25 Απρ 2014

Να προτιμήσεις, Κύριε, την ΚύπροΚύριε, απ’ όλους τους θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής, αυτός που με αγγίζει περισσότερο είναι ο «Έκστηθι φρίττων ουρανέ». Κι αν αποφασίσεις να ξανακατεβείς στη γη, για να δεις από κοντά τα χάλια μας, προτίμησε να έρθεις στην Κύπρο.
Απόφυγε την Ελλάδα, γιατί, αν πέσεις στα χέρια των χρυσαυγιτών, δεν θα σου δώσουν να φας, καθώς δεν είσαι Έλληνας.

Απόφυγε τη Γερμανία, γιατί οι Νεοναζί θα σε σκοτώσουν, καθώς είσαι Εβραίος.

Απόφυγε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γιατί μ’ αυτά που κηρύττεις θα σε περάσουν για κομμουνιστή και θα σε ψήσουν σε καμιά ηλεκτρική καρέκλα ή θα σου βάλουν καμιά ένεση και θα σε στείλουν συστημένο στον Παράδεισο.

Απόφυγε το Βατικανό, την Ισπανία και όλες τις καθολικές χώρες, γιατί νοσταλγούν ακόμα την Ιερά Εξέταση και τον εξαγνισμό δια του πυρός – ωχ, Παναγία μου! – και αν τους πεις κανένα «ουαί υμίν, υποκριτές», φοβάμαι πως δεν θα τη γλυτώσεις.

Έλα στην Κύπρο! Τώρα έχουμε και άριστες σχέσεις με το Ισραήλ, την πατρίδα σου. Λόγω αερίων, ξεχάσαμε ότι οι Εβραίοι σε σταύρωσαν. Τώρα τους αγαπάμε και τους εκτιμάμε αφάνταστα. Αλλά, εκτός απ’ αυτό, εδώ τι κίνδυνο διατρέχεις; Το πολύ-πολύ να σε συλλάβουν για παράνομο μετανάστη! Θα σε κλείσουν στη Μενόγεια , κρατητήριο 5 αστέρων, προς απέλαση. Ίσως, όμως, δυσκολευτεί η κυρία Σιακαλλή να σου βρει πτήση για τον Παράδεισο. Ελπίζω μόνο να αποφύγεις τα κρατητήρια Πάφου. Ξέρεις, οι Παφίτες – πλάσματα του Θεού είναι και αυτοί – φημίζονται για τους λεπτούς τους τρόπους. Έναν από τους αδερφούς σου που έπεσε στα χέρια τους, τον κατάντησαν σε διάστημα τριών μηνών πετσί και κόκαλο.

Έλα στην Κύπρο, λοιπόν! Αν μάλιστα φέρεις και μερικά εκατομμύρια, θα χαίρεις μεγάλης εκτίμησης και θα σου δώσουμε και υπηκοότητα. Έχουμε κι έναν σπουδαίο Αρχιεπίσκοπο. Έχει κάνει φυσικά τον οίκο του Πατρός σου οίκο εμπορίου, αλλά – προς Θεού! – μη βγάλεις μαστίγια και τέτοια, γιατί χάθηκες.

Έλα, Κύριε! Σε περιμένουμε. Ίσως λύσεις και το Κυπριακό!

Σκέψεις της Μεγάλης Παρασκευής της δούλης σου Αντρούλας Χριστοφίδου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου