14 Μαρ 2014

Σπόντες
·         Ένα εύστοχο σχόλιο για το κλίμα του καθεστώτος εκβιασμών που δημιουργούν οι πολιτικοί-δικηγόροι μέσω  δικαστικών ταλαιπωριών, συνοδευμένων με ανάλογες υστερικές επιθέσεις από τους φίλους τους στο καρτέλ των ΜΜΕ που κατασκευάζουν θεάματα. Με αφορμή την παραίτηση του κ. Δημητριαδη: «Έγινε της μόδας τελευταίως, να χρησιμοποιείται η μέθοδος του εκφοβισμού δια της απειλής ποινικών διώξεων, για να εξουδετερώνονται οι πολιτικοί και άλλοι αντίπαλοι των κρατούντων. Η περίφημη ατάκα "θα σου κάνω μια προσφορά που δεν θα μπορέσεις να απορρίψεις" στη γνωστή ταινία του Κόππολα, στην δική μας περίπτωση προέρχεται από το κράτος, ένα κράτος που θυμίζει όλο και περισσότερο τον γνωστό οργανισμό που παρουσιάζεται στην υπό αναφορά ταινία...» [Y. Ioannnou, facebook Δ.Α.]

 • Πώς τα ΜΜΕ παθαίνουν φαρυγγίτιδα – Δρομολαξιά Ι: Η απαλλαγή του Αλέκου Ζαννέτου του ΑΚΕΛ και ο τρόπος που τα ΜΜΕ το έριξαν στα μαλακά, είναι υποδειγματικός του πώς δουλεύει το σύστημα της διαπλοκής των δικαστικών εκβιασμών σε σχέση με τα ΜΜΕ. Πρώτα, κατασκευάζεται ένα θέαμα και μετά από βδομάδες απαγγέλονται κατηγορίες. Μετά μυστηριωδώς, η εισαγγελία και η αστυνομία αλλάζουν γνώμη και αποφασίζουν ότι τελικά ο ένας από τους κατηγορούμενους δεν εμπλέκεται με βάση τα στοιχεία. Τα ΜΜΕ το κρύβουν και λογοκρίνουν τη λογική ερώτηση: καλά, πώς και γιατί έκανε λάθος η αστυνομία αρχικά και προχώρησε σε προφυλάκιση και ανακίνηση δικαστικών διαδικασιών εναντίον του;

 • Δρομολαξιά ΙΙ: Αν δεν το προσέξατε, τελικά αφαιρέθηκε και το ζεύγος Λιοτατή από μάρτυρες κατηγορίας. Η πλήρης κωμωδία: το άτομο, το οποίο υποτίθεται ξεκίνησε την ιστορία δεν θα είναι μάρτυρας κατηγορίας. Τον φοβάται η αστυνομία. Κοίτα να δεις. Και τώρα, περιμένουμε να δούμε, αν υπάρχει δικαστήριο που θα δεχθεί τη μαρτυρία δυο ατόμων, που είναι κατηγορούμενοι σε άλλες υποθέσεις – και οι οποίοι έχουν και συμφέρον να φορτώσουν αλλού τις ό,ποιες δικές τους ευθύνες.

 • Όταν εκβίασαν μέσω ΜΜΕ και Γενικής Εισαγγελίας την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής οδήγησαν την Κύπρο, για να χρησιμοποιήσουμε τη δική τους δυτικολαγνεία, στο επίπεδο της Νιγηρίας, όπου έγινε κάτι ανάλογο. Άντε να δούμε που θα πάνε τα δικαστήρια…. «μας»….

 • Ώστε, τελικά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο κ. Δημητριάδης. Δεν μπορεί κανένας να τον κατηγορήσει ότι δεν αγωνίστηκε. Βρέθηκε για ένα χρόνο μπροστά σε μια αισχρή επίθεση, την οποία εξαπέλυσε όλο το κατεστημένο ενωμένο και φανατικό – οι τραπεζίτες που είδαν τα σκάνδαλά τους να βγαίνουν στο φως, η αρχιεπισκοπή που ένιωσε ότι έχανε τον έλεγχο σε ένα θεσμό που έμμεσα το θεωρούσε, επίσης, «δικό της», οι έκδοτες και οι καναλαρχες που ήταν εξαρτώμενοι από τις τράπεζες και τους μεγαλοκαταθέτες, και το βαθύ κράτος του νέο-γιωρκατζισμού. Γιατί, αν θα θυμόμαστε κάτι από την αντίσταση του κ. Δημητριάδη και την προσπάθεια του να εφαρμόσει στοιχειώδεις κανόνες αποφυγής της σύγκρουσης συμφερόντων, ήταν πως το κύκλωμα των ΜΜΕ και του βαθέως κράτους της δεξιάς μπορεί να οργανώνει δημόσιες υστερίες εκβιασμού ατόμων.

 •  Ο Κ. Κληρίδης υπήρξε τόσο πειθήνιος, που πια ο Π. Κληρίδης μοιάζει με γίγαντα αμφισβήτησης και αυτονομίας. Ξεκίνησε με μια βολική/συμφεροντολογική σιωπή. Μπροστά στην εξόφθαλμη πραγματικότητα ότι η επιτροπή Πική ήταν παράνομη και στήθηκε με ψευδείς δηλώσεις ότι μπορούσε να διερευνήσει τον πρόεδρο, έκανε την πάπια. Το ζήτημα εκείνο παραμένει, αφού ο κ. Αναστασιάδης είχε και το θράσος να επιμένει σε παραίτηση του κ. Δημητριάδη – το ζητούμενο είναι πότε ήξερε για το κούρεμα και αν χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να βγάλουν λεφτά εκτός Κύπρου οι συγγενείς του. Τόσο απλό. Να θυμίσουμε ποιό συνταγματικό άρθρο είναι χρήσιμο εδώ; Το προσπέρασε, λοιπόν, ο κ. Κληρίδης. Και άντε να πεις οκ, αλλά να συνεχίζει ο ύποπτος  -γιατί ο Λούτσιος έβγαλε τα λεφτά και ο ίδιος ο Αναστασιάδης ήξερε από τις 4 Μαρτίου για το κούρεμα- να κατηγορεί άλλους και να προσπαθεί να τους κάνει να παραιτηθούν για να μετατοπίσει την ευθύνη; Έχοντας λοιπόν αυτήν την ιστορία μπροστά του, ο κ. Κληρίδης επέλεξε να συμμετάσχει στη «συνομωσία» ή όπως αλλιώς θέλει ας την πει. Παρά το ότι είχε όλα τα στοιχεία από το φθινόπωρο, επέμενε να συντηρεί το θέμα ως εκβιασμό προς τον Διοικητή. Έτσι, ο κ. Δημητριάδης θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ΜΜΕ, ένα εχθρικό συμβούλιο που διορίστηκε με πλουσιοπάροχες αμοιβές για να του κάνει εσωτερικό πόλεμο, και τώρα τη Γενική Εισαγγελία να τον απειλεί με συνεχείς δικαστικές διαμάχες. Ο κ. Δημητριάδης συμπεριφέρθηκε σαν ένας έντιμος πολίτης.

 • Κατάντησε, τελικά, κωμικό, όταν ο Γενικός Εισαγγελέας μας είπε ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δικαστική υπόθεση μετά την ανακοίνωση της παραίτησης. Και γιατί κύριε Κληρίδη δεν το δήλωνες πριν; Ιδού, λοιπόν, κ. Μαρκίδη… Άλλα μας είπες, άλλα έβγαλε η ζωή.

 • Υπάρχει μόνο κάτι που διασώζει τον κ. Κληρίδη – ότι ο άλλος στην Γενική Εισαγγελία είναι χειρότερος. Ο Ρίκκος είναι ένα ακόμα φρούτο αυτής της οπισθοδρόμησης της δημοκρατίας. Η δουλειά του, όπως φάνηκε και στις κασέτες της Δρομολαξιάς, ήταν [ειναι;] να κατασκευάζει και να στήνει δίκες.

 • Η επιλογή της κ. Γιωρκάτζη σαν εικόνας ίσως να είναι και μια προσπάθεια να κατευναστούν, έστω αρχικά, οι υποψίες της κοινής γνώμης ότι ο κ. Δημητριάδης υποχρεώθηκε σε παραίτηση για να μπορούν οι μεγαλοκαταθέτες και οι μεγαλοοφειλέτες να κάνουν ότι θέλουν. Επειδή ο κ. Δημητριάδης είναι ακριβώς θύμα του κατεστημένου, που δεν τον έλεγχε, η κ. Γιωρκάτζη, εμφανίστηκε σαν η «έντιμη». Πόσο έντιμη είναι θα δούμε. Ήδη αποδέχθηκε διορισμό που προήλθε από ένα εκβιασμό που συνεχιζόταν για ένα χρόνο. Μάλλον την επέλεξαν για την εικόνα της Γενικής Ελέγκτριας. Και θα πρέπει να πείσει η κ. Γιωρκάτζη ότι δεν είναι απλώς ένα όργανο που τοποθετήθηκε εκεί για να εξυπηρετεί – όπως ο «καθαρά χέρια» Ζένιος λτδ. Άλλωστε η εικόνα που άφησε μέχρι τώρα περιλαμβάνει και φούσκες. Η αμίμητη ατάκα της ότι συναντιέται στα κοκτέιλ με τους φοροφυγάδες που δεν βρίσκει ο φόρος εισοδήματος, κουβαλά και μια αποκάλυψη: η ίδια απλώς το είπε, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να πληρώσουν ή να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα. Κάτι τέτοια λέγονται φούσκες. Και είναι καλά να τις θυμίζουμε σε όσους διορίστηκαν χατιρικά μετά από εκβιαστικές παραιτήσεις.

 • Όσο για τους «φιλελευθέρους» αυτής της χώρας. Είναι απορεί κάποιος αν υπήρξε πιο αξιοθρήνητη πολιτική τάση, θέση.. Εδώ μπροστά τους, ο πρόεδρος που εξέλεξαν, για ένα ολόκληρο χρόνο υπονόμευε την ανεξαρτησία των θεσμών -της Κεντρικής, αλλά και η διακωμώδηση της Γενικής Εισαγγελίας είναι πια κραυγαλέα- και σιωπούν με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μερικοί μίλησαν το φθινόπωρο και είναι προς τιμήν τους. Οι υπόλοιποι; Λούφαξαν και αποδέχτηκαν τον νέο γιωρκατζισμό. Αύριο που θα τα κάνουν και σε εσάς να θυμάστε αυτό το χρόνο που πέρασε. Κάποιοι θα δουν ότι η αθλιότητα έχει συνέπειες – παράγει τα ίδια και για τους δημιουργούς της. Οπότε, τουλάχιστον μην μιλάτε για δημοκρατία – πέστε το καρέκλες.. στην Κύπρο, στην Ευρώπη, όπου νά’ ναι, ό,τι νά’ ναι.. καρέκλες..αυτό είναι το λογότυπο της light φιλελεύθερης τάσης που ανακαλύπτει και ωριμότητα στον αρχιεπίσκοπο φτάνει να πει μια λέξη για την καρέκλα τους…

 • Καλά για το ρουσφέτι τί να πουν; Τί ωραία που ήταν να γράφονται ωραία κείμενα και να λέγονται ατάκες για τις πελατειακές σχέσεις και πόσο κακό κάνουν στην Δημοκρατια. Πάμε Ευρώπη…J

 • Η όλη διαδικασία στο ΔΗΚΟ όντως θυμίζει την αποστασία στην Ελλάδα το 1965. Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς μια προσπάθεια δημόσιας εξαγοράς ατόμων. Όλα εδώ πληρώνονται. Διότι εξόφθαλμη και χυδαία δημόσια εξαγορά ατόμων έγινε και με τις αυξήσεις και τους διορισμούς στο ΔΣ της Κεντρικής το καλοκαίρι. Μερικοί τότε, επειδή το ήθελε το τραπεζιτικό τους συμφέρον, δεν είπαν τίποτα. Τώρα φωνάζουν; Μπα…Τον Κοιλιάρη, το Συρίχα, τον Κωνσταντίνου δεν τους είδατε και τώρα ανακαλύψατε τον Κενεβέζο; 

 • Και μερικοί από αυτούς που παραπονιούνται συμμετείχαν, επίσης, στο πρώτο επεισόδιο αυτού ευρύτερου φιλμ που λέγεται «μεταμοντέρνα αποστασία» κατά το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» στην Τουρκία – έτσι για να μην μπερδεύουμε και τη λέξη «μεταμοντέρνο», χωρίς επεξήγηση,  με τον απλοϊκό γιωρκατζισμό. Το καλοκαίρι του 2011, πριν το Μαρί, είχαμε το πρώτο επεισόδιο, όταν μετά τις εκλογές που έχασαν οι απορριπτικοί, ο αρχιεπίσκοπος έριξε την ατάκα «ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυρά» και μόλις πριν το Μαρί, είχαμε μια θεαματική εξαγορά βουλευτή, του κ. Κουλία, ο οποίος εγκατέλειψε το κόμμα το οποίο τον έκλεξε μόλις λίγες μέρες πριν, και ψήφισε για πρόεδρο της βουλής τον κ. Ομήρου, αντί τον κ. Κάρογιαν. Τότε, η ΕΔΕΚ δεν πρόσεξε την αποστασία; Ο κ. Ν. Παπαδόπουλος που είναι θύμα του ίδιου κόλπου τώρα, τότε συμμετείχε. Μόνο ο ΔΗΣΥ είναι και στις δυο περιπτώσεις πίσω από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι εξαγορές. Το ότι η πολιτική σκηνή πάει χρόνια πίσω, είναι γεγονός. Και η ντροπή δεν φαίνεται να είναι εύκολο φρούτο αυτές τις εποχές. Αν επιβεβαιώνεται τώρα, ότι όλα εδώ πληρώνονται, αυτό να το θυμούνται και όσοι εξαγοράζουν δημόσια. Δεν κρατά πολύ αυτή η φούσκα. Όσο για τον κ. Κάρογιαν είναι κατανοητό ότι κάνει ακριβώς τα ίδια που έκανε κάποτε ο κ. Παπαδόπουλος. Πρέπει, όμως, να θυμάται ότι εκείνος, ο Παπαδόπουλος, είχε ήδη κάποια σταθερή πολιτική θέση για να συγκαλύπτει, έστω, την προσωπική του πολιτική – ενώ τώρα φαίνεται έντονα ότι κάποιοι κάνουν ότι κάνουν για ίδιο όφελος.

 • Για όσους είναι ενάντια στον κ. Παπαδόπουλο να υπενθυμίσουμε ότι οι αποσκιρτήσεις επιφανών προσώπων από το ΔΗΚΟ, δεν απέδωσαν στο παρελθόν. Και αυτές οι επιθέσεις τον καθιστούν σε θέση να προωθήσει πιο εύκολα τη θέση του ότι τάχα εκπροσωπεί τη συνέπεια – ότι δεν εξαγοράζεται.

 • Αλλά είπαμε η μάχη των δυο Νικ θα είναι «αιματηρή»

 • Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε καταγράψει σαφή πρωτιά -στα πλαίσια της αξιολόγησης της στήλης- για τον κ. Αναστασιάδη για τις έστω και διστακτικές κινήσεις του στο κυπριακό. Αυτήν τη βδομάδα είναι ισοπαλία. Η υποχρέωση σε παραίτηση του κ. Δημητριάδη βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Αναστασιάδη -έστω και αν το ΔΗΚΟ ανοησίες αναμάσησε- και δείχνει ένα πολιτικό με εμμονές και έτοιμο να αποδεχθεί, αν όχι να προωθήσει εκβιασμούς στη δημόσια ζωή. Δεν είναι συγκρίσιμο θέμα – αν το ίδιο είναι και ο άλλος. Όποιος κάνει επίδειξη γιωρκατζισμού, δεν μπορεί να διεκδικεί ότι πάει κάπου στο μέλλον, επιστρέφοντας στις σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος.

 • Στην οικονομική Καθημερινή υπήρχε ένα καλό σχόλιο για την ανάλυση του Economist – μήπως και οι απαισιόδοξες προβλέψεις για την Τράπεζα Κύπρου σημαίνουν ότι το περιοδικό εκπροσωπεί και συμφέροντα που θέλουν να την αγοράσουν. Μπα κάνουμε και τέτοιες αμαρτωλές σκέψεις; Μήπως να ξεκινήσετε από κάτι πιο οικείο – την μονόχνωτη εκστρατεία για τις ιδιωτικοποιήσεις, στην οποία συμμετείχε και εφημερίδα σας;

 • Το καρτέλ, πάντως, ήταν εκεί και την Κυριακή – ο Φιλελεύθερος και η σημερινή συνέχισαν πρωτοσέλιδα την εκστρατεία για ξεπούλημα των ημικρατικών.

 • Νομίζετε ότι ο θυμός φεύγει, επειδή δεν υπάρχουν τώρα διαδηλωτές στους δρόμους; Κάνετε λάθος..:)

 • Ήταν πάντως αποκαλυπτικοί οι διορισμοί – τις ίδιες μέρες διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην εταιρεία υδρογονανθράκων. Δυο συντονισμένες εκστρατείες, με τη βοήθεια πάντα του καρτέλ των ΜΜΕ, για να αποκτηθεί έλεγχος στο δημόσιο πλούτο. Και να εξαργυρωθεί με μίζες. Κάπου εκεί θα καταλήγουν οι Κεν του μέλλοντος; Φταίει και η πλειοψηφία της Βουλής – άντε να δούμε, τώρα, αν θα τα καταφέρει να ελέγξει τα ρουσφέτια και τις μίζες που ετοιμάζει το κύκλωμα.

 •  Όταν οι διορισμένοι των 2 Νιk τα κάνουν μαντάρα και στην Αγγλική Σχολή και οδηγούν το σχολείο σε κίνδυνο αποβολής από διεθνή οργανισμό λόγω πρακτικών εκφοβισμού και ρατσισμού του νέου ΔΣ και σοβαρής αναξιοπιστίας της Προέδρου Μαγδας Νίκολσον English School - Breaking News: Αccording to reliable sources the Association of the leading independent schools, the HMC, is considering to expel the English School from its ranks.
  http://www.hmc.org.uk/about-hmc/hmc-executive/
  This comes right after the Authority against Racism and Discrimination has issued a report whereby the school has been accused of Human Rights violations.
  The HMC is apparently strongly concerned about the bullying and terrorizing that has been taking place against the Head Teacher and other members of the school community by the School Board under the presidency of Ms Magda Nicholson. The Board's lack of credibility and its unwillingness / failure to work within a reasonable framework of governance could also have contributed to the HMC considering such action.

  The International Division of the HMC held their annual meeting at the English School in January 2014
  http://www.englishschool.ac.cy/newsdetails/%20The_Magnificent_Seven_Heads_visit_English_School

·         Η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου επιταχύνεται υπό τη Δημαρχεία του εκλεκτού του ΔΗΣΥ, γιού της Φωτεινής, στο οποίο Δημαρχείο Δημοτικός Γραμματέας εν ταυτόχρονα Γραμμτέας του ΔΗΚΟ (Μαρίνος Μουσιούττας) τζαι Δημοτικός Ταμίας ένας patriot parent μέλος του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής (Νικόλας Ευσταθίου). Πριν λλίες ημέρες αφαιρεθήκαν ΟΛΑ τα παγκάκια & οι πάγκοι που τον ανοιχτό χώρο απέναντι από την αγορά του ΟΧΙ. Τους συγκεκριμένους πάγκους τους χρησιμοποιούσαν  πολλοί δημότες τζαι ο  χώρος είσιεν μιαν ζωντανή αίσθηση δημόσιας ζωής. Η Δέφτερη Ανάγνωση έγινε λήπτης πληροφοριών ότι στην κατάργηση των δημόσιων χώρων που επιταχύνετε τους τελευταίους μήνες, έχουν ενεργό εμπλοκή λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας οι οποίοι ενθαρύνουν / εγκρίνουν την αφαίρεση των παγκακιών    ιο χώροι των ιοποίων στην συνέχεια καταλαμβάνουνται που ιδιωτικές επιχειρίσεις (εστιατόρια κλπ)

·         «Την περασμένη εβδομάδα, ακόμα ένα παγκάκι στην πλατεία Φανερωμένης εξαφανίστηκε. Ίσως να βαρέθηκε τον θόρυβο, τους κλαρινογαμπρούς και τις γκόμενες με τα δωδεκάποντα που κατέκλυσαν την περιοχή ψάχνοντας καφέ, μπαρ και γιαουρτάκι. Ίσως να έφυγε για να δει τον κόσμο και να πετά τώρα κάπου πάνω από τα Ιμαλάια. Πλέον μερικά μόνο παγκάκια έμειναν στριμωγμένα και εγκλωβισμένα, μεταξύ των τραπεζιών και των κάδων των σκουπιδιών, μεταξύ του κόσμου και της κλειστής περίφραξης της εκκλησίας. Με το ζόρι υπάρχουν πλέον και ίσως σύντομα να την κάνουν κι αυτά, να κατεβούν προς το λιμάνι της Λάρνακας, να περάσουν μέσα από τη διώρυγα του Σουέζ και να πλεύσουν προς την Πολυνησία. Η παραπάνω είναι και η μόνη λογική εξήγηση. Γιατί δεν θα ήταν λογικό ο δήμος, ειδικά τώρα που επιτέλους ο κόσμος κατεβαίνει στο ιστορικό κέντρο, να εξαφανίσει τα παγκάκια και την επιλογή της χρήσης του δημόσιου χώρου. Δεν θα ήταν λογικό να ανέχεται ο δήμος ο περίγυρος μιας εκκλησίας, που για να μην ξεχνιόμαστε παραδοσιακά στην Κύπρο αποτελεί δημόσιο χώρο, να είναι κλειστός διακόπτοντας την κίνηση για όσους δεν μπορούν να πεταχτούν πάνω από τον τοίχο. Το θέμα δεν αφορά μόνο όσους σύχναζαν και συχνάζουν στην περιοχή και τους οποίους ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης -κατά τα άλλα τακτικός θαμώνας ταβέρνας κοντά στην Φανερωμένη- είχε χαρακτηρίσει “Εξάρχεια” σε μια κλασική περίπτωση κυπριακής πολιτικής μικρόνοιας και μαϊμουδισμού. Αφορά τους πάντες. Αφορά την ίδια την υγεία του χώρου. Και θα έπρεπε να αφορά και τον δήμαρχο, ο οποίος δικαίως ενθουσιάζεται από την κίνηση στην επικράτειά του, όμως έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Μια πόλη χωρίς δημόσιο χώρο, χωρίς χώρο να αναπνεύσεις, δεν μπορεί να είναι περήφανη» (Από κείμενο του Γιώργου Κακούρη που δημοσιεύτηκε στο Παράθυρο)


 • Και ναι, το γκολφ αναγάγεται σε παραδοσιακό κυπριακό άθλημα, αντικαθιστώντας τα τριάππιδκια, τον κάμηλο, το λιγκρίν, τα σκατούλικα. Από εδώ και πέρα, τα παραδοσιακά παιχνίδια της Λαμπρής που διοργανώνονται σε διάφορους δήμους και κοινότητες, θα μεταφερθούν στα γήπεδα γκολφ που φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την κυπριακή επικράτεια. Αντί να τραγουδά ο Τερλικκάς τη Γαουρού, θα πραγματοποιούνται συναυλίες με τη Ριάνα και το diamonds, αφού ως γνωστόν η Ριάνα έχει κυπριακή καταγωγή – όπως φυσικά και το γκολφ.

 • Περιοχές Φύση 2000  - αλά ούνα, αλά ντούε, αλά γκόλφ. Πρώτα ήταν η Λίμνη στην Πάφο, τώρα το Κάβο Γκρέκο

 • Ο Δήμος Λευκωσίας μετά τον πόλεμο κατά των κυπαρισσιών στη Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση (γνωστή στους λευκωσιάτες και ως λεωφόρο των κυπαρισιών), αποφάσισε να καρατομήσει και τους φύκους της λεωφόρου Μακαρίου. Όλα γκρι – γιατί το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα που πρέπει και αυτή να καρατομηθεί.

 • Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για τους ακτιβιστές κατά της σφαγής των αμπελοπουλιών, ο κς. Ιωνάς, κατά τα άλλα λαλίστατος, τηρεί σιωπή ιχθύος για το θέμα. Μήπως περιμένει την έναρξη της εκστρατείας για πάταξη της λαθροθηρίας των αμπελοπουλιών για να αποσύρει και πάλι το Κλιμάκιο Πάταξης της Λαθροθηρίας όπως θα του υποδείξουν οι ψηφοφόροι του;

 • Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για συζήτηση αγωγού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας μετά τη λύση όταν τούρκοι επιχειρηματίες προσπάθησαν επαφές με το προεδρικό για το θέμα, τις συνομιλίες για το θέμα με τις τουρκικές εταιρείες ανέλαβε η Noble. Τί έγινε λοιπόν; Λύθηκε το κυπριακό και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ή η Noble ήταν μια εύκολη λύση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις;

 • Δόθηκε το πράσινο φως για ανανέωση του γραμματίου από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ προς το κράτος για ένα μήνα. Πάλι δηλαδή η ΑΗΚ έσωσε το κράτος από τη στάση πληρωμών; Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις, πώς θα σώζεται το κράτος;

 • Μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου (Συνδέσμου Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου,) με πρωτεργάτη τον αρχιεπίσκοπο προσανατολίζονται στη λήψη δικαστικών μέτρων με την καταχώρηση αγωγών κατά της τρόικας. Θυμάστε που ο κ. Σιακόλας αλώνιζε τα τηλεοπτικά κανάλια πριν την απόφαση της βουλής για το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ για να πείσει ότι ήταν προς όφελος όλων; Ούτε οι όμοιοι του δεν τον πίστεψαν και προχωρούν σε αγωγές; Μα ήταν για το καλό σας

·         Δεν είχαμε προλάβει να σχολιάσουμε την προηγούμενη βδομάδα ότι η σχέση Αβέρωφ και Ν. Παπαδοπουλου ήταν ανισομερής - ο μεν Αβέρωφ λειτουργεί σαν messenger, πουλώντας υπηρεσίες, ενώ ο Παπαδόπουλος έχει το κεφάλαιο στο οποίο προσβλέπει με μόνιμη λαγνεία ο Αβέρωφ- και ιδού: την περασμένη βδομάδα, ο Αβέρωφ μαζεύτηκε και πάλι στα όρια του και πίεζε το προεδρικό να μην προκαλέσει και άλλο τον κ. Παπαδόπουλο. Και το προεδρικό υποχώρησε από τη μετωπική σύγκρουση, που φαντάζονταν/θέλουν μερικοί, και ικανοποίησε τον κ. Κάρογιαν με έμμεσους διορισμούς. Πάντως ο διορισμός του κ. Νέστορος είναι αξιοσημείωτος γιατί ξεφεύγει της σχέσης Αναστασιάδη – Κάρογιαν.
 
·         Αν το δούμε από την οπτική του κ. Αναστασιάδη το όλο σκηνικό ήταν μια εκκίνηση που δεν ήρθε ποτέ. Μια φούσκα που ξεφούσκωσε, πριν καν παίξει μαζί της. Μια φαντασίωση προεδρίας. Αρχικά σκόπευε, έλεγαν οι διαρροές, να κάνει την «αλλαγή» και να διορίσει «προσωπικότητες», τεχνοκράτες κλπ κλπ. Του έβγαλε αμέσως ένα τροχό, από το όχημα της φαντασίωσης, ο γαμπρός του Κουλέρμου – εγώ είτε στο υπουργείο εσωτερικών (που ελέγχει και το κτηματολόγιο - και τα συμφέροντα της φαμίλιας) είτε πάω σπίτι μου -με την καρέκλα εννοούσε- είπε ο Χάσικος. Μετά το άλλο κινητό σκάνδαλο της κυβέρνησης, ο Ιωνάς, μάλλον του θύμισε τί ξέρει από την υπόθεση Λούτσιου- Πική, οπότε κατάλαβε ότι ούτε εκεί γινόταν τίποτα. Του έμειναν τουλάχιστον οι καρέκλες του ΔΗΚΟ. Εμφανίστηκε τότε από τη μια ο Κάρογιαν και από την άλλη ο Παπαδόπουλος. Αναγκάστηκε πάλι να κάνει το ρουσφέτι του Κάρογιαν για να μπορεί να δείξει ότι ο σύμμαχος του ότι έχει επιρροή στις πελατειακές σχέσεις. Αλλά μετά πάλι άλλαξε το σκηνικό – του είπαν ότι δεν γίνεται να κάνει τέτοια παρέμβαση, και τελικά υποχώρησε πάλι. Πάλι καλά που ξεφορτώθηκα τον Κενεβεζο, θα σκέφτηκε, ώσπου άρχισαν να κτυπούν τα τηλεφωνα για την αναζήτηση καρέκλας για τον τέως υπουργό.
 
·         Ένα εξευτελισμό, πάντως, τον πέρασαν οι τέως υπουργοί. Έτσι που κορδώθηκαν με τις αιτήσεις για αναστολές συμμετοχής στο κόμμα, και να μείνουν τελικά εκτός; Ήταν αναμενόμενο. Αλλά και εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα μαθηματικά της βουλής; 
 
·         Προς τον κατά άλλα συμπαθή κ. Κάρογιαν. Και έξυπνος είσαστε και στρατηγικό μυαλό διαθέτετε. Αλλά αυτή η τάση να ταυτίζεστε μόνο με την παροχή διευκολύνσεων δεν βοηθά την εικόνα σας, όπως προσπαθείτε να την οικοδομήσετε ως εσωτερική αντιπολίτευση τώρα. Αν υποστηρίζατε κάτι να σας στηρίξει κάποιος – αλλά με το να εξασφαλίζετε καρέκλες σε μερικούς, τί λέτε στο δημόσιο; Συμμετείχατε λ.χ. στην αποχή για τις ιδιωτικοποιήσεις. Και εκεί που είχατε χώρο πραγματικά να αναδείξετε και το δυνατό σημείο της προεκλογικής σας εκστρατείας για τον οικονομικό ταξικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου τα προηγούμενα χρόνια, ή στα θετικά, το «κοινωνικό ΔΗΚΟ» χαθήκατε πάλι, με το να ψηφίσετε πρόθυμα ότι ήθελε η κυβέρνηση τελικά. Δεν υπάρχει χώρος/σημείο συσπείρωσης των οπαδών σας, αν το μήνυμα είναι ότι στηρίζετε απλώς τον ΔΗΣΥ. Το θέμα είναι τί από την ιδεολογία του κέντρου, του ΔΗΚΟ κλπ, στηρίζετε εσείς…
 
·         Φοβερό μαργαριτάρι – σύμφωνα με τον Πολίτη ο Κενεβεζος σκέφτεται να αποδεχθεί τη θέση του πρέσβη στην Αθήνα ! Μα πόσο large προσωπικότητα είναι αυτός ο Κενεβεζος πια, τζαι ολόκληρη η οικογένεια τώρα που το λαλούμεν, που του κάνουν προσφορές .. και «δείχνει να αποδέχεται»; Από υπουργός παιδείας σε διπλωμάτης, όλα τα σφάζει όλα τα αποδέχεται; Και καμιά διαμαρτυρία από τους «φιλελευθέρους»; Απλώς cheerleading ενάντια στον Ν. Παπαδόπουλο τώρα; Τον μέχρι χθες "ώριμο".. Το ρουσφέτι; Η κραυγαλέα συναλλαγή; Έτην μπροστά μας.. Αλλά ναι, «βλέπουν Ευρώπη»..
 
·         Κάποτε ήταν αθυρόστομοι και οι «φιλελεύθεροι»..
 
·         Την καρέκλα ουκ ελάττω παραδώσω..;..Ρε καημένε Γλαύκο, που έμπλεξε η ατάκα σου..
 

·         Η στήλη δεν θεωρεί την υπόθεση με το Barbaros τόσο σημαντική τωρα - ή εδώ που φτάσαμε, γιατί η μικροπολιτική της καρέκλας εσωτερικά γινόταν, ενώ γύρω μας συνέβαιναν διάφορα...Το πρόβλημα ήταν να εξασφαλίσουμε τρόπους άμυνας. Τώρα, ποιά είναι η άμυνα αφού βάλαμε τα περισσότερα αυγά μας στο καλάθι της Δύσης; Φυσικά θα κάνει περίπατο, μέχρι να έχουμε πιο ισορροπημένη διεθνή στήριξη – σαν Κυπριακή Δημοκρατία, όχι σαν ελληνοκύπριοι. Αλλά το να λέει ο πρόεδρος πριν λίγο καιρό ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, και τώρα ότι δεν είναι αιτία αποχώρησης το Barbaros, δεν πείθει…Η στήλη κουράστηκε να το επαναλαμβάνει – η λύση δεν μπορεί να στηριχθεί σε παραπλανήσεις, είπα-ξείπα, τζαι την τακτική του «που στύλλον στύλλον άνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου