1 Φεβ 2014

Ξηρός, Μαζιώτη Ρούπη.....είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Γ.


Δόξα το Θεό, λεφτά υπάρχουν στην Ελλάδα!
Τέσσερα εκατομμύρια δίνει η ΕΛ. ΑΣ (Ελληνική Αστυνομία) σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των επικυρηγμένων: Ξηρό, Μαζιώτη και Ρούπη.
Εις βάρος του Ξηρού, του Μαζιώτη και της Ρούπη εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Η ιστορία με τον Ξηρό είναι ένα τριπάκι της αστικής κυβέρνησης Σαμαρά για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Είναι αυτό που ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος και καθηγητής Λεωνίδας Βατικιώτης έχει γράψει; "Το "Μνημόνιο ή Ξηρός" είναι το update του "Μνημόνιο ή χρεοκοπία" εν όψει του συζητούμενου τρίτου δανείου από την Τρόικα".
Eίναι ένα έξυπνο κόλπο της Κυβέρνησης Σαμαρά και του ακροδεξιού παρακράτους για να πετύχει τον στόχο του για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης;
Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του Πόλα Ρούπη (που θα αποτελούσαν, κατά την ταπεινή μου άποψη, εξαιρετικό σενάριο για κινηματογραφική ταινία) ανήκουν στο χώρο των Αναρχικών. Μιλώντας με αναρχικούς από την Ελλάδα, έχω επιβεβαιώσει ότι κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι όχι,  με τον ένοπλο αγώνα του Μαζιώτη και της συντρόφο του Πόλας Ρούπα. Συγκεκριμένα, άτομο από τον χώρο των αναρχικών μου δήλωσε: «Όταν μιλάμε για ένοπλο αγώνα, εξαρτάται τί εννοεί κανείς με το "ένοπλος αγώνας".  Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Οι ένοπλες ομάδες όπως ο ΕΑ είναι υπολείματα της ακρας αριστερας περισσότερο και όχι του αναρχισμού. Πιο πολύ προσομοιάζουν στα αντάρτικα ανα τον κόσμο που επήχαν σαν έμπνευση απότον γκεβαρισμό-φουκοισμό. Το ότι δηλώνουν αναρχικοί, προσωπικά, δεν μου λεει τίποτα. Πιο πολύ σε ένοπλη πρωτοπορεία μοιάζουν. Βέβαια, αυτή είναι μια άποψη και υπάρχει και η άλλη στο χώρο, που λέει πως είναι συνεχιστές της παράδοσης του Άρη Βελουχιώτη. Πράγμα ανιστόρητο. Η Ρούπη και ο Μαζιώτης καταδιώκονται όπως όλες οι ένοπλες ομάδες ως "τρομοκράτες'. Σέβομαι τον αγώνα τους, αλλά τον θεωρώ άσχετο εν πολύς με μια γενικότερη στρατηγική στόχευση που θα έπρεπε να έχει η αναρχία για την οργάνωση της κοινωνικής επανάστασης. Προσωπικά δεν έχω αυταπάτη ότι μια κοινωνική επανάσταση θα γίνει ειρηνικά, αλλά δεν συμφωνω με ατομικές ή παρεΐστικες επιλογές, που δεν έχουν καμιά άλλη σύνδεση με την κοινωνία ή με το κίνημα εκτός από το ότι συμφωνούν κάποιοι με τις πράξεις τους».
Κάποιος άλλος Ελλαδίτης από το χώρο των αναρχικών μου δήλωσε  «Τί να πει κανείς για την επικήρυξη; Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με τον Παλαιοκώστα. Η αστική κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική για τη διάσπαση και το φόβο μεταξύ μας, -εμάς των αναρχικών. Δεν υπάρχει, όμως, κεντρική θέση για το θέμα αυτό, καθώς οι αναρχικοί δεν είναι κάτι ενιαίο».
Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, σήμερα, δίνει τέσσερα εκατομμύρια σε ό,ποιον δώσει πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπη, αλλά και των δραστών του διπλού φονικού κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο.
Και πριν αναφωνήσουμε εκείνη την γνωστή ατάκα «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», να πούμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα, οι χρηματικές αμοιβές από επικηρύξεις φορολογούνται αυτοτελώς με τη διαδικασία που φορολογούνται και τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια (δηλαδή 15%). Σε μια Ελλάδα, λοιπόν, που αιμορραγεί οικονομικά, που ο λαός της ζει στην οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια, υπάρχουν εκατομμύρια διαθέσιμα για να χρησιμοποιηθούν, ως δέλεαρ για εντοπισμό κάποιων επικηρυγμένων.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά, αφού το Φλεβάρη του 2011, είχε επικηρυχθεί ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας με 1.000.000 ευρώ. Το Μάρτιο του 2007, μετά από επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, αμερικανικές και ελληνικές αρχές πρόσφεραν από κοινού 1.600.000 ευρώ σε όσους θα έδιναν πληροφορίες για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» που ανέλαβε την ενέργεια. Επίσης, τον Αύγουστο 2000 τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, έδιναν 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές σε όποιον έδινε στοιχεία για την «17 Νοέμβρη».
Κάπου εδώ θα αναρωτηθεί, ίσως, ο αναγνώστης που θα διαβάζει το κείμενο αυτό: Ποιοί είναι οι πιο επικίνδυνοι; Ο Ξηρός, ο Μαζιώτης και η Ρούπη ή η Ελληνική Κυβέρνηση που σαν μαριονέτα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ε.Ε εις βάρος του Ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης;
Τέσσερα ευρώ σε όποιον βρει την σωστή απάντηση. (Εμείς δεν έχουμε εκατομμύρια).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου