16 Μαΐ 2014

Σπόντες


 • Όταν οι δημοσιογράφοι φοβούνται να δουν την αλήθεια: Και εσάς δεν σας εμπιστεύετε το κοινό κύριοι/ες. Το παραμύθι της "πληροφόρησης" τελείωσε. Απλώς αναμένουμε την επόμενη φάση της κυπριακής δημόσιας σφαίρας, την οποία κάνει πια αναγκαία, η σημερινη διαπλοκή. Το πιο αστείο θέαμα στην κυπριακή δημόσια σφαίρα είναι να εμφανίζονται δημοσιογράφοι και να σχολιάζουν την αποχή ή τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων -όπως του ευρωβαρομέτρου- για το ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται του πολιτικούς. Μα καλά, κάνετε ότι δεν βλέπετε ή δεν καταλαβαίνετε πραγματικά; Γιατί δεν κοιτάζετε και τα αποτελέσματα για την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στα ΜΜΕ; Ανεβαίνει σταθερά το ποσοστό εκείνων που δεν τα εμπιστεύονται τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται ξεπερνά, πια, το 60%. Κοινώς, επήραν σας χαμπάρι και εσείς καμώνεστε ότι βρέχει και δεν σας φτύνουν. Φωνάζετε για τους πολιτικούς, λες και είσαστε πολίτες απλώς. Όχι dear, χειραγωγοί του χειρίστου είδους είσαστε, και η δική σας ευθύνη είναι πολύ μεγαλύτερη. Γιατί τουλάχιστον οι πολιτικοί εκλέγονται. Εσείς εξαπατάτε το -κάποτε- ανυποψίαστο κοινό, που μετά από μια τηλεοπτική σειρά, συνεχίζει στο ίδιο κανάλι για να δει «ειδήσεις» -χωρίς να ξέρει ότι είναι μαγειρεμένες- που αγοράζει το πρωί μια εφημερίδα, -χωρίς, μέχρι πρόσφατα, να υποψιάζεται ότι οι τίτλοι είναι προϊόν σκόπιμης επιλογής για να κατασκευαστεί συγκεκριμένη επίδραση. Και ότι οι βασικοί παράγοντες είναι τα συμφέροντα του έκδοτη. Και στο τραπεζιτικό σκάνδαλο τα συμφέροντα των τραπεζών.

 • Απλώς ένα δείγμα του τί μπορεί να πετύχει η δημόσια κατακραυγή - έτσι για να μαθαίνουμε να μεν σιωπούμεν
  «Ανακάλεσε το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής
  Μετά τη δημόσια κατακραυγή, το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής απέσυρε την απόφαση για αυτόματη είσοδο των παιδιών των μελών του στη σχολή»

 • Τελικά, εν εκαταλάβαμεν ποιός εν ο αυτοκράτορας. Οι κρατούμενοι, οι επισκέπτες ή ο διευθυντής της Μενόγιας; Ο ο,ποίος εκατάντησεν να θέλει να δίνει εξουσιοδότηση για τηλεφωνήματα και επισκέψεις των κρατουμένων.

 • Το πήραμε σαν ανέκδοτο στο sms  και το μεταφέρουμε: «Μέσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο εμπήκεν ως επιπρόσθετος όρος η εκλογή της Χόπλαρου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.»

 • Η ιστορία έχει και το χιούμορ της, όταν οι αντιζυριχικοί, Παπαφώτης τζαι Ιακωβίδης, στηρίζουν τον Σενέρ Λεβέντ, που προτιμά το ενιαίο κράτος. Βέβαια, τούτοι τον ελληνισμό τους υπηρετούν. Οι θλιβεροί εν οι αχάπαροι τζαι απολιτικοί αριστερίζοντες που ακολουθούν το επιτελείο Ευδόκα [υιού] στη στήριξη του Λεβέντ ως ωραίου Έλληνα.

 • Τζαι φυσικά υπάρχουν και οι υποψήφιοι των εκδοτών. Του καρτέλ, δηλαδή, που θέλει και πιο άμεση πολιτική εξουσία. Αλλά την επομένη για αυτούς τους light εκπροσώπους των εκδοτών και των συμφερόντων τους.

 • Το σύνδρομο της «δικαιοσύνης – Λίλλη» έχει προβλήματα; Ιδού δήλωση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δ. Χατζηχαμπή: «Εκείνος που κηρύσσεται, μάρτυρας κατηγορίας δεν πρέπει να είναι ο κύριος υπεύθυνος του αδικήματος.» Οπότε, στο κόλπο «Δρομολαξιά» που ο Λίλλης απαλλάγηκε πλήρως, και ο Λιοτατής -το άλλο άτομο που ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης της γης του κ. Μουσταφά- τί ακριβώς έχουμε; Διότι ο Λίλλης  είναι το άτομο που αγόρασε, πούλησε και έδωσε ότι χρήματα δόθηκαν, αν δόθηκαν κοκ. Είναι ο «κύριος υπεύθυνος» - όπως λ.χ. ο Τσοχατζόπουλος στην Ελλαδα κοκ. Αλλά η κυπριακή «δικαιοσύνη» στα «Χάσικος-days» κάμνει διακοπές φαίνεται και έτσι αφήνεται κάποιος Ρίκκος να προσφέρει θεάματα σε όσους τον διόρισαν και όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν από την ιδιωτικοποίηση της ΣΥΤΑ.  Άντε να δούμε, αν αυτό το φιάσκο προσχωρήσει έστω και πέρα από το υπάρχον δικαστήριο. Διότι το ότι ένας δικαστής αναγνωρίζει, λεκτικά έστω, την κωμωδία που παίζεται, είναι ενδιαφέρον. Αλλά θέλει πολύ δρόμο η κυπριακή δικαιοσύνη για να αποδείξει ότι δεν είναι και αυτή, πια, απλώς όργανο των καπετανάτων και του λόμπι των τραπεζών και των funds. Τα ΜΜΕ σε 3 χρόνια ήταν τόσο αποκαλυπτικά που είναι σχεδόν scary. Ούτε όταν ο έντρομος Φαρμακίδης δικαιολογούσε τους απαγωγείς του 1960, δεν είχαμε τόση συσσωρευμένη αθλιότητα συγκάλυψης στα κυπριακά ΜΜΕ.

 • Όταν λ.χ. ο Κ. Κωνσταντίνου του Πολίτη συγκάλυπτε τον Ν. Παπαδόπουλο. Τώρα που ο Ν. Παπαδόπουλος είναι ενάντια στον πρόεδρο που στηρίζει το αφεντικό του, ο κ. Κωνσταντίνου μπορεί άφοβα να είναι αθυρόστομος με τον κ. Παπαδόπουλο. Όταν, όμως, το καλοκαίρι του 2012 του ζητήθηκε να σχολιάσει τη σύγκρουση συμφερόντων του κ. Παπαδόπουλου -να είναι δικηγόρος της Λαϊκής και ταυτόχρονα πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής που αποφάσιζε για τη Λαϊκή- έπαθε αφλογιστία. Δεν ήταν ακριβώς δικηγόρος της τράπεζας, έλεγε κλπ.. Αυτά και για την αθυρόστομη δημοσιογραφία ..στον Πολίτη.

 • Τόσο μπλα μπλα ο Πολίτης και τελικά η «δίκη του Χριστοδούλου» είναι στο επαρχιακό δικαστήριο -αντί στο κακουργιοδικείο- γιατί δεν δηλώθηκαν τα χρήματα και δεν πληρώθηκε φόρος; Και που ακριβώς βρίσκεται η σχέση με το τραπεζιτικό σκάνδαλο; Μα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, υπάρχει και ένας έκδοτης που δεν πλήρωσε φόρους από πώληση εταιρείας – έτσι λέει τουλάχιστον ο Χριστοδουλου. Θα διερευνηθεί επίσης; Για να έχουμε και τα δεδομένα στο τραπέζι – το θέμα Χριστοδούλου θα έχει να κάνει με το τραπεζιτικό σκάνδαλο, αν αποδειχθεί ότι πήρε τα χρήματα για να ευκολύνει τον Βγενόπουλο. Και φυσικά, αν διερευνηθούν και οι άλλοι αρμόδιοι της τότε Λαϊκής. Οπότε, καλύτερα στο επαρχιακό για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά. Είναι και η Focus ένα κατσιάρισμα;

 • Ποιός διόρισε, ποιούς εξυπηρέτησαν και ποιοί έκαναν πλάτες σε Μιχαηλίδη και Χριστοδούλου; Έκανε μια καλή σύνδεση για τους κ. Μιχαηλίδη και Χριστοδούλου η κ. Ει Χαραλαμπίδου. Να το επεκτείνουμε. Ποιός διόρισε αυτούς τους δυο υπουργούς – ή τουλάχιστον στα πόστα από τα οποία έκαναν τις ό,ποιες ατσθαλίες για τις οποίες κατηγορούνται; Γιατί, ο κατά τα άλλα συμπαθής, κ.Κληρίδης διόρισε τον κ.Χριστοδούλου στην Κεντρική; Δεν ήξερε ποιός είναι; Ή μήπως τον διόρισε για να του κανονίζει ψήφους; Και σε αυτό, βέβαια, ο Πολίτης δεν ενοχλείται. Ούτε ρωτά ποιοί υποστήριζαν τον Χριστοδούλου. Ούτε για τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης. Βολικές σιωπές. Όπως για το «ευχαριστώ για όλα Άκη». Διότι αυτοί οι δυο είναι απλώς συμπτώματα. Δεν ήξεραν άλλοι υπουργοί ότι ο κ. Μιχαηλίδης έκανε τέτοιες συναλλαγές; Να, λοιπόν και τί ψάχνουν μερικοί να κρύψουν με μια εστίαση/focus που κρύβει το πλαίσιο.

 • Τί θέλει να λογοκρίνει η εστίαση/focus -  πόσοι κύπριοι έκαναν τα ίδια με τον Ζολώτα και ποιά ΜΜΕ τα πήραν από αυτούς; Διότι υπάρχουν πάντα οι αντιστοιχίες και κάθετι έχει νόημα μόνο συγκριτικά. Αν οι επιχορηγήσεις της focus είναι ύποπτες, τότε είναι επίσης ύποπτες όλες οι επιχορηγήσεις -είτε λέγονται διαφημίσεις, είτε οτιδήποτε άλλο- από οποιονδήποτε πήρε δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων, χωρίς ικανοποιητικές εξασφαλίσεις, από μια από τις δυο τράπεζες που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση. Τί έλεγε η λίστα που δημοσίευσε μέχρι και ο Πολίτης το καλοκαίρι του 2013; Να μάθουμε για τις επιχορηγήσεις των Λεπτού, Σιακόλα, Αριστοδήμου κλπ; Τολμά κανείς να τις δημοσιεύσει; Αλλά, πάνω από όλα, τολμά κανείς να πει, πόσα λεφτά πήραν οι έκδοτες από τις διαφημίσεις των τραπεζών; Εκείνα ήταν λεφτά για να κλείσουν στόματα.

 • Και φυσικά λογόκριναν το θέμα των χρηματοδοτήσεων των δικηγορικών γραφείων από τις τράπεζες – και τις πολιτικές προεκτάσεις αυτών των σχέσεων. Και από την έκθεση της επιτροπής θεσμών μάθαμε ακόμα ένα ζήτημα που φυσικά εξαφανίστηκε από όλα τα ΜΜΕ του καρτέλ – πόσα χρήματα δόθηκαν στα δικηγορικά γραφεία. Τα δικηγορικά γραφεία που πήραν τα μεγαλύτερα πόσα είναι των «Τάσσου Παπαδόπουλου» και «Χρυσαφίνης και Πολυβίου». Και μιλάμε για την περίοδο 2006-2012, όταν δηλαδή ήρθε και ο Βγενόπουλος στην Κύπρο. Ο κ. Ν. Παπαδόπουλος ήταν και επικεφαλής της Επιτροπής οικονομικών της Βουλής τότε. Και φυσικά, στο ελεγχόμενο σύστημα πληροφόρησης η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν έθεσε το δημόσια το θέμα. Από την ίδια πηγή έπαιρναν, επίσης, εκατομμύρια. Όσο για τον Πολυβίου η δική του εμπλοκή στην υπόθεση Uniastrum και στην προσπάθεια συγκάλυψης της έρευνας της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για τη στάση της Τράπεζας Κύπρου τον Ιούνιο του 2012, είναι από μόνα τους ανοικτά..σκανδαλάκια…Να δούμε. Εμείς πάντως δεν θα ξεχάσουμε.

 • Όταν ο Φιλελεύθερος, την περασμένη Κυριακή, είχε πρωτοσέλιδο τίτλο ότι η εταιρεία του κ. Ζολώτα έδωσε 50 εκτ. στην Κύπρο, να υποθέσουμε ότι η εφημερίδα κάνει ότι δεν ξέρει ότι ανάμεσα σε αυτά λεφτά υπάρχουν και λεφτά που δόθηκαν σε δικό/η τους δημοσιογράφο; Τί χαρούμενοι που είναι οι τίτλοι, όταν νομίζεις ότι δεν θα έχεις αντίλογο. Να υποθέσουμε ότι ο Φιλελεύθερος έτρεξε να προβάλει τίτλο που θα βοηθούσε το άλλο μέλος του καρτέλ, τον Πολίτη; Διότι ο τίτλος του Πολίτη, μετά την ανακοίνωση της αγωγής του ΑΚΕΛ, ήταν ανάλογος αγκρισμένου μωρού – χάσατε ψήφους άρα… Ε, φυσικά, ανησυχούν οι άνθρωποι - κόμμα είναι, δεν είναι επιχείρηση συλλογής διαφημίσεων, όπως η εφημερίδα σας. Αν εσείς, απλώς, ρίχνετε φούσκες για να καλύψετε τον ΔΗΣΥ, τότε σαφώς του κάνετε πόλεμο και θα δοκιμάσουν και τα δικαστήρια, αν λέτε ψέματα. Διότι ψέματα λέτε και μάλιστα χοντρά – και μετά προσπαθείτε να εκβιάσετε να μην σας κάνουν κριτική, γιατί θα κάνετε συνεχή πόλεμο λάσπης. Κάτι όπως η Αυριανή στην Ελλάδα. Για να έχουμε και το συγκριτικό μέτρο. Διότι, αν έχετε τεκμήρια, το πιο απλό είναι να τα δημοσιεύσετε. Κατά τα άλλα, σιγά – σιγά, θα κωδικοποιηθείτε και εσείς ως σύνδρομο του Καρυδά…φταίνε οι αριστερές ποδοσφαιρικες ομάδες… Επίπεδο..

 • Όταν μιλούν οι δημοσιογράφοι για τη μη εμπιστοσύνη των πολιτών για τους πολιτικούς, θέλουν απλώς να λογοκρίνουν ότι υπάρχει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον: η αυξανόμενη μη-εμπιστοσυνη των πολιτών απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους. Άντε να πούμε και για το μαργαριτάρι του Φιλελευθέρου – τον Καλλινίκου. Μια σταθερή φωνή του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα του κ. Παττίχη πέρα από τους -επίσης συναγερμικούς- θεατρινισμούς της κ. Ταραμουντά. Την Πέμπτη, λοιπόν, ο Καλλινίκου είχε ένα βασανισμένο πόνημα στη στήλη του – γιατί, λέει, αφού οι κύπριοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, θα ψηφίσουν; Για τον ίδιο λόγο που αγοράζουν εφημερίδες και βλέπουν ειδήσεις, που δεν πιστεύουν πια. Με τους πολιτικούς ελπίζουν ότι θα αλλάξουν, τουλάχιστον, πρόσωπα. Εσένα και όσους αποφασίζουν για τα πρωτοσέλιδα, ποιός θα σε αλλάξει καλέ μου; Απλώς είσαι εκεί γιατί έχεις μέσο με τη διεύθυνση, κάνεις την προπαγάνδα -που σου διασφαλίζει το μέσον για να έχεις τη στήλη- και μετά λες – «μα γιατί υπάρχει αυτή η αντίφαση;». Η απάντηση είναι στον καθρέφτη απέναντι σου. Αν συγκρίνεις την αβάσταχτη μετριότητα των κειμένων σου και την προβολή τους, θα καταλάβεις - λες τα ίδια πράγματα που λένε ένα σωρό άλλοι, που απλώς θέλουν να προσφέρουν εκδούλευση με κριτικό κέτσαπ στην νυν κυβερνηση και προηγουμένως στη συγκάλυψη των τραπεζιτών... Όπως καταλαβαίνεις, η απορία θα έπρεπε να εστιάσει μάλλον στον αντικατοπτρισμό του καθρέφτη.

 • Όταν δεν βγαίνει μια στημένη ερώτηση και ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι το κοινό είχε βελτίωση την περίοδο της προεδρίας Χριστόφια, τί θα κάνει ο σχολιογράφος; Θα απορεί και πάλι, μη κατανοώντας γιατί δεν έπαιξε η κασέτα. Πάντως, ο Καλλινίκου είχε και μια σοβαρή παρατήρηση – και μια, ως συνήθως, αστεία απάντηση-σχόλιο. Λέει - καλά πώς γίνεται να απάντησαν, σχεδόν, όλοι ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη -ή τουλάχιστον δεν είναι χειρότερη- παρά από πριν 5 χρόνια; Προσέξετε, τώρα, τον βασανισμένο δημοσιογράφο με το άβολο στοιχείο που ξέφυγε των δημοσκόπων του Μέγα – προσπαθεί, τάχα μου, να βρει ερμηνείες και λέει «μήπως είναι καλά που έγινε το κούρεμα» -φαντασίωση μικρού συναγερμικού- μήπως το ένα, μήπως το άλλο.. Αγώνας να μην δει κάποιος την απάντηση.. Ο λόγος, λεβέντη μου, που έβαλαν αυτή την ερώτηση ήταν για να πουν «φταίει ο Χριστόφιας» - διότι περίμεναν ότι θα τους πουν ότι τα πράγματα είναι χειρότερα. Απλώς και εκείνοι, όπως και η δημοσιογραφία στυλ Καλλινίκου, πιστεύει πια το ψέμα που προωθούσε για χρόνια. Όμως, το κοινό είπε ότι δεν είναι χειρότερα, άρα -ναι, ναι... άντεξε τη λογική συνέπεια, καλέ μας δημοσιογράφε- η διακυβέρνηση Χριστόφια (είπαμε «πριν 5 χρόνια») τους βοήθησε να βελτιώσουν τα οικονομικά τους αρκετά, ώστε ακόμα δεν είναι χειρότερα με την κρίση που προκάλεσαν οι τράπεζες από το 2012 – ή άντε από τι 211. Βλέπεις τα «τσεκούθκια» του Χριστόφια -που ειρωνευόταν ο Αβέρωφ των καλών τραπεζιτών- μπορεί να ήταν μαξιλαράκια -που λένε και οι τραπεζίτες- για τους  αδύναμους, ενώ η πολιτική του με τους ρώσους έφερε τουρισμό και στηρίζει ακόμα την οικονομία. Αλλά, τότε, εσύ έβοσκες αλλού – γι’ αυτό σου έδωσαν, άλλωστε, και τη στήλη. Οπότε ..τί να πεις..

 • Επαναλαμβάνουμε την ερώτηση προς όλους του δημοσιογράφους του Φιλελευθέρου και του Πολίτη; Δόθηκαν, ναι ή όχι, λεφτά από την focus  σε δημοσιογράφο/ους; Να την επαυξήσουμε την ερώτηση – μήπως δόθηκαν από «φίλους» της focus, δωρεάν «οχηματα» -ας πούμε - ή άλλα «τυχερά»- επίσης για «υπηρεσίες»; ..:)..Για τις διαφημίσεις του Λεπτού, του Σιακόλα, του Αριστοδήμου και όσων πήραν ανάλογα δάνεια, όπως ο Ζολωτας, θα μας πουν οι εκδότες ή οι δημοσιογράφοι που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους;

 • Κωμική στιγμή: ο Πολίτης της Κυριακής είχε συνέντευξη με την Ντόρα Μπακογιάννη που δίνει και συμβουλές στους τουρκοκύπριους.. Καλά, ποιός εμπιστεύεται την Ντόρα, τζαι θα την εμπιστευθούν και οι τουρκοκύπριοι; Είτε έχει χιούμορ, είτε προκαλεί χιούμορ, χωρίς να το καταλαβαίνει, πια, ο Πολίτης της Κυριακής. Στη συνέντευξη, μπήκε ο τίτλος «οι τουρκοκύπριοι να εμπιστευθούν τον Ν. Αναστασιάδη.» Γιατί; Υπάρχει έστω και ένας απόμακρος λόγος που να κάνει τον Αναστασιάδη, ένα πολιτικό τον οποίο μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος; Δεν  έχει υποσχεθεί τα πάντα και αθέτησε τις υποσχέσεις του; Οπότε τί να εμπιστευθούν; Ότι λέει αυτά που λέει, αλλά αύριο, άμα το φέρει το συμφέρον, θα στηρίζει υστερίες, όπως αυτές που έχουμε δει στο παρελθόν και πρόσφατα; Δηλαδή, αν υπάρχει ένας τουρκοκύπριος σε μια θέση, όπως του Δημητριάδη, την οποία θέλει για ρουσφέτι ο κ. Αναστασιάδης, δεν θα κάνει τα ίδια; Και ύστερα, από πού και ως πού να εμπιστευθεί κάποιος τη συμβουλή της κ. Μπακογιάννη; Εδώ, δεν την εμπιστεύονται οι οπαδοί του κόμματός της…

 • Κατά τα άλλα, ο Θουκύς του κυριακάτικου Πολίτη επέστρεψε στο [συναγερμικό] μαντρίτώρα θεωρεί τον Κοιλιάρη σοβαρό και την τεκμηρίωση ότι η Γιωρκάτζη απλώς υπακούει, την θεωρει σαν δειγμα ότι «παμε καλα»....Την Κυριακή, μας πληροφόρησε ότι η κ. Γιωρκάτζη είναι λίγο πολύ καθοδηγούμενη από τους Συρίχα και Κοιλιάρη. Και αυτή τη φορά, ο Θουκύς ξέχασε τα καραγκιοζιλίκια του Κοιλιάρη. Έγινε καλός τώρα; Το πιο αστείο είναι ότι πιστώνεται στη Γιωρκάτζη ότι έφτιαξε τις σχέσεις με το προεδρικό. Τί λες φίλτατε; Δουλεύεις αθώο ακροατήριο; Να την κάνουμε εμείς, δηλαδή;… Ή τα πιστεύεις κιόλας; Η κ. Χρυστάλλα διορίστηκε από το προεδρικό για να υπακούει. Εδώ, μας λες ότι της έφεραν και τη γραμματέα του Ορφανίδη. Ώστε έχει σχέσεις και με τους «συμβούλους» της λάσπης στο προεδρικό ε; Δηλαδή, μέχρι και ο Δρουσιώτης της δίνει οδηγίες, τί να κάνει, ας πούμε; Έτσι στήθηκε και το κόλπο με τις λίστες; Της είπε ο Δρουσιώτης να τις δώσει στη Βουλή, για να μπορεί μετά να της πει «μπράβο» η Ταραμουντά, και μετά να κατηγορήσουν τον Συλούρη και να προσπαθήσουν, ακόμα μια φορά, να ξεχαστεί ο Λούτσιος; Συνηθισμένο κόλπο. Και εσύ καλέ μου, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τώρα, και σου έφταιξε ο..Συλλούρης.. Προβλέψιμο, πολύ προβλέψιμο, θυμίζει «συναγερμικό μαντρί». Αφού να σκεφτείς και η προέκταση των «συμβούλων» -του προεδρικού= στο Φιλελεύθερο, ακριβώς τα ίδια λέει. Αν ήσουν ειλικρινής, θα έλεγες «έφτιαξε η σχέση με το προεδρικό» - επιτέλους υπάρχει υπακοή. Και όλη η διαπλοκή που μας οδήγησε εδώ, είναι μπροστά σου και εσύ λες μπράβο Θουκύ.. Oh well… Όσο μπορεί ο καθένας…Τί θα γίνει ρε παιθκιά, ένας φιλελεύθερος με συνέπεια...Όλοι απλώς υπακούτε;

 • Ερωτήσεις για την κ. Γιωρκάτζη. Καλά έλειψαν οι γραμματείς και της έφεραν τη γραμματέα του Ορφανίδη; Ή μήπως για να παίξει το παλιό παιχνίδι; Αλήθεια, τον οδηγό της κ. Γιωρκατζη της, τον διόρισαν επίσης; Καλά, άμα μιλά ζητά άδεια ή σηκώνει το χέρι της για να την δώσουν άδεια; Και αυτή η κυρία υποτίθεται έκανε έλεγχο στη δημόσια υπηρεσία; Και τώρα ανέχεται να την περιβάλλουν άτομα που εμπλέκονται στα σκάνδαλα των τραπεζών, και υπακούει χωρίς ενδοιασμούς το προεδρικό, χωρίς ίχνος αίσθησης για την ανεξαρτησία των θεσμών; Πάει ακόμα μια φούσκα που ανάγιωσε η κυπριακή Αυριανή, ο Πολίτης…

 • Και μια τελευταία ερώτηση στο Θουκύ του Πολίτη. Ξέρεις τι είναι το plagiarism, δεν είναι; Επειδή η στήλη δεν επιπέδου πατώματος, δεν θα αναφέρουμε το όνομα και το άτομο. Αλλά στο διαφημιστικό σου για την υπακοή της κ.Χρυστάλλας δεν υπάρχει και μια αναφορά σε άτομο που πιάστηκε με τέτοιο κόλπο – παρουσίασε copy paste σαν έργο; Άντε δεν πειραζει.. Μπροστά στην υπακοή τους Χρυστάλλας, τί σου είναι η αλληλεγγύη του καρτέλ..:)

 • Πάντως, μέχρι στιγμής, δικαιώνεται μόνο η Καθημερινή για την κ.Γιωρκάτζη. Ανατριχιαστική επιβεβαίωση της αρχικής καχυποψίας. Να δούμε και παρακάτω, αλλά, άμα της διορίζουν και secretary, άστα να πάνε..

 • Ένας Μπάιτεν σαν προεκλογικό πυροτέχνημα ή πώς κατάντησε μια τέως υπερδύναμη. Είναι ξεφτίλα να στέλλει μια μεγάλη δύναμη τον αντιπρόεδρό της για να στηρίξει ένα κόμμα, σε ασήμαντες τοπικές εκλογές. Διότι αυτό κάνει ο Μπάιτεν.  Βασικά, ο άνθρωπος είναι, πια, διακοσμητικό στοιχείο - οι ΗΠΑ δεν έχουν πέραση, ούτε καν στο Ισραήλ το οποίο επιχορηγούν πλουσιοπάροχα, οπότε θα κάνει μόστρα εδώ πέρα. Α ρε Μπάιτεν που κατάντησες – θυμάσαι τότε που έλεγες σε μια προεκλογική -για πρόεδρος πήγαινες- για την ταξική σου καταγωγή; Εδώ σε έφερε το λόμπι των τραπεζιτών, που εξέλεξε κυβέρνηση πέρσι. Θα τρίζουν τα κοκάλα του Ρούσβελτ. Αλλά δεν βαριέσαι - η Νούλαντ μοίραζε γλυκά στη Χρυσή Αυγή της Ουκρανίας, ο Κέρρυ γυρίζει παντού σε αναζήτηση προσοχής, τον βρίζει ισραηλινός υπουργός και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, όποτε τί έμεινε πια; Άντε, έλα να μας πεις για το μάστερ πλαν, και να κάνεις την αποστολή της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ.. Ξεφτίλα, αλλά τί να κάνεις και εσύ…

 • Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να έρχεται για να προωθήσει τα συμφέροντα της εταιρείας του γιου του -άλλη ξεφτίλα- και για να του πληρώσει ο αμερικανικός λαός το εισιτήριο είπεν να πει τζιαι ένα πππα στο μουχτάρη του χωρκού J..Και για να μην πει κανείς ότι όλα αυτά είναι υποψίες κακόβουλων αναρχικών και κομμουνιστών, ιδού που μέχρι και το BBC σήκωσε το τέως, πια, αποικιακό φρύδι στο φαινόμενο του υιού. που κάνει μπίζνες σε περιοχές που ο μπαμπάς κάνει politics.. http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-27403003...Α ρε Biden, άλλα έλεγες, άλλα εξέφραζες, τότε στα 1980’ς…

 • Πόσοι είναι άραγε η «διεθνής κοινότητα»; Α ναι, μας είπε και ο θλιβερός Βίκτορας ότι ενδιαφέρεται η διεθνής κοινότητα. Ναι ρε Βίκτορα; Άντε να δούμε..πες μας ποιά είναι η διεθνής κοινότητα.. Οι ΗΠΑ; Καλά, η Ε.Ε. είπαμε λογικά ενδιαφέρεται εξ αποστάσεως.. Άρα η διεθνής κοινότητα είναι οι ΗΠΑ, ..οι ΗΠΑ…και οι ΗΠΑ..

 • Ο Βίκτορας είναι ενδιαφέρον τεκμήριο. Μια ακόμα απομυθοποίηση του 2004. Τότε καλλιεργείτο η εικόνα ότι όσοι δεν ήταν τόσο έντονοι με το «όχι» -που ήταν η άποψη που προέβαλλε η πλειοψηφία των ΜΜΕ- ήταν κάπως πιο «αντικειμενικοί», λιγότεροι επιρρεπείς σε πιέσεις. Φούσκες και πάλι φούσκες. Ο Δρουσιώτης θα είναι διαχρονικό τεκμήριο του ατόμου, που είχε ακριβώς την ίδια νοοτροπία με τους αντίπαλους – απλώς εργοδοτείτο στην μη κυβερνητική άποψη. Ενώ τώρα που βρήκε μια καρεκλούα στο προεδρικό, μια χαρά υπάκουος είναι. Κατασκευάζει περιρρέουσες με λάσπη. Σε βαθμό που είναι να απορείς, αν αδικήσαμε τον Τάσσο. Ανοησία ήταν όταν το ειπε, αλλά εκείνος μια φορά το είπε. Στον Πολίτη και το κύκλωμά του, αντίθετα, φαίνεται να είναι συνεχόμενο σκηνικό οι περιρρέουσες. Τα ίδια και ο Βίκτορας. Τελικά, ο άνθρωπος έκανε επένδυση για να τον ανταμείψουν τώρα. Ή σκεφτείτε πόσους ακόμα έχει να πληρώνει το δημόσιο για ρουσφέτια – τον Καρεκλά , την Κεννεβέζου, τον Τσουρούλη… Σε κάποια φάση θα θέλει και ο Παρούτης αμοιβή, δεν είναι;…

 • Εδώ να σκεφτείς, έδωσε η χώρα έξτρα χρήματα σε τόκο, για να κάνει προεκλογική ο Χάρης για το κόμμα του

 • Είναι άραγε σύμπτωμα παρακμής ή απλώς πάντα έτσι ανόητοι ήταν οι δυτικοί; Βγαίνει ο Κάμερον, ένας λευκός φλούφλης συντηρητικός απόγονος των αποικιοκρατών και κρατά μια καρτέλα που λέει “Bring Back our girls” για την υπόθεση της απαγωγής στην Νιγηρία. Καλά, υπάρχει λογικός άνθρωπος που νομίζει ότι το Μπόκο Χαράμ ή οποιοδήποτε άλλος φανατικός ή μη θα έδινε βάση σε ένα απόγονο της βρετανικής αποικιοκρατίας που λέει ότι τα κορίτσια της Νιγηρίας είναι «κορίτσια του»;

 • Ένας ενδιαφέρον διάλογος με ιστορικούς απόηχους: Μάριος Ματσάκης: "Και η δική μου είναι επιστημονική άποψη. Είμαι και εγώ επιστήμονας, δεν είναι μόνο η ψυχολογία. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική. Το Gay Parade είναι πρόκληση σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και εκλογών."

  Παναγιώτης Σταυρινίδης: "Ναι κύριε Ματσάκη μου, αλλά εμείς μελετούμε την ψυχολογία και εσύ τους πεθαμένους. Δεν είναι επιστημονική η άποψη σας." [Διάλογος στο Σίγμα]

 • Οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι αποφάσισαν τη δημιουργία τράπεζας και με ανοικτή πρόσκληση θα αγοράσουν μετοχές της ώστε να αποκτηθεί κεφάλαιο. Το οραματίζονται ως κάτι ανάλογο με τον συνεργατισμό όταν πριν από εκατό τόσα χρόνια υπήρξε ως τρόπος απεγκλωβισμού από την τοκογλυφία και στήριξη των αγροτών. Άτε σιγά-σιγά να πιάννουμεν την τύχη μας στα σιέρκα μας, ούλλοι.

 • Ατάκα του εκπροσώπου μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων κατά την ανακοίνωση δημιουργίας δικής τους τράπεζας: «Εν πρόεδρο τζιαι υπουργούς που έχουμεν, οξά μουχτάρη τζιαι αζάες;»

 • Εκάμναν χαρές πριν λλίον τζιαιρόν, επειδή επέρασεν η νομοθεσία για τες ιδιωτικοποιήσεις. Κούνια που τους κούναγε. Οι συντεχνίες της ΑΗΚ: «Η ΑΗΚ δεν είναι προς πώληση και ούτε πρόκειται να πωληθεί». Σαν υπόσχεση μου ακούεται; Ίσως τζιαι όρκος; Ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά τζιαι μάλλον εξεκίνησεν η πυρά να τσουρουφλίζει.

 • Πάντως ο τέως αρχηγός της αστυνομίας, όπως και να το κάνουμε, προσφέρει μια δημόσια υπηρεσία με την αγωγή  για την απόλυσή του – ενάντια στον πρόεδρο - αλλά και την υποσχόμενη αγωγή ενάντια στον κ. Ιωνά Νικολάου. Γιατί η απόλυση του ήταν μια στημένη υπόθεση, στην οποία και πάλι έτρεξαν πειθήνια μερικοί να στηρίξουν. Οπότε, το να ζητηθεί να τεκμηριωθεί ο λόγος και η αλήθεια των όσων λέχθηκαν χωρίς αντίλογο, είναι μια υπηρεσία στη Δημοκρατία. Και όσοι κατασκευάζουν «Λίλλης – θεάματα» δικαιοσύνης, ίσως να είναι καλά να ετοιμάζονται για τέτοιες αγωγές από πολίτες. Για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 • Αχ Ευρώπη….Θα πάθουν κανένα εγκεφαλικό έτσι που εξελίσσεται το σκηνικό οι «καλύτεροι τραπεζίτες» και οι δικηγόροι τους στην πολιτική και τα ΜΜΕ στην νήσο ... Άκου τι λένε στην Ευρώπη – σύμβουλος του Μπαρόσο παρακαλώ: «Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα. Νομίζαμε ότι το "too big to fail" ήταν Αμερικάνικο πρόβλημα, αλλά στην Ευρώπη ήταν και παραμένει πολύ χειρότερο. Μόνη διέξοδος η διάσπαση των τραπεζών σε δεκάδες νέα, μικρά ιδρύματα "too small to matter" και ο περιορισμός & έλεγχος τόσο του μεγέθους όσο και των δραστηριοτήτων τους.» . Διασπάστε τες και κλειστε την;…J..Ή μήπως θα βάλετε τη γνωστή εφημερίδα να ρίχνει λάσπη για να μετατοπίσει την έμφαση; Μα ποιός σας λαμβάνει υπό όψιν, όμως, εκεί φίλτατοι; Σας θεωρούν ιθαγενείς που πουλάτε τοπικά θεάματα…Φάνηκε το Μάρτη..:) Πηγή: http://www.newzup.com/index.php?id=18306

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου