13 Σεπ 2014

Σπόντες
·         Πώς ήρθαν και έδεσαν όλα σαν πακέτο. Από τη μια, η κυκλοφορία της λίστας με τις επιχειρήσεις που χρωστούν 6 δις στις τράπεζες – που είναι μια τεκμηρίωση πως μια πολύ μικρή ελίτ, μερικές οικογένειες, ελέγχουν ουσιαστικά το πλούτο στην Κύπρο. Και για το χατίρι αυτών των τύπων, η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ρίξει στην αγορά τις εκποιήσεις των μικρομεσαίων. Και την ίδια στιγμή, αυτό το αίσθημα ότι μια ελίτ νέμεται το πλούτο, αλλά και την εξουσία, επιβεβαιώθηκε τόσο κραυγαλέα με την περίπτωση Γιωρκάτζη και την άτσαλη ομολογία Κληρίδη. Η κ. Γιωρκάτζη που διορίστηκε για να συγκαλύπτει εκείνο το 1% πιάστηκε στα πράσα να εμπλέκεται σε διαπλοκή, αφού η κόρη είναι ουσιαστικά δικηγόρος του Βγενόπουλου. Και η κ. Γιωρκάτζη δεν βλέπει κανένα πρόβλημα. Και ο κ. Κληρίδης μας θύμισε ότι τάχα μου είμαστε μικρή κοινωνία. Ναι, κ. Κληρίδη, είμαστε μια μικρή κοινωνία – πρόσεξες όμως πως διορίζονται και ανελίσσονται κλπ τύποι με το επίθετο Κληρίδης ή Γιωρκάτζη; Ενδιαφέρον δεν είναι; Όλη η διαπλοκή μιας απειροελάχιστης ελίτ, in full view.

·         Έπρεπε να είχες παραιτηθεί πριν καιρό κ. Κληρίδη. Τώρα πια τί να σώσεις;  Σε έχουν εξευτελίσει σε βαθμό yes man. Βλέπεις και εσύ ο ίδιος, πια, σταμάτησες εκείνες τις πομπώδεις δηλώσεις για τον θεσμό της Γενικής Εισαγγελίας. Καταγράφεται η προσπάθεια μερικων, τουλάχιστον, για διαφοροποιήση: «Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει, αν θα προφυλάσσει τα δικαιώματα γενικότερα, ή αν θα επεμβαίνει κατά βούληση όποτε την βολεύει και να λέει τι είναι συνταγματικό και τι αντισυνταγματικό http://www.ant1iwo.com/oikonomia/2014/09/10/k-xrysostomidhs-kai-x-klhridhs-gia-thn-a/
·          

·         Αλλά στην περίπτωση της κ. Γιωρκάτζη, ήταν αστεία συγκάλυψη κ. Κληρίδη. Διότι έχεις και στην πλάτη σου εκείνη τη θλιβερή συμπεριφορά απέναντι στον κ. Δημητριάδη. Οπότε είναι και συγκριτικό το θέμα. Ισονομία δεν λέγεται; Και για να θυμόμαστε: Η Γενική Εισαγγελία εκβίαζε τον κ. Δημητριάδη για μια ετεροχρονισμένη υπογραφή, για ένα θέμα που αφορούσε την προσπάθεια διατήρησης ενός μηχανισμού σε λειτουργία εκείνον τον Μάρτη του 2013. Αλλά ο κ. Κληριδης σαν υπάκουος υπάλληλος, επέμενε να απειλεί τον κ. Δημητριάδη. Δεν είχε να κερδίσει τίποτα ο κ. Δημητριάδης από εκείνη την υπογραφή. Όταν, όμως, τον ρώτησαν για την κ. Γιωρκάτζη, της οποίας η οικογένεια έχει να κερδίσει πολλά από τον Βγενόπουλο, ο καημένος ο κ. Κώστας, ακολούθησε και πάλι υπάκουα. Τώρα τα εκατομμύρια του Βγενόπουλου δεν ήταν πρόβλημα – ούτε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, ούτε εξαγοράς. Μετά από αυτό θα μιλήσεις για δίκαιο κ. Κληρίδη; Άστα να πάνε.

·         Τί χαριτωμένος ο Πολίτης της Φοκους. Θυμάστε εκείνη τη βολική ιστορία προεκλογικά; Εκεί, λοιπόν, οι πληρωμές ενός φίλου του Βγενόπουλου ήταν αμέσως ύποπτες, αν πήγαιναν σε άτομο έστω και απόμακρα αριστερό. Τώρα που πληρώνει ο ίδιος ο Βγενόπουλος, και πληρώνει την κορούλα της κυριας που διαχειρίζεται τα στοιχεία εναντίον του, ξαφνικά ο Πολίτης δεν έχει πρόβλημα. Ούτε εξαγορά, ούτε σύγκρουση συμφερόντων. Το πρωτοσέλιδο του, δεν είδε, δεν άκουσε. Επίπεδο Πολίτη.

·         Ο Πολίτης και η «δόση του». Πρωινό χιούμορ στο περίπτερο. Έρχεται ένας τύπος, κοιτάζει τους τίτλους, αγοράζει 2 εφημερίδες και λέει χαμογελώντας στον περίπτερα: «Ο Πολίτης πάντως σήμερα πήρε τη δόση του από τις τράπεζες – παίζει την κασέτα τους σχεδόν μόνος του».

·         Είναι γεγονός ότι μερικές μέρες μέχρι και η εφημερίδα του Χάσικου, η Αλήθεια, προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους – αλλά ο Πολίτης εκεί στην απειλή, την υστερία, τον εκβιασμό. Όσοι έζησαν την αυταπάτη του Πολίτη σαν υπόσχεση διαφορετικής εφημερίδας, μπορούν να μάθουν και από το παρελθόν. Ο Πολίτης υπήρξε τεκμηριωμένα η πιο φανατική εφημερίδα υπεράσπισης του τραπεζιτικού κατεστημένου. Ο Δ. Γεωργιάδης δεν ήταν απλώς μια τσόντα σε ένα άλλο φιλμ – ήταν το κεντρικό μήνυμα και αυτό φάνηκε έντονα το 2012 όταν η εφημερίδα του κ. Παπαδόπουλου εκτόξευε και πάλι απειλές για τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των τραπεζών -φυσικά ήθελε να τα συγκαλύψει- ενώ με μια μαγική σύμπτωση ήταν η εφημερίδα που ήξερε για το κούρεμα πριν από όλες τις άλλες το 2013. Και φυσικά, έκανε ότι μπορούσε να συγκαλύψει το θέμα των εκροών και του ποιοί ήξεραν για το κούρεμα από πριν. Και τώρα φωνάζει για το χατίρι των μεγαλοοφειλετών.

·         Και η κ. Ταραμουντά τρέχει να λογοκρίνει τα πάντα γύρω από τα σκάνδαλα της προστατευόμενης της – της κ. Χρυστάλλας; Ξέρει, μάλλον, η κ.  Ταραμουντά ότι ο Βγενόπουλος είχε άκρες με διάφορους απο το 2006. Και στο χώρο των ΜΜΕ. Αλλά κ. Ταραμουντά τουλάχιστον μην πουλάτε και τάχα μου ευαισθησία για τους πολίτες. Το παλέψατε για να αντικατασταθεί ο Δημητριάδης με την Γιωρκάτζη για να μπορείτε να κάνετε ότι κάνετε τώρα και στην εφημερίδα σας – να λογοκρίνετε. Για το καλό μερικών «καλών οικογενειών». Άλλωστε, έτσι δεν λογοκρίθηκαν και οι εκροές; Θυμάστε τους τίτλους του Σεπτέμβρη του 2013 για να αποτραπεί ο έλεγχος για σύγκρουση συμφερόντων στην Τράπεζα Κύπρου; Δεν ξεχνιούνται..:)

·         Τι γίνεται εκεί στην Κεντρική Τράπεζα; Τόσος πανικός που άρχισαν να λογοκρίνουν και τα δημοσιεύματα; Ακούσαμε ότι μετά τη λογοκρισία κειμένου της  Γνώμης τον Αύγουστο, τώρα λογοκρίθηκε (από τα clippings που ετοιμάζονται για το τι κυκλοφορεί στον τύπο) και κείμενο της Offsite. Αφορούσε τις επικριτικές δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Α. Θεμιστοκλέους για την κ. Γιωρκάτζη, με τον απολαυστικό τίτλο: Βολές Κατά Γιωρκάτζη: «Σύζυγος εν διαστάσει γίνεται και υπάρχει... Θυγατέρα εν διαστάσει ούτε γίνεται ούτε υπάρχει!»  http://offsite.com.cy/sizigos-en-diastasi-ginete-ke-iparchi-thigatera-en-diastasi-oute-ginete-oute-iparchi/


·         Κ. Χριστοδουλίδη, φαίνεστε σεμνός άνθρωπος – πως και δεν κοκκινίζετε όταν μιλάτε για ανεξάρτητους αξιωματούχους έχοντας ως παράδειγμα την Κεντρική; Διότι δεν μιλάτε ως άτομο – μιλάτε ως εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης. Υπάρχει κανένας που δεν θεωρεί ανέκδοτο να μιλά αυτή η κυβέρνηση για τέτοιο πράγμα/φρούτο;

·         κ. Χάσικε. Αν προσπαθείς να φτιάξεις νάκκον τα κέφι του προέδρου με την έκκληση να τον εμπιστευθούν, οκ. Αλλά τι ανοησία ότι επροειδοποιούσετε; Μα ποιόν δουλεύκεις; Επροσπαθήσετε με τον Χάρη να το περάσετε στα μουλλωκτά τζαι να ευκολύνετε τους λλίους σε βάρος των πολλών. Οκ, εβούραν το παραπάνω ο Χάρης. Αλλά εξερες το. Οπότε τώρα που οδηγηθήκατε στα δύσκολα μόνοι σας, προσπαθείς να εβρεις πιασίματα.. Κατανοητό..αλλά να μιλάς για εμπιστοσύνη;..:)..Τα γέρημα, μα εξήχασες; Δαμαί αρκέψετε ήδη να μιλάτε για την φορολόγηση του εφάπαξ. Αθθυμάσαι που εδεχτήκετε το κούρεμα που τες αρχές του Μάρτη τζαι ύστερα επαίζετε το «μα εγώ εν τζαι..» άμα ο κόσμος έγινε έξω φρενών; Για τούτο σου λαλώ. Καλά κάμνεις που γυρεύκεις πιασίματα συναίνεσης (τζαι με την εφημεριδα σου) αλλά πάτα τζιαμαί που εν έσκασε ακόμα το χώμα. Μεν αθθυμίζεις τα δύσκολα..:)

·         Αναδημοσιεύουμε το κείμενο έκπληξης του κ. Παράσχου το βράδυ της Κυριακής, όταν είδε το πρώτο πέπλο λογοκρισίας να απλώνεται – είναι ένα ιστορικό κείμενο, αλλα να κάνουμε 2 σχόλια-προσθήκες. Αυτό που βίωσε ο κ. Παράσχος, το βιώνουμε συχνά και ήταν ακριβώς το ίδιο αίσθημα που είχαμε λ.χ. μπροστά στην απίστευτη λογοκρισία των ΜΜΕ για την υπόθεση Λουτσιου όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2013. Και τελικά δεν είναι οι πολιτικοί που προσπάθησαν να λογοκρίνουν το θέμα αγαπητέ κ. Παράσχο, αλλα οι συνάδελφοι σου – δυστυχώς. «Είναι απίστευτο! Φαίνεται ότι το βάθος της διαπλοκής στην Κύπρο είναι απύθμενο. Κι εξηγούμαι: Με δικό μου ρεπορτάζ σήμερα (07/09/2014) στην «Κ» γράφω περιληπτικά ότι ,ζητήματα τάξης, αρχών αλλά και σύγκρουσης συμφερόντων φαίνεται να τίθενται για έναν κορυφαίο ανεξάρτητο αξιωματούχο της Πολιτείας, όπως είναι η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Το γεγονός ότι το δικηγορικό Γραφείο «ΑνδρέαςΓιωρκάτζη και Συνεταίροι ΔΕΠΕ» του εν διαστάσει συζύγου της κ. Γιωρκάτζη και της θυγατέρας αμφοτέρων κ. Μαριάννας Γιωρκάτζη εκπροσωπεί στα δικαστήρια την MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, εγείρει μέγα ζήτημα τάξης για την ίδια τη Διοικήτρια της ΚΤΚ. Κι αυτό επειδή, η σχέση με το δικηγορικό Γραφείο δεν έχει επισήμως δηλωθεί, ενώ από τα χέρια της κ. Γιωρκάτζη περνά σημαντικό μαρτυρικό υλικό που σχετίζεται με δύο υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια, (Λαϊκή εναντίον Βγενόπουλου και MIG και άλλη μία σε διεθνή διαιτησία Βγενόπουλος-MIG εναντίον της ΚΔ) . Παράλληλα έχει ήδη τεθεί ζήτημα δημιουργίας προσκομμάτων στο ανακριτικό έργο, από την ΚΤΚ λόγω άρνησης παραχώρησης στοιχείων που αφορούν τα δάνεια συμβούλων τραπεζών. Από τη διαδικασία της διαιτησίας και μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία (δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι) κινδυνεύει να πληρώσει πέραν του ενός δισ. ευρώ!!!
Αυτό ήταν το πρωτοσέλιδο της «Κ»! Ωστόσο ουδείς, ούτε Πρόεδρος, ούτε Εισαγγελέας, ούτε αρχηγός κόμματος, ούτε βουλευτής ούτε καν ο λαλίστατος Αρχιεπίσκοπος έκανε την παραμικρή δήλωση. Φυσικά ούτε και η κυρία πρώην Ελέγκτρια η οποία έβγαινε με την ρομφαία και επέκρινε τους πάντες φιλοτιμήθηκε να υπερασπιστεί εαυτόν! Ούτε μια δήλωση για την τιμή των όπλων!

Δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο η Χρυστάλλα, όλους αυτούς να τους κρατά από τα «φρύδια» και να μην μπορούν να μιλήσουν. Αν είναι έτσι, ας παραιτηθούν! Τι λέω ο αφελής. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, διότι εκείνοι έχουν φτιάξει τέτοιο γερό κομπόδεμα που βρίσκονται πια στο απυρόβλητο. Όλοι μαζί σαν συμμορία λευκού κολάρου, η οποία βλέπει ότι έχει από κάτω ένα λαό άτολμο κι οσφυοκάμπτη, που όσα κι αν του έκαναν και κάμνουν σκύβει κεφάλι ακολουθώντας την παλιά κυπριακή παροιμία «φίλα σιέριν τζι ας εν τζιαι ξερόν», περιφρονούν πια νόμους και κανόνες και μας γράφουν όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε τέλος στην ανοχή και να χύσουμε μέσα στον στάβλο (ποτάμι δεν έχουμε) εύφλεκτο υγρό να κάψουμε την κατάρα. Διαφορετικά θα πνιγούμε όλοι μας στην αναξιοπρέπεια!»

·         Ακόμα δεν κατάλαβε η κυρία Γιωρκάτζη φαίνεται ότι επήραν την χαμπάρι. «Είναι σε όλους γνωστός ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων μου ως Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας επί 15 χρόνια. και όποια θυσία χρειαστεί να αναλάβω», είπε η κ. Γιωρκάτζη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα γιατί δεν δήλωσε την σχέση της κόρης της με τον κ. Βγενόπουλο. Ξέχασε η κ. Χρυστάλλα ότι μόλις παρακολουθήσαμε το θέαμα της επαναπρόσληψης της ιδιαιτέρας;

 • Τη στιγμή που γράφεται η σπόντα, δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί η απόφαση της πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης του ευρύτερου δημόσιου τομέα για μόνιμες αποκοπές και φορολόγηση του εφάπαξ. Αν τελικά η απόφαση τους είναι η λήψη απεργιακών μέτρων, τότε ο σημερινός πρόεδρος μπορεί άξια πλέον να φέρει τον τίτλο του υποκινητή της ένωσης του συνδικαλιστικού κόσμου, πιθανώς. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πχ. μια παναπεργία μεγάλη η χάρη της (κατά το θρησκευτικό λόγο), χαλάλιν και τα χρόνια της χολέρας. Μη με ξυπνάτε, αφήστε με στον ύπνο μου

 • Εμάθαμεν ότι η CIA «εμέτρησεν» τους τζιχατιστές έναν-έναν τζιαι ήβρεν ότι φτάνουν τες 30 κάτι χιλιάδες. Καλά πως εκατέληξεν σε τούν΄τον αριθμό; Οξά επειδή επεράσαν πρώτα που κοντά της;

 • Ποιός μου το παραλάλεν ότι ήταν να αρκέψω να συμπαθώ τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι επέτασα που τη χαράν μου, άμαν είδα ότι έφκαλεν έκθεση που παραδέχεται τζιαι καταγράφει τες περιβαλλοντικές παρατυπίες τζιαι παρανομίες. Τζιαι τούτον ήρτεν επιπρόσθετα που το θέμα Γιωρκάτζη. Άτε με το καλό να φτάσει τζιαι στα κουρέματα. Αλλά τζιαι για τον μάστρε Χάσικο, αφού υπόνοια για το ιχθυοτροφείον υπάρχει. κ. Οδυσσέα, να σε δω να φκάλλεις έκθεση για τούτον τζιαι τί στον κόσμο. Ακόμα τζιαι λαμπάδα στο μπόι σου, μπορώ να σου ανάψω.

·         Μια είδηση που φαίνεται ή που δεν φαίνεται; Μήπως η εταιρεία "Τelia Aqua Marine Ltd" εχει σχέση με τον υπουργό εσωτερικών - η τέλος πάντων με σχετικά "οικογενειακά συμφέροντα;"; Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο Φιλελεύθερος είχε τον ακόλουθο τίτλο για θέμα στην σελίδα 3 [ ο τίτλος ήταν μικρός στο κάτω μέρος, αλλά η ύπαρξη του στην πρώτη σελίδα ήταν σημαντική]: "Προβληματισμός από επέκταση ιχθυοτροφείου"..
Ο τίτλος στην σελίδα 3 ήταν πιο γενικόλογος - και απόφευγε τον "προβληματισμό" δηλαδή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων:
 
»Προς αύξηση παραγωγής ψαριών
Υποθαλάσσιος αγωγός για απόρριψη υγρών απόβλητων" Πιο κάτω, σε μικρό ένθετο, αναφέρονται οι αντιδράσεις : "Η μελέτη έχει συζητηθεί ήδη μια φορά από την Περιβαλλοντολογική Αρχή με την επαρχιακή διοίκηση Αμμοχώστου καθώς και τους τοπικούς φορείς,
  τον Δήμο Άγιας Μάπας και την κοινότητα Λιοπετριου να εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο παράκτιο και υδάτινο περιβάλλον".. .. Γιατί είναι ευρύτερα ενδιαφέρον το θέμα;
Διότι σύμφωνα με το προφίλ της στο ίντερνετ, η εταιρεία αποκτήθηκε από τον κ. Φ. Κουλέρμο 1992.
"Telia Aqua Marine was established in 1986 with operations in the fish farming sector. The company’s control and ownership were transferred to Mr. Phrixos Koulermos in 1992. " http://www.telia.com.cy/profile.htm Ειναι ο ιδιος κ. Κουλερμος που είναι πεθερός του κ.Χασικου, υπουργού εσωτερικών; Και αυτό υποτίθεται ότι δεν εμπίπτει στα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων;
Ή μήπως αυτό θα οδηγήσει στο να εξαφανιστεί το δημοσίευμα - να περιοριστεί η αναφορά στις αρνητικές επιπτώσεις και τους "προβληματισμούς" των τοπικών αρχών και των
  κατοίκων; Να φυλάξουμε το έντυπο τεκμήριο; Σύμφωνα με το κείμενο του Φιλελευθέρου [το οποίο υπογράφει ο Άγγελος Νικολάου] "Η εταιρεία διατηρεί χερσαίες εγκαταστάσεις (ιχυογεννητικος σταθμός) σε παραθαλάσσια περιοχή στο χωριό της Ξυλοφάγου, κοντά στο ποταμό Λιοπετριου.." Άντε να δούμε αν θα "χαθεί" ή θα συνεχίσει η ενασχόληση με το θέμα...και τις προεκτάσεις του..οικολογικές αλλά και ενδεχόμενα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων  στην αξιολόγηση..

·         Θα διερευνήσει το θέμα του ιχθυοτροφείου στο Λιοπέτρι ο κ. Ο. Μιχαηλίδης; Αν είναι οικογενειακή επιχείρηση του υπουργού εσωτερικών τότε, η διαδικασία διερεύνησης για τα παράπονα των κατοίκων  που ποιόν γίνεται;

 • Τελικά είσιεν δίκιον ο κόσμος που εφώναζεν για τη Σκάλαν ααα; Τωρά «χρυσέ μου», κύριε Υπουργέ, το λιμάνιν ένναιν λιμάνι; Η Επιτροπή Περιβάλλοντος εν ξεκάθαρη κύριε Υπουργέ, - που μάλλον εν για τούτον που ήσουν τόσο χασκιασμένος – Δεν υπάρχουν άδειες ούτε πολεοδομικές ούτε οικοδομής. Μπορείς να μέμφεσαι Χάσικο τζιαι Λουρουτζιάτη για τούτον, να την φκάλεις καθαρήν εσύ. Όσο για το επιχείρημα της Χάλιμπάρτον (με το ιστορικόν που έσιει εν επερίμενα κάτι διαφορετικό) επρόβαλε μίσιη μου επιχείρημαν ότι θα χάννει 1,5 εκ. την ημέρα, άμαν έρτει το γεωτρύπανο, υπάρχει απάντηση: η συγκεκριμμένη εταιρεία εν συνηθισμένη να χάννει λόγω των φονικών μιλλοσφοντζισμάτων της. Το άκρον άωτον ένει ότι ενώ ισχυριστήκαν ότι εν θα αποθηκεύονται εκρηκτικά τζιαι ραδιενεργά στοιχεία, ακύρωσεν τους χωρίς να το καταλάβει καν η Υπηρεσία Μεταλλείων που είπεν ότι εν «χαμηλής επικινδυνότητας». Τούτον εξανακούσαμεν το τζιαι σε άλλην περίπτωση. Άμαν εξεκίνησεν τζιαι αγωγή; Καλά κρασιά! (http://www.sigmalive.com/news/local/160091 και http://www.sigmalive.com/simerini/politics/160194 ) Μπράβο, πάντως στην Πρωτοβουλία LarnacAct για τη μαχητικότηταν της τζιαι την επιμονήν της να αποκαλύψει τούτα ούλλα, τζιαι να εξαναγκάσει τη βουλή να δει το θέμα. Καρτερούμεν να συνεχίσετε έτσι, μέχρι τη δικαίωση τζιαι την αλλαγή. :)

 • Σόρρυ, λαλούμεν τζιαι στα κυπριακά, αλλά η όλη φάση με το γιούργκρουπ τζιαι τον πρόεδρο, όϊ μόνο δεν οδήγησε στην ηρωοποίησην του, αλλά στο αντίθετο. Ήταν πολλά γελοίο, να ακούω τον Ντράγκι τζιαι τον Ντάισελμπλουμ να μιλούν για τις «ευθύνες όλων» τζιαι «υπευθυνότητα», που ακούετουν σαν την ηχώ του Χάρη. Είπαμεν, αλλά να καλλύττερα να μεν το ξεφτιλίσετε άλλο
 • Τελικά, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ότι όλα ήταν τέλεια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκαν αρχικά στο διαδίκτυο περιπτώσεις σχολείων που μόνο κατάλληλα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής διαπίστωσε προβλήματα στελέχωσης, κτιριακής υποδομής, ασφάλειας των παιδιών, ακόμα και έλλειψης τετραδίων. Κύριε Καδή, αν σου πω κούκου, εννά φταίω;
 • Κα Χρυστάλλα, εν μας αφήνεις να πνάσουμεν. Καλύττερα να μεν έφκαλλες την ανακοίνωση που έφκαλες. Είναι δυνατόν, να πάεις να τα σάσεις τζιαι να αυτοαποκαλύπτεσαι; Τί εν τούτη η δικαιολογία, ότι η κόρη σου, επήεν στο δικηγορικόν του παπάς τη πριν να διοριστείς; Ακόμα σιειρόττερα. Έξερες με το διορισμό σου τί αναλάμβανες τζιαι εκ των προτέρων έξερες ποιούς εκπροσωπεί το συγκεκριμένο γραφείο. Άρα γιατί αποδέκτηκες το διορισμό, ενώ έξερες ότι θα χειρίζουν θέματα που εμπλέκαν πελάτη τζιαι της κόρης σου; Τη σύγκρουση συμφερόντων πιο παλιά στες εκθέσεις σου ως Γενική Ελέγκτρια, μια χαρά την έξερες τζιαι την εξισκόνας,  τωρά εν εμπορούσες να την αναγνωρίσεις;
 • Είδες, λοιπόν, κυρία Χρυστάλλα το αποτέλεσμα; Έρκεται ο ΠΑΣΕΧΑ τζιαι ζητά την παραίτησή σου, με το δίκιον του: «Με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή σε σχέση με την εργοδότηση της θυγατέρας της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Αντρέα Βγενόπουλο, εναγόμενο από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, ο ΠΑΣΕΧΑ μετά και από την απάντηση που έδωσε η κ. Γιωρκάτζη αξιώνει την παραίτησή της ως τη μόνη ικανοποιητική θεραπεία για το πλήγμα που έχει δεχθεί η ανεξαρτησία και το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί». Τούτον που εν εστάθηκες στον πούντο σου να κάμεις, έρκεται να σου το ζητήσει η κοινωνία. Τζιαι συ τζιαμέ, καμιά αντροπή, καμιά τσίππα.
 •  
 • Τζιαι τζιείνος ο Γενικός Εισαγγελέας; Κάμνει να λαλώ τζιαι το «κύριε ελέησον». Εν μιτσιά κοινωνία η Κύπρος. Ε φαίνεται ότι εν μιτσιά η Κύπρος μόνο για συγκεκριμένες οικογένειες. Τζιαι πάλε μια χαρά του τα λαλεί ο ΠΑΣΕΧΑ: «Η επίκληση της τοποθέτησης του Γενικού Εισαγγελέα περί «μικρής κοινωνίας» αποτελεί το λιγότερο υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, οι οποίοι αναμένουν από τους εποπτικούς θεσμούς την κάθαρση και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την τιμωρία όσων κριθούν ένοχοι από τη δικαιοσύνη». Τζιαι μετά διερωτάστε γιατί ο κόσμος εν έσιει εμπιστοσύνη στους θεσμούς; Τζιαι μετά ο κόσμος καρτερά κάθαρση που έτσι αθρώπους

 • Κυρία Ζέτα, έγιανες; Εν αντέχω άλλο, χωρίς εσένα. Τωρά με δικαστικήν απόφαση χώρας μέλους ΕΕ, που μπόρουν οι αποφάσεις της να χρησιμοποιούν σε «όλη την επικράτεια της», τί θα κάμεις; Η απόφαση, πάντως λαλεί ότι δεν προκύπτει κανένα πρακτικό ή οικονομικό όφελος με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής ούτε σε εργαζόμενους, ούτε σε εμπορευόμενους. Άτε, διούμεν σου χρόνο να συσκεφθείς με τον κολλητό το Σιακόλα για να έβρεις απάντηση. Τωρά, αν η ΠΟΒΕΚ δεν σου δώκει χρόνο τζιαι προσφύγει στο Ανώτατο, μεν πεις ότι εν σε επροειδοποίησεν.

 • Πρώτα βγαίνει η κυβέρνηση και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν τα πολιτικά κόμματα σε σχέση με τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, και μετά ο Πρόεδρος, τα ξεχνά όλα και απευθύνει κλάδον ελαίας με τρόπο και ευγένεια καλώντας για συνεργασία στον καταρτισμό του πλαισίου αφερεγγυότητας. Λες και ο ΔΗΣΥ την ημέρα ψήφισης των νομοσχεδίων κατά των εκποιήσεων, δεν κατάφερε να έχει κανένα βουλευτή στη συνεδρία. 

 • Ας πάμε και για μια Δρομολαξιά, τώρα που έπαψε να είναι πρωτοσέλιδο. Τώρα που προχωρά η δίκη και εκεί είναι το ζουμί. Πάντως, ο Σουρουλάς ψιλοκαρφώνει το Λίλλη: «Ο Λίλλης ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι ο Ορέστης Βασιλείου έκανε τα συμβόλαια». Για να καταλήξει σε ένα μεγαλοπρεπές «[...]τα συμβόλαια τα έκανε ο Νίκος Λίλλης που είναι και ο μόνος μάρτυρας κατηγορίας σας [...]». Τσακ; Μπάμ!

 • Η επόμενη σπόντα, δεν είναι δική μας. Είναι του κ. Κωστάκη Αντωνίου της Σημερινής και το άρθρο του με τίτλο «Το ανέκδοτο περί «αντισυνταγματικότητας». Η Τρόικα έκανε θρύψαλα το Σύνταγμα και η Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Κατήντησε ανέκδοτο αυτό το συχνάκις επαναλαμβανόμενο περί συνταγματικότητας και αντισυνταγματικότητας των νόμων. Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το έκανε θρύψαλα η Τρόικα των Βρυξελλών. Το αντικατέστησε με το δικό της «σύνταγμα» και καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η κοροϊδία του λαού, αλλά και το Ανώτατο Δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του, ως το Σώμα προστασίας και εφαρμογής του Συντάγματος. Ερωτούμε: Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προβλέπει διασφάλιση της περιουσίας και των καταθέσεων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή επιτρέπει την κλοπή και το κούρεμα των καταθέσεων; Προβλέπει άσκηση εξουσίας από την εκλεγείσα κυπριακή κυβέρνηση, ή παραπέμπει σε ρόλο υποτελούς και εφαρμογής αποφάσεων ξένων; Όσα όλα απαράδεκτα κατά του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας έγιναν, ευρίσκονται μέσα στις διατάξεις του Συντάγματος, ή το αχρηστεύουν ως την κορωνίδα προστασίας του πολίτη και λειτουργίας του κράτους; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδει όρκο τήρησης του Συντάγματος, ή όταν ορκίζεται επικαλείται και λόγους «δημοσίου συμφέροντος» για να το καταστρατηγήσει; Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε νομοθεσία για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ως αντιστρατευόμενη το Σύνταγμα της χώρας και η κυβέρνηση της χώρας προσανατολίστηκε στην αναζήτηση άλλων πόρων, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

  Συνεπώς, εδώ, γιατί η επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» να τοποθετείται πάνω από το Σύνταγμα, και να καθίσταται όχημα για την κατακρεούργηση του Συντάγματος και την αφαίρεση βασικών αρχών προστασίας του πολίτη;

  Μέχρι στιγμής, δεν αντιληφθήκαμε, από τη Δικαστική Εξουσία, διάθεση προστασίας του Συντάγματος και απόρριψη των αντισυνταγματικών και απάνθρωπων αποφάσεων της Τρόικας, οι οποίες παραπέμπουν σε συνθήκες Μεσαίωνα. Αναμένουμε να επιδειχθεί αυτός ο σεβασμός και η προσήλωση στην εφαρμογή του Συντάγματος, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο επιληφθεί των νόμων τους οποίους παρέπεμψε ενώπιόν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  Απ' εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί η Τρόικα αντιμετωπίζει με τόση σκληρότητα κάθε προσπάθεια και κάθε μέτρο, το οποίο τείνει να καταστήσει ολιγότερο επαχθή τα μέτρα που επέβαλε στον κυπριακό λαό. Ο Γιώργος Περδίκης έδωσε μία εξήγηση, αλλά αυτή ανάγεται σε ερμηνεία από ψυχίατρους. «Για ορισμένα από τα στελέχη της Τρόικας μπορούμε να μιλάμε πλέον για ψυχολογικές καταστάσεις, που χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης. Προφανώς ταλανίζονται από συμπλέγματα σαδισμού», είπε.

  Η Ελλάδα, εδώ και χρόνια, παραλείπει να εφαρμόσει πρόνοιες του Μνημονίου που υπέγραψε. Ουδέποτε η Τρόικα προέβη σε μη καταβολή της δόσης. Η Κύπρος τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το Μνημόνιο, έχει συνεισφέρει για τη σωτηρία της Ελλάδας η οποία, αν κατέρρεε, θα συμπαρέσυρε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Έχει χρηματοδοτήσει τα χρέη της με τη σάρκα και το αίμα του λαού της, αλλά με το παραμικρό βηματάκι που θα κάνει για να προστατεύσει τους πολίτες της, αντιμετωπίζει την απειλή μη καταβολής της δόσης.

  Ακούσαμε προψές τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στις «Τομές στα Γεγονότα», να ερωτά τον Νικήτα Κυριάκου: «Όταν πας σε κάποιο να ζητήσεις δάνειο, θα του επιβάλεις τους δικούς σου όρους;».
  Ασφαλώς όχι. Αλλά θα διαπραγματευθείς τους όρους του δανείου. Η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Δεν θα πάρεις δάνειο, το οποίο θα κατακρεουργεί την αξιοπρέπειά σου και στην πραγματικότητα θα σε βυθίζει σε τρισχειρότερες οικονομικές δυσκολίες, που θα απειλούν την οικονομική σου βιωσιμότητα. Και επιπλέον, εφόσον είσαι συνεπής δανειζόμενος και προπληρώνεις μάλιστα τις δόσεις σου, όταν έλθει η στιγμή να ζητήσεις μία διευκόλυνση από τον δανειστή σου, δεν θα στην αρνηθεί. Συμφωνεί με αυτά ο κατά τα άλλα συμπαθής Νίκος Χριστοδουλίδης;

  Φαίνεται ότι πίσω από τις αποφάσεις και τη σκληρότητα δεν ενυπάρχουν μόνο οικονομικοί λόγοι. Δεν υποδουλώνεται με τόση σκληρότητα ένας εταίρος, δοκιμαζόμενος μάλιστα από μία εξωτερική επιδρομή. Δεν είναι τυχαίο ότι του επιβάλλονται οι πιο σκληροί όροι δανεισμού σε όλη την Ευρώπη. Ο στόχος ήταν καθαρά πολιτικός, ευθύς εξαρχής: Να καταρρεύσει αυτή η χώρα οικονομικά -και η οικονομία ήταν το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της στην απόκρουση απαράδεκτων λύσεων στο εθνικό της πρόβλημα- και υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας, να αποδυναμωθεί πολιτικά, ώστε να αποδεχθεί να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον «πονοκέφαλο» που ταλαιπωρεί την Ευρώπη. Οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να ξεκαθαρίζουν... (http://cyprusnews.eu/simerini/2458848-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%C2%AB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82%C2%BB.html ) Αν δεν ..., δεν φταίμε εμείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου