21 Μαρ 2014

Σπόντες


Μετά από κοπιαστική σκέψη, μίλησε και πάλι ο νυν ένοικος της αρχιεπισκοπής

 • Όντως η ΣΥΤΑ «εξασφάλισε» ένα κανάλι της LTV για 500,000 ευρω και ξαφνικά τα ΜΜΕ δεν έχουν να πουν λέξη – ούτε για το θέμα ούτε για τις παρατυπίες που καταγγέλθηκαν στην διαδικασία; Τσιμουδιά στα πρωτοσέλιδα;… Πότε θα αρχίσουν να διερευνώνται λογαριασμοί σε σχέση με την κατασκευή κλίματος για τις ιδιωτικοποιήσεις; Πονηρούληδες – γι’ αυτό πιέζατε και για την αλλαγή στην Κεντρική – και όχι μόνο ;

 • Και για να μην ξεχνιόμαστε για τη φορολόγηση του πλούτου. Τελικά, ανέβηκε ο εταιρικός φόρος και δεν έφυγαν οι offshore. Ένας από τους τρεις παράγοντες που συνέβαλαν στο να είναι μικρότερη η ύφεση είναι οι «υπηρεσίες», που όπως τελικά εξηγήθηκε, αφορά στα έσοδα από τις offshore εταιρείες. Κοίτα να δεις. Και όλες εκείνες οι βαρύγδουπες λαφαζανιές του κομπογιαννίτη πολιτικάντη-οικονομολόγου που κλαιγόταν ότι θα φύγουν οι εταιρείες το 2010; Ο Σταυράκης, αντίθετα, έλεγε ότι οι ξένες εταιρείες έχουν πολλούς λόγους, πέρα από το χαμηλό ποσοστό φόρου, για να είναι εδώ. Ποιός είπαμε ότι είχε δίκαιο;..:)

 • Και η μνημειώδης βλακεία της κυπριακής αστικής τάξης – και των μαθητευόμενων μάγων – τραπεζιτών της. Αρνήθηκαν, τότε, να εγκρίνουν φόρο που θα βοηθούσε στην αύξηση των εισοδημάτων του κράτους, και όταν τελικά χρειάστηκαν χρήματα για τις τράπεζες τους… δεν υπήρχαν.. Όλα εδώ πληρώνονται..:)..Τα χάσατε στο κούρεμα και χάσατε και πολλά άλλα…Συμπέρασμα: να είστε συνεργάσιμοι με την πλειοψηφία που στην συλλογικότητά της απέδειξε ότι είναι σαφώς πιο σοφή από εσάς τουλάχιστον…

·         Ιντα χάζιν έσιει άμα τα καλομαθημένα βρεθούν έξω που την γυάλα προστασίας των μονολόγων & των φιλικών ΜΜΕ, αντιμέτωποι με συγκροτημένο διεκδικητικό λόγο! Γράφει η πρόσκληση: "Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος Δημοτικές Συνελεύσεις σε όλες τις περιοχές της Λευκωσίας, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τα θέματα που απασχολούν τη γειτονιά και την πόλη τους. Με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν στη διαμόρφωση της ανάπτυξης της πρωτεύουσας." Τι λαλεί ο Γιωρκάτζης στους δημότες που ανταποκρίθηκαν μόλις τον εστριμωξαν λλίο:-αυτούσιο :)  "για τον αν σας επροσκαλέσαμε σήμερα, σήμερα ο χαρακτήρας της συνάντησης είναι ο Δήμος να σας πει τι έκαμε αυτά τα 2 χρόνια, μπορούμε όποτε θέλετε να κάμουμε συνάντηση για να μας πείτε εσείς τι θέλετε Αλλά σήμερα είναι ακριβώς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι εκάμαμε. .." Ας όψεται ο Αναστασιάδης που μας τον άφησεν αμανάτι που τες συναλλαγές του με τον έτερο γιο της Φωτεινής. Βιντεο 24,50 λεπτά :) http://www.youtube.com/watch?v=sz6qXb8IvKY

 • Όταν επέρασεν η Αρβελέρ που την Λευκωσία εκάλεσε σε διεκδίκηση του Δημόσιου χώρου. Εμιλούσε στην Πύλη Αμμοχώστου τζαι εξήγησε: "Γιατί η διεκδίκηση του Δημόσιου χώρου είναι διεκδίκηση του Δημόσιου λόγου"  Ταμάμ Γιωρκάτζη μου? 

 • Σχόλιο απο την Ντοούς Ντερυά: "Πριν ένα περίπου μήνα, στη νότια Κύπρο δημιουργήθηκε μια επιτροπή για να σταματήσει η οικολογική καταστροφή στον Πενταδάκτυλο και κινήθηκε προς τις ευρωπαϊκές δομές. .... Ο υπουργός περιβάλλοντος, κ. Bakırcı είπε "Τί θέλουν οι έλληνες κι ανακατεύονται, το βουνό είναι δικό μας." Σχεδιάστε μια γραμμή να χωρίζεται στα δύο το νησί της Κύπρου, γεωγραφικά και οικολογικά όπως είναι διαχωρισμένο πολιτικά! Σχεδιάστε μια γραμμή στη μέση του  ουρανό του νησιού και να κόβεται στη μέση η βροχή για να χωρίζει η "βροχή των τούρκων" και η "βροχή των ελλήνων"!  Λες και οι ορχιδέες αυτού του νησιού, τ' αγρινά, οι πέρδικες έχουν διαβατήριο και περνούν την άδεια εισόδου του διαμοιρασμού της ηγεμονία  σας. Η Κύπρος είναι πατρίδα όλων μας αξιότιμε κ. Bakırcı. Πως μια πυρκαγιά που καίει στην Πάφο να μην πονά την καρδιά μου, λυπάμαι για τη χώρα μου. Το ίδιο και οι ελληνοκύπριοι, η καρδιά τους πονά για τη δολοφονία του Πενταδάκτυλου. Μακάρι να μπορούσατε να είστε πρώτα πατριώτης, παρά εθνικιστής!

 • Μερικοί θεώρησαν ότι το σχόλιο στις προηγούμενες σπόντες για την κ. Γιωρκάτζη, ότι θα πρέπει να αποδείξει ότι ήταν ανεξάρτητη και όχι απλώς κατασκευάστρια θεαμάτων (όπως με την αναφορά στους φοροφυγάδες στα κοκτέιλ) ήταν πρόωρο – θα πρέπει να της δώσουμε καιρό, λέει. Οκ. Αλλά διορίστηκε μετά από δημόσιο εκβιασμό ενάντια στον προκάτοχό της, επειδή εκείνος δεν έκανε ότι ήθελαν μερικοί. Άρα, αν είναι υπάκουη, δεν θα την κατηγορούν… Ιδού ένα βασικό κριτήριο. Οπότε θα δούμε..

 • Πάντως σε ένα σχόλιο στο ίντερνετ η αναφορά ήταν κάπως έτσι.. τη διόρισαν για να πουλά εικόνα, και της είπαν, «τα εσωτερικά της τράπεζας θα τα αναλάβει ο Συρίχας». Διότι μερικοί αυτούς θέλουν στην Κεντρική – ακριβώς αυτούς που επέβλεπαν, με βολικά κλειστά μάτια, τις τράπεζες μέχρι το 2012, και  μας οδήγησαν εδώ.

 • Κατά τα άλλα όσοι είναι κορόιδα κολλούν σε ό,τι τους ρίξουν. Όπως ήταν οι λιμουζίνες. Έγιναν θέαμα γιατί η φτηνή δημοσιογραφία που πληρώνει ο φορολογούμενος στο προεδρικό, ήθελε, τότε, να μετατοπίσει την έμφαση στο Δ. Χριστόφια. Όταν τελικά εκείνος δεν πήρε λιμουζίνα, οι υπάκουοι δημοσιογράφοι σιώπησαν με μικρές αναλαμπές στις εσωτερικές σελίδες. Έτσι και τώρα – τους έστειλε η φτήνια του προεδρικού την αποζημίωση του Δημητριάδη και κόλλησαν εκεί. Εκείνα, όμως, είναι η απόδειξη ότι παραιτήθηκε υπό πίεση και εκβιασμό. Οι άλλοι που είναι διορισμένοι στο ΔΣ της Κεντρικής και παίρνουν πάνω από 100,000; Για εκείνους δεν επιτρέπεται να μιλάτε ευαίσθητοι δημοσιογράφοι; Εκεί δεν υπάρχει συναλλαγή και συμφωνία; Έτσι τυχαία αυξήθηκε η απολαβή από 1.700 σε 30,000;

 •  Πληρώνουμε, λοιπόν, το Συρίχα του Ορφανίδη. Δεν ήξερε ο Συρίχας για την αγορά ομόλογων, για την Εγνατίας, για τον ΕΛΑ της Λαϊκής που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2011, δεν ήξερε για τα δάνεια της Λαϊκής; Τί έκανε στην τράπεζα τότε; Ήταν βολικός για τους τραπεζίτες, για τους μεγαλοκαταθέτες και τους πολιτικούς τους συμμάχους και για αυτό πληρώνεται. Και σιωπούν οι δημοσιογράφοι.

 • Και ο άλλος, ο κ. Κοιλιάρης, αφού δεν πέρασε από έρευνα για τη φούσκα του χρηματιστηρίου παίρνει και επίδομα τώρα. Όπως και ο κ. Κωνσταντίνου που τυχαία άλλαξε γνώμη με την αλλαγή του ποσού στις απολαβές;

 • Η περιγραφή της κ. Γιωρκάτζη από την Καθημερινή, δείχνει πάντως ότι δεν έχει όλο το καρτέλ μαζί της. Μερικοί λένε ότι έκανε όνομα, παίζοντας ένα παιχνίδι διαρροών με τον "Πολίτη". Ουπς.. φοροδιαφυγή;..:). Ας πάμε στο σχόλιο της Καθημερινής για να καταγραφεί επίσης (να σημειωθεί, όμως, ότι ο Ιανός στην ίδια εφημερίδα ήταν πιο θετικός στην αξιολόγηση του): «Μια μέτρια φοιτήτρια, που έχει μέτριες μεταπτυχιακές σπουδές και ήταν μέτρια υπάλληλος και έγινε μια μέτρια ελέγκτρια τώρα γίνεται διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας μέλος της ευρωζώνης. Άσχετη από χρηματοπιστωτικά, άσχετη από τραπεζιτικά, σχετική όμως με την μετριότητα που μας διοικεί.» [Σπονδοφόρος, Καθημερινή, σελ. 2, 16/3/2014].

 • Όταν μια κοινωνική τάξη νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της παράγει και ένα ανάλογο λόγο. Όταν, αντίθετα, είναι ανασφαλής, στην παρακμή της, που έλεγαν και οι κλασικοί μαρξιστές, τότε ο λόγος της αποπνέει αυτήν την ανασφάλεια της παρακμής. Το περιοδικό Economist ήταν ανέκαθεν εκφραστικό του χρηματιστικού κεφαλαίου. Όμως, θεωρείτο έγκυρο, παρά τις προκαταλήψεις του. Τον τελευταίο καιρό αποπνέει μια μανία καταδίωξης που μεταφράζεται σε ένα είδος παιδαριώδους σχολιασμού. Έτσι, αφού βάφτισε τον Γιαννούκοβιτς «πυγμαίο» σε μια απαράμιλλη στιγμή ρατσιστικού flash back, τώρα άρχισε να πετροβολάει τον καθρέφτη απέναντι του – στο τελευταίο τεύχος, μας πληροφορεί ότι πρέπει να σωθεί ο καπιταλισμός από τους καπιταλιστές ! Και έχει αφιέρωμα στο crony capitalism. Για ένα περιοδικό που ποντάρει στην Τιμοσένκο, αυτή την προσωποποίηση της διαφθοράς στην Ουκρανία, η έκκληση του μοιάζει με ομολογία για να μην ξαναγοράσουν οι αναγνώστες το περιοδικό.

 • Και όπως και το άλλο σύμβολο αυτής της ιστορικής παρακμής, το BBC. Το οποίο μετά από τόσες συγκαλύψεις για την ακροδεξιά, είδε, χωρίς όμως να πάθει σοκ το πρωτοσέλιδο του, βουλευτές της ουκρανικής Χρυσής Αυγής, του Σβόμποντα που είναι και στην «κυβέρνηση», να εκβιάζουν και να κτυπούν ένα διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού μέχρι να το υποχρεώσουν να υπογράψει παραίτηση. Αυτή, λοιπόν, την «δημοκρατία» ονειρεύεται ο Economist. Που δεν κατάφερε ακόμα να δει ότι η «κυβέρνηση» που έφερε το πραξικόπημα, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά τα δυτικά ΜΜΕ, διόρισε ολιγάρχες ως κυβερνήτες στην ανατολική Ουκρανία. Το crony capitalism είναι μόνο για τις «αποικίες»; Μπα…η μπάλα πάει στο κέντρο πια.. Άμα ούτε η αστική δημοσιογραφία δεν καταφέρνει να καταγράψει την εικόνα έστω… Το λίνκ για το θέαμα δημοκρατίας στο Κίεβο επειδή ένας τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε την είδηση από την Μόσχα.. http://www.bbc.com/news/world-europe-26653295 • Τα μασά γενικά ο Πουργουρίδης τελευταία.. αλλά μια διατύπωσή του είχε περιγραφική σαφήνεια: «Σήμερα περιορίζομαι μόνο στη θλιβερή διαπίστωση ότι μόνο σε χώρες με χαμηλό επίπεδο πολιτικής ζωής εξαναγκάζεται σε παραίτηση ένας ανεξάρτητος αξιωματούχος για να αποφύγει το διασυρμό μιας ποινικής δίωξης.»

 • Να λέμε πια «Θεοχαρίδης PEC»; Ή μήπως «Κουναφής-Θεοχαρίδης PEC»;..:)

 • Η αυτού αθλιότης ο αρχιεπίσκοπος άνοιξε πάλι το στόμα του. Και αυτήν τη φορά έγλυφε ελαφρώς τον Ν. Παπαδόπουλο. Εκείνες τις μέρες, κυκλοφορούσε ότι θα το ΔΗΚΟ θα έβαζε υποψήφιο τον Μυλωνά από το κανάλι του – τελικά έβαλαν τον Γεωργίου. Τί υπάκουο σκυλάκι αυτός ο Τόμμυς άμα θέλει εξυπηρέτηση. Θα κάνουν γερή πλάκα οι γενιές του μέλλοντος μαζί του. Άντε, σιγά σιγά να εφεύρουμε και το χιούμορ που αρμόζει στην περίσταση. Οι αθυρόστομοι φιλελεύθεροι τώρα τον θεωρούν ώριμο – οπότε μπορεί να ενταχθούν επίσης στην κωμική αναπαράσταση.

 • Δεν είναι για να κάνει κάποιος μια αποχή από τις εκλογές με την ησυχία του – πρέπει να ψηφίσουμε τελικά για να μην κτίζει επιχειρήματα στην αποχή μας ο Αβέρωφ; Τη Δευτέρα, ο Πολίτης είχε πρωτοσέλιδο το σενάριο που μάλλον σκέφτεται να προωθήσει ο Αβέρωφ και το επικοινωνιακό επιτελείο στο προεδρικό. Μας είπε ότι ο ΔΗΣΥ στοχεύει σε αποτέλεσμα ρεκόρ, ποντάροντας ότι θα πάρει και ψήφους από την εσωτερική αντιπολίτευση στο ΔΗΚΟ. Θα ήταν, βέβαια, πιο έντιμο να έλεγε ότι ο πραγματικός στόχος είναι να συσπειρωθούν αρκετά οι συναγερμικοί, έτσι ώστε να πάρει, συγκριτικά με τα άλλα κόμματα, ψηλά ποσοστά, αν η αποχή κρατήσει τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων μακριά από τις ευρωεκλογές. Οπότε, ο ΔΗΣΥ θα λέει μετά ότι επικροτείται η πολιτική του -και τα ρουσφέτια, και η ταξική προκατάληψη της οικονομικής πολιτικής, και η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός αυτού του χρόνου που πέρασε- επειδή οι άλλοι δεν ψηφίσαν; Εν’ νναιν για να μπορέσει να αγιάσει το πλάσμα….

 • Τελικά του Ζένιου-«καθαρά χέρια» του έριξαν κοκαλάκι υποψηφιότητας, αφού τον άφησαν με θκυο σιείλη καμένα για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής; Αστείος κατάντησες αγαπητέ… «Καθαρά χέρια», εσύ που δεν κατάλαβες τίποτα από τα προβλήματα των τραπεζών μέχρι που αποκαλύφθηκαν δημόσια, και είσαι και καθηγητής στην υποτιθέμενη ειδικότητα; Ή μήπως ήταν καθαρές οι 30,000 στο Συμβούλιο της Κεντρικής για να κάνεις πόλεμο σε ένα άλλο ακαδημαϊκό που προσπαθούσε έντιμα να ελέγξει τη διαπλοκή και τη διαφθορά γύρω από το τραπεζιτικό σύστημα; Εσύ δεν κατάλαβες τίποτε από τους τίτλους των εφημερίδων τον Οκτώβρη και τον Νιοβρη του 2013; Καθαρά χέρια…J

 • Προς όλα τα πραγματικά κορόιδα που δεν προσπαθούν να μην καταλάβουν ακόμα τι έγινε με τον εκβιασμό σε παραίτηση του κ. Δημητριάδη, και προς όσους κάνουν τα κορόιδα γιατί φοβούνται τη στιγμή που θα λάμψει πάνω τους ο προβολέας της λέξης "συναλλαγή" – για εκβιασμό. Πιο κάτω είναι ένα ξεκάθαρο τεκμήριο για το πώς τα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκφράζονται από το Φιλελεύθερο (εκείνες τις μέρες ανακοινώθηκε και η συνεργασία του με την αρχιεπισκοπή – συμπτωματικά, ας πούμε) ξεκίνησαν την εκστρατεία εκβιασμού γιατί ο κ. Δημητριάδης επέμενε να γίνει έλεγχος για σύγκρουση συμφερόντων.  Διότι ο Φιλελεύθερος έχει τη δικιά του διαπλοκή και συναλλαγη - και προτιμητέους υποψηφίους που ήθελε να διοριστούν. Οπότε, τα οσοι κάνουν τα κορόιδα αναδημοσιεύουν ότι τους πουν και ρωτούν ρητορικά «καλά πώς λέγατε τόσα πράγματα εναντίον του Δημητριάδη και τώρα είναι εντάξει και του δώσατε αποζημίωση;» Μα διοτι καλά παιδάκια, ήταν όλα φτιαχτά, σας έλεγαν ψέματα και εσείς υπάκουα «πιστεύατε».. Καλημέρα..:). Ο Δημητριάδης δεν ανησυχούσε για τις ανόητες νομικές προφάσεις, αλλά ήταν στόχος ενός ανελέητου πολέμου, στον οποίο συμμετείχαν και όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν σήμερα. Τώρα, δεν τολμούν να κάνουν τη σκέψη – "μα είμαστε τέτοια φερέφωνα;" Αν μερικοί συμμετείχαν αφιλοκερδώς, αυτοί ήταν τα ψώνια. Γιατί το παιχνίδι που παίχτηκε με τα εμπλεκόμενα κεφάλαια ήταν χοντρό. Ιδού λοιπόν:

 •  
 • Στις 17/9/2013 ο Φιλελεύθερος, έντρομος, μας ανακοίνωσε το πρόβλημα…το «στόχαστρο» είναι η διερεύνηση για σύγκρουση συμφερόντων μελών του διορισμένου ΔΣ της τράπεζας Κύπρου. Είχε ένα δικό του "πρόβλημα" ο αρχιεπίσκοπος και από ότι φάνηκε και ο έκδοτης του Φιλελεύθερου.

  Και τί μαγική σύμπτωση – δυο μέρες μετά, η ίδια εφημερίδα ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος θα προσφύγει στο Ανώτατο ενάντια στο Διοικητή. Προεδρία υπό παραγγελία; Θα προσφύγει στο Ανώτατο γιατί ο διοικητής επιμένει σε έρευνα για σύγκρουση συμφερόντων. Και ο πρόεδρος δεν ήθελε να γινει; Γιατι; Και μετά η Γενική Εισαγγελία άφησε να αιωρείται σαν απειλή-εκβιασμός προς το διοικητή- η δικαστικη ταλαιπωρία ως συμπλήρωμα των επιθέσεων των ΜΜΕ. Και οι χαριτωμένοι δημοσιογράφοι μας.. δεν θυμούνται…J • Πάμε και για απομυθοποίηση του Δικαστικού συστήματος πια; Άμα το λένε και οι ευρωπαϊκές εκθέσεις. Διότι, όταν η «δικαιοσύνη» καθυστερεί λ.χ. οι μόνοι που επωφελούνται είναι όσοι είναι εμπλεκόμενοι στο δικαστικό κύκλωμα και σύστημα

 • Οπότε, όπως ξεπεράσαμε ως κοινωνία τον φόβο του αστυνομικού σαν απόλυτου φορέα εξουσίας, σαν ζαπτιέ, θα ξεπεράσουμε και τις απειλές εκβιασμού του δικηγορικού κυκλώματος. Αυτούς, ένα γέλιο θα τους θάψει στο τέλος.

 • Είχε, πάντως, πολλή δουλειά πέρσι ο Φιλελεύθερος στο να χρησιμοποιεί το πρωτοσέλιδο του για να εκβιάζει αξιωματούχους σε παραίτηση – για να διοριστούν, προφανώς, «βολικοί» στη συναλλαγή με το κυβερνών κύκλωμα και τα ΜΜΕ του. Το πιο αμίμητο ήταν εκείνο με τον «Εφιάλτη», που έδινε δήθεν πληροφορίες για τους υδρογονάνθρακες. Τελικά, τον εκβίασαν σε παραίτηση και εκείνον τον αξιωματούχο…και μετά το βαρύγδουπο πρωτοσέλιδο ξεχάστηκε – λες και δεν υπήρξε. Τεκμηριωμένη δημοσιογραφία… Θα έρθει, όμως και η στιγμή που και αυτή η συμμετοχή σε εκβιασμό θα θεωρείται ως συμμετοχή σε παρανομία, και τότε θα δούμε και τους λογαριασμούς…
 • Για τον ώρα ό,ποιος αναγνώστης αγοράζει εφημερίδα και δεν ρωτά πρώτα "τί θέλει να μας πει ο έκδοτης σήμερα" - πριν καν την δει, είναι θύμα.

 • Και ύστερα μερικοί είχαν παράπονο όταν ο Συλλούρης έλεγε ότι είναι και η δημοσιογραφία στα διαπλεκόμενα επαγγέλματα. .. Deeply...

 • Αν δεν το προσέξατε, σιγά πλησιάζουν στους μικροϊδιοκτήτες με τα δάνεια οι τραπεζίτες. Βάζουν φούσκες πρωτοσέλιδα ότι ο Χούριγκαν θα κυνηγήσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες και ετοιμάζουν το πλαίσιο για την επίθεση στους «μικρούς». Βέβαια, δεν ελέγχουν τη βουλή απόλυτα πια, οπότε προσπαθούν να καθυστερήσουν τη ψήφιση νομοσχεδίου για την πρώτη κατοικία. Βασικά, θέλουν να βρουν τρόπους να το αποφύγουν ή να φορτώσουν και τα 6 δις των «μερικών επιχειρήσεων» στο σύνολο.

 • Αγαπητοί δύσμοιροι που δεν μπόρετε να πιερώσετε τα δάνεια για το σπίτι σας, ο κύβος ερίφθη. Η κυβέρνηση θα σας προστατεύσεις πάραυτα. Θα σας το ενοικιάζει τζιαι μετά τους τριάντα μήνες που θα έρτει η επανεκκίνηση τζιαι οι μισθοί σας θα κτυπούν τα επίπεδα των γνωστών φοροφυγάδων που παρελαύνουν στες δεξιώσεις, θα μπόρετε να το ξαναγοράσετε. Διαφορετικά. Ah well, tough luck, λαλεί σας η κυβέρνηση. Κατά τ’ άλλα, προωθείται νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 • Μετά την Αρχή Λιμένων, εν σειρά του ΡΙΚ για  «αποκρατικοποίηση»; Εν εξηγούνται διαφορετικά οι «αστραπές» τζιαι «βροντές» του Χάσικου; Ακριβώς, γι’ αυτό να του θυμήσουμε ότι ο σύμβουλός του ή καλλύτερα ο διορισμός του εκλεκτού του είναι υπό διερεύνηση άσχετα από τα «20.000 κεραστικά» που κατηγορεί το ΡΙΚ.

 • Το ωραίον ένει ότι το Χάσικον «έπιαν τον» το κινδύλι για ελεγκτικές υπηρεσίες. Σωστά, να μεν τους αφήνουν ν’ αλωνίζουν σιόρ; Αείς τε τα πλάσματα να λειτουργήσουν όπως ξέρουν. Έλεγχος τζιαι πελλάρες.

 • Μαρίδης για τα 8,8 εκατομμύρια  που χρωστούν κτηματομεσίτες και ξενοδόχοι: «Κάποιοι άνθρωποι και κάποιοι επιχειρηματίες δεν έχουν να πληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσης .... οπότε να μην λέμε ότι φοροδιαφεύγουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν».  Πέτο στο 97% του απλού κόσμου που ψωμοζεί κύριε Μαυρίδη, αλλά επήεν τζιαι πκιέρωσε τη φορολογία για τα ακίνητα. Γιατί ούτε τούτοι είχαν, αλλά εν εφοροδιαφύγαν

 • Προστάτεψε κύριε Μαυρίδη τις τράπεζες που είναι ο πυρήνας της οικονομίας και μείνε χωρίς πολίτες, να δω ποιός θα σε εκλέξει στες επόμενες βουλευτικές.

 • Ζέτα reloaded: Πριν προλάβουν να προκηρυχθούν τα σχέδια για ‘πάταξη’ της ανεργίας, (Φεβρουάριος 2014) ήδη τα δύο που αφορούν τις ξενοδοχειακές μονάδες έκλεισαν. Φυσικά, επειδή συνέβαλαν σημαντικά στη δραματική μείωση της ανεργίας, αφού όπως γνωρίζετε τα ποσοστά έφτασαν σε μονοψήφιο αριθμό (κάτι που καταδεικνύεται σε τακτική βάση τόσο από το Τμήμα Στατιστικής, όσο και από το ευρωβαρόμετρο), λόγω των συνταρακτικών πολιτικών της Ζέτας the unemployment warrior princess. Και φυσικά, λόγω αυτής της παταγώδους επιτυχίας, έρχονται νέα σχέδια με κύριο άξονα τον καταμερισμό εργασίας που δεν ξεχνούν κανένα.

 • Ακούμε ότι, ενώ ο κ. Χάσικος σε συναντήσεις με τους δημάρχους, τους καθησυχάζει ότι η πρόταση που περιλαμβάνεται έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διατήρηση πέντε δήμων, δεν γίνεται αποδεκτή, στην ουσία προχωρεί τις διαδικασίας, ώστε να δημιουργηθούν πέντε δομές υπό την εποπτεία των οποίων θα βρίσκονται δήμοι και κοινότητες, διατηρώντας ‘τοπικά’ γραφεία. Αν ισχύει ναι, με ποιό τρόπο θα εξοικονομηθεί οτιδήποτε, αφού και θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες δομές και θα δημιουργηθούν και κατ’ επέκταση στελεχωθούν, άρα θα χρειαστούν τρόπους να καλύψουν τόσο τα λειτουργικά τους έξοδα, όσο και την εποπτική τους λειτουργία. Πάντως, ήδη σημειώνονται αντιδράσεις, με την Ένωση Δήμων να εκδίδει ανακοίνωση τύπου στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Με το νέο νόμο, αναφέρεται, οι Δήμοι μετατρέπονται σε υποδιαίστερους οργανισμούς και υποβαθμίζεται ο θεσμός των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων που είναι εκλελεγμένοι από το λαό.» Ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά, κύριοι., ‘ κόμα που είσαστεν;

 • Θυμάστε το Συμβούλιο Δημογραφικής και μεταναστευτικής πολιτικής που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες για να «σώσει» τον τόπο από τον εποικισμό και τους μετανάστες; Το πρόλαβαν τα γεγονότα. Εδώ μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε αυτή τη βδομάδα: «χιλιάδες είναι τα νέα παιδιά με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα που τελειώνουν τις σπουδές τους και παραμένουν στο εξωτερικό και ακόμη και αν επιστρέφουν αναγκάζονται αργά ή γρήγορα να μεταναστεύσουν. Αυτοί δε που μεταναστεύουν είναι οι καλύτεροι, είναι τα ταλέντα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό ανάκαμψης της οικονομίας» Μάλλον, αυτό είναι το νέο οικονομικό θαύμα. Καλά κρασιά.

 • Ε Βίκτωρα, τωρά που εφκήκες που το ψυγείο, τί ανάγκην είσιεν να ανακοινώσεις τα κριτήρια για παραχώρηση ιθαγένειας, αφού εν αλλάσει τίποτε; Άτε τωρά να πείσεις τους εταίρους για τον έλεγχο που εν θα έχουν να παραχωρείται ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε Ρώσους τζιαι Ουκρανούς ρωσσόφιλους, κάτω που τέθκοιες συνθήκες

 • Αχ ρε καημένε Συλβάν. Είδες, αν είσιες τζιαι συ δκυο εκατομμύρια τζιαι τέσσερις φίλους με άλλα τόσα, εν θα αντιμετώπιζες τωρά κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εις τα όργανα που σου εσπάζαν το πόδι σου. Όπου φτωχός τζι’ η μοίρα του ή όπως ελάλεν η γιαγιά μου ο πλούσιος πεθανίσκει μια φορά τζι’ ο φτωχός καθημέρα.

 • Τίτλος είδησης [αναφερόμενη στην Κύπρο]: «Έτοιμοι να βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι, αν ληφθούν νέα μέτρα κατά της Ρωσίας» . Ναι; Όπως βοήθησαν πέρσι, έτσι τζιαιρόν; Να λείπει. Άμαν σπάσει το γυαλί....

 • Τηλεθεάτρια σε μεσημεριανή εκπομπή σχολιάζοντας τα όσα βλέπει γύρω της διαπιστώνει: «Είναι πολυτέλεια τα παπούτσια πλέον, παιδιά τρέχουν στους δρόμους ξυπόλυτα. Είναι πολυτέλεια το ρεύμα, πλέον, παιδιά διαβάζουν με κεριά». Ναι, εδώ καταντήσαμε. Όταν δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί έστω τροφή, όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται πολυτέλεια.

 • Η Ένοπλη Ομάδα για Απόδοση Δικαισύνης έστειλε σε ΜΜΕ επιστολή με γενικότερο μήνυμα «Μην τολμήσετε να αγγίξετε το θέμα της εκποίησης κατοικιών. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα». Όταν η απελπισία οδηγεί πολίτες ενός κράτους να συσπειρώνονται για να αναλάβουν ένοπλη δράση για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φθάσει σε κρίσιμη καμπή. Όταν δε  το δηλώνουν εγγράφως και δημοσίως, τότε φαίνεται ότι η πρόθεση που εκφράζουν, πιθανώς να γίνει πράξη. Η απελπισία, προφανώς, κάποιων ανθρώπων έφτασε σε σημείο να τους οδηγεί στο να είναι διατεθειμένοι, όχι μόνο να αφαιρέσουν ζωή, αλλά να θέσουν τον ίδιο τους τον εαυτό σε κίνδυνο να χάσουν την ελευθερία τους και στη χείριστη περίπτωση τη ζωή τους. Όσο μικρή και να είναι η συγκεκριμένη ομάδα, όσο σοβαρά ή μη και να εννοούν ή όχι όσα γράφου και επικαλούνται, αποτελούν μια πολύ σοβαρή ένδειξη ότι ο κόσμος μπορεί να μην βρίσκεται στους δρόμους αντιδρώντας, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις, εντούτοις η οργή σιγοβράζει και δεν φαίνεται πλέον να κατευνάζεται με «λοούδκια» και ψευδο-αισιοδοξίες. Φοβού την οργή του λαού. Ιδίως του απελπισμένου. Γιατί όταν δεν έχει τίποτα πλέον να χάσει, τότε όλα γίνονται πιθανά.

1 σχόλιο:

 1. οι βλάκες σε θέσεις κλειδιά είναι ότι ποιο βολικό για τους απατεώνες και έτσι φροντίζουν οι πολιτικοί τις προαγωγές για πάρτη τους και αυτοί προσφέρουν την υποστήριξη τους στις εκλογές έτσι βολεύονται όλοι εκτός από αυτούς τους ξεροκέφαλους που πληρώνουν την νύφη

  ΑπάντησηΔιαγραφή