6 Δεκ 2013

Κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις…
Η γενικότερη δυσφορία που επικρατεί, άρχισε να εκφράζεται με ολιγόωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις (πιο σικ πλέον «αποκρατικοποιήσεις») από ΣΥΤΑ, Αρχή Λιμένων και Αρχή Ηλεκτρισμού.  Στις 3 Δεκεμβρίου σε στάσεις εργασίας προχώρησαν εργαζόμενοι της ΣΥΤΑ και της Αρχής Λιμένων με κυρίαρχο μοτίβο της άρνηση του Υπουργού Οικονομικών για διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, που ως διά μαγείας εκπρόσωποι του υπουργείου διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν στις απαραίτητες διευθετήσεις, ώστε ο υπουργός να συναντηθεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 11 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων ζήτησαν και συνάντηση με κλιμάκιο της τρόικας.

Οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ υποστήριξαν ότι ιδιωτικοποιήση του συγκεκριμένου οργανισμού θα προκαλέσει προβλήματα στην κοινωνία πέραν από τις δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία. Σε αντίθετη περίπτωση, δήλωσαν την πρόθεσή τους για κλιμάκωση των μέτρων από δικής τους πλευράς. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Πανόρκου, προέδρου της ΕΠΟΠΑΗ-ΣΕΚ ο οποίος ανέφερε ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορούν παρά να αντιμετωπιστούν με τα αντίστοιχα μέτρα, τα οποία πρέπει ως εργαζόμενοι να πάρουμε».

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι στοχεύουν στη διαφύλαξη του εθνικού πλούτου και δημοσίου συμφέροντος και απεγκλωβισμό από «δεσμεύσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ υποστήριξαν την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των οργανισμών στους οποίους εργάζονται χωρίς αυτό να προϋποθέτει το ξεπούλημά τους.
Σε όλες τις περιπτώσεις λήφθηκαν μέτρα για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας του κοινού.

Ως αρχή ενός γενικότερου κινήματος αντίστασης κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών λιτότητας, χαρακτηρίζεται η κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 10:00 π.μ. με πορεία προς το Προεδρικό και επίδοση ψηφίσματος. Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από είκοσι και πλέον οργανώσεις (συνδικαλιστικές, κοινωνικές, οργανώσεις πολυτέκνων, καταναλωτών, φοιτητών, μαθητών, καταστημαρχών, αγροτών, τραπεζιτικών υπαλλήλων, βιοτεχνών) επιδιώκει επιπρόσθετα την στήριξη των μικροεπιχειρήσεων, των ανέργων, των συνταξιούχων και γενικά ομάδων πληθυσμού που στοχοποιούνται και φτωχοποιούνται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου