28 Ιουλ 2014

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ενάντια στη δημιουργία «κοινωνίας αστέγων» από τις εκποιήσεις"Ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων Αυτοεργοδοτουμένων σε συνεργασία με το Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων καλεί όλους τους πολίτες σε Παγκύπρια Kινητοποίηση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, 30.7.2014, στις 6μμ για να αντισταθούμε στις προθέσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ για δημιουργία κοινωνίας αστέγων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, προχωρά τελικά η κυβέρνηση για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν εκποιήσεις περιουσιών χωρίς νομικά προσκόμματα.

Στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας ανοίγουν τον δρόμο για κοινωνία αστέγων και απόκληρων δημιουργώντας συνθήκες βαρβαρότητας.
Δείχνουν τα κόκκινα δάνεια των ανέργων και δισπραγούντων σαν το εμπόδιο της επανεκκίνησης, χωρίς ακόμα να μας εξηγήσουν πως η οικονομία και οι τράπεζες κατάρρευσαν όταν δεν υπήρχαν κόκκινα δάνεια.

Προσπαθούν να πείσουν ότι οι άνεργοι και τα θύματα της κρίσης τους είναι το εμπόδιο για μια νέα ανάπτυξη. Για αυτό και θα πρέπει μαζί με την ανεργία και την ανέχεια στην οποία έχουν ριχθεί από λόγους εκτός του δικού τους ελέγχου, να βρεθούν και χωρίς στέγη πάνω από τα κεφάλια τους.
Η προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι για εμάς εγκληματική επίθεση ενάντια στο κοινωνικό σύνολο, την οποία δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αποδεχτούμε.

Καλούμε τον κυπριακό λαό σε αντίσταση απέναντι στη προοπτική μιας νέας προσφυγοποίησης.

Καλούμε τον κυπριακό λαό να μετατρέψει την επίθεση των ευρωπαϊκών θεσμών ενάντια στους ευρωπαίους πολίτες σε κύμα αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης για μια άλλη Ευρώπη, χωρίς άστεγους και ανέργους.
Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς να ενώσουν αυτή την Τετάρτη την φωνή τους μαζί μας για να πετύχουμε την πρώτη σημαντική νίκη ενάντια στους εκβιασμούς της ΤΡΟΪΚΑΣ."

Από το Κίνημα κατά των εκποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου