21 Φεβ 2014

Ανοιχτή επιστολή προς γυναίκες βουλευτές και θεσμικούς αξιωματούχους: έχουμε νόμους που επιτρέπουν τον χωρισμό ενός παιδιού από την μάνα του;Ανοιχτή Επιστολή      
                                                       
18 Φεβρουαρίου 2014

Προς:
Ελίζα Σαββίδου, Επίτροπο Διοικήσεως
Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπο για την Προστασία του Παιδιού
Σκεύη Κουκουμά, Βουλευτή
Αθηνά Κυριακίδου, Βουλευτή
Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτή
Μαρία Κυριακού, Βουλευτή
Ρούλα Μαυρονικόλα, Βουλευτή
Στέλλα Μισιαούλη, Βουλευτή
Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Βουλευτή

Αξιότιμες κυρίες,

Απευθύνομαι σε σας ως ψυχολόγος και ως μητέρα.
Την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014, μέλος της Οργάνωσής μας επισκέφτηκε τα Κρατητήρια της Μενόγιας, όπου συνάντησε μια Κινέζα, η οποία κρατείται εκεί προς απέλαση. Το παιδί της, τριών χρονών και κάτι, βρίσκεται στο σπίτι κάποιας φίλης της. Δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική φορά που νήπια χωρίζονται από τις μητέρες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά και λίγες μέρες να ήταν, όπως όλοι ξέρουμε, τα τραύματα που μπορεί να προκύψουν στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού, που χάνει ξαφνικά τη μητέρα του, είναι βαριά και ίσως ανεπανόρθωτα.

Διερωτώμαι, η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει νόμους τόσο απάνθρωπους, που να επιτρέπουν τον χωρισμό ενός παιδιού από τη μάνα του; Ή μήπως έχουμε λειτουργούς που ερμηνεύουν αυθαίρετα και απάνθρωπα τους υπάρχοντες νόμους και που χωρίς να φοβούνται καμιά επίπτωση και τιμωρία προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες;

Η περίπτωση της Κινέζας δεν είναι δυστυχώς η μόνη. Και για να μη μιλάμε γενικά κι αόριστα, σας υπενθυμίζω την περίπτωση της Καμερουνέζας, μητέρας παιδιού δεκαοχτώ μηνών, που βρίσκεται στα κρατητήρια από τον Ιανουάριο του 2014.
Σας γράφω γιατί είμαι σίγουρη ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στην κακοποίηση παιδιών. Και το να στερείς από ένα παιδί τη μητέρα του είναι, πέρα από καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού, και από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιληφθείτε του προβλήματος, η κάθε μία από τη θέση του αξιώματός της, ώστε οι περιπτώσεις των δύο αυτών γυναικών να είναι οι τελευταίες.

Με εκτίμηση,

Αντρούλα Χριστοφίδου Henriques
Πρόεδρος της ΜΚΟ Cyprus STOP TraffickingΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου