17 Ιαν 2014

ΣΠΟΝΤΕΣ
·         Το ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ο Ιωνάς πρέπει να παραιτηθεί είναι θετικό. Η παραίτηση θα ήταν απόδειξη ότι δεν έχουμε ένα πελατειακό κράτος, όπου εφαρμόζονται δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εφόσον ο κ. Νικολάου επέμενε στην παραίτηση του κ. Χρυσοστομίδη, τότε αν δεν υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια για τον ίδιο από ότι για τους υπόλοιπους πολίτες οφείλει να παραιτηθεί.

·         Κλειδώθηκε στο ψυγείο του προεδρικού, λέει, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Πρώτα χάνει τις συγκλίσεις γιατί δεν ήταν σημαντικό έγγραφο για τις συνομιλίες και το κυπριακό, μετά κλειδώνεται στο ψυγείο, συνήθως κομπάζει και δεν πείθει. Το επόμενο που μένει ν΄ακούσουμε είναι ότι σκόνταψε κι΄έπεσε στο πιατάκι με τα σουβλάκια του Λήο.

·         Ο Θουκύς στον Πολίτη της Κυριακής εξελίσσεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στήλες του παρασκηνίου. Η νέα είδηση για τα έργα και τις ημέρες μερικών στο ΔΣ της Κεντρικής, είναι χαρακτηριστική – και εκφράζει ένα πλέγμα σχέσεων που έχει να κάνει και με το πώς κατασκευάζονται θεάματα. Το νέο μαργαριτάρι, λοιπόν, των παιδιών που παίρνουν 30,000 στο ΔΣ της  Κεντρικής για να «εξυπηρετούν». Κατηγόρησαν την γραμματέα του διοικητή ότι πήγε στο Λονδίνο. Δεν είχε και «Αλήθεια» του υπουργού εσωτερικών κάτι σχετικό; Τελικά δεν ήταν. Οπότε..; Ιδού το δημοσίευμα: « Πρόσφατα μέλος του δ.σ. έθεσε ζήτημα για την ιδιαιτέρα του διοικητή υποστηρίζοντας ότι μετέβει στο Λονδίνο με έξοδα της Κεντρικής. Ο διοικητής δέχτηκε να διεξαχθεί έρευνα η οποία ενώπιον του δ.σ. της Κεντρικής κατέδειξε ότι: Η ιδιαίτερα του διοικητή είχε να πάει υπηρεσιακό ταξίδι από την εποχή του Αυξέντη Αυξεντίου [2001] ενώ η μετάβαση της στο Λονδίνο έγινε με προσωπικά της έξοδα και στο πλαίσιο κανονικής άδειας που δικαιούται. Και μόνο από αυτό, για να μην αναφερθώ σε άλλες γελοιότητες, φαίνεται ποια είναι η δουλειά κάποιων μελών του δ.σ. της Κεντρικής, τα οποία αμείβονται με 30, 000 ετησίως για να συνεδριάζουν μια φορά τον μήνα». Να παρατηρήσουμε επίσης ότι αυτή η αστρονομική αύξηση δόθηκε ενώ γίνονται περικοπές σε φάρμακα, σε συντάξεις κλπ. Είναι και θέμα κατασκευής θεαμάτων αλλά είναι και ευρύτερο θέμα.

·         Για το θέμα των φυλακών ακούσαμε τα πάντα. Και όσα περιμέναμε και όσα δεν περιμέναμε. Κανένας απολύτως δεν έθεσε θέμα τροποποίησης νομοθεσιών, ώστε μικροοφειλέτες να μην φυλακίζονται για 500 και χίλια ευρώ ως μέτρο αποσυμφόρυσης των φυλακών. Φυσικά, κάτι τέτοιο θα απέτρεπε την «αναγκαιότητα» για νέες φυλακές που όπως παραδέχθηκε ο κος. Βότσης σε τηλεοπτική εκπομπή, θα είναι αναγκαίο όπως παν τα πράγματα – φυσικά, πολλοί χρωστούν μικροποσά με προοπτική να φυλακιστούν, εκατομμύρια όμως; Λίγοι, κι΄αυτοί είναι «κύριοι». Σε λίγο, οι νέες φυλακές θα προβληθούν και ως αναπτυξιακό έργο.

·         Όταν προκαλείται ο θάνατος ανθρώπου κατά τη διάρκεια τροχαίου ατυχήματος ο δράστης είθισται να συλλαμβάνεται και να δικάζεται. Συμβαίνει το ίδιο και στις περιπτώσεις που ο δράστης είναι παιδί πολιτικού; Πληροφορίες μας λένε ότι μια τέτοια υπόθεση πάει να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες.

·         Θύμωσε ο Ντάουνερ με προσβλητικά σχόλια του κ. Αναστασιάδη στην τηλεόραση του Αντένα, όπως αναφέρεται τόσο στη Χαβαντίς, όσο και στη Cyprus Mail (http://cyprus-mail.com/2014/01/15/downer-postponement-a-snub-to-anastasiades/ ). Άρχισαν τα όργανα να παίζουν, προφανώς. Κατά τ’ άλλα, μια ακόμα αποτυχία, σημαίνει διχοτόμηση.

·         Αλήθεια η συμφωνία για τις βρεττανικές βάσεις θα δοθεί στη δημοσιότητα; Για να πανηγυρίζουμε, περιχαρείς, όλοι μαζι. Πάντως στο Φιλελεύθερο υπήρχε διχασμός. Ο μεν Πιν είδε το θέμα με καχυποψία – αφού ουσιαστικά οι άγγλοι απλώς δίνουν άδεια οικοδομής, δεν παραχωρούν τίποτα. Οπότε το κωδικοποίησε σαν βήμα προς την μετατροπή των περιοχών των βάσεων σε Γιβραλτάρ. Ο Α. Μιχαηλίδης το είδε πιο θετικά – στο στυλ όταν προσπαθείς τα καταφέρνεις. Και θυμήθηκε και την περίοδο της επίθεσης εναντίον της Λιβύης. Ήταν εναντίον της εισβολής; Δεν φαινόταν στην εφημερίδα πάντως. Και ο Πογιατζής στην τελευταία σελίδα την παρουσιάζει ως αλλαγή εικόνας του τόπου.

·         Είναι μια καλή συμφωνία ανάπτυξης γης. Στο ευρύτερο κλίμα, είναι ανάλογη της συμφωνίας Χριστόφια-Μπράουν. Από εκεί και πέρα αν εκφράζει την τάση της κυβέρνησης να παίζει ανοικτά διεθνώς, όπως η προηγούμενη, καλώς. Συζήτηση με τότε Ρώσους για αεροπορικές διευκολύνσεις και με τους Βρετανούς για.. κάτι θα θέλουν και αυτοί δεν είναι;..:)..

·         Μια καλή σκέψη είναι να συνειδητοποιήσει εκείνο το μέρος της πολιτικής ελίτ που ειναι ακόμα κολλημένο στο «την Δύση θέλωμεν και ας τρώμε πέτρες» -την χερσόνησο των Βαλκανίων, τί να την κανείς πια;- ότι υπαρχουν και εσωτερικοί διαχωρισμοί στη Δύση. Όσοι έχουν φυσικό αέριο λ.χ ή θέλουν να έχουν τραπεζιτικό τομέα, σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν παραχωρήσουν τον έλεγχο του νομίσματος τους σε άλλους. Η στήλη επιμένει στην εισήγηση για αυτόνομο νόμισμα – ένα κυπριακό νόμισμα ρυθμισμένο με ένα καλάθι, που θα περιλαμβάνει το ρούβλι και τη στερλίνα θα είναι μια πολύ καλή λύση για μια Κύπρο παραγωγό φυσικού αερίου. Θα αρέσει και στους απορριπτικούς, αλλά ίσως και στον Ερτογάν. You never know. Win win που λένε και οι αμερικανοί.

·         Ο Πούτιν απλώνει την γοητεία της στρατηγικής του, εν τω μεταξύ – συμφωνία και με την Ουγγαρία. Η Ουγγαρία ήταν η πιο ξεροκέφαλα αυτόνομη σοσιαλιστική χώρα από τον μπλοκ του σύμφωνου της Βαρσοβίας. Τώρα, ένας δεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός αναζητεί στη Μόσχα την ισορροπία, για μπορέσει η Ουγγαρία να είναι αυτόνομη από τις Βρυξέλλες. Κάποτε λοιπόν θα κατανοήσουν και οι κολλημένοι με «τις πέτρες της Δύσης» το νόημα της γεωπολιτικής συνείδησης.

·         Ο Ξανθούλης του Φιλελευθέρου παρουσίασε την εκδοχή της ΕΚΤ για να αναφερθεί και πάλι στον ΕΛΑ -αυτός ο όρος κατάντησε σημείο κατατεθέν όσων δεν καταλαβαίνουν αλλά θέλουν να το παίξουν κάπως- και μας είπε και το αμίμητο ότι τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Νισάφι πια. Πως τον πληρώνουν κ. Ξανθούλη; Όταν τα κλισέ έκλεισαν ραντεβού, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες; Ο ΕΛΑ ήταν δάνειο της Λαϊκής που πέρασε μαζί με τα ιδιοκτησιακά της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου. Αν κάποιος ανησυχεί για τον ΕΛΑ, τότε θα έπρεπε να ανησυχεί την άνοιξη του 2012 όταν μας ζητούσε η Λαϊκή στήριξη. Και τότε ο κ. Ξανθούλης για να μην ξεχνιόμαστε, όπως και διάφοροι άλλοι, έγραφε από Βρυξέλλες να πάρουμε μέτρα λιτότητας για να στηρίξουμε τις τράπεζες. Τότε, δεν καταλάβαινε ότι θα πληρώναμε για τις τράπεζες; Και ούτε μετά κατάλαβε ότι αν κατέρρεε η Λαϊκή θα έπρεπε να πληρώσουμε τις ασφαλισμένες καταθέσεις; Και τελικά, το ξανάπαμε – όσοι αγχώνονται για τον ΕΛΑ πρέπει να απαντήσουν δυο απλώς ερωτήματα: Τί στάση τήρησαν όταν ο νυν πρόεδρος έστελλε την επιστολή στον τότε πρόεδρο τον Νοέμβριο του 2012 για να υπογραφεί αμέσως το μνημόνιο -και να γίνουν δηλαδή υποχωρήσεις- για να μην διακοπεί ο ΕΛΑ της Λαϊκής; Και τότε 9 δις ήταν ο ΕΛΑ. Αν δεν το ήξεραν γιατί δεν ρώτησαν, αφού ήταν δημόσια η επιστολή; Και το Μάρτιο υπουργός οικονομικών ήταν ο κ. Σαρρής επί θητείας του οποίου ξεκίνησε η αλματώδης πορεία του ΕΛΑ και έφτασε τα 9 δις. Άρα είναι αστείο να λένε μερικοί ότι δεν ήξεραν.

·         Για να ξέρετε σε ποιούς να εμπιστεύεστε τα μυστικά σας: Ένας βασικός όρος για την πώληση της χρονοθυρίδας των Κυπριακών Αερογραμμών στο Χήθροου ήταν να μη γίνει καμιά δημοσιοποίηση του θέματος. Αμέσως κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρέλαυναν αναφέροντας αυτό το βασικό όρο. Διαφάνεια τώρα δεν είπαμε;

·         Προς πώληση: Αρχή Λιμένων, προς ενοικίαση: Παλιό Λιμάνι Λεμεσού
·         IΩΝΑ, τί έκαμες τις εκτιμήσεις που σου έδωκε η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης το περασμένο Φθινόπωρο ? "Πληροφορίες του "Φ" αναφέρουν ότι η πρωτοφανής κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου, οι αυτοκτονίες και οι βιασμοί που καταγράφηκαν, καθώς και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, θα καταγραφούν στην έκθεση που ετοιμάζει η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Επιτροπή είχε επισκεφθεί την Κύπρο το περασμένο φθινόπωρο και παρέδωσε τις προκαταρκτικές της εκτιμήσεις στις αρμόδιες κυπριακές Αρχές   και στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους."
 
·         Ίνταλως το ελάλεν τζήνος ο χαριτωμένος ο δικηγόρος της Τράπεζας Κύπρου το 2011.. «όφειλεν να ξέρει» κλπ..Οπως λ.χ. ο ίδιος «όφειλε να ξέρει για την τράπεζα του».. Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι τί όφειλε να ξέρει ο κ. Ιωνάς, αλλά τί ήξερε όντως..;

·         Α ναι είχαμε και Δρομολαξιά. Θα γίνει κωμωδία στο τέλος αυτή η ιστορία. Μάλιστα τώρα ενοποιήθηκαν λέει τα κατηγορητηρια και αν το βρείτε ποιός δεν είναι κατηγορούμενος; ..ο Λίλλης…Τί σύμπτωση. Θα κατηγορηθεί μαζί με τους αστυνομικούς για μικροπαραβασεις; Πως το είχε γράψει ο Φιλελεύθερος τότε πρωτοσέλιδα; Θα πάρει «εύνοια»; Κάμετε μια ληστεία, ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, και μετά πείτε ότι δώσατε λεφτά σε διάφορους – θα σας απαλλάξουν φτάνει να πείτε ότι τα δώσατε σε εκείνους που θα σας υποδείξει είτε ο υπουργός εσωτερικών, είτε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας.

·         Εκείνος ο καημένος ο Χατζηβασίλης του Φιλελεύθερου, κατάντησε αξιολύπητος. Κάθε βδομάδα σχεδόν, από τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωνε ότι θα απαγγελθεί το κατηγορητήριο στον Κιττή, τον Αλέκου, τον  Ζαννέτο κλπ. Και πάλι η διάψευση, και πάλι από την αρχή. Εντάξει πρέπει να κάνει και ο δημοσιογράφος τη δουλειά του και άρα εξαρτάται από τις πηγές/διαρροές. Αλλά υπάρχει και μια διαφορά ανάμεσα στις πληροφορίες και την χρησιμοποίηση για την προβολή της εικόνας κάποιου. Και δυστυχώς για ό,ποιον βλέπει, η εικόνα θύμιζε εύκολα προσπάθεια για κατασκευή κλίματος. Επειδή ήταν φανερό -και ομολογήθηκε στο τέλος από την αναφορά ότι του θέματος επιλήφθηκε ο βοηθός γ. ει.- ότι τις διαρροές τις έκανε ο κ. Ρίκκος, να υποθέσουμε ότι η δίμηνη καθυστέρηση είχε να κάμει με τους ενδοιασμούς του αλλού μεγάλου παράγοντα στην εισαγγελία; Το ευχόμαστε για την υστεροφημία του κ. Κληρίδη. Διότι ό,ποιος πει μετά από αυτήν την κωμωδία απαλλαγής ουσιαστικά -διότι η κατηγορία για τον Λίλλη είναι συγκριτικά «εύνοια»- των δυο ατόμων που ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι -ο κ. Λιοτατής και ο κ. Λίλλης- στο όποιο αδίκημα, ότι δεν είναι κατασκευασμένη η υπόθεση, μάλλον ..

·         Ξοφλά χρέη ο κ. Ρίκκος; Και μετά περιμένει δηλαδή η Καθημερινή να πιστέψουμε ότι τον έπιασε η ευλάβεια για την εφαρμογή του νόμου στην υπόθεση της Providencia; Γιατί δηλαδή να μην υποθέσουμε ότι και εκεί ρίχνει στα μαλακά κάποιον κ. Λίλλη, για να εξυπηρετήσει κάποιον γαμπρό κάποιου πεθερού που είχε ανταγωνιστικά συμφέροντα; Διότι είχε φυσικά δίκαιο ο κ. Περδίκης. Και η αποσπασματική εικόνα που κατασκευάστηκε για το θέμα, ρίχνει βαριά σκιά όχι μόνο στην πολιτική οικογένεια που ήταν πίσω από το θέμα, αλλά και στο βοηθό γενικό εισαγγελέα. Η επιλεκτική εστίαση είναι μορφή «δικαιοσύνης» ή παραδοχή άνισης εφαρμογής κοινώς αποδεκτών όρων;

·         Η έρευνα για τα σκάνδαλα με τις τουρκοκυπριακές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πολλά, τα εξής – η Δρομολαξιά. Μαθηματικά Ελεονόρας.

·         "Θυμάστε που τελευταία στιγμή (την Παρασκευή συγκεκριμένα) πριν τη μεγάλη διαδήλωση του Δεκέμβρην αποχώρησεν η ΟΕΛΜΕΚ με συνοπτικές διαδικασίες τζιαι επροσπάθησεν να συμπαρασύρει τζιαι την ΠΟΕΔ επίσης, αφού είσιεν προηγηθεί συνάντηση του Ταλιαδώρου με τον Αναστασιάδη; Εεεε, ο Ταλιαδώρος εδιορίστηκεν σε δ.σ. ημικρατικού - τούτον ήταν το προσωπικόν αντάλλαγμα; (http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/178307/anakoinothikan-ta-ds-ton-imikratikon-organismon]. Οι «άριστοι» πρέπει να εν τζαι βολικοί εν ένι;

·         Κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες φήμες στους λόφους του Στροβολου. Πρίν δκυόμισι χρόνια η Μάγδα Νίκολσον οργάνωσε μαζί με τον Σύνδεσμο Γονέων της Αγγλικής Σχολής μιαν διαμαρτυρία με το όνομα "SAVE OUR SCHOOL" στην είσοδο του σχολείου, απέναντιπου το προεδρικό. Ηταν παρών ο Ιωνάς Νικολάου (τότε γονιός), ο Αβέρωφ Νικολάου, η Στέλλα Κυριακίδου (το γένος Τριανταφυλλίδη), η Ζαμπέλλα τζαι οι τραπεζίτες της "Κύπρου" Σταύρος Αγρότης & Κυριάκος Ιακωβίδης,ο Κωνσταντινος Γιωρκάτζης τζαι πλυθώρα 'αλλων γόνων & επιγόνων του βαθέως κράτους. Ενα που τα arguments της Μάγδας τζαι της παρέας της ήταν ότι η Αγγλική Σχολή πρέπει να διοικήται που επιτυχημένους επιχειρηματίες (φαντάζουμε εννούσαν όπως τους ίδιους) οι οποίοι εκ των πραγμάτων ξέρουν να κάμνουν καλύτερη οικονομική διαχείριση. Η εκδήλωση της Μάγδας με τους patriot parents έσιει ιδιέαίτερο ενδιαφέρον επειδή, αποτελεί τον προπομπό των "αγανακτισμένων" του Μαρί. Φυσικά υποβόσκουσα ήταν τζαι η δυσφορία τους για την παρουσία τουκοκυπρίων μαθητών στο σχολείο. Άλλαξεν η κυβέρνηση, εβρέθηκεν το Προεδρικό με 100 βιογραφικά τζαι επέλεξε πανηγυρικα τη Μάγδα στο πηδάλιο της Αγγλικής Σχολής. Ακούστηκε τότε ότι την επρόκρινεν ο Κενεβεζος, ο Ιωνάς, η Στέλλα Κυριακίδου τζαι ο Αρχιεπίσκοπος. Με τον τελευταίον είχαν κοινή δράση που το 2009 όταν επεριφέρουνταν στα μέσα διαμαρτυρόμενοι ότι ιμισι μου το σχολείο είχε απαγορεύσει στους μαθητές να φορούν σταυρούδκια. Φυσικά υποβόσκουσα ήταν τζαι τότε η δυσφορία τους για την παρουσία τουκοκυπρίων μαθητών στο σχολείο. Μαθαίνουμε σήμερα λοιπόν ότι η "λαμπρή" επιχειρηματίας Μάγδα η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου So Nice[1] στην Αγία Νάπα, χρωστά στην Ελληνική Τράπεζα ΠΟΛΛΑ ρυάλλια. Τζαι ότι (καλά το εκαταλάβετε) δεν πληρώνει τες δόσεις, ως και το γνωστό μοτίβο της γνωστής παρέας. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ειναι αλήθκεια κα Νίκολσον ότι το ποσό του δανείου σας ανέρχετε σε κάποιες δεκάδες εκατομύρια. Εν επίσης αλήθκεια ότι επέμβηκεν ο Αρχιεπίσκοπος για να μην κινηθεί η τράπεζα "του" εναντίον σας? Κάτι τεθκιο πάντως θα δημιουργούσε σχέσεις εξάρτησης με τον αμφιλεγόμενο αρχιερέα που δεν θα άρμοζαν σε μίαν Πρόεδρο της Αγγλικής Σχολής.

·         Οι patriot parents στον κόσμο του «ό,τι δηλώσεις..»: Σε δηλώσεις της στο Newzup.com, η Μάγδα Νίκολσον, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής, αφήνει να νοηθεί ότι ο Διευθυντής Ghraham Gamble φεύκει που μόνος του επειδή δεν του εδώσαν την αύξηση που εζήτησεν. Λέει χαρακτηριστικά ότι " είχε πολύ ελκυστικότερες προτάσεις".[2] Η αλήθκεια εν άλλη:
Ø   Την απόφαση για μη ανανέωση του συμβολαίου την πήρε το Δ.Σ. τον Δεκέμβρη τζαι την εγνωστοποίησε στον Διευθυντή η κ. Νίκολσον πριν μιαν εβδομάδα.
Ø   Δεν του δόθηκε η επιλογή να μείνει με τον ίδιο μισθό.
Ø   Αφού το οικονομικό είναι, βάσει των λεγομένων της κ. Νίκολσον, το πιό σημαντικό για το σχολείο, τότε γιατί επιλέγηκε η πιό ακριβή οδός; Η διαδικασία πρόσληψης νέου διευθυντή θα στοιχίσει, όπως η ίδια η κ. Νίκολσον είπε σε συνάντησή της με την συντεχνία γύρω στες 50,000!! (εταιρία πρόσληψης, ταξίδια, συνεντεύξεις κ.λ.π)- πολλά καλοί τούτοι οι "λαμπροί" επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στα οικονομικά!
 
·         Η μικροπολιτική έχει και συνέπειες. Ο τρόπος εκδίωξης του διευθυντή τζαι η δαιμονοποίησή του που γίνεται τωρά, σε συνδυασμό με παρόμοιαν      συμπεριφορά στη περίπτωση της προηγούμενης διευθύντριας, τζαι την γενική έλλειψη αξιοπιστίας του νέου Δ.Σ, σημαίνει ότι είναι δύσκολο ένας καλός επαγγελματίας διευθυντής να ενδιαφερτεί για τη θέση. Οι ενέργειες του νέου Συμβουλίου υποσκάπτουν πλέον την διεθνή υπόσταση του σχολείου - με την παρέβαση της Επιτρόπου στο θέμα του Μπαϋραμιού, η Αγγλική Σχολή καθορίστηκε, από το πλέον αρμόδιο όργανο της Δημοκρατίας, ως ένα σχολείο το οποίο κάνει διακρίσεις, ενώ τώρα ακούεται ότι γίνονται σκέψεις από το "Head masters Forum" να αποβάλουν την Αγγλική Σχολή από μέλος τους, λόγω αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς απέναντι σε διευθυντές του. Οι λόγοι για την απομάκρυνση του διευθυντή εν άλλοι ... you are free to have a guess  In the meantime μια ταιρκαστή αφιέρωση http://www.youtube.com/watch?v=j1v0NL4qn5Y
·         Δημοσιεύουμε και τη σχετική δήλωση του The English School PTANeed for more Transparency and Accountability in the ES Governance

We have now received confirmation that the Head-Master, Mr Graham Gamble, will be leaving the ES in August 2014. We are alarmed by the fact that this is the third Head-Master who will have left the ES in the last five years and we believe this to be a symptom of deeper, unresolved issues in the ES Governance.

We are puzzled by the lack of communication from the ES Management Board. Since the new Board took over in August 2013, there has not been a single communication to the ES parents. We are not sure how to interpret this. In any case, we are convinced that there is immense room for improvement in making the ES governance more transparent and more accountable. In this context it is important that the decision not to renew Mr. Gamble’s appointment and the reasoning behind it are explained to the community. 

We are also convinced that the selection of a new Head-Master is a process of crucial importance for the future of the ES. We call for the ES Management Board to state publicly the process, the criteria and the timeframe that it will follow to safeguard that the ES will have a new Head of School with adequate international experience to serve the goal of educational excellence.

We also call for the ES Board of Management to take concrete steps to improve the level of transparency and accountability in the ES governance, in the conviction that, without these, the future of the ES will remain in jeopardy.The English School PTA 16 January 2014
 


[2] http://newzup.net/articles/2014/01/16/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%C
E%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%
82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%8
3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82#.UtfhFMjYbm0.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου