9 Μαΐ 2014

Αυτή είναι η ανάπτυξη που προτείνεται κ. Δήμαρχε;

[σχόλιο για δήλωση του Δημάρχου Παραλιμνίου]

Η ερμηνεία του Δήμαρχου για το τί σημαίνει εκσυγχρονισμός, εξωραϊσμός και ανάπτυξη γίνεται όλο και όλο πιο ξεκάθαρη. Σύμφωνα με την διαδιχτυακή πύλη ενημέρωσης ‘Νέα Αμμόχωστος‘: Ο Δήμος Παραλιμνίου έχει ως μέλημα αφενός την βελτίωση και το καθαρισμό των παραλιών και αφετέρου την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής με σκοπό να προσελκύσει νέους επενδυτές. Η ανάπτυξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ευκαιρία νέων επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις τουριστικές μας περιοχές. Είναι επιτακτική ανάγκη οι τουριστικές μας περιοχές να εκσυγχρονιστούν για να μπορούν να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις επιλογών του τουριστικού χάρτη.

Η δήλωση αυτή ξεφεύγει από τις αρχικές θέσεις του ‘εμείς απλά καθαρίζουμε τις παραλίες’ και αποδεικνύει ότι ο σκοπός είναι άλλος. Είναι μια στρατηγική του Δήμαρχου (ή του Δήμου) για να “προσελκύσει νέους επενδυτές για να αναπτύξουν την περιοχή“. Μια στρατηγική για την δημιουργία ενός νέου και πιο χαικλασάτου ‘Sunrise’. Φαίνεται ότι ο κ. Πυρίλλης δεν έχει κατανοήσει τίποτα από αυτά που προσπαθούμε να του εξηγήσουμε. Θα του θυμήσω όμως κάτι το οποίο είχαμε συμπεριλάβει στο υπόμνημα θέσεων το οποίο δώσαμε κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας μας, ότι οποιαδήποτε επένδυση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την φυσική παράκτια ομορφιά της περιοχής και να την αντικαταστήσει στην καρδιά και την ανάμνηση του κάθε επισκέπτη.

Και κάτι τελευταίο; συνεχίζετε να κουράζετε κ. Πυρίλλη με αυτές τις δηλώσεις για τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της “Πρωτοβουλίας για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών” που έχουμε δημιουργήσει. Αλήθεια, ποιού τα οικονομικά συμφέροντα προστατεύετε εσείς;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου