21 Μαρ 2014

Ένας Υπουργός εκτός εαυτού, αρκετοί μαινόμενοι φοιτητές, ένα Ελληνικό ρεζιλίκι στο «Imperial College» του Λονδίνου και πολλά αποκρυπτογραφημένα πολιτικά μηνύματα

Της Γιώτας Δημητρίου


Μπορεί ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Άδωνις Γεωργιάδης να «διαφήμιζε» στο Twitter την επίσκεψη του σε Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, όπου είχε προγραμματιστεί για να μιλήσει στους Έλληνες φοιτητές του Imperial College για την υγεία στα χρόνια της κρίσης, αλλά τελικά η επίσκεψη του κατέληξε.... δραματική και επεισοδιακή.
Οι Έλληνες φοιτητές στο Λονδίνο κάθε άλλο παρά θετικά τον υποδέχθηκαν, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ένα σκηνικό, που εξέθετε τον «μπουμπούκο» (και) εκτός Ελλάδος.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις του Άδωνη με τους φοιτητές ήταν ποικίλες:
 "Δεν ξέρετε τίποτα για τη Δημοκρατία", τους είπε ο Άδωνις.
"Δεν ξέρεις τίποτα από την πραγματικότητα", του φώναξε ένας φοιτητής.
Ένας άλλο φοιτητής απάντησε στον Άδωνη «δεν ξέρουμε τίποτα για τη δική σας Δημοκρατία, όπως την εννοείτε εσείς».
«Πήγαινε να πουλήσεις βιβλία»  φώναξε μια φοιτήτρια στον Υπουργό.
Αμέσως μετά, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διάβασαν κείμενο εναντίον του, για την πολιτική  που ακολουθεί στο τομέα της υγείας, που όπως υποστήριξαν, διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας και αποχώρησαν.
Πάντως, το γύρο του διαδικτύου έκανε και μια φωτογραφία που δείχνει τον Υπουργό Υγείας να βγαίνει εκτός ελέγχου και να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με ένα φοιτητή.

Πώς αντιμετώπισε την όλη υπόθεση στη συνέχεια ο Άδωνις;
 Όταν έφτασε στην Ελλάδα “πήρε το μικρόφωνο” από τα αγαπημένα του ΜΜΕ (που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν την «φιλοκυβερνητική τους αφοσίωση») και είπε: «αστείο να έρχεσαι στο Σίτυ του Λονδίνου και να κάνεις επανάσταση στον καπιταλισμό. Αν είσαι κομμουνιστής, δεν μπορείς να είσαι στο Σίτυ του Λονδίνου. Να πας στη Βόρεια Κορέα ή στην Αβάνα». 
«Αυτό που έγινε στο Λονδίνο, είναι ένα πολύ τυπικό παράδειγμα του τι υφιστάμεθα από μια ομάδα ανθρώπων που νομίζουν ότι έχουν το μόνο δικαίωμα να εκπροσωπούν αυτό που ονομάζεται Δημοκρατία στη χώρα μας. Το αρχικό βίντεο που ανέβηκε την ώρα που με βρίζανε, το ανάρτησε στο Διαδίκτυο κάποιος Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ο οποίος ανήκει στην ομάδα Syriza of London και έχει κάνει ένα γκρουπ για φίλους του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο. Ποιοι προικισμένοι φοιτητές; Κανονικοί ΣΥΡΙΖΑίοι, πολιτικοί μου αντίπαλοι, δηλαδή, οι οποίοι επιλέγουν αυτό το είδος του τραμπουκισμού για να μην επιτρέψουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους να μιλάνε και αυτό το προβάλλουν ως Δημοκρατία!»

Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς με μια ανοικτή επιστολή στο διαδίκτυο απάντησε στον Υπουργό:

Σαν μία μικρή απάντηση για όλα αυτά που ακούστηκαν για το πρόσωπο μου ως “ενορχηστρωτή της επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ'' στον Άδωνι Γεωργιάδη, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1. Δυστυχώς η μουσική μου παιδεία σταμάτησε πρόωρα, ώστε να μη μπορώ να ενορχηστρώσω το οτιδήποτε, ειδικά τη στιγμή που οι αντιλήψεις μου για τη ζωή και την πολιτική δράση του καθενός είναι αντίθετες με κάθε ιδέα περί πεφωτισμένης ηγεσίας.
Όπως λέγαμε και κάποτε μικρότεροι στα φοιτητικά αμφιθέατρα “Η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών”.

2. Η χτεσινή παρέμβαση δεν έγινε από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Έγινε από ένα πλειοψηφικό κομμάτι Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών, οι οποίοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα μακριά από τους φίλους μας και τις οικογένειες μας, εξαναγκασμένοι από τις πολιτικές του κ. Γεωργιάδη και των συναδέλφων του σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 
Μεταξύ αυτών, σύντροφοι και συντρόφισσες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απλά δεν μπορούσαμε να μη δώσουμε το παρόν.
3. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Μουρούτη και Γεωργιάδη για τη χαρά που μου έδωσαν αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου σαν “φοιτητή”.
Δυστυχώς, όμως, είμαι άλλος ένας εργαζόμενος, ειδικευόμενος γιατρός, που δεν κατάφερε να ασκήσει με αξιοπρεπείς όρους το επάγγελμα του στην Ελλάδα, έχοντας πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες ευθύνες από το να μιλάω δεκαπέντε φορές την ημέρα σε κανάλια περιαυτολογώντας όπως κάνει ο κ. Γεωργιάδης, ή ψάχνοντας στο facebook (έναντι μισθού) τα προφίλ ''πολιτικών του αντιπάλων'' (sic) όπως κάνει ο κ. Μουρούτης.
 Το είπε ξεκάθαρα εξάλλου και ο κ. Γεωργιάδης στη χθεσινή του ομιλία, ''παράγουμε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα, κάποιοι αναγκαστικά πρέπει να μείνετε στο εξωτερικό''.
4. Οι όποιες αναφορές στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και στις αναρτήσεις μου για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη και την πάλη απέναντι στον φασισμό το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία για την έλλειψη ιστορικής παιδείας του κ. Μουρούτη. Εκτός και αν αυτή η προσωπική επίθεση αποκαλύπτει ένα είδος συγκεκαλυμμένης λύπης για την ήττα του Χίτλερ. 
5. Ο κ. Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια στοχοποίησης μου επειδή έκανα το έγκλημα να κοινοποιήσω την συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου (και μόνο αυτό) προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως “αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου” “τραμπούκο”, “τρομοκράτη” και άλλα συναφή.
 Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον αστείοι εάν δεν ήταν συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής και της υγείας του ελληνικού λαού.
Κύριε Γεωργιάδη η μικρή μου εμπειρία στα κοινωνικά κινήματα, μου έχει μάθει καλά να μην φοβάμαι καμία τέτοιου είδους στοχοποίηση.

Λονδίνο, Δευτέρα 17 Μάρτη 2014 ,
 Κωνσταντίνος Χαλκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου