21 Φεβ 2014

Εκδηλώσεις για Αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία

΄

Η καθιεωρωμένη εκδήλωση για αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 15 Φεβρουαρίου 2014 
εδώ 

Από την εκδήλωση - http://vimeo.com/86899636

Αντιμιλιταριστική Διαδήλωση 2014

Τελικά η αστυνομία και από τις δύο πλευρές του νησιού, απέκοψε και τις δύο πορείες, μη αφήνοντας τις δύο κοινότητες να βρεθούν μεταξύ τους σαν μια κοινή εκδήλωση. 
Η αστυνομία της κυπριακής δημοκρατίας, για πρώτη φορά παρεμπόδισε διαδηλωτές που έχουν στόχο την επανένωση και κοινή συμβίωση να περάσουν στην άλλη πλευρά του νησιού, ή απλά να μπούν μέσα στο οδόφραγμα, καταπατόντας τα συνταγματικά τους δικαιώματα και προωθώντας τον διχασμό του νησιού. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν εντολές από τα Ηνωμένα Έθνη, τον υποτιθέμενο οργανισμό για την διασφάλιση της ειρήνης στον κόσμο. Μέσα σε λίγους μήνες όμως τα ΟΗΕ στην Κύπρο, απέδειξαν το αντίθετο, αφού και τον Οκτώβρη, έδιωξαν με βία τους ελάχιστους διαδηλωτές του "Occupy Buffer Zone" που επειχήρησαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική δικοινοτική εκδήλωση μέσα στο οδόφραγμα, παίζοντας βόλλευ με διαχωριστική γραμμή το οδόφραγμα. Το σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ μέσα: http://vimeo.com/77544247
Μηπως μερκοι πολεμούν οποιαδήποτε σπίθα επανένωσης και συμβίωσης που πάει να δημιουργηθεί από απλούς πολίτες; Πέρα από την μίζερη δουλειά των αστυνομικών που πληρώνονται για να κρατούν τις γραμμές προσβάλοντας την ίδια τους την αξιοπρέπεια, κρύβονται τεραστίων διαστάσεων συμφέροντα. Ο λόγος και το μήνυμα όλων τους (Βόρρας, Νότος και Ηνωμένα Έθνη) φαινοταν να είναι οτι την λύση θα την βρούν και θα την εφαρμόσουν οι τεχνοκράτες, οι ειδικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολιτικοί.. σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. 
Και όμως υπάρχει και η άλλη Κυπρος..απο τα κάτω..Και η ό,ποια λύση θα είναι η συνέχεια της δικής της Ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου