31 Μαΐ 2014

Διορισμένοι που απειλούν: η επίθεση εναντίον της χρηστής διοίκησης και του εκσυγχρονισμού στην Αγγλική Σχολή με φόντο την αναδυόμενη μη βιωσιμότητα του σχολείου. Μια μικρογραφία του τί πάει λάθος γενικότερα στην χώρα μας.

Η Δέφτερη Ανάγνωση αποκαλύπτει εκφοβιστικά & προσβλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από μέλη του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής


Το κείμενο με το οποίο δημοσιοποιείτο το επίπεδο των επιθέσεων εναντίον μελών του προσωπικού και του PTA αποσύρεται μετά απο παράκληση ατόμων τα οποία ήταν θύματα αυτής της πρακτικής.
Θεωρούμε οτι ο στόχος της δημοσιοποίησης, ο οποίος ήταν η συνειδητοποίηση του επιπέδου του λόγου μερικών, έχει επιτευχθεί.
Από εκεί και πέρα εκφράζουμε σεβασμό στην επιθυμία που έχει φτάσει σε εμάς, με την ακόλουθη διατύπωση και την υιοθετούμε σαν μια ακόμα προσπάθεια η κοινότητα -με την ευρύτερη έννοια- της Αγγλικής Σχολής, να αντιμετωπίσει πιο συναινετικά τα ζητήματα που την αφορούν - και αυτό, βέβαια, αφορά πρωτίστως όσους θεσμικά έχουν ανάλογο ρόλο, αλλά και όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο, ή απευθύνονται σε άτομα που εκφέρουν ή διεκδικούν τέτοιο λόγο:
"Συμμερίζομαι την άποψη ότι η επιθετικότητα που καταδεικνύεται ξεφεύγει από τα όρια της πολιτισμένης αλληλεπίδρασης. Ωστόσο, θεωρώ ότι το όφελος που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση ενός τέτοιου ατοπήματος από μέλη του ΔΣ είναι δυσανάλογα μικρό σε σύγκριση με τους κίνδυνους που εγκυμονούνται από τη φαινομενική αντιπαράθεση, σε προσωπικό επίπεδο, στην Αγγλική Σχολή, κίνδυνοι που δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις πιθανότητες διασφάλισης ενός ελάχιστου επιπέδου ασφάλειας των ίδιων των μαθητών.
Με βάση την ανωτέρω εκτίμηση, θα ήθελα να σας παρακαλέσω ευγενικά να σεβαστείτε την επιθυμία να διαγραφεί ολόκληρο το δημοσίευμα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου