3 Μαΐ 2014

Σπόντες

 • Η ταξική προκατάληψη των ΜΜΕ. Ενώ διεξαγόταν η πιο μαζική πολιτική συγκέντρωση της χρονιάς, η οποία ήταν και δικοινοτική και η οποία είχε και πολιτικά και οικονομικά αιτήματα και θέσεις, τα 4 ε/κ τηλεοπτικά κανάλια την αγνόησαν. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν έγινε η λειτουργία στον Αγ. Γιώρκη τον Εξορινό, υπήρχε μέχρι και αναμετάδοση – τώρα δεν υπήρχε ούτε καν μια ανταπόκριση. Πώς να μην το δει κάποιος ως ταξική προκατάληψη; Αν ήταν εκεί μέλη της αστικής τάξης, ο τάδε πρέσβης, ο τάδε δήμαρχος από αστική οικογένεια, ο τάδε κληρικός κλπ, θα έπαιζε τουλάχιστον στο κλίμα της προσπάθειας για λύση. Βέβαια, η συγκέντρωση ήταν και άβολη γιατί είχε και την οικονομική-ταξική διάσταση της κριτικής στις πολιτικές λιτότητας. Αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσε να παίξει σαν είδηση. Ίσως η λογοκρισία να είναι και ένδειξη της ιστορικότητας του φαινομένου. Εμφανίστηκε κάτι απρόσμενο, μια στιγμή επιστροφής με άνοιγμα στο μέλλον.

 • Ο Λίλλης και το επίπεδο της κυπριακής δικαιοσύνης. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι, το ακούσαμε και το είδαμε και αυτό. Αφού ακούσαμε το Γενικό Εισαγγελέα να μας λέει τον Οκτώβρη του 2013 ότι δεν έγινε καμιά συναλλαγή, όταν ο Λίλλης παραπέμφθηκε στο επαρχιακό, αντί στο κακουργιοδικείο, και μετά ακούσαμε και το δικηγόρο του στην κασέτα να λέει ότι συμφώνησε με τον κ. Ρίκκο να τον απαλλάξουν αν τους «έδινε τον Κιττή», τώρα απαλλάγηκε πλήρως ο Λίλλης. Και ο κ. Κληρίδης βγήκε και μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα – είναι απλώς συνηθισμένη διαδικασία. Και μετά, έχει και πρόβλημα γιατί αμφιβάλει ο κόσμος για την νομική υπηρεσία. Και πρέπει να μην γελάσουμε; Καλά, κ. Κληρίδη, εξήγα μας εσύ ή όποιος άλλος θέλει, τί λογική είναι αυτή και σε ποιά χώρα εφαρμόζεται: Ο υποτιθέμενος ένοχος μιας επίσης υποτιθέμενης σκευωρίας, απαλλάσσεται αν «δώσει» κάποιους άλλους. Διότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιον που έλαβε μέρος σε κάτι – υποτίθεται αυτός τα οργάνωσε όλα – από την υποτιθέμενη πλαστογραφία (είδες τι εύκολος που είσαι κ. Κληρίδη, με τις πραγματικές πλαστογραφίες;) μέχρι τις επίσης υποτιθεμενες πληρωμές. Άρα, είναι αντίστοιχος κάποιου, ο οποίος οργανώνει μια ληστεία ή κάποιου που οργανώνει, ας πούμε, ένα φόνο. Αυτός μπορεί να απαλλαγεί, αν «δώσει» τους άλλους, τους οποίους έπεισε ή εξαγόρασε να εργαστούν μαζί του; Ε μα τότε όλοι οι παρανομούντες μπορούν εύκολα να γλιτώσουν με το να καρφώσουν κάποιο που τους βοήθησε, και η κυπριακη «δικαιοσυνη» θα τους απαλλάξει; Χάσαμε κανένα επεισόδιο; Με αυτή τη λογική, ο έλεγχος της παρανομίας συνίσταται απλώς στο να έχουν οι επικεφαλής του εγκλήματος κάποιους διαθέσιμους/αναλώσιμους να τους καρφώνουν και οι ιδιοι να τη βγάζουν καθαρή. Διότι δεν «δίνουν» απλώς κάποιους - είναι και οι μάρτυρες κατηγορίας των νεων (διοτι είναι συνέχεια της προηγούμενης υποτιθέμενης παρανομίας) θυματων τους. Κύριοι, έχετε φτάσει σε επίπεδο κωμωδίας.

 • Μέχρι και ο Φιλελεύθερος που έστησε ή έλαβε ενεργά μέρος στο στήσιμο της δαιμονοποίησης το θεάματος Δρομολαξιά, κατάλαβε τη ξεφτίλα, και τη δική του, και έθαψε το θέμα στην πίσω σελίδα. Μικρά της επαρχίας. Που είναι οι ένδοξες μέρες της κατασκευής δαιμονοποίησης που είχε φορέσει την κινεζική -όπως δηλαδή στη προεκλογική φούσκα για το ναυάγιο της συμφωνίας στο παλιό αεροδρόμιο το 2012- και ανήγγελλε πρωτοσέλιδα ότι μπαίνει στην ΣΥΤΑ η αστυνομία. Πού χάθηκε τώρα ο Θεοχαρίδης; Ο Χατζηβασίλης, έστω, που ανήγγελλε και ξανανήγγελε ότι θα κατηγορηθούν οι τάδε και οι τάδε..και τα στελέχη του ΑΚΕΛ, βεβαίως, βεβαίως. Πάει και αυτός - άφησαν το θέμα στον Βασιλα. Μόνο ο σκιτσογράφος της τελευταίας σελίδας κατάλαβε την κωμωδία – "στο τέλος για τη Δρομολαξιά, θα φταίει ο Ονουφρίου" έλεγε ένας από τους χαρακτήρες.

 • Τί ιστορία και αυτή με τον Ονουφρίου; Κάποιος που παρακολουθεί τα παρασκήνια μπορεί να βοηθήσει να το καταλάβουμε;

 • Η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή δικαιοσύνη έχει πληγεί σοβαρά και δύσκολα θα ανακάμψει. Διότι όλοι ζήσαμε τον κ. Πική. Εκπρόσωπο μιας εποχής, τον έστειλαν μάλιστα και στην Ευρώπη αυτόν τον τύπο να μας εκπροσωπήσει σαν «δίκαιο και καλό» δικαστή. Επιλογή εκφραστική μιας εποχής. Τον διορίζει ο πρόεδρος και του λέει να τον διερευνήσει αυτόν πρώτα, και ενώ υπάρχει νόμος που απαγορεύει στον πρόεδρο -ή άλλο μέλος της κυβέρνησης- να συμμετέχει στο διορισμό επιτροπής που θα τον διερευνήσει, και ο Πικής, υποτίθεται σοβαρός δικαστής, κάνει ότι δεν το ξέρει – ή ακόμα χειρότερα για δικαστή: δεν ξέρει και δεν ψάχνει καν το νόμο. Είναι δικαστής είπαμε - και το να μην ξέρει νόμους που έχουν να κάνουν μετά τα θέματα που αναλαμβάνει, είναι έκφραση άγνοιας και κακής γνώσης του αντικειμένου. Αν αυτός είναι το καλύτερο που είχαμε καποτε, άστα να πάνε. Αν αυτός επιλέγηκε να σταλεί στην Ευρωπη γιατί πωλούσε εκδούλευση στις εξουσίες, είναι άλλο. Διότι μετά είχαμε και τις απείρου κάλλους σκηνές δουλοπρέπειας στην «κατάθεση» Αναστασιάδη – ο κ. Πικής φαινόταν σαν ένας άνθρωπος που δημόσια προσπαθούσε να κάνει πλάτες στον πρόεδρο που υποτίθεται ήταν υπό διερεύνηση – του πρότεινε μάλιστα και εξηγήσεις γιατί δέχτηκε το κούρεμα με «πιστόλια στο κρόταφο» και άλλα σχετικά. Μπορεί να είχε φαντασιώσεις να ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ.Πικής, αλλά παρακολουθώντας εκείνη τη θλιβερή σκηνή, ήταν πια σαφές ότι μια μερίδα τουλάχιστον του δικαστικού σώματος συνεργάζεται με την εκτελεστική εξουσία, ή και άλλους, για να στήνει δίκες - η υποτιθέμενη ανάκριση του κ. Αναστασιάδη είναι ιστορικό τεκμήριο πια. Και μετά είχαμε και τη δημοσιοποίηση του ότι ο κ. Πολυβίου συγκάλυψε την παραπλάνηση της Τράπεζας Κύπρου τον Ιούνιο του 2012. Τίποτα και πάλι, εκτός από θεατρινισμούς του κ. Ρίκκου. Ώσπου ακούσαμε στην κασέτα το δικηγόρο του Λίλλη, και τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ να μας λέει ότι μπορεί να τον κάνει "αλέ ππερέ" άμα θέλει/αποφασίσει – τον νυν Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα..Τέτοια επίπεδα.

 • Στήνει και δίκες το κατεστημένο; Οπότε θα το καταγράψουμε και θα επανερχόμαστε. Ακούσαμε αυτή την πληροφορία από δυο πηγές – μπορεί να είναι φήμη, αλλά μπορεί και όχι. Αλλά και σαν πιθανή φήμη είναι εκφραστική. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές, ο τελευταίος εκβιασμός εναντίον του κ. Δημητριάδη ήταν ο εξής: "κοίταξε μπορεί η κατηγορία να σου φαίνεται αστεία, και μπορεί να απορριπτόταν από δικαστήρια, αλλά μην ξεχνάς ότι εδώ μπορούμε να ξέρουμε ποιος δικαστής θα αναλάβει την δίκη. Και έτσι ξέρουμε και το αποτέλεσμα.» Λοιπόν, κ. Κληρίδη, ειπώθηκε ή όχι; Ρωτήστε και τον Ρίκκο, πριν απαντήσετε.

 • Διότι στις κασέτες ο δικηγόρος είχε πει, σαν υπόσχεση στο Λίλλη, ότι ήξεραν και ποιός δικαστής θα αναλάμβανε. Interesting.

 • Η δήλωση Αναστασιάδη για τα ΜΜΕ – κατά το «τωρά εν της παπαθκιάς τα ξύλα». Φυσικά και έχει δίκαιο ο κ. Αναστασιάδης – τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί γιατί είναι βαθιά διαπλεκομενα με το τραπεζιτικό κατεστημένο. Βέβαια, ο κ. Αναστασιάδης μια σπόντα έριξε και μετά τα μάσησε ότι ήταν ρητορική ερώτηση. Και το θέμα, δεν είναι μόνο οι διαφημίσεις των τοξικών προϊόντων. Αυτό είναι μια λεπτομέρεια μπροστά στο εύρος του θέματος, το οποίο μερικοί προσπαθούν να συγκαλύψουν – αλλά νομικά έχει δίκαιο. Άμα τοποθετηθεί νομικά το ζήτημα, η προβολή ή συγκάλυψη των κίνδυνων από τα αξιόγραφα, είναι η πιο εξόφθαλμη ευθύνη των ΜΜΕ. Και θα ήταν μια ενδιαφέρουσα δικαστική υπόθεση να κινήσει αγωγή κάποιος σε εφημερίδα ότι στις κρίσιμες στιγμές, ενώ είχε διαθέσιμες πληροφορίες, δεν προειδοποίησε το κοινό για τους κινδύνους από τα αξιόγραφα – δεν τους είπε δηλαδή για τα πραγματικά προβλήματα των τραπεζών. Τότε που μας διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά με τις τράπεζες. Όμως, ο κ. Αναστασιάδης θα ήταν ειλικρινής αν αυτές τις δηλώσεις τις έκανε πριν – και ιδιαίτερα όταν τον πρόβαλαν τα ΜΜΕ και λογόκριναν τις ύποπτες περιπτώσεις που τον αφορούσαν. Τώρα, ουσιαστικά η κριτική του είναι μεν σημαντική -γιατί το είπε και αυτός- αλλά είναι και μια άμυνα, καθώς το τοπίο των ΜΜΕ φαίνεται να μετακινείται σταδιακά – το καρτέλ δεν φαίνεται τόσο πειθήνιο όπως παλιά. Ή τα συμφέροντα της άλλης πτέρυγας του κεφαλαίου αναδύονται επίσης – και ανταγωνιστικά.

 • Στην έκθεση της επιτροπής θεσμών θα υπάρχει κεφάλαιο για τα διαφημιστικά κονδύλια που δόθηκαν σε ΜΜΕ; Ή πώς ήξερε ο Πολίτης για το κούρεμα, πριν από τις άλλες εφημερίδες;

 • Και θα το επαναλάβουμε – το ουσιώδες δεν είναι οι μεταφορές χρημάτων: το ουσιώδες είναι το αντιτιμο. Ποιοί προωθούσαν πολιτικές, οι οποίες διευκόλυναν τα συμφέροντα μερικών – όπως οι τράπεζες. Με αυτή τη λογική, αν δεν βρισκόταν κάτι για τον Αβέρωφ, θα έπρεπε να απορεί κάποιος πως έγινε.

 • Όσο για τις λίστες. Η στήλη είναι υπέρ της δημοσίευσης των λιστών για ιστορικούς λόγους. Σίγουρα η μαζική δημοσίευση λειτουργεί σαν συσκότιση. Από πέρσι την άνοιξη, κάθε φορά που πήγαινε να ανοίξει το ουσιώδες θέμα του τί έγινε στις τράπεζες πεταγόταν και μια λίστα -δανείων, διαγραφών κλπ-…άσχετη με το ευρύτερο ζήτημα, άλλαζε λίγο την εστίαση της συζήτησης και πήγαινε το θέμα παρακάτω – άλλαζε η ατζέντα της συζήτησης στην επίσημη δημόσια σφαίρα. Μόλις πλησίασε τώρα η υπόθεση της δημοσίευσης της έκθεσης της επιτροπής θεσμών, ξεκίνησε πρώτα ο Περδίκης να ρίχνει ονόματα για να αλλάξει έμφαση από το ευρύτερο φαινόμενο των τραπεζών (ο κ.Περδίκης συμμετείχε επίσης στη συγκάλυψη του Ορφανίδη) στην λεπτομέρεια που μπορεί να μην ήταν καν παρατυπία. Μετά είχαμε τον Πολίτη με τη focus. Ύστερα, ήρθε η λίστα των εκροών, ενώ ήταν κλειστές οι τράπεζες. Αρχικά, αυτή η λίστα φάνηκε όντως ανώδυνη – μέχρι που διαφάνηκε (ή έτσι ειπώθηκε) ότι γινόταν το εξής κόλπο: μερικοί πήγαιναν στις τράπεζες και έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό παράνομα, αλλά το έκαναν γιατί είχαν πρόσβαση με μερικούς μέσα στην τράπεζα.   Οπότε, μόνο τα βίντεο θα μας πουν, ποιοί το έκαναν. Ένα χρόνο μετά; Αυτό είναι το παράδοξο τόσων θεμάτων – όπως και της λίστας των 11.000 πράξεων. Μετά από ένα χρόνο, θέλει ακόμα επεξεργασία; Άντε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο. Αν και με την κ. Γιωρκάτζη όλο και κάποια συγκάλυψη μπορεί να γίνει. Η γυναίκα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την αστεία κατάσταση με το Ζένιο υποψήφιο και μέλος του ΔΣ - πως μπορεί να την εμπιστευθεί κάποιος; Γενικό βόλεμα. Η ουσία, πέρα από τα ονόματα των 6000, τα οποία μπορούν να μπουν σε ένα παράρτημα, να διευκρινιστεί ποιά άτομα είχαν σχέση με αξιωματούχους που μπορεί να τους προειδοποίησαν για το κούρεμα. Ήδη ξέρουμε ότι από τις 4 Μαρτίου, ο κ. Σαρρής ήξερε και το έλεγε και στην κυβέρνηση. Αλλά με δεδομένο ότι οι εκροές ήταν και ένας εκβιασμός για να υπογραφεί το μνημόνιο -να δεχτούμε δηλαδή και πιο σκληρούς όρους από την τρόικα- θα πρέπει επίσης να μάθουμε ποιά «επιφανή» πρόσωπα της οικονομικής ελίτ, έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα κλίμα εκροής κεφαλαίων που χειροτέρευε την κατάσταση της οικονομίας στο τομέα που είχε το πρόβλημα. Διότι τα ΜΜΕ λογόκριναν για να πάει ο μέσος πολίτης να χάσει τις αποταμιεύσεις του στα αξιόγραφα, αλλά κάποιοι είχαν πληροφόρηση και μετακινούσαν. Και μερικοί, μάλιστα, μπορεί να στράφηκαν ή να είναι και τώρα στραμμένοι στο Δημόσιο -που τόσο κατηγορούσαν προηγουμένως- για να τους σώσει. Το Δημόσιο που το εγκατέλειπαν, όταν αγωνιζόταν να πετύχει ένα έστω καλύτερο μνημόνιο, όταν οι τράπεζες έριξαν την οικονομία στην επιτήρηση του μνημονίου τον Ιούνιο του 2012.

 • Άντε να πάμε και στο δεύτερο νούμερο αυτού του είδους – το πρώτο, τη Δρομολαξιά, το έστησε ο Χάσικος μέσω Φιλελευθέρου, το δεύτερο, αυτό της focus, το έστησε ο Πολίτης…ναι ο πολίτης των αθυρόστομων (άμα βολεύει τον εκδότη) που το παίζει liberal..Eyes wide shut...πρώτη απορία – καλά στη Δρομολαξιά τα στελέχη του ΑΚΕΛ ήταν τόσο αθώοι ή έστω με βάση την πρακτική των τραπεζιτών, τόσο πρωτάρηδες που πέρασαν από τα αρχεία του κόμματος τα λεφτά του Λίλλη (που υποτίθεται ήταν μίζα – έστω και για να περάσουν στα στελέχη της Αλκής) αλλά στην focus ήταν τόσο σούπερ προσεκτικοί που δεν δέχτηκαν ούτε ένα μικρό ποσό του  ύψους των 50,000 στο λογαριασμό τους; Γιατί; Ξαφνικά, εκεί ήταν καχύποπτοι, αλλά όχι με τον Λίλλη; Λογική αντίφαση – αν, δηλαδή, η κοινή λογική λειτουργεί ακόμα στο σπίτι της προπαγάνδας που γίνεται όσο πάει και πιο αστεία.

 • Το πιο ενδιαφέρον στον Πολίτη είναι η εμμονή ενάντια στις αριστερές ποδοσφαιρικές ομάδες. Τον Αύγουστο του 2012, ο Πολίτης χρησιμοποίησε τον Καρυδά για να μας πει ότι..φταιει η Ομόνοια. Εκείνη τη ρητορική την οποία φάνηκε ότι άφησε να διαρρεύσει -χωρίς να έχει το θάρρος τουλάχιστον να το πει δημόσια ο ίδιος- ο κ. Σαρρής -των τόσων ευθυνών και της τόσης συγκάλυψης από το κατεστημένο- την πήρε ο Πολίτης και την έκανε πρωτοσέλιδο τίτλο τον Αύγουστο του 2012. Σαν μια έκφραση του βαθέως τραπεζιτικού κατεστημένου, μετέτρεψε μια προσπάθεια υπεκφυγής ενός κατηγορούμενου για το σκάνδαλο των ελληνικών ομολόγων, σε είδος «είδησης» -με την πρωτοσέλιδη προβολή- σαν αντιπερισπασμό στις πρώτες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των τραπεζών. Τότε που μέχρι και η εφημερίδα του κ. Χάσικου, η Αλήθεια, έγραφε για τις ευθύνες του Καρυδά, ο Πολίτης έτρεχε να βρει -ή να κατασκευάσει- θέμα για αλλάξει την έμφαση. Όποιος αμφιβάλει, το μόνο που έχει να κάνει είναι συγκρινει τη θεματολογία των εφημερίδων την περίοδο 20-30 Αυγούστου του 2012. Τώρα, ο Παρούτης ξανάριξε την focus, στην οποία κατέληξαν στον πολίτη σαν την καραμέλα που θα πιπιλούν για να αλλάξουν θέμα στις ευρύτερες συζητήσεις για τα τραπεζιτικά - με το να προσπαθούν να κάμουν εστίαση/focus κάπου ανώδυνα για τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο -είτε φοροφυγάδες, είτε μεγαλοοφειλέτες. Όταν το θέμα, τελικά, δεν τράβηξε, ο Παρούτης μας είπε ότι μπορεί να μην μπήκαν τα λεφτά στο λογαριασμό του ΑΚΕΛ, αλλά να πήγαν σε αριστερά σωματεία. Πάλι τα αριστερά σωματεία..Ενδιαφέρον ρατσισμός. Αν ένα δεξιό σωματείο κάνει κάτι, αν πιάσει ή δεν πιασει λεφτά, δεν απεικονίζει στον ΔΗΣΥ. Αν ένα ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΟ είναι φυλακή στην Ελλάδα, δεν απεικονίζει στο κόμμα του. Αλλά ότι κάνει μια αριστερή ομάδα απεικονίζει στο ΑΚΕΛ. Όπως έλεγαν παλιά όσοι έκαναν μαζικές επιθεσεις σε άλλες ομάδες και κοινότητες – «αφού το έκανε ένας από αυτούς, άρα φταίνε όλοι». Ενδιαφέρον. Liberal racism; Μάλλον ανωριμότητα..

 • Άμα ξανακερδίσει καμιά φορά το πρωτάθλημα η Ομόνοια να το χαρίσει στην πίκκα του Πολίτη;..:)

 • Πάντως, ο κ. Παρούτης θα πρέπει να ταυτιστεί πια με την λέξη αδιαμφισβήτητο. Το «αδιαμφισβήτητο», αγαπητέ, σημαίνει ότι ένας αστυνομικός ανακριτής είπε κάτι σε μια παρουσίαση power point; Ενδιαφέρουσα ερμηνεία ή αλλαγή της ερμηνείας της λέξης. Ή η λέξη εξακολουθεί να σημαίνει ότι καταλαβαίνουν όλοι, το σίγουρο και τεκμηριωμένο, και ο Πολίτης έλεγε πρωτοσέλιδα ψέματα. Όπως και να έχει «περάστε από την εισαγγελία» να μάθετε τί σημαίνει νομικά η λέξη αδιαμφισβήτητα.

 • Ο Πολίτης δεν είναι η πρώτη φορά που ψεύδεται για να κατασκευάσει κλίμα . Το δικό του πρωτοσέλιδο στις 12 Ιουλίου του 2011 ήταν ένα παράδειγμα αυτού που στο μέλλον θα λέγεται «Τα πέτρινα χρόνια» της κυπριακής Δημόσιας Σφαίρας. Τότε που το ψέμα προβαλλοταν χωρίς ντροπή για να κατασκευαστεί υστερία εναντίον πολιτικού αντίπαλου. Και θυμίζουμε ότι ο Πολίτης ήταν, υποτίθεται, η εφημερίδα η οποία αν γινόταν λύση θα βοηθούσε να αντισταθεί η κοινωνία σε τέτοιες κατασκευασμένες υστερίες. Ή μήπως θα ενωνόταν με την υστερία, άμα βόλευε - τον έκδοτη και τους "φίλους του"; Το ότι το πρωτοσέλιδο του τότε ήταν ψέμα έχει επιβεβαιωθεί από την έρευνα της αστυνομίας -η οποία δημόσια λογοκρίθηκε- από την κωμικά αμίμητη, αλλά με τεκμήρια στο παράρτημα έκθεση του Πολυβίου, και τελικά και στη δίκη τα ίδια τεκμήρια κατατέθηκαν και λήφθηκαν υπό όψιν. Ήταν ή δεν ήταν ψέμα το: «Με οδηγίες Χριστόφια αφέθηκε στον ανοικτό χώρο το επικίνδυνο φορτίο;» Μια έρευνα και δυο δίκες -μια «κανονική» και μια του θεάματος- το διαψεύδουν. Απολογήθηκε ποτέ ο Πολίτης;

 • Αλήθεια τί απέγινε ο Αρναούτης; Για να ξέρουμε αν έφυγε, αν τον έδιωξαν ή αν ήταν απλώς στημένο. Διότι υπάρχει και νομικό θέμα. Κάποιος διέρρευσε κάτι σε μια εφημερίδα – γιατί να εμπιστευθούμε τον κ. Αρναούτη, αν αυτός το διέρρευσε; Γιατί να μην υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε επίσης μια άλλη ατζέντα ότι έχει και άλλες σχέσεις με τον Πολίτη κλπ; Διότι πολίτης ψάρεψε ή αγόρασε κάτι σαν πληροφορία. Αυτός, όμως  που την διερεευσε βάζει άλλους στη φυλακή για να τηρηθούν οι νόμοι. Εφαρμόζονται και στους αστυνομικούς οι νόμοι ή το σύνδρομο Λίλλη είναι διάχυτο στο κράτος έκτακτης ανάγκης της δεξιάς;

 • Και ένα σχόλιο στο ίντερνετ μας θύμισε ότι τον κ. Αρναούτη λογικά τον διόρισε ο κ. Ιωνάς. Άρα ο Πολίτης πρόβαλε το power point θέαμα για τον οποίο διόρισε τον κ. Αρναούτη, ο κ. Ιωνάς; Να θυμίσουμε ότι η φερεγγυότητα του κ. Ιωνά στους διορισμούς φάνηκε από τον διορισμό Πική – διόρισε κάποιον τάχα να τον διερευνήσει, ο οποίος δεν μπορούσε να το κάνει και το ήξερε ο Ιωνάς. Και στον Αρναούτη ήταν ξαφνικά ακριβοδίκαιος ο Ιωνάς; Ούτε για αστείο δεν ακούγεται. Και όμως ο Πολίτης, και ο Παρούτης, πρόβαλαν αυτήν την εκδοχή, του διορισμένου του Ιωνά, σαν τεκμήριο;
·         Ιδού και το σχόλιο από την Παρασκευή 25/4 – τη στιγμή που προσπαθούσε να αποφύγει το θέμα ο Παρούτης, όταν κατάλαβε τι σημαίνει η λέξη «αδιαμφισβήτητα»  ή όταν η αποστολή κατασκευής σκόνης [ττοζι] ολοκληρώθηκε: «Τα Ψέματα του ΠΟΛΙΤΗ αποκαλύπτονται σιγά σιγά..... "δεν τα πήρε το το ΑΚΕΛ αλλά ποδοσφαιρικά σωματεία !!"
Στο σημερινό του δημοσίευμα ο Σωτήρης Παρουτης αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ , περαν του ότι αποκαλύπτει ότι ο πληροφοριοδότης του είναι ο παραιτηθείς ανακριτής Αρναουτης, αυτός που διόρισε ο Ιωνάς Νικολάου , κάνει αναφορά ότι τα λεφτά πήγαν σε σωματεία συνδεδεμένα!!!! με το ΑΚΕΛ!!
Επίσης έκανε γαργάρα το γεγονός ότι ενώ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του καλούσε το ΑΚΕΛ να πάει στο Γενικό Εισαγγελέα να πάρει τα στοιχεία, ο Κώστας Κληρίδης σε συνέντευξη του στο SIGMA προψές είπε κατά λέξη ότι «ακόμα δεν έχει ολοκληρωμένα στοιχεία για το θέμα της Focus”. Pele.

 • «Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει». Το πιο ακριβές σχόλιο για τη λογική του Παρούτη το έγραψε ο Χ.Χριστου στη Γνώμη: Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει. Στο μέλλον αυτή η τακτική συγκάλυψης και μετατόπισης μπορεί να ταυτιστεί και με το όνομα του δημοσιογράφου…

 • Προς κ. Παράσχο. Φίλτατε. Τα απωθημένα, ακόμα και για πράγματα που μπορεί κάποιος να είχε δίκαιο, δεν βοηθούν. Και η προκατάληψη είναι αποκαλυπτική. Εντάξει, ήθελες στο κείμενο της Κυριακής να παίξεις με την focus. Ξέρεις ή έπρεπε να ξέρεις ότι μόνο για τον ΔΗΣΥ υπάρχει τεκμήριο. Υπάρχει και για δημοσιογράφο, όπως λογικά ξέρεις. Αλλά να το παίζεις - άρα είναι ύποπτοι οι Ανατασιάδης και Χριστόφιας, που ήταν επικεφαλής των κομμάτων τότε (πέρα από τα του δικηγορικού γραφείου του πρώτου) είναι ατεκμηρίωτο άλμα. Και βγαίνει μια προκατάληψη όταν γράφεις ξαφνικά για τον Κασουλίδη, ο οποίος ευνοήθηκε – αν έχεις δίκαιο και για τα 450,000 από το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη: «..το μισό εκείνο εκατομμύριο ήταν «συνδρομή» στην προεκλογική για τις προεδρικές εκλογές. Υποψήφιος του ΔΗΣΥ τότε ήταν ο Ιωάννης Κασουλιδης ο οποίος και φάνηκε τυχερός που με τον ένα η τον άλλο τρόπο δεν λέρωσε τα χέρια του.» Γιατί δεν «λέρωσε» τα χέρια του ο Κασουλίδης; Επειδή θέλεις να τον καλύψεις; Ή μήπως εκεί εφαρμόζονται άλλοι κανόνες από ότι για τους υπόλοιπους; Η στήλη συμβουλεύει το εξής – αναζητήστε ένα σχόλιο του κ. Παπαπέτρου όταν έκανε και ο Φιλελεύθερος κατασκευή υστερίας με τις επιχορηγήσεις στα σωματεία – και έβαλε φυσικά μόνο τα αριστερά. Ξέρεις… εκείνα τα λεφτά που ο Χριστόφιας τα έδινε και σε αριστερά και σε δεξιά σωματεία, ενώ ο Αναστασιάδης τα δίνει σε ένα επικοινωνιακό επιτελείο που προσπαθεί μεροληπτικά να κάνει focus. Εχεις μια ιστορία να υπερασπιστείς αγαπητέ.

 • Προς κ. Παράσχο ΙΙ: Στα θετικά θα θεωρήσουμε σαν ενδιαφέρουσα πληροφορία την αναφορά ότι τα υπόλοιπα χρήματα =πέρα από την άμεση μεταφορά στο ΔΗΣΥ- έγιναν μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Αναστασιάδη. Ίσως και για αυτό έκανε την πρωτομαγιά παραπομπή σε κάτι ανάλογο με την ιστορική σου ομολογία για τη διαφήμιση σαν μηχανισμό διαπλοκής των ΜΜΕ με τις τράπεζες. Όμως και πάλι, αν ανοίξει τέτοιο θέμα, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να ανοίξουν και πολλά άλλα, για πολλά δικηγορικά γραφεία κοκ. Η στήλη είναι υπέρ..Διότι και εμείς επιμένουμε ότι φυσικά γίνεται ξέπλυμα μέσω των κυπριακών τραπεζών σε σχέση με δικηγορικά γραφεία. Διότι το να διακινούνται χρήματα μέσω δικηγορικών γραφείων είναι νόμιμο και κατανοητό. Ελέγχεται, όμως, πραγματικά; Πώς; Με την ΜΟΚΑΣ;..:) Είναι όπως τα stress tests του Ορφανίδη..και του Συρίχα..:) Και το θέμα είναι γενικότερο και όχι το συγκεκριμένο.  Θυμάσαι με τι μαγική ικανότητα των ΜΜΕ λογοκρίθηκε κάθε αναφορά στο όνομα του Πολάκη Σαρρή (εκτός από την δική σας προσπάθεια) μόλις εμφανίστηκε αναφορά στο όνομα του πρόσφατα; Διότι στο τέλος, ούτε ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε σχέσεις προσωπικές με τον Ζολώτα. Όταν μάλιστα άνοιξε το θέμα για τις σχέσεις Βγενόπουλου-Αβέρωφ ο τελευταίος για να καλυφθεί επικαλέστηκε στον Αναστασιάδη. Διότι το θέμα δεν είναι το πυροτέχνημα, αλλά ποιοί πραγματικά πουλούσαν εξυπηρέτηση πολιτικά. Και ζήσαμε όλοι εδώ την περίοδο 2009 -2013.

 • Τζαι ένα καλό της τρόικας. Έφαεν το Πούφο. Κάποτε θα πρέπει να διερευνηθεί και αυτός ο κύριος – και μάλιστα σε αντιπαραβολή με την κυρία Γιωρκάτζη. Η νυν διοικητής είχε δηλώσει στη βουλή ότι έβρισκε φοροφυγάδες σε κοσμικές συγκεντρώσεις -εκείνη τους ήξερε προφανώς από τα στοιχεία- αλλά ο κ. Πουφος επέμενε ότι απλώς δεν τους  έβρισκαν. Κάποιος μας κορόιδευε τότε. Και κάποιοι έκαναν πλάτες στη μη συλλογη φορων - και κανένας δεν μιλούσε στην επίσημη δημόσια σφαίρα.

 • Νομίζω ξέρω ποιόν συμφέρει το σημερινό (2 Μαΐου 2014) τηλεφώνημα για βόμβα μόλις πριν τη δίκη Μιχαηλίδη και υιού στην Ελλάδα. Χα...Χα ....ψιού! J

 • Χάος στα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων βασικών υλικών. Αντί, λοιπόν, να παραγγελθούν έστω σε μειωμένες ποσότητες όπως θα ήταν το αυτονόητο (μα τα πλεονασματικά ποσά που υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό;), τι νομίζετε ότι γίνετε; Παραπέμπονται ασθενείς σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Μα για να πάει κάποιος στο νοσοκομείο υπό αυτές τις συνθήκες σημαίνει εξ’ αρχής ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διαφορετικά. Μήπως αυτές οι ενέργειες δείχνουν την τσιλιμαθκιά του θερκού, που δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τη δαιμονοποίηση και του δημόσιου νοσηλευτικού συστήματος, όπως έγινε με την ΑΗΚ και τη ΣΥΤΑ, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν ή να εμπλακούν έστω ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά;

 • Τελικά, εμολοήσαν μας το κόζι: Το ΓΕΣΥ όντως προχωρεί με μικτό σύστημα με την άμεση εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών. Το σχεδόν 20% άνεργοι και άλλοι τόσοι συνταξιούχοι, τι θα γίνουν, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν, πόσο μάλλον να πληρώνουν και ασφάλειες για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Να μην αρρωστούν; Ή μήπως να δημιουργήσουμε Καιάδα για να τους πετάμε; Ακόμα και αυτός ο μύθος του Καιάδα ανατράπηκε πλέον, αφού δεν ευσταθούν οι μεχρί τώρα υποθέσεις δαιμονοποίησης των Σπαρτιατών.

 • Κενεβέζος reloaded α; Ως πρέσβης στην Αθήνα. Επειδή εκτός από την «καταπληκτική» δουλειά που έκανε στο Υπουργείο Παιδείας, είναι και μέλος του διπλωματικού σώματος. Τό’πε και τό’ κανε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. «Θα στηρίξω, όσους με στήριξαν», άλλως λέγε με συναλλαγή

 • Ακούσαμε και το μήνυμα της Ζέτας για την Πρωτομαγιά. Αναφορά στην Πρωτομαγιά, την ιστορία, τη σημασία και το συμβολισμό σε μια πρόταση (μικρή μη φανταστείτε κάτι περίπλοκο και πολυσύνθετο). Προφανώς, τόση ήταν η αναφορά, όση και η αντίληψή της για το θέμα.

 • Ήταν και η ΚΥΠ στο ιστορικό συναπάντημα για την Πρωτομαγιά. Γι’ αυτό προτείνουμε του χρόνου, οι εκπρόσωποί της να έρθουν με το πανό τους «Η ΚΥΠ στηρίζει τους ταξικούς αγώνες». Αν δε φωνάξει και το σύνθημα «The Solution, Revolution», ακόμα καλύτερα. J

 • Νομίζω ότι η πιο συγκινητική μορφή ήταν ένας παππούς πάνω από  75 χρονών. Ακόμα και με το μπαστούνι είχε σοβαρή δυσκολία να περπατήσει. Ήρθε πολύ νωρίς, πριν ακόμα μαζευτούν οι οργανώσεις, όταν οι μουσικοί έκαναν ακόμα πρόβες. Τον άκουσα να μονολογεί και να λέει κοιτάζοντας γύρω του  με δίπλα του μια τ/κ που το βοήθησε ν’ ανέβει ένα σκαλί: «56 χρόνια σωστά που έσιει να γινεί έτσι πράμαν. 56 γρόνια σωστά. Εν εγίνετουν να μεν έρτω». Μακάρι παππού, αν φτάσω τα χρόνια σου, να έχω την ίδια ψυχική δύναμη, να κάμνω τούτα που πιστεύκω, όπως έκαμες εσύ, τζιαι ξέρω ότι ήσουν έμπνευσή μου τζιαι κίνητρό μου για τούτον.

 • Το καλλύττερο σύνθημα για μένα ήταν που μιαν τ/κ συλλογικότητα τζιαι ελάλεν "τούτη η βρωμιά/ ξιμαρισιά, καθαρίζει με επανάσταση". Κρίμα που εν ήβρα φωτό.

 • Μέρα της Πρωτομαγιάς και ο Παύλος Μυλωνάς στην εκπομπή του σκέφτηκε να την τιμήσει δεόντως. Στο πλατό, υποψήφιοι του ΕΛΑΜ για τις ευρωεκλογές. Αν πω ντροπή θα είναι λίγο- πολύ λίγο.

 • Είδετε άμαν εν λαμβάνεται υπόψη τους «εταίρους»; Τωρά ο κ. Συλλούρης καταγγέλλεται που το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, επειδή βάλλει υποψηφιότητα, με «εταίρο» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ουπς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου