θεοχαρίδη είναι μια αυταρχική μοναρχία, η οποία καταπιέζει ένα ειρηνικό κίνημα εκδημοκρατισμού από το 2011 – επειδή η πλειοψηφια του πληθυσμου είναι σιήτες. Οπότε, αν το παράδειγμα είναι ο εμίρης και η κλίκα του, μάλλον θα πρέπει να συγχαρούμε την ΣΥΤΑ που προσφέρει την ευκαιρία για μη ελεγχομενη πληροφόρηση. Και φυσικά, δεν το κάνει δωρεάν. Άραγε, όμως, ο εμίρης έχει τόση προβολή δωρεάν; Παρακάτω, στο κείμενο, έχουμε και το κερασάκι – αφού λέγονται διάφορα για «τζιχαντιστές», ισλαμιστές [ο εμίρης είναι παράγων κοσμικότητας φαινεται..:)] μας λέει τελικά ότι «είχε αντιδράσει έντονα και το Ισραήλ..». Let me guess – το Ισραήλ θεωρεί ότι είναι αντί-εβραϊκή προπαγάνδα να αναφέρεις πόσοι παλαιστίνιοι, και ειδικά πόσα παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιχειρήσεις του ισραηλιτικού στρατού το περασμένο καλοκαίρι. Να το λογοκρίνουμε και αυτό κ. Θεοχαρίδη; Αμάν συμμάχους – εμίρης [τον οποίο μέχρι και οι αμερικανοί συμμάχοι του τον θεωρούν υπερβολικό και οτυ ζητουν να κανει κινησεις εκδημοκρατισμου] και το Ισραήλ μετά τη σφαγή της Γάζας. Χμ..:)…Θυμίζει την αρχή του 2010, όταν έπεσε εκείνη η ξαφνική αγάπη για Ισραήλ με στόχο να ναυαγήσει η συμφωνία για το φυσικό αέριο της ΑΗΚ.
·          

·         Για να μεν λαλούμε ότι το έθιμο να οργανώνουν οι εργοδότες τάχα «συνδέσμους εργαζόμενων» [θα αθθυμάστε την γραφική διαφήμιση πριν λλίες εφτομάδες των δήθεν εργαζόμενων μια ημέρα που εμπορέσαν τζαι αγόρασαν παρακαλώ διαφήμιση μισής σελίδας στο Φιλελεύθερο] εν μόνο κυπριακό έθιμο. Κάμνουν το τζαι στες αμέρικες – παίρνουν άστεγους για να κάμνουν «διαδήλωση» υπέρ εταιρειών..…Homeless People Hired to Increase Pro-Fracking Turnout in North Carolina: Reports

·          

·         Τώρα πώς να το συγκρίνεις – οι ΗΠΑ λαλεί στέλλουν στρατό τζαι οι κουβανέζοι γιατρούς για τον ..έμπολα. Ο Ομπάμα εν να στείλει 3000 στρατιώτες για την καταπολέμηση του ιού. Τί να πεις; Ως τώρα υπολογίζαμε πως οι εταιρείες φάρμακων, καρτερούν να πεθάνει κόσμος για να κυκλοφορήσουν φαρμακα πιο ακριβά. Τώρα ο άλλος εν να στείλει Στρατό για ένα ιό; Δικαιολογίες για να στέλλεις στρατό νέο-αποικιακής επιτήρησης τον 21ο αιώνα;.. Εννά πυροβολούν τον ιό, οξά εν να τραουδούν τον αμερικανικό εθνικό ύμνο οι 3000;..Τζαι ύστερα υποτίθεται ότι καταλάβει ότι μπαίνουμε στην μετά-αυτοκρατορική εποχή.. http://www.euronews.com/2014/09/17/obama-sends-troops-to-west-africa-in-a-war-against-ebola-outbreak/.. Που την άλλη, η Ελβετία λαλεί ότι η Κούβα έστειλε τους περισσότερους γιατρούς για καταπολέμηση του ιού. Πώς να το συγκρίνεις τα γέρημα τζαι να μεν χαμογελάσεις με τις δικαιολογίες των κατοίκων δυτικά της Κούβας;..http://www.youtube.com/watch?v=B5hN93W-Ud4...Switzerland: Cuba sends more doctors to fight Ebola than rich countries

·         Άκου να δεις απόσπασμα [σύμφωνα με τον Τύπο] στο νέο νομοσχέδιο για την ΚΥΠ. Στόχος λαλεί θα είναι… «…η πρόληψη και αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που συνιστούν απειλή κατά.. της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας ή των δημόσιων ηθών..» ! Κοίτα ρε..Τωρα εν να έχουμε τζαι αστυνομικά σωστά ήθη; Τώρα να δούμε ολόκληρο το κείμενο αν εσιει τζαι αλλα μαργαριταρια..Παλε καλά πάλε που υπάρχει τζαι η Βουλή..

  • Η Χρυστάλλα λαλεί «θέλω την, θέλω την» (την ιδιαιτέρα - τζιαι γιατί άραγε) τζιαι πάνα φκει που πάνω τωρά που την αμφισβητήσαν τζιαι ως Γενικήν Ελέγκτρια. Προφανώς (που την επιστολή) το πρόβλημαν της ένει ότι εδημοσιοποιηθήκαν τούτα ούλλα τζιαι οϊ ότι τα έκαμεν – κατά το «όταν το δακτυλό έδειχνε το φεγγάρι η Χρυστάλλα εκόλλησεν τάχα μου στο δάκτυλο». Άρα, "ΕΓΩ" είμαι Η μοναδική Γενική Ελέγκτρια που επέρασεν που τούν' τον τόπο τζιαι ΕΓΩ μόνο μπόρω να διαρρέω ότι θέλω (στον Πολίτη) για να μεν πηαίννει παντού τζιαι να γίνεται παναϋριν του κατακλυσμού. Έκαμα τζιαι ρίμα :) Έτη Χρυστάλλα - http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=183717#.VBhZ5xWUCHc.facebook

  • Όπα μας ακούνε και διεθνώς τώρα; [.....] κάποια επιχειρήματα ‘φίμωσης’ παρουσιάζονται σε ορισμένες αντιφατικές περιπτώσεις, στην Ιρλανδία, Κύπρο και Νορβηγία. [...]. Στο Λιοπέτρρι, Κύπρος, συνεντευξιαζόμενος ανέφερε ότι η [ειδησιογραφική] κάλυψη σχετικών ειδήσεων στην τοπική εφημερίδα και υποστήριξη της αντίθεσης, σταμάτησε απότομα, όταν πωλήθηκε [η εφημερίδα] στον ιδιοκτήτη του ιχθυοτροφείου. Και νναι, το Χασικοκουλερμέϊκο εξεκίνησε διεθνή καριέρα; Βίσση τζιαι πελλάρες! Ο Χάσικος κάμνει διεθνή καριέρα που τα καλά, αφού το άρθρο, δεν είναι κυπριακό - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308597X14001924


  • Οι ατσαλόσποντες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD): 1) Όϊ μόνον, δεν υπάρχει οικονομικό θαύμα, αλλά η Κύπρος βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η οικονομία συρρικνώνεται για το 2014 και το 2015 η οικονομία θα παραμείνει στάσιμη με μηδενική ανάπτυξη. 2) Οι τράπεζες (Κύπρου και Ελληνική) που πήραν τα 85 εκτ ευρώ να διασφαλίσουν ότι θα φτάσουν στους τελικούς τους αποδέκτες, και να επιτραπεί στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τη δουλειά τους, αφού αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης και 3) Τερματικό υγροποίησης; «Δεν έχω ακούσει ποτέ γι’ αυτό»  - Κατά τα άλλα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ήρτεν επειδή προτίθεται – ούτε καν ενδιαφέρεται – να χρηματοδοτήσει έργο τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου. Πανευρωπαϊκόν ρεζιλλίκκιν, οξά εν ιδέα μου;

  • Ανδρέας Πάντζης, σκηνοθέτης του Προμηθέα Δεσμώτη: Ο Προμηθέας, συνεχίζει ο κ. Πάντζης, δεν είναι μόνο ο φορέας ενός νέου πολιτισμικού στοιχείου, αλλά και ο φορέας της αλλαγής.Φέρνει στους ανθρώπους τη φωτιά, τα γράμματα, τους αριθμούς, τις τέχνες...Η καθεστηκυία τάξη, το κατεστημένο, δεν επιθυμεί καμιά αλλαγή, για τούτο ο Δίας τον τιμωρεί... Όμως η πρόοδος, η κίνηση του ανθρώπου προς τα μπρος δεν μπορεί να σταματήσει... Ο Προμηθέας αντιστέκεται...

  • Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε μέρος του δανειακού της χαρτοφυλακίου, με ως επί το πλείστον εξασφαλισμένα δάνεια με κατοικίες και εμπορικά ακίνητα. Χμ, μυρίζει μπαρούτι..

  • Πολλή πρεμούρα για να ψηφιστεί άμεσα – άλλη μια πιππίλλα – το ΓΕΣΥ. Σαν να ξαναμυρίζει μπαρούτι;

  • Και με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας αναγνωρίζεται ξανά η ζημιά που γίνεται με τη λαθροθηρία: «Κάποιοι λιγοστοί ασυνείδητοι να προβαίνουν στον πυροβολισμό και θανάνωση προστατευόμενων άγριων πτηνών και σε μεμωνομένες περιπτώσεις ακόμα και αρπακτικών πτηνών. Αυτή η ενέργεια εκτός του ότι είναι παράνομη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε είδη που οι πληθυσμού τους δεν είναι σε ασφαλή επίπεδα, αφού λειτουργεί συσσωρευτικά σε άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες»

  • Καταγράφουμε για να μην ξεχνιόμαστε: «Στρέβλωση που πρέπει να διορθωθεί η μη φορολόγηση του εφάπαξ» και στο πλαίσιο της διόρθωσης των ‘στρεβλώσεων’ όπως τις χαρακτηρίζει, «η κυβέρνηση εφάρμοσε ήδη αποφάσεις για τα επιδόματα βάρδιας και τις υπερωρίες». Χάρη, μαζί με την άρση της παναπεργίας, ήρθη τζιαι η στρέβλωση; Ο μάστρος σου πάντως φαίνεται να εδιαφώνησεν, οξά εν η ιδέα μου;
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου