14 Ιουν 2014

Δεν φταίει ο Δήμαρχος Λάρνακας

Της Γιώτας Δημητρίου


Η υπόθεση με το λιμάνι της Λάρνακας εκτυλίσσεται σε πολιτικό (ή χολιγουντιανό) θρίλερ και τα κομμάτια του παζλ που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας (όχι μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ) κάνουν την υπόθεση ξεκάθαρη για όσους βέβαια επιθυμούν να δουν την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από εμάς έχουμε κατηγορήσει το Δήμαρχο Λάρνακας για το έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί στην πόλη του Ζήνωνα.

Τον  κατηγορήσαμε για πολλά πράγματα:
1. Επειδή δήλωνε ότι δεν γνώριζε κάτι για το λιμάνι, ενώ αποδείχθηκε ότι ήξερε από τον Αυγουστο του 2013 (το επιβεβαίωσε κι ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Λιμένων, κύριος Ζάουρας σε συνέντευξή του, όπου αποκαλυψε ότι ο ίδιος ενημέρωσε το Δήμαρχο, τον Αύγουστο του 2013).
2. Επειδή μας είπε ψέματα ότι είναι κατά του βιομηχανικού λιμανιου. Σε δηλώσεις του στο
Skala Times στις 4 Απριλίου 2014 είχε πει ότι «είχε ταχθεί από την αρχή κατά των οποιονδήποτε ενεργειών που στοχεύουν ή διαμορφώνουν το λιμάνι Λάρνακας, ως βιομηχανικό λιμανι». Όμως, οκτώ μέρες αργότερα στην κινητοποιηση που διοργάνωσε το Skala Times στις 12 Απριλίου, είπε ότι «είναι πολιτική απόφαση, είναι προσωρινό και πρέπει οι Λαρνακείς να το δεχθούν».
3. Επειδή δεν έκανε καμιά δημόσια διαβουλευση με τους πολίτες της Λάρνακας (όπως ορίζουν οι νομοθεσίες της ΕΕ σε τέτοιες περιπτώσεις).
4. Επειδή ενώ πήγε με το Δημοτικό Συμβούλιιο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να διεκδικήσει για την Λάρνακα, για να διεκδικήσει το δικαίωμα να μην γίνει η πόλη βιομηχανική, εντούτοις στο τέλος βρέθηκε να συμφωνεί με τον κ. Αναστασιάδη και να δηλώνει στα ΜΜΕ ότι του «άνοιξε τα μάτια ο Πρόεδρος». Δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο έμεινε με κλειστά μάτια και μόνο τα δικά του Δημάρχου άνοιξαν; (Ναι, να υπενθυμίσουμε ότι ο ΔΗΣΥ έχει στηρίξει την υποψηφιότητα Λουρουτζιάτη για Δήμαρχο της πόλης της Λάρνακας).
5. Επειδή μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου στέλνει καθημερινά Δελτία Τύπου κι ανακοινώσεις (μέχρι και εγκαίνια πεζόδρομου έκανε), αλλά για το λιμάνι δεν λέει κουβέντα.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν φταίει ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Λουρουτζιάτης, αν κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν βιομηχανικό λιμάνι στην πόλη του Ζήνωνα.

Η ίδια η ιστορία μας έχει μάθει ότι οι Αμερικανοί, όπου «μυριστούν» πετρέλαιο κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επέμβουν. Ολόκληροι πόλεμοι και προπαγάνδα έχουν στηθεί από τους Αμερικανούς για το πετρελαιο και βέβαια ας μην ξεχνάμε πως το πετρέλαιο ήταν εκείνο που επαιξε σημαντικό ρόλο στους δύο παγκοσμίου πολέμους. (Περισσότερα για τους 2 παγκοσμίους πολέμους και το πετρέλαιο μπορεί να δει κανείς και στο άρθρο του Γερμανού μαρξιστή, ιστορικού και συγγραφέα,
Dietrich Eichholtz (http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/1285--1938-1943 )
Το θέμα, όμως, εδώ σε αυτό το άρθρο είναι οι Αμερικανοί και το πετρέλαιο σε σχέση με το βιομηχανικό λιμάνι Λάρνακας.

Μια ματιά στις εταιρείες που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στη Λάρνακα, θα επιβεβαιώσει αυτό που πλανιέται στον αέρα σαν κοινό μυστικό: Oι Αμερικανοί έρχονται στην Κύπρο για το φυσικό αέριο και για βάση τους θα χρησιμοποιήσουν τη Λάρνακα με ό,ποιο τίμημα (π.χ. ζωες των κατοίκων)
Άλλωστε το «ισχυρό ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα πετρέλαια της Κύπρου» επιβεβαίωσαν και δημοσιεύματα των
wikileaks που δημοσιεύτηκα στα ΜΜΕ (από «Το Βήμα» και από το «Φιλελεύθερο») από τον Αύγουστο του 2011. 

Τα παράνομα τεχνάσματα (σαλαμοποίηση των περιβαλλοντικών μελετων), η καταπάτηση νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας (112 του 2005 και 140 του 2005) και νομοθεσιών της Ε.Ε.,  που κάνουν λόγο για δημόσιες διαβουλεύσεις με τους κατοίκους και περιβαλλοντικές μελέτες προτού γίνει ένα τέτοιο έργο, είναι όλα για το «καλό» των Αμερικανών. 

Με ένα ξεδιάντροπα φασιστικό τρόπο, η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε, διέταξε και είναι έτοιμη να εκτελέσει χωρίς να λάβει υπόψη μια ολόκληρη πόλη. Άλλωστε, όπως φαίνεται στο πλευρό της η φιλοαμερικανική κυβέρνηση έχει το Δήμαρχο της πόλης, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε «μου άνοιξε τα μάτια ο Πρόεδρος», την ίδια ώρα που για τους κατοίκους της πόλης θα ανοίγονται τάφοι, αφού το βιομηχανικό λιμάνι θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά τους. 

Η περιοχή γύρω από το λιμάνι έχει, ήδη, βεβαρημένο ιστορικό λόγω των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου που ζει στην περιοχή «λόγω των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου έχουμε αυξημένα κρούσματα καρκίνου. Εδώ στην περιοχή Αντιόπης έχουμε 18 κρούσματα καρκίνου».

Οι Αμερικανοί, λοιπόν, έρχονται στη Κύπρο και ετοιμάζονται να κάνουν αυτό που ξέρουν: να χειριστούν τον τόπο σαν να είναι ιδιοκτησία τους, αψηφώντας ανθρωπινες ζωες και οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους π.χ. περιβαλλοντικές μελέτες.

Η δράση και το έργο των Αμερικανών, όπου εμφανίζεται πετρέλαιο ειναι γνωστα, επίσης ο προγανδιστικός μηχανισμός των Αμερικανών είναι κι αυτος γνωστός. (Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στον πόλεμο του Κόλπου, το οποίο χρησιμοποίησε και ο
Noam Chomsky με το πουλί πνιγμένο στο πετρέλαιο. Μια φωτογραφία την οποία τα καθεστωτικά ΜΜΕ, πιόνια των Αμερικανών χρησιμοποιούσαν για προπαγάνδα, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία ήταν.....photoshop).

Μπορεί κανείς να τα βάλει με τους Αμερικανούς; 

Μπορεί ο δόλιος Δήμαρχος Λάρνακας να σταματήσει τους Αμερικανούς και να θέσει την υγεία κι ασφάλεια των κατοίκων μαζί με την προστασία του περιβάλλοντος πάνω από τα κέρδη των αμερικανών και την περιβόητη
Halliburton, η οποία κατηγορείται για την κηλίδα στον κόλπο του Μεξικού και για σκάνδαλα πολέμου σε συνεργασία με τον George Bush junior;
Δεν ξέρω αν μπορεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία καταγράφεται και όπως πάντα γράφει ποιοί ήταν με τους «καλούς» και ποιοί με τους «κακούς».

Εσένα Δήμαρχε της Λάρνακας με ποιούς θα σε γράψει; Για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε μιαν υποψία...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου