16 Μαΐ 2014

Μια μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων: η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται να τους μιλήσει και το καρτέλ των ΜΜΕ το παραπέμπει πειθήνια στις μικρές ειδήσεις -ή μήπως είναι απλώς ο γνωστός ρατσισμός, που λέει να λογοκριθούν γιατί είναι αριστεροί;Οι συνταξιούχοι βρέθηκαν και πάλι έξω από το Προεδρικό την περασμένη Τρίτη, 13 Μαΐου 2014, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τη μείωση κατά 30% των εισοδημάτων τους, που σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο αγγίζουν, αλλά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας. Επανέλαβαν τη θέση που εξέφρασαν και σε προηγούμενη κινητοποίησή τους, ότι ο Υπουργός Οικονομικών μετά από 13 υπομνήματα, που του υποβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, εξακολουθεί να τους αγνοεί επιδεικτικά.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος, αποδεχόμενος αντιπροσωπεία των συνταξιούχων εκ μέρους του προέδρου σχολίασε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τους συνταξιούχους λήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και η παρούσα αντιμετωπίζει τέτοια θέματα με ευαισθησία.  Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και εκλήφθηκε ως έλλειψη σεβασμούς στους συνταξιούχους.

Ο Κώστας Σκαρπάρης, ΓΓ της οργάνωσης των συνταξιούχων δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να γίνουν ζητιάνοι, χάνοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, ούτε να λαμβάνονται αποφάσεις γι΄αυτούς χωρίς αυτούς.

Στο πλευρό των συνταξιούχων στάθηκαν οι οργανωμένοι μαθητές και φοιτητές και άλλα οργανωμένα σύνολα, όπως το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις

Βίντεο από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου