28 Φεβ 2014

ΣΠΟΝΤΕΣ


Ναι, ξέρουμε ότι δεν πωλείται..Ο Γεωργιάδης ξέρει το;


 • Αν μια νησιώτικη κοινωνία δεν ελέγχει τα λιμάνια της, αν μια χώρα που θα παράγει φυσικό αέριο δεν έχει δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, και αν μια κοινωνία την εποχή της πληροφορικής και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας χαρίζει σε ιδιώτες μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, τότε κάποιοι προσπαθούν να της αφαιρέσουν μορφές αυτονομίας και να την κάνουν εξαρτώμενη. Ίσως να είναι και προεόρτια για την μεγάλη σύγκρουση για τον έλεγχο του φυσικού αερίου. Κάποιοι μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσουν με ποιούς είναι τελικά.

 • Το Μάρτιο του 2013, η κυπριακή κοινωνία κατάφερε να αποτρέψει το καθολικό κούρεμα –τοπικά και ως ευρωπαϊκη αρχή – και διέσωσε χρήματα για την κατανάλωση που κράτησε την ύφεση σε χαμηλά επίπεδα. Ήταν μια σοφή αντίσταση ενάντια στον εκβιασμό. Τον Σεπτέμβριο, η Βουλή έδωσε μια προειδοποίηση στην κυβέρνηση. Το Φεβρουάριο, η δυναμική των δρόμων αρχίζει να θέτει νέα πλαίσια για τον δημόσιο διάλογο και τις θεσμικές λειτουργίες. Η μεταμόρφωση είναι μια εξελικτική διαδικασία που συσσωρεύει δυναμικές από τα κάτω..

 • Η 27 Φεβρουαρίου 2014 θα καταγραφεί ως μια ακόμα στιγμή στη διαδικασία διεκδίκησης από την κοινωνία του δικαιώματος να αποφασίζει η ίδια και όχι να τις επιβάλλονται ψευτο-διλήμματα που μαγειρεύουν ημιμαθείς και δειλοί μπάτλερ, που δεν τολμούν να παραδεχτούν τις δικές τους επιλογές. Ότι οι ίδιοι θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι οι ίδιοι δεν διαπραγματεύονται – ή μήπως έχουν ιδιωτικά συμφέροντα; Το κεντρικό ζήτημα που ανέδειξε οι κινητοποιήσεις την περασμένη βδομάδα, και η απόφαση της Βουλής ήταν η ανάγκη να αρχίσει επιτέλους η κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται ότι είναι καθήκον της να διαπραγματεύεται. Αυτό είναι το θέμα. Μέχρι και στην Ελλάδα, με τα όσα έχει φέρει η κρίση, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί – και λέει κάτι η τρόικα, γίνεται συζήτηση, και βγαίνει κάτι άλλο. Μόνο εδώ έχουμε το Γεωργιάδη που παρακαλεί την τρόικα να επιβάλει σκληρότερους όρους - για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων θέλουν να εκμεταλλευτούν το δημόσιο;

 • Οι εργαζόμενοι των ημικρατικών που άντεξαν τις άθλιες επιθέσεις των ΜΜΕ και επέδειξαν συλλογικότητα πραγματοποίησαν μια τομή. Και κάθε δημοσιογράφος που τους βρίζει, να πάρει ένα καθρέφτη για να δει ότι κατάντησε να φορεί το πρόσωπο του αφεντικού του, σαν δική του ταυτότητα. Ολόχρονα καρναβάλια; Θέλει ο Αρχιεπίσκοπος ιδιωτικοποιήσεις; Τα ΜΜΕ στα οποία έχει οικονομικά συμφέροντα, τί λένε; Τι σύμπτωση...:).. Λίγη αξιοπρέπεια ρε. Και εσείς εργαζόμενοι είσαστε. Αύριο θα σας πουν και εσάς – «α δεν έχω χρήματα, θα σας κόψω μισθούς». Και εσείς τότε; Ξέρετε ότι το αφεντικό τα στέλλει στο εξωτερικο..Θα σιωπήσετε πάλι; Για αυτό, λίγος σεβασμός στις λέξεις.

 • Βγαίνει στην τηλεόραση ο διορισμένος λόγω κομματικής ταυτότητας δημοσιογράφος και μιλά για «κομματικούς διορισμούς» στους ημικρατικούς. Ενώ στα ΜΜΕ υπάρχει η αξιοκρατία; Να γελάσουμε τώρα ή να το πάρουμε ως υποψηφιότητα για ανέκδοτο της χρονιάς – αξιοκρατία στα ΜΜΕ.. καλό..:) Το τελευταίο και ολοκληρωτικό στάδιο της δημοσιογραφικής αποκάλυψης, θα είναι το γέλιο.

 • Και θα αναμένουμε μια νέα δημοσιογραφική γενιά που θα σαρώσει αυτήν την υποτακτική δουλοπρέπεια…

 • Η αθλιότητα της πλειοψηφίας των ΜΜΕ ήταν απολαυστικά εκεί την Παρασκευή το πρωί – οι τέσσερις εφημερίδες, λες και βγήκαν από το ίδιο γραφείο. Όχι δεν χρειάζεται πια να τηλεφωνήσουν από την ΟΕΒ στους ιδιοκτήτες και αυτοί στους αρχισυντάκτες. Είναι πια τόσο υπάκουοι. Ξέρουν από πριν τι θέλουν τα αφεντικά τους. Οπότε η δημοσιογραφική αξιοπρέπεια αυτές τις μέρες μετριέται με όσους τόλμησαν να διαφωνήσουν στις εσωτερικές έστω σελίδες. Και όσους τουλάχιστον προτίμησαν την σιωπή αντί να γίνουν φερέφωνα. Ή θα μας πείτε ότι δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες στόχο τα κέρδη των ημικρατικών; Φυλάξετε αυτές τις εφημερίδες. Είναι τεκμήριο του πόσο ελεγχόμενα είναι τα κυπριακά ΜΜΕ αυτήν την περίοδο. Τόσο ομοιόμορφα ούτε σε αυταρχικό καθεστώς να ήμασταν. Ήταν και πριν, αλλά τώρα φαίνονται. Και αυτό είναι καλό, πολύ καλό…

 • Ήδη καταγράφηκε και στο ευρωβαρόμετρο – η πλειοψηφία δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ. Επιτέλους – να και «η κοινή γνώμη» που δεν κατασκευάζουν οι πληρωμένες εσωτερικές δημοσκοπήσεις. Μόνο το ίντερνετ , ως Μεσο, το εμπιστεύονται περισσότεροι από όσους δεν το εμπιστεύονται. Και προφανώς, δεν εμπιστεύονται τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν τα ίδια με τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

 • Έτσι λοιπόν – χρειαζόμαστε μια δόση 236 εκατ. Και αμέσως, λες και ήταν όλοι προγραμματισμένοι σαν το σκύλο του Παβλώφ, άρχισαν στα διάφορα τηλεοπτικά ΜΜΕ και μετά στις εφημερίδες να λένε τα ίδια και τα ίδια – ότι θα καταρρεύσει το σύμπαν γιατί δεν έγινε το δικό της κυβέρνησης. Τόσα ΜΜΕ και κανένας δεν σκέφτηκε να θέσει το αυτονόητο ερώτημα – ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν αν χρειαστεί; Τί έγινε με εκείνο το πλεόνασμα του Γεναρη λ.χ.; Προφανώς, όσοι μιλούσαν οι έγραφαν ήταν επιλεγμένοι να σκέφτονται το ίδιο. Όχι τις λύσεις, αλλά τον τρόπο να επιβληθεί η υποταγή. Και μετά μιλούν οι διορισμένοι για «αξιοκρατία».

 • Και καλά τα ΜΜΕ αναπαράγουν τη ρητορική της ΟΕΒ, η κυβέρνηση; Δεν υπάρχει ένας ώριμος άνθρωπος να μαζέψει αυτό το τσίρκο της παραπλάνησης; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βρει 236 εκτ. μέχρι να διαπραγματευτεί ξανά; Να πούμε ότι αν είναι αλήθεια είναι τραγικό για όσους διαπραγματεύονταν και ότι πρέπει να υποβάλουν αμέσως τις παραιτήσεις τους; Να πάμε στο πρακτικό : Να σας πούμε ένα μαθηματικό κόλπο. Αν οι ημικρατικοί παράγουν πέραν του 100 έκτ. κέρδη κάθε χρόνο, το δημόσιο καλύπτει για μερικούς μήνες αυτές τις ανάγκες. Άσε που δανειζόταν και από τα ταμεία τους. Άμα πουληθούν, θα έχουμε κάθε χρόνο αυτό το βιολί – που θα βρούμε μερικά εκατομμύρια για να πληρωθούν οι «συντάξεις»; Είναι χυδαία ψέματα όλα αυτά –  για να κατασκευάζεται μια υστερία και ένας εκβιασμός. Πρώτα η κυβέρνηση με το Χαρούλη γονατιστό στα ποδια της Ντέλια, εκλιπαρεί για σκληρούς όρους, και μετά έρχεται και λέει «μα δεν μπορούμε». Αν δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε την κοινωνία κύριοι να παραιτηθείτε. Δεν σας εκλέξανε για να εξυπηρετείτε μόνο το Σιακόλα και όσους θέλουν να αγοράσουν φτηνά τον πλούτο, στον οποίο επένδυσε για δεκαετίες αυτή η κοινωνία στην ΑΗΚ.

 • Aν αληθευει ότι ο κ. Αναστασιάδης θα αρχίσει να μιλά με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία είναι σωστή. Πρέπει τα σοβαρά θέματα να φύγουν από τα χέρια του ό,ποιου Χάρη. Δεν μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να διαπραγματεύεται για την κοινωνία. Αυτό ήταν και ένα σαφές μήνυμα της κοινωνικής έκρηξης την βδομάδα που πέρασε.

 • Προς κ. Αναστασιάδη. Είναι ίσως μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της καριέρας σου. Αν νομίζεις ότι θα συνεχίσεις με αυτό το βιολί των εκβιασμών και των φτηνών επιχειρημάτων, μια του Αβέρωφ και μια του Χάρη, έχασες. Ξεφορτώσου τους ή κράτα τους απόσταση. Δοκίμασε να γίνεις ένα πρόεδρος που διαπραγματεύεται για όλη την κοινωνία και όχι μόνο για την οικογένεια του Χάρη, της Ζέτας κλπ. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτούς. Και ο Νικόλας δεν θα έχει ενδοιασμούς. Διότι όλοι αυτοί οι εκβιασμοί στην οικονομία απλώς ενισχύουν την επίθεση που θα δεχθείς στο κυπριακό. Έκανες τα λάθη με τα προεκλογικά ψέματα. Αν συνεχίσεις με τη λογική «δεν έχουμε επιλογές» απλώς  θα τεθεί ζήτημα «γιατί διαπραγματεύεσαι εσύ αφού συνεχώς μπλέκεις σε αδιέξοδα διλήμματα στα οποία δεν έχεις απάντηση; Ας αναλάβει άλλος που μπορεί έστω να διαπραγματευθεί.» Η δουλειά σου είναι να βρίσκεις επιλογές που να απαντούν στις ανησυχίες η την οργή της πλειοψηφίας. Το οικονομικό σου επιτελείο είναι απλώς μια μάζωξη της ελάχιστης μειοψηφίας, που θέλει να τρώει σε βάρος του κοινού. Θέλεις να ταυτιστείς με αυτούς; Η στήλη σου εύχεται τις καλύτερες αποφάσεις στον ανασχηματισμό. Πρόεδρος που να μπορούν να εμπιστευτούν αυτοί που δεν έχουν «φίλους», που θέλουν να φάνε από το δημόσιο και ούτε θέλουν καρέκλες.

 • Και τώρα που εμφανίστηκε δυναμικά επιτέλους η σοσιαλδημοκρατική διάσταση του ΔΗΚΟ, οι «φιλελεύθεροι» το είδαν σαν «καπρίτσιο»; Η θλιβερή κατάντια του Πολίτη. Μέχρι χτες ο Κάρογιαν ήταν καλός – γιατί θα ψήφιζε Αναστασιάδη και τώρα που υπερασπίζεται τις θέσεις του κόμματος του για την οικονομία, δεν είναι; Δεν θέλετε συμμάχους, σκυλάκια θέλετε; … Να ρωτήσουμε τι σχέση έχουν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ με τις ιδιωτικοποιήσεις; «Τα λέμε όλα»..;:)

 • Και η κωμωδία συνεχίζεται από την άλλη πλευρά – τους αγωνισταράδες απορριπτικούς. Μα τί γοητευτική ψήφος από τον Κουλία. 0σοι αμφέβαλαν για το ότι είναι απλώς εξαγοράσιμη περίπτωση από τον αρχιεπίσκοπο, ιδού εκεί η αποκάλυψη της τάφρου του πατριωτισμού. Ώστε «πατριώτη» τώρα, δεν σε νοιάζει αν οι «εθνικά κακοί» θα ελέγχουν υπηρεσίες που αφορούν την «εθνική ασφάλεια»; Ποιός γνωστός σου, λοιπόν, λογαριάζει να φάει από το Δημόσιο; Και καλά, ο Κουλίας είναι κωμωδία. Αλλα από την άλλη, τόσοι «αγωνιστές» δημοσιογράφοι, με τόση καχυποψία για τις συνομωσιες και τώρα τίποτα; Τί βολικό όντως.. Δεν πιάνουν οι αντένες σας ότι, αν δεχτείτε τον εξόφθαλμα κατασκευασμένο εκβιασμό για τους ημικρατικούς, αύριο θα έρθουν με ανάλογο σενάριο για το κυπριακό; Δύσκολο να το σκεφτείτε ε; Απλώς υπακούτε – όπως κάνετε και με τον αρχιεπίσκοπο;..Χαριτωμενο…:)

 • Να καταγραφεί ότι ο κ. Βενιζέλος του Φιλελευθέρου -στον οποίο κάναμε σχετική κριτική- αυτήν τη φορά -μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον δεν πούλησε την γραμμή της ΟΕΒ. Να δούμε αν θα κρατήσει.

 • Επίσης αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα σημαντική ήταν και είναι η στάση του βουλευτή του ΔΗΚΟ του κ. Αντωνίου ο οποίος στήριξε αποφασιστικά στις εσωκομματικές εκλογές τον κ. Παπαδόπουλο, αλλα στήριξε επίσης και την αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν ψήφισε το ξεπούλημα. Respect. Ήταν και ο μόνος βουλευτής την άνοιξη του 2013 που δεν ψήφισε κάποια νομοθεσία λόγω ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων. Ευθιξία. Διότι από εδώ και πέρα, δεν στέκουν οι δικαιολογίες ότι το ΔΗΚΟ είναι απλά της εξουσίας, λες και οι άλλοι που φορέσανε κάποτε τάχα «φιλελεύθερο» μανδύα δεν είναι.. Αντίθετα..τώρα οι υποψίες για τις μίζες θα είναι σαφείς – όπως και για την εξαγορά καρεκλών. Ο καθένας και η καθεμιά θα κρίνεται από το τί γράφει και τί ψηφίζει.

 • Αν μετά τα ψεσινά "επεισόδια", τον "πόλεμο" και τους "τραμπουκισμούς" δεν κατάλαβαν ότι το ζήτημα δεν ήταν το νομοσχέδιο, αλλά οι ιδιωτικοποίησεις, τότε δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους για το τί τους περιμένει την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να το περάσουν, ακόμα κι' αν αυτό επιχειρηθεί στα μουλωχτά..

 • Α ναι, είχαμε και τις αυταρχικές φαντασιώσεις του Ιωνά. Ήθελε καταστολή έξω από τη Βουλή. Καλά ρε Ιωνά, δεν είσαι εσύ που τα είχες με την αστυνομία όταν έριξε δακρυγόνα σε σύγκρουση με οπαδούς του ΑΠΟΕΛ; Α μάλιστα εκείνη είναι η ομάδα σου. Τέτοιο επίπεδο. Διότι όλα είναι συγκριτικά. Και να μην αρχίσουμε να θυμόμαστε πιο πίσω..:)

 • Οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς έχουν υποχρέωση στην εργασία τους και το Δημόσιο – όχι στην κυβέρνηση και όχι στον κάθε νεοφιλελεύθερο φλούφλη. Έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τον κοινό πλούτο. Και αν ιδιωτικοποιηθεί ο δημόσιος πλούτος  θα μπορεί ο κάθε «φίλος» του Αβέρωφ, του Χάρη, του αρχιεπίσκοπου, και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ να κλείνουν όποτε θέλουν το ρεύμα. Και αυτό το δικαίωμα θα το έχουν και οι εργαζόμενοι. Οπότε αν το κλείνουν το τώρα, είναι απλώς προειδοποίηση για το τί μπορεί να έρθει. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν ξυπνά καλά, ας τα έχει με τον δικό του ξύπνημα, όχι με την πραγματικότητα που βλέπει.

 • Προβλέπεται μια δύσκολη και επίπονη μάχη – Αναστασιάδης vs. Παπαδόπουλος. Σε κάποια φάση θα γίνει και gloves off το όλο σκηνικό. Μέχρι τότε, θα προσέχουμε τα στάδια. Όσον αφορά στη στήλη, ο Αναστασιάδης έχει υπέρ του ότι έκανε μια κίνηση για το κυπριακό – σκέψου κατάσταση: θεωρούμε κίνηση ότι ξεκινήσαμε τις συνομιλίες. Από τον κ. Παπαδόπουλο θα αναμένουμε να δούμε.

 • Αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ή από αριστερά κίνηση της μιας πτέρυγας του ΔΗΚΟ – αντί να εμφανίζεται ως η Αναστασιαδική, το γύρισε αριστερά στην οικονομία. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις – και έπονται και αλλα;  Interesting.

 • Ας πούμε το «κοινωνικό ΔΗΚΟ» ενάντια -ή σε αντιδιαστολή ή παράλληλα;- με το μονοθεματικό ΔΗΚΟ στο κυπριακό ή το αντί-ομοσπονδιακό ΔΗΚΟ; Ενδιαφέρον διαχωρισμός ή διαχωρισμοί. Αυτό το κόμμα αποκτά ενδιαφέρον επιτέλους. Μακριά από την εξουσία -αυτό πιστώνεται στον Παπαδόπουλο- με κοινωνικές ευαισθησίες -αυτό πιστώνεται στο μπλοκ Κάρογιαν αλλά ιδιαίτερα στη ρητορική της Αθηνάς- και διαφορές στο κυπριακό. Not bad

 • Την Πέμπτη, ο Πολίτης είχε τίτλο ότι ο Ν. Παπαδόπουλος κέρδισε μεν, αλλά «έχασε το κόμμα». Έλεος ρε μάγκες. Κρατάτε λίγο τα προσχήματα. Είπαμε θέλατε να χάσει και το προωθήσατε αλλά όχι και να κάνετε τους αχαπαρους στα μαθηματικά επειδή δεν βολεύει το κόμμα – ένα είναι το κόμμα για τον Πολίτη. Δηλαδή αν έχανε ο Παπαδόπουλος και η εισήγησή του, τί θα γράφατε – ότι κέρδισε το κόμμα; Εντάξει θα το θέλατε, όπως τότε που ήταν σαν το poodle του Αβέρωφ. Θυμάστε τότε που ανακαλύπτατε τόσο χαρούμενοι την «ωριμότητά» του; Όλα εδώ πληρώνονται. Φτιάξατε την «κυβερνώσα βουλή», enjoy it τώρα. Εκεί που είχατε εξιδανικεύσει και την άλλη πτέρυγα – τώρα που ψηφίσαν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τους βρίζετε; Oh well..Και επειδή παρακολουθούμε κρατάτε και λίγο τα προσχήματα..:)

 • Πόσα και τί πήρε η αυτού αθλιοτης -τί άλλο μπορεί να ονομαστεί ό,ποιος βρίζει τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο που ο ίδιος απολαμβάνει;- της αρχιεπισκοπής για να βγάλει την κοινή ανακοίνωση με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού; Για να ξέρουμε τί πληρώνουμε -διότι πρέπει να είναι κάποιος ανόητος -ή…άντε να μην πούμε την κατζία τούτην την φορά..:)- για να πιστεύει ότι βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ο αρχιεπίσκοπος χωρίς οικονομικό συμφέρον.

 • Όσο για τους απανταχού της Κύπρου απορριπτικούς – μα τί ευλάβεια είναι αυτή με το σύμμαχό σας τώρα που κλώνει και κλώνει; Ούτε μια κριτική; Μπα ..πώς και; Κρατά γέρα το πορτοφόλι και ελέγχει; Για να έχουμε εικόνα της συνέπειας της κυπριακής απορριπτικής δημοσιογραφιας. Γιατί ακούμε και ακούμε για διασπάθιση χρήματος και μη συνέπεια.

 • Ο Χ. Κληρίδης αποχώρησε. Η στήλη δεν θυμάται να συμφώνησε σε τίποτα μέχρι στιγμής μαζί του, αλλά τουλάχιστον η αποχώρηση ήταν έντιμη. Διαφωνούσε και έφυγε. Και ανέφερε και τον Πόλυ τον δικηγόρο της τράπεζας – και όχι μόνο τον Μαρκίδη. Αν μη τί άλλο, ειλικρίνεια.

 • Και εκεί στο Φιλελεύθερο, άμα μιλάτε για την ΑΗΚ να ρωτάτε και αν ο δημοσιογράφος που συνεργαζόταν με τον Ιωάννου για να στήσουν ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού είναι δικός σας. Ό,ποιος κάτοικεί σε γυάλινο σπίτι δεν πετάει πέτρες -για διαπλεκόμενα συμφέροντα και άλλα..- φίλτατοι. Για να μην λέμε και λόγια του αέρα για φτηνούς πατριωτισμούς. Έχουν πολλούς σκελετούς τα ΜΜΕ στα ντουλάπια για να δίνουν και μαθήματα σε άλλους dearest.

 • Ώστε φίλτατε κ. Μιχαηλίδη -διαφωνούμε σε αρκετά, αλλά τον τελευταίο καιρό σας διαβάζουμε και είχατε και καλές και ενδιαφέρουσες στιγμές- αποφασίσατε να δικαιολογήσετε την προσπάθεια  για ιδιωτικοποιήσεις με το ότι απέτρεψαν την πλωτή πλατφόρμα οι «εργαζόμενοι και οι συντεχνίες». Σοβαρά; Και τί βολικά που βγάλατε τον κ. Αναστασιάδη από το σκηνικό. Μια παρενθεσούλα – για να εστιάσετε μονομερώς στις συντεχνίες; Βιάζεστε πολύ αγαπητέ και δεν είναι εύκολο να  προσπεράσετε. Ιδού μερικά άβολα στοιχεία: Ρωτήσετε λ.χ. τον κ. Ν. Παπαδόπουλο αν συμφωνεί μαζί σας ότι απολογήθηκε ο κ. Αναστασιάδης ή αν το έκανε για να κερδίσει κάτι. Πρέπει μετά να απαντήσετε στο θέμα ουσίας – αν δηλαδή υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Και αγαπητέ γιατί δεν ρωτάτε τον συνάδελφο σας, τον κ. Π. Θεοχαρίδη για το θέμα; Δεν ξέρει;..:).. Επειδή τα κείμενα του κ. Θεοχαρίδη δεν βρίσκονται εύκολα στο ίντερνετ, μπορείτε να δείτε και αναφορά από δημοσιογράφο αντίπαλης τάσης και εφημερίδας. Ιδου: http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=2306&-V=parties Τα γραπτά μένουν, έλεγαν οι Ρωμαίοι. Από εκεί και πέρα είναι καλό και ορθό ότι επιτέλους εστιάζετε στο θέμα της μη έλευσης φυσικού αερίου. Ποιοί το εμπόδισαν από τη δεκαετία του 1990; Και το πραγματικά ουσιώδες είναι γιατί δεν ήρθε το φυσικό αέριο το 2010, όταν είχε κλείσει, επιτέλους, συμφωνία με τον Σιελ. Ρωτήστε τον κ. Θεοχαρίδη και πάλι. Και σίγουρα δεν ήταν οι συντεχνίες που το μπλόκαραν… Και ως άτομο με γεωπολιτικές καχυποψίες, μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε ποίοι μας ήθελαν εξαρτώμενους με το ναυάγιο της συμφωνίας τότε. Και ως δημοσιογράφος θα έπρεπε επιτέλους να απορήσετε πώς διέρρευσαν από το γραφείο του Τ. Παπαδόπουλου τα στοιχεία. Μήπως έφυγε κάποιος δικηγόρος και τα διέρρευσε; Λέμε τώρα...Είδατε πόσες ενδιαφέρουσες στροφές έχει το θέμα; Ή ανοίξετε το θέμα ή όπως λέει και το τραγούδι των Κατσιμιχαίων, «άμα δεν μπορείς να βάλεις την κουδούνα στην ουρά του γάτου, άσε καλύτερα, μην το συζητάς».

 • Τα είχε γράψει ένα ελληνικό περιοδικό και το μεταφέρουμε ως ιδέα. Η «τραγωδία» του Τσοχατζόπουλου είναι ότι δεν ντύθηκε το μανδύα του φιλοδυτικού. Η Τιμοσιένκο ήταν γνωστή άρπαγας δημόσιου πλούτου, πιάστηκε με συμβόλαιο που προνοούσε μίζες, αλλά τελικά έγινε «ηρωίδα» της Δύσης. Την εποχή της ξηρασίας γίνονται οι Τιμοσιένκο δυτικά σύμβολα. Και εσύ ρε Άκη εκεί, επιμένεις ότι έχει δίκαιο μόνος; Πες ότι σου την έστησε το αντί-ευρωπαϊκό κατεστημένο. Μπορεί να κολλήσει που ξέρεις;

 • Και άμα το ελληνικό σύστημα οδηγηθεί σε κρίση θα επιστρατεύσουν οι ευρωπαίοι τον Μιχαλολιάκο;

 • Κοιτά να δεις σε τι κλαμπ μπλέξαμε. Δημοκρατία με φούντες.

 • Α ρε ΠΙΝ, όσο και να προσπαθείς δεν θα τα καταφέρεις να γλιτώσεις από τις ταξικές σου προκαταλήψεις ή κολλήματα. Και το χειρότερο είναι ότι καρφώνεσαι μόνος σου άμα δεις τις συγκυρίες συγκριτικά. Έγιναν τόσα με τις τράπεζες – και εσύ σκιτσογράφος, χιούμορ υποτίθεται κλπ - τίποτα, εκεί βράχος. Τις συγκάλυπτες μέχρι τελικής πτώσεως. Θα έκανες και ένα δυο αστειάκια τους τελευταίους μήνες – κρύα και καθυστερημένα που δεν σε δικαιολογούν για την αστεία [συμφεροντολογική μήπως;] σιωπή. Αλλά άντε να πούμε δεν έβλεπες – είχες το μυαλό σου μόνο στα κυκλάμινα του Πενταδάκτυλου. Κουβέντα να γίνεται, αλλά τέλος πάντων. Την τελευταία βδομάδα το έπαιξες εστίαση στην επικαιρότητα με το ΔΗΚΟ - και μετά από καιρό πέτυχες και 1-2 κάπως αστεία για την επικαιρότητα.. Την Τετάρτη είχες θέμα για το ΔΗΚΟ πάλι -  ότι "μασάνε"  κλπ -φοβόσουν ότι θα χάσει ο Ν. Παπαδόπουλος;. Οπότε είσαι στην επικαιρότητα για σχεδόν μια βδομάδα – και ξαφνικά, όταν είναι να γίνει η συζήτηση για τους ημικρατικούς στη Βουλή, εσύ σιωπή και… θυμήθηκες τους «κακούς» τούρκους. Και τι κιτς, ρε άνθρωπε μου, τι φαντασίωση πια. Είπε ο τ/κ διαπραγματευτής ότι θα πάρει στην Αθήνα ιδέες και ίσως και δώρα για τους ελληνοκύπριους σε σχέση με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ο.κ. μπορεί να είσαι καχύποπτος. Αλλά το να βγάζεις περίπατο αυτό το φτηνό κιτς με τον τουρκαλά που θα μας δείξει την πουλλού του – σαν δώρο ας πούμε; Τί έγινε ρε, έμεινες κολλημένος στην πρωκτική φαντασίωση του 1990; Ξεκόλλα. Εδώ μέχρι και ο Λ. Μαύρος μπορεί να τα κατάφερε να μην λέει τις ίδιες ανοησίες. Δεν είναι θέμα σεξ, το κυπριακό καλέ μου. Πρωκτικό ή άλλο. Αλλά που λένε και οι ψυχαναλυτές, άμα κάποιος κνίθεται ….:)..Άλλαξε κώδικα, δεν είναι μόνο σαχλός – είναι και… αυτά..:)..Δεν ταιριάζει με την εφημερίδα, ας πούμε…πώς το λένε στην γλώσσα των κυκλάμινων..

 • Αποκαλύπτεται η επιστολή επιχειρηματιών για ζώνες-συντελεστές http://cyprusnews.eu/philenews/1900129

 • Μάλιστα! Έρευνα για το ασυμβίβαστο Τσαλακού και Πετρίδη. Μα ο κ. Χάσικος υπερασπίστηκε σθεναρά το διορισμό Τσαλακού, αλλά και Πετρίδη. Για το Τσαλακό το επιχείρημα ήταν ότι παραμένει απλώς ως σύμβουλος στην Αλήθεια, άρα δεν αποτελεί ασυμβίβαστο και για τον Πετρίδη ότι δεν αποφασίστηκε τελεσίδικα ότι ο οργανισμός όπου διορίζεται θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μα γιατί δεν πειστήκατε από τα επιχειρήματα Χάσικου; Πιο εμπεριστατωμένα πεθαίνεις.   http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/186869/erevna-gia-asymvivasto-se-tsalako-kai-petridi

 • “We’re aligned with the Troika,” said finance minister Harris Georgiades. “The memorandum could have been our own manifesto. It’s a chance to correct our own shortcomings, and do what should have been done in Cyprus long ago.” - http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10655816/Stoic-Cyprus-back-from-the-dead-after-banking-collapse.html
 • Αβέρωφ Νεοφύτου στο τουΐτερ: «Βαρύτατες οι ευθύνες της Αστυνομιας. Δεν μπορει η Βουλη να συζητει υπό τους εκβιασμούς του οποιουδήποτε.» Αποκωδικοποίηση: Κάπου πρέπει να τα σύρουμεν, κάπως πρέπει να δημιουργηθεί διάσπαση μεταξύ εργαζομένων. Οι απαντήσεις που έλαβε στο τουΐτερ είναι ιδιαίτερα εκφραστικές, τόσο για την αξιοπιστία όσο και για τη συσσωρευμένη πλέον οργή:  @Averof_Neofytou Όπως το "ή ψηφίζεται το νομοσχέδιο ή δεν έχουμε δόση" ; ή το "ή αυτό ή χρεοκοπία" ; Ποιον εκβιασμό διαλέγετε; Το πιστόλι στο κρόταφο είναι θεμιτό μόνο όταν το κρατούν ξένοι @Averof_Neofytou έχει άλλο πρεστίζ το ξένο το πιστόλι, το δικό μας δεν κάνει @Averof_Neofytou @Averof_Neofytou Ναι! Μόνο όταν εκβιάζουν οι βουλευτές είναι θεμιτός ο εκβιασμός! Βρε ούστ! Εμείς το πιστόλι κρατούμεν το χωρκάτικα. Με άλλη χάρη το κρατά ο Ολλανδός και ο Γερμανός :-( Μπα, υπό τους εκβιασμούς της Τρόικα μια χαρά συζητάτε! "@Averof_Neofytou δεν μπορει η Βουλη να συζητει υπό τους εκβιασμούς του οποιουδήποτε" Το πιστόλι για να το κρατάς ορθά και νόμιμα πρέπει να φοράς γραβάτα :-( @Averof_Neofytou Κανένας εκβιασμός και καμία ευθύνη όπως προφασίζονται. Βρήκαν ευκαιρία με δικαιολογία, δεν την χάνουν με τίποτα it doesn't hurt αν κατάγεσαι από χωρκό της Πάφου :-( @Averof_Neofytou ειδικα με το track record π εχει η βουλη μας. @Averof_Neofytou @Averof_Neofytou Θα τους 'κανονίσετε' (αστυνομία/δημόσιο τομέα) και αυτούς μετά από #cyta. Απλά δεν το πίστεψαν ακόμα.

 • Μιαν τζιαι μιλούμε για εκβιασμούς, κ. Αβέρωφ, οι δηλώσεις σας τί είναι; Τα λεμόνια εν βία, οι πολιτικές σας (και της υπόλοιπης συνοπαρτζιάς) τί είναι; Τί άλλο είναι από βία; Διαλέξετε εσείς τη μορφή με την οποία να τη χαρακτηρίσετε..

 •  Αφού ο Αριστοτέλης ακόμα κυκλοφορεί με ανακοίνωση ότι «προσφέρεται» δωρεάν, πώς θα κυκλοφορούσε πριν; Και κυρίως πώς κυκλοφορεί, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Γενικής Εισαγγελείας;

 • Η ατάκα της χρονιάς που αποδίδεται στον Α. Τρυφωνίδη δεν ήταν το διαζύγιο με τον Αναστασιάδη και τον ύπνο με τον Αβέρωφ, αλλά «Να σκέφτεται έξι δις φορές ο κύριος Πήλικος. Όσα χρωστούν τα μέλη του στις τράπεζες. Να σκέφτεται ένα δις φορές όσα χρωστούν τα μέλη του στο φόρο εισοδήματος» Αποτελεί και μια ένδειξη προς το Χαρούλη για να βρει λεφτά «διά μαγείας», όπως ο ίδιος δηλώνει.

 • Ακούσετε το νέο; Η υπεραγορά Ορφανίδης στρέφεται νομικά κατά της Λαϊκής και μελών του Δ.Σ της και κατά της Τράπεζας Κύπρου  «αφού με πράξεις ή παραλείψεις οδήγησαν την εταιρεία σε χρεωκοπία». Άτε ΄δωστε τα 200 εκατομμύρια που ζητά ο Ορφανίδης και αρχίστε να προετοιμάζεστε και γ’ αυτά των υπολοίπων

 • Προσωρινό διάταγμα γαλλικού ομίλου κατά της Τράπεζας Κύπρου για ασφαλιστικά προϊόντα; Μήπως προπομπός ενός νέου σκανδάλου που να αφορά ασφάλειες;

 • Κυκλοφόρησαν στο φμπ, ατάκες για τις διακοπές ρεύματος με μια να υπερισχύει για «τον ασθενή που χρειάζεται ρεύμα για το οξυγόνο του». Διερωτώμαι κατά πόσον τα ίδια άτομα «έπιασε» ο πόνος για τον ίδιο ασθενή που πρέπει να πληρώσει για να νοσηλευτεί, για τον ίδιο ασθενή που του αποκόπηκε η σύνταξη και το επίδομα, για τον ίδιο ασθενή που έχασε τη δουλειά του, για τον ίδιο ασθενή που κουρεύτηκαν οι καταθέσεις αν υπήρχαν, για τον ίδιο ασθενή που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του μέσω των εκποιήσεων, για τον ίδιο ασθενή τόσα και τόσα. Γιατί δεν ρωτάτε τον ίδιο, τί έχει να σας πει και τί τον ενοχλεί; Μπορεί να εκπλαγείτε

 • Ο Αναστασιάδης μιλά για νέο οικονομικό θαύμα, η Κομισιόν μιλά για ανάκαμψη και το παραμύθι πάει σύννεφο. Καλά δεν βλέπετε τί γίνεται γύρω σας; Αλλού ζείτε; Η ανάκαμψη και τα θαύματα πλέον έχουν αποκτήσει άλλο νόημα. Και μην μου πείτε για ενδείξεις, γιατί τις αποδείξεις βλέπω

 • Η Ζέτα πρέπει να διαβάζει 2ηΑ. Προχώρησε μαζί με το υπόλοιπο υπουργικό στην αλλαγή ονόματος του υπουργείου του οποίου προΐσταται [Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Πρόνοιας ]. Δυστυχώς, η πρόταση για συμπερίληψη του ονόματος «Σιακόλα» εξακολουθεί να λείπει από την νέα ονοματοδότηση. Το «Κοινωνικής Πρόνοιας» μάλλον προστέθηκε για να γελάσουμε ή για να αποδείξει την προσπάθεια καταβαράρθρωσης της κοινωνικής πρόνοιας.

 • Τελικά, πάει για ιδιωτικοποίηση και η παιδεία; Το όνειρο Μαυρίδη εκπληρώνεται; Ή μήπως απλώς «μετοχοποιείται»; Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αν δεν υπάρχει κανένας φόβος επιπλέον αντιδράσεων, τότε ποιός είναι ο λόγος που η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας φυλάγεται σαν επτάσφραγιστο μυστικό; Μήπως τελικά θα είναι και αυτό «μνημονιακή υποχρέωση» που αν δεν, δεν θα δοθεί η ό,ποια επόμενη δόση; Ταλιαδώρε, πες αλεύρι.... • ·   Τελικά, ποιό είναι αυτό το «αμερικάνικο» μοντέλο που προωθείται για την εκπαίδευση;


 • ·  Στυλιανίδης: "Υπάρχει κίνδυνος, αν δεν ψηφιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις" Ενώ αν ψηφίζονταν όλοι οι κίνδυνοι θα εξαλείφονταν; Μες το πνεύμα της καρναβαλίστικής περιόδου. Καλή ώρα σαν πέρσι με το κούρεμα καταθέσεων.


 • ·    Ώστε ο "Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων" (μπράβο ακόμα και τα ίδια τα έργα συστήνουν συνδέσμους πλέον;) απέστειλε επιστολή στον Ν. Αναστασιάδη τον Οκτώβρη. Μάλιστα, κάποιες απαιτήσεις (ουτέ καν εισηγήσει ή προτάσεις) περιλήφθηκαν αυτούσιες στη Δήλωση Πολιτικής. Ωραία! Τώρα τα "έργα" θέτουν απαιτήσεις, μόνα τους περνούν τις απαιτήσεις τους, προσαρμόζεται αναλόγως η δήλωση πολιτικής και "διασφαλίζονται" και τα εχέγγυα υλοποίησής τους. Ζήτω η ανάπτυξη! Ζήτω!


 • ·  Σύμφωνα με τηλεθεατή, εργαζόμενο στην ΑΗΚ που έκανε την Πέμπτη παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή, ιδιωτικό κανάλι χρωστά στην ΑΗΚ 800.000 ευρώ! (Καλά διαβάσατε 800.000 ευρώ). Επιπρόσθετα, διάφοροι επιχειρηματίες χρωστούν αρκετές χιλιάδες. Η εντολή είναι και στις δύο περιπτώσεις να μην αποκόπτεται ο ηλεκτρισμός με τη δικαιολογία ότι αυτό θα προκαλέσει περισσότερη ανεργία, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για ευπαθείς ομάδες για ποσά πέραν των 150 ευρώ. Ε, λοιπόν, ορίστε ήδη βρέθηκε το ένα εκατομμύριοι κύριοι! Και μάλιστα μόνο από τον ένα οργανισμό από τους τρεις τους οποίους προσπαθήσατε να πουλήσετε όσα-όσα, τιμές ξεπουλημάτων. • ·     Παιδκιά έτσι πράμαν εν έσιει! Εν πελλάρες που λαλούν για επεισόδια (πέραν που τη ρίψη κάποιων κροτίδων μες τη μέση του δρόμου). Η αστυνομία επέταξεν δακρυγόνα σε άσχετο χρόνο που τη μερκά που ήταν συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι με μπαστούνια, πι τζιαι τροχοκαθίσματα! Καθαρή προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίων! Ο κόσμος ούτε καν εκατάλαβε τί ήταν! Εδιερωτούνταν τί εν τούτος ο ροζ καπνός. Ελαλούσαμεν τους να φύουν γιατί εν δακρυγόνα τζιαι ενομίζαν ότι τους επεριπαίζαμεν! Λλία λεπτά μετά, οι διοργανωτές εκαλέσαν τον κόσμο να διαλυθεί. Πολλοί εν εφεύκαν, αρχικά. Ύστερα με μουρμουρητά επέρασεν το μήνυμα ότι υπήρχαν πληροφορίες για προβοκάτσια που το ΕΛΑΜ. Εξεκινήσαμεν να φύουμεν. Εμείναν καμιά εκατοστήν άτομα. Φεύκοντας πόξω που την Alpha Bank, είδαμεν μια φάλαγγα με τέσσερα τεθωρακισμένα της αστυνομίας τζιαι τρεις κλούβες. Εφκάλαμεν τους φωτό τζιαι εσταματήσαν να μας φοϊτσιάσουν. Άτομα πιο μεγάλης ηλικίας που ήταν τζιαμέ εξεκινήσαν να μιλούν για σκηνές που τον τζιαιρόν του πραξικοπήματοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου