23 Μαΐ 2014

Η κ. Γιωρκάτζη καταφεύγει στις μετατοπίσεις για να συγκαλύψει τις αντιφάσεις της και το ρουσφέτι το οποίο κάνει: όταν ήταν ή Γενική Ελέγκτρια θεωρούσε παράτυπη της επαναπρόσληψη, αλλά ως διοικητής της Κεντρικής επαναπροσέλαβε την ιδιαίτερα του Ορφανίδη και του Χριστοδούλου ..και μετά, μέσω των ΜΜΕ, προσπάθησε να μετατοπίσει την έμφαση στις υπερωρίες της γραμματέας.. του Δημητριάδη


Την περασμένη βδομάδα, η Δέφτερη Ανάγνωση είχε προβάλει το γεγονός ότι η κ.Γιωρκάτζη είχε επαναπροσλάβει την ιδιαιτέρα του κ. Ορφανίδη – και έθετε το ζήτημα, αν αυτή η τάση να ελεγχθεί ξανά η Κεντρική από άτομα τα οποία συνδέονταν με την [σκόπιμα;] ελλιπή εποπτεία, η οποία επέτρεψε τα σκάνδαλα των τραπεζών είναι μέρος μια "αποκατάστασης των ενόχων". Τη Δευτέρα 19/5, έθεσε θέμα και η εφημερίδα Χαραυγή, υποδεικνύοντας μάλιστα ότι η κ. Γιωρκάτζη μόλις δυο χρόνια πριν, όταν ήταν Γενική Ελέγκτρια, το έπαιζε αυστηρή και αμείλικτη, με φραστικούς λεονταρισμούς, σε σχέση με θέματα που αφορούσαν επαναπροσλήψεις γραμματέων. Και η αντίφαση ήταν κραυγαλέα.
«Στην ετήσια έκθεση του 2012 η τότε γενική ελέγκτρια αναφερόμενη σε τέτοια φαινόμενα στην ΚΤ, τόνισε πως ‘από την στιγμή που το αίτημα για πρόωρη αφυπηρετήσει εγκρίθηκε, η επανεργοδότηση υπάλληλου δεν δικαιολογείται, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε ότι με την πρόωρη αφυπηρετήσει δεν προκύπτει κενό.»
Και πώς απάντησε η Κεντρική; Με τον πιο φτηνό, δυστυχώς για τον ό,ποιο αυτοσεβασμό της ίδιας, τρόπο, τον οποίο χρησιμοποιεί το επιτελείο του προεδρικού, προσπαθώντας να μετατοπίσει θέματα που προκαλούν αμηχανία. Την Τρίτη, ο Φιλελεύθερος είχε πρωτοσέλιδο ότι ο τέως διοικητής της Κεντρικής, ο κ. Δημητριάδης, ενέκρινε 19,000 ευρώ σε υπερωρίες για την ιδιαιτέρα του. Υπενθυμίζεται ότι η ιδιαιτέρα του κ. Δημητριάδη ήταν στόχος με παραπλανητικά δημοσιεύματα της Αλήθειας, της εφημερίδας του κ. Χάσικου και προηγουμένως. Προφανώς, λοιπόν, το επικοινωνιακό επιτελείο λειτούργησε με την εξής λογική – έχουμε ένα σκάνδαλο, αφού επαναπροσλήφθηκε γραμματέας του Ορφανίδη, και η κ. Γιωρκάτζη εμφανίζεται να είναι αντιφατική και ασυνεπής. Άρα, να φτιαχτεί ένα θέαμα για την γραμματέα κάποιου αλλού, κατά προτίμηση του προηγούμενου διοικητή. Έτσι, θα μετατοπιστεί το θεμα, όταν μιλούν για "γραμματέα"  θα μπλέκεται το ένα θέμα στο άλλο, και θα ξεχαστεί. Διότι πουθενά στο δημοσίευμα δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι δεν έγινε η εργασία για την οποία θα πληρωθεί η ιδιαιτέρα του κ. Δημητριάδη. Και φυσικά, πουθενά δεν αναφέρεται στο Φιλελεύθερο η αντίφαση της κ. Γιωρκάτζη. Για να θυμίσουμε μια από τις πολλές ανάλογες πρακτικές του προεδρικού επιτελείου: όταν τον Μάρτιο του 2013, άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες -οι οποιες βασίζονται στην πραγματικότητα- ότι η κόρη του κ. Αναστασιάδη ήταν εμπλεκόμενη στις εκροές κεφαλαίων πριν το κούρεμα, τότε άρχισαν να διαρρέουν φήμες και ψέματα για εκροές..της κόρης του κ. Χριστόφια…Φαίνεται ότι πληρώνεται για τέτοιες υπηρεσίες ο κ. Δρουσιώτης.


Το θέμα, πάντως, με την πρόσληψη της γραμματέος των κ.Χριστοδούλου και Ορφανίδη παραμένει. Όπως και η κραυγαλέα αντίφαση της κ. Γιωρκάτζη. Όσο για το επίπεδο, τόσο του δημοσιογράφου που δεν ρώτησε καν για το θέμα της γραμματέος και την αντίφαση, είναι εκφραστικό. Είναι ο κ. Χατζηστυλιανού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη για να κατασκευάσει το θέαμα των «τσεκουθκιών» σε σωματεία – και πρόβαλε το θέμα σαν επιχορηγήσεις σε αριστερά σωματεία, ενώ στη λίστα την οποία δημοσίευσε στις μέσα σελίδες ήταν εμφανές ότι οι επιχορηγήσεις είχαν γίνει ισομερώς – εκτός βέβαια και αν το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και ο Διγενής Μόρφου είναι αριστερά σωματεία. Κατασκεύασε το θέαμα και μετά ξέχασε το θέμα. Είναι χρήσιμος, προφανώς, για το επιτελείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου