24 Ιαν 2014

Συζητήσεις στο ίντερνετ: Οι επιλεκτικές ευαισθησίες των δημοσιογράφων ή πως και δεν είχαν κατανοήσει/καταγράψει τόσοι «ειδικοί» την τραπεζιτική κρίση όταν ερχόταν


Στην επίσημη Δημόσια Σφαίρα εξακολουθεί να υπάρχει ένα είδος καθωσπρεπικής λογοκρισίας για το πώς είχαν συγκαλυφθεί τα προβλήματα και τα σκάνδαλα των τραπεζών από το 2010, μέχρι που η κρίση έγινε πια κραυγαλέα δημόσια, την άνοιξη του 2012 όταν η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης άνοιξε την πόρτα για τις μαύρες τρύπες και τους «σκελετούς στα ντουλάπια».
Στην άτυπη Δημόσια Σφαίρα του ίντερνετ, όμως, ο διάλογος προχωρεί. Και εδώ οι δημοσιογράφοι -αλλά, για να μην ξεχνιόμαστε, και ολόκληρο το σχετικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Κύπρου, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα, πριν αναφωνήσει έκπληκτο..ότι είναι πολλά τα χρήματα- αναγκάζονται να συζητήσουν πια με αντίλογο, αντί μέσα από το μονόλογο της εξουσίας που τους δίνει το Μέσο του ιδιοκτήτη τους..
 
Η πιο κάτω συζήτηση έγινε στο facebook. Συμμετείχε και ένα μέλος της ομάδας της Δέφτερης Ανάγνωσης, αλλά και ο οικονομικός συντάκτης του Πολίτη. Οι ομολογίες είναι πάντα χρήσιμες. Και τουλάχιστον δείχνουν ότι κάποια πράγματα αναγνωρίζονται πια.
Και αυτό είναι πρόοδος.
 
Defteri Anagnosi Καλημέρα.
Η Δέφτερη Ανάγνωση παρακολουθούσε με έκπληξη (εως θυμό) τον κ. Δημήτρη
Γεωργιάδη την περίοδο της μεγάλης λεηλασίας να μεν λαλεί κίτσι για τες Τράπεζες , 
σε αντίθεση με την αυστηρή κριτική του για τον  Δημόσιο Τομέα. Αμα το έγκλημα ήταν πλέον σε δημόσια θέα ελάλησεν και ο δημοσιογράφος του 
Οικονομικού τμήματος του Πολίτη ......Ποιούς εξυπηρετούσαν τα άρθρα του
Γεωργιάδη τούτη την περίοδο? Τον κόσμο ή τες τράπεζες? Αξιοπιστία απούσα .
 
Yiannos C. Ioannou Defteri Anagnosi , κατ’ ακρίβεια ο Demetris Georgiades πέρασε από κόσκινο και παρουσίασε με ενδελεχή για να μην πω δίκην ανακριτού τρόπο όλες τις παρανομίες και τις γελοιότητες των πολλών εταιρειών που είχαν παίξει τον καιρό του χρηματιστηρίου και μετά. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι και πολλά για τις τράπεζες όμως.
 
Demetris Georgiades Yiannos C. Ioannou για τις τράπεζες είχα γράψει, αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Κυρίως  γιατί δεν ήταν ξεκάθαρη η συμμετοχή τους την τότε περίοδο. Στην συνέχεια όταν βρήκαμε στοιχεία  (πόρισμα της κεφαλαιαγοράς) τα βγάλαμε... με καθυστέρηση. Αλλά κάτι ήταν και αυτό.
 
Χρήστος Λαζαρίδης Για πές μας την αναλογία να καταλάβουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν; 1 πρός 10.000 λέξεις ;


Χρήστος Λαζαρίδης Έχεις και θράσος να 'βγαίνεις' Δημήτριε .
Είσαι συν-υπεύθυνος πρός την κοινωνια για 'συγκάλυψη' και αποπροσανατολισμό
 
Demetris Georgiades όχι. Αναλογικά έχω γράψει πολύ περισσότερα για τις κακές πρακτικές των επιχειρηματιών, των χρηματιστών και των τραπεζών (δέχομαι εκ των υστέρων θα έπρεπε να είχα γράψει και άλλα). 
Έχω εδώ αρχείο, όποιος θέλει να το επιβεβαιώσει. Ακόμη είχα επικρίνει και την ΕΠΑ γιατί επέβαλε πρόστιμο χάδι στις τράπεζες, όταν τις έπιασε να συμφωνούν και από τότε είπα, ότι αυτό θα έφερνε κακό αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν προέβλεψα 
το τι θα ακολουθούσε αλλά και αυτό ήταν ένα λιθαράκι στην καταστροφή.
 
Defteri Anagnosi Demetris Georgiades Γράφεις: "Σίγουρα δεν προέβλεψα το τι θα ακολουθούσε αλλά και αυτό ήταν ένα λιθαράκι στην κατατσροφή." Δηλαδή δεν συγκάλυπτες τες τράπεζες - απλώς δεν εκατάλαβες τι εγίνετουν? Οπόταν αν ρωτήσω "είσαι Αχάπαρος"? θα είμαι προσβλητική ή/και υπερβολική? Διότι κάποιοι άλλοι εγράφαν τότες όπως ξέρεις.  Το "ήταν λιθαρακι για την καταστροφή" σε τι αναφέρεται? Στα έργα των Τραπεζών ή στην δική σου ευθύνη που δεν τα ξεσιέπασες?
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου