6 Δεκ 2013

Σπόντες
·       Η παραίτηση του κ. Στασόπουλου από την Τράπεζα Κύπρου. Ο κ. Στασόπουλος ήταν ο αρμόδιος για τα μεγάλα δάνεια – στους νυν μεγάλο-οφειλέτες λογικά. Η παραίτησηή του, μάλλον, είναι μέρος του νέου μηχανισμού, που φτιάχνει το κ. Χασάπης με τον κ. Χούριγκαν. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι τα κατάφερε ο κ. Στασόπουλος. Άντε να δούμε τί θα κάνει το νέο επιτελείο. Και τη λίστα με τους καταθέτες στο Λονδίνο, να τη στείλετε στην επιτροπή θεσμών. Με τα ποσά που διακινήθηκαν. Αφού ο Ν. Παπαδόπουλος δημοσιοποίησε τα δικά του, και αφού τα δημοσιεύματα λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα, τότε να σταλούν και να γίνει διερεύνηση. Δεν ζούμε σε παραδεισένιους κόσμους – έγινε ένα κούρεμα, υπήρξαν εκροές καταθέσεων που έδειχναν προνομιακή γνώση πληροφοριων - ή και εγκατάλειψη της οικονομίας της χώρας σε καίρια στιγμή - και υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα φοροδιαφυγής από την ελίτ. Και αυτό γίνεται από τη δεκαετία του 1990. Γιατί το «ξέπλυμα» δεν σημαίνει μόνο τα κλισέ - λεφτά από ναρκωτικά, πορνεία κλπ κλπ - είναι και λεφτά που δεν ελέγχονται από τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες λειτουργούν οι πολιτικοί και οι συγγενείς τους. Και αυτό, είναι το ζήτημα του ελέγχου που γίνεται στην Ευρώπη και πολύ ορθά το έφερε και στην Κύπρο η κ. Χαραλαμπίδου. Όσο για τις κομπίνες με τις υπόγειες διαρροές χρημάτων… Μην γίνεστε κωμικοί. Το να λογοκρίνετε το εσωτερικό, δεν θα αλλάξει ούτε ένα γιώτα από το τί βλέπουν αυτοί που είναι έξω και ξέρουν καλύτερα. Απλώς φαίνεται πόσο ασφυκτικός είναι ο εσωτερικός έλεγχος της πληροφόρησης.

 • Όταν, όμως, ο κ. Χασάπης αποκαλεί το ζήτημα των καταθέσεων της ελίτ ως ένα είδος «αυτοπυροβολισμού», νομίζουμε παρεξήγησε την ταύτιση της κοινωνίας με την τράπεζα, στην οποία το διόρισαν πρόεδρο.

 • «Φιάσκο» οι αποκαλύψεις για τους μυστικούς λογαριασμούς της ελίτ στο Λονδίνο, α; Δηλαδή να υποθέσουμε ότι έτσι τυχαία οι εγγλέζοι εν θέλουν καταθέσεις και διακίνηση κεφαλαίων από μέλη της ελίτ μας; Καλά, αυτό δεν αντιβαίνει τους βασικούς κανόνες της λογικής - πέρα από τους βασικούς κανόνες του banking; Μήπως έχουν σοβαρούς λόγους να ζητούν «μείωση»; Αυτά κάνει η λογοκρισία.

 • Δηλαδή για να καταλάβουμε το τί λένε ή περί παραπλάνησης λόγος; Αρχικά, ο Φιλελεύθερος μας είπε ότι έκλεισαν 10 λογαριασμοί από την ίδια την τράπεζα γιατί ήταν ανενεργοί. Μετά μας έκανε και τη δήλωση ο Παπαδόπουλος. Μετά εμφανίστηκε ο κ. Συρίμης και είπε ότι του ζήτησαν ενάμιση μήνα πριν να κλείσει το λογαριασμό. Κάποιος λέει ψέματα; Τί να πεις τώρα; Να το κρατήσουμε ως τεκμήριο του πώς μερικοί τρέχουν να κλείσουν επικίνδυνα ζητήματα.

 • Τη φούσκα τη καταλαβαίνεις από το άγχος της περιρρέουσας – όταν βρέθηκε ανάγκη να δημοσιευτεί πρωτοσέλιδο κείμενο το Δεκέμβρη, για κάτι που έγινε ένα μήνα πριν στην Κεντρική, αυτό σημαίνει δυο πράγματα: προσπάθεια να κατασκευαστεί αρνητική εικόνα για το διοικητή, που δεν συγκάλυψε το θέμα όταν ρωτήθηκε, αλλά ενδεχομένως ποιός μπορεί να είναι η «πηγή» στην Κεντρική. Ο κ. Κωνσταντίνου ας πούμε; Μα καλά ο κ. Κωνσταντίνου είναι έγκυρη πηγή; Γιατί; Επειδή φάνηκε να αλλάζει απόψεις μόλις του έδωσαν έξτρα εισόδημα μέσω αύξησης από 1, 700 σε 30,000; Άλλη λογοκρισία και αυτή…

 • Κυρία Θειοπούλου ύποπτο. Πολύ ύποπτο. Το ότι ζητήθηκε να κλείσουν λογαριασμοί, το τεκμηρίωσε και ο κ. Συρίμης.

 • Και δεν απαντήσατε καν στο ερώτημα που θέσατε με το κείμενό σας της προηγούμενης – αν οι λογαριασμοί είχαν σχεση με το κούρεμα. Αυτό πώς θα το μάθουμε; Πάλι το νόημα είναι ότι έπρεπε να γίνει λογοκρισία; Τώρα, ίσως, να εξηγείται και το μένος για έλεγχο του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
·         Υπάρχουν πολλοί σκελετοί στα ντουλάπια;

·         Κάποιον ή κάποιους μεγαλοπαράγοντες θέλουν συγκαλύψουν μερικοί η είναι ιδέα της στήλης; Πάντως, μια υποψία την έχουμε, αλλά άντε να την κρατήσουμε για την ώρα, μέχρι να δημοσιοποιηθεί η λιστα - ή να το κρατήσουμε για άλλους λόγους. Ή μήπως θεωρείται ότι ο φοιτητικός λογαριασμός του Ν. Παπαδόπουλου, κλείνει το θέμα; Χαριτωμένο ..αλλά..

·         Μήπως και το ξαφνικό μένος του κ. Πολύ είναι σχετικό; Μόλις την περασμένη Κυριακή, η Καθημερινή δημοσίευσε απάντηση του ότι δεν θα απαντά για το Μαρί. Ξαφνικά άλλαξε γνώμη έτσι;..Χμ..

 • Ιδού, λοιπόν, γιατί δεν ήθελαν τον Π. Δημητριάδη: ο Φιλελεύθερος μας είπε πως έπρεπε να απαντήσει – να καλύψει την ελίτ. Να πει ότι είναι ένα ασήμαντο θέμα – και δεν πρέπει να ρωτά κανείς για τα ποσά που διακινήθηκαν. Και άμα δεν λες πόσα λεφτά έχουν συγκεκριμένοι λογαριασμοί, το να μιλάς για μέσο όρο και να αποφεύγεις να μιλήσεις για τις διακινήσεις κεφαλαίων – διότι αυτές τα κάνουν ύποπτα – είναι μάλλον ένδειξη ότι μερικοί κάτι θέλουν να κρύψουν.

 • Δημοσιοποιήθηκε και η επιστολή Ντράγκι στην Κομισιόν. Η θέση της ΕΚΤ είναι σημαντική. Μπορεί να ενδιαφέρεται και αυτή για το τί συμβαίνει με τους politically exposed  της ελίτ. Σκέψου το ..γίνεται.

 • Σε τέτοιες εποχές, τί θέμα επιστρέφει; Μάλιστα.. Δρομολαξιά. Πρέπει πάντως να είναι σοβαρό το θέμα γιατί έριξαν και το Πόλυ με το Μαρί στο θέαμα. Ενδιαφέρον.

 • Δρομολαξιά λοιπόν – και πιέσεις για θέαμα: Ο Φιλελεύθερος είχε πρωτοσέλιδη αναφορά, ακριβώς την επομένη της αποκάλυψης της λίστας των «ατόμων με πολιτική έκθεση». Σύμπτωση; Ή ψευδογεγονός - μια μη-είδηση που προβάλλεται για να κατασκευαστεί μια στο μέλλον; Διότι είδηση δεν υπήρχε – το άρθρο ξεκινούσε ότι η αστυνομία θα συμπληρώσει το φάκελο την επόμενη βδομάδα. Και τί σύμπτωση - τα θέματα των διαρροών που ανησυχούσαν τον κ. Κληρίδη πρόσφατα. Οι διαρροές γίνονται για εκβιαστεί κάτι. Να θυμίσουμε το πρόσφατο παρελθόν της ιστορίας. Αφού παραιτήθηκε ο Κιττής, το θέμα πήγε δευτερεύοντα. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του κ. Λίλλη και των στελεχών της ΣΥΤΑ και στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα  υπήρχε αναφορά ότι οι καταγγελίες εναντίον των Κιττή και των δυο στελεχών του ΑΚΕΛ, θα γίνονταν τέλη Νοεμβρίου – στις 29, ας πούμε. Εκείνη τη μέρα, ωστόσο, δεν έγινε τίποτα – και συμπτωματικά εκείνες τις μέρες δημοσιοποιήθηκε και διαφωνία Κληρίδη – Ερωτοκρίτου. Το θέμα της διαφωνίας είχε και αναλογίες – ο κ. Κληρίδης δεν δέχθηκε να προχωρήσει με την έρευνα της αστυνομίας, την οποία έλεγχε ο κ. Ρίκκος. Οπότε, αφού δεν προέκυψε το θέμα τέλος Νοεμβρίου, και στο νέο πλαίσιο και των αναγκων για μετατόπιση αυτήν τη βδομάδα, φαίνεται ότι ο Φιλελεύθερος άρχισε και πάλι να πιέζει πρωτοσέλιδα. Την επομένη, η αστυνομία δήλωσε ότι θα στείλει την έκθεσή της στην εισαγγελία..

 • Πάντως, αν η εισαγγελία υιοθετήσει τη θέση των Ρίκκου- Χάσικου – Ιωνά, τότε κατ’ αναλογία έχουμε το εξής: αν ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης ή ο κος Τζοχατζόπουλος αποφασίσουν να ομολογήσουν ή να πουν ότι ήξερε, και συμμετείχε στη διαδικασία μεταφοράς των μιζών στον κ. Τζοχατζόπουλο, ο κ. Χάσικος, ως υπουργός άμυνας της χώρας που θα δεχόταν τους πυραύλους TOR, τότε έχουμε ένα μάρτυρα σε στυλ Λίλλη. Κάποιος που κατηγορείται, ζητά «εύνοια» – όπως έγραψε πρωτοσέλιδα και η εφημερίδα που κατασκευάζει το θέαμα – και κατηγορεί κάποιους αλλους που είναι στόχος όσων μπορούν να του παράσχουν εύνοια. Ακολούθως, αν λ.χ. ο Ν. Μιχαηλίδης υποδείξει κάποιον καταζητούμενο ή ακόμα και φυλακισμένο ως μάρτυρα, τότε μπορεί να πάει και ο κ. Χάσικος δικαστήριο;

 • Χμ.. Καλά, δυο ή τρεις μάρτυρες εμφανίστηκαν ήδη δημόσια και πιστοποίησαν ότι είδαν τον κ. Χάσικο να συμμετέχει σε εγκληματική πράξη [πραξικόπημα], το οποίο οργάνωσε και στο οποίο συμμετείχε ενεργά εγκληματική οργάνωση [ΕΟΚΑ Β]. Άρα έχουμε μάρτυρες. Θα προχωρήσει η αστυνομία στις έρευνες και τις ανάλογες καταθέσεις; Ή μήπως για να κάνει κάτι η αστυνομία, ο ένας μάρτυρας πρέπει να είναι υπό κράτηση και ο άλλος καταζητούμενος; Φοβερό κόλπο. Μίκυ Μάους του μέλλοντος.

 • Ο Χάσικος σαν Τζο Ντάλτον. Κακώς μερικοί αποκαλούν τον κ. Χάσικο «καουμπόϋ». Για δύο λόγους. Πρώτον είναι πολύ πιθανό ότι ο μικρός Σωκρατάκης, κάποτε είχε όντως φαντασίωση να γίνει καουμπόϋ. Οπότε, όταν μερικοί του λένε ότι συμπεριφέρεται ως καουμπόϋ και εννοούν ότι έχει τάση αυταρχισμού, ο γαμπρός του Κ. Κουλέρμου δεν ενδέχεται να μην αντιλαμβάνεται το υπονοούμενο. Το ότι ο συναισθηματικός του κόσμος έχει απωθημένα από το παρελθόν είναι εξόφθαλμο, οπότε το να έχει μείνει κολλημένος σε παιδικές φαντασιώσεις, είναι μια πιθανότητα – ο Χάσικος που νομίζει ότι έγινε Τζων Γουέϊν - που μπορεί να τον δυσκολεύει να κατανοήσει ότι η εικόνα είναι και κωμική. Όμως, υπάρχει και ένα ευρύτερο πρόβλημα. Ο καουμπόϋ δεν ήταν άτομο που αναζήτούσε τα λεφτά. Η βασική του δραστηριότητα στα σχετικά φιλμ που προβάλλονταν στην Κύπρο τότε,  ήταν να κάνει μονομαχίες - μόνος του μάγκικα, όχι με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα - και να συλλαμβάνει κακούς ληστές που έκλεβαν τράπεζες. Ο Λούκι Λουκ, ας πούμε, σαν καρτούν αναπαράσταση εκείνης της κινηματογραφικής φιγούρας. Με αυτήν την έννοια, ο κ. Χάσικος, σίγουρα δεν είναι καουμπόϋ. Όλη η βιογραφική του πορεία είναι μια αναζήτηση χρημάτων. Αν ήταν να τοποθετηθεί σε κανένα γουέστερν, μόνο σαν καρικατούρα του Τζο Ντάλτον θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Αν και υπάρχει μια πολύ καλύτερη κυπριακή ταύτιση – την οποία θα φυλάξουμε για άλλη φορά.

 • Trademark Χάσικος-Κουλέρμος – το οικογενειακό συμφέρον ουκ ελάττω παραδώσω. Οι δηλώσεις του Χάσικου ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και ότι «δεν έγινε και τίποτε», αν κοπεί ο 13ος ήταν γραφικές δηλώσεις που μπορούν να κωδικοποιηθούν σαν «Χάσικος» - κάτι σαν trademark. Ο τύπος που άλλαξε τον νόμο για την ακίνητη για να απαλλάξει τον πεθερό του και τους συγγενείς και φίλους από μεγάλη φορολογία – και τα φόρτωσε στους υπόλοιπους, τώρα λέει ότι και ο ίδιος δίνει και μέρος του 13ο  του για όσους έχουν ανάγκη. Από αυτούς, δηλαδή, έβαλε να πληρώσουν για το σπίτι τους για να μην πληρώσει περισσότερα ο μεγάλο-ιδιοκτήτης. Καλά ρε Χάσικε, τόσο απλοϊκή εντύπωση έχεις για το κοινό ή ζεις στην οικογενειακή φαντασίωση δημόσια; Το θέμα, για να το θέσουμε στο πλαίσιο των οικονομικών σου συμφερόντων, είναι αν χρειάζεσαι εσύ μέλος μιας οικογένειας με εκατομμύρια, 13ο , και αν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για τον 13ο των άλλων. Μη ξεχνάς ότι για κάτι ψιλοδεκάρες δεν δέχτηκες να χαμηλώσουν τα νοίκια του πεθερού. Οπότε τις φτηνές γενναιοφροσύνες, αλλού. Αν είχες ευθιξία, θα είχες παραιτηθεί προ πολλού. Και για το ιχθυοτροφείο και για τα ενοίκια .. και το 74 και για το 2001.. δεν είναι τότε που κουβαλούσε σακούλες ο Ντίνος; Εσύ δεν ήξερες, ε; Και περιμένεις να το πιστέψουμε; Όσο για τη θέση σου για ιδιωτικοποιήσεις, αν ήσουν ειλικρινής θα έλεγες – θέλει να τα αγοράσει η φαμίλια ή τα δίκτυα της.

 • Ξέρεις τον κ. Μαυράτσα; Έγραψε ένα αμφιλεγόμενο κείμενο για μια κυπριακή έκφραση. Τα αυτοκίνητα σου και οι ανοησίες για τον 13ο είναι από μόνα τους τεκμήρια. Άντε να πούμε ότι είναι σκληρό και θα το αφήσουμε μέχρι την επόμενη γκάφα που ελπίζουμε να μην κάνεις.

 • Την περασμένη βδομάδα, ο Φιλελεύθερος βγήκε με ένα τίτλο φόβητρο που θύμιζε τις χειρότερες μέρες των υστεριών που κατασκευάζει κατά καιρούς: «Εφιάλτης..». Το κείμενο αναφερόταν σε κάποιο άτομο που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έδινε πληροφορίες για τα πλάνα για το φυσικό αέριο σε εταιρείες. Ο δημοσιογράφος που υπέγραφε το κείμενο ήταν ο Π. Θεοχαρίδης – ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή της υστερίας ενάντια στον κ. Ιερωνυμίδη για να ναυαγήσει η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο. Και όταν ναυάγησε το θέμα, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, όταν το θέμα έσβησε και απαλλάχτηκε ο κ. Ιερωνυμί,δης. Και φυσικά σαν δεν τόλμησε να αρθρώσει τις ίδιες ερωτήσεις - που πρόβαλε θεαματικά πρωτοσέλιδα το 2012 - στον κ. Χάσικο και τη γυναίκα του. Εκείνες οι επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από την ίδια λογική. Όταν, λοιπόν, κάνει εκστρατεία για κάτι ο Θεοχαρίδης υπάρχουν και η εξής υποψία πια:  κάποιος τον χρησιμοποιεί - σαν άτομο με πρόσβαση στα πρωτοσέλιδα του Φιλελευθέρου - για να κατασκευάσει υστερία. Και αυτός ο κάποιος συνήθως κάτι θέλει να κρύψει - τα δικά του συμφέροντα.

 • Το άλλο δεδομένο με τις διαδικασίες γύρω από το φυσικό αέριο είναι ότι μετά από τόση εκστρατεία που έγινε από μερικούς για να καταργήσουν την ΚΡΕΤΥΚ - μέχρι και τον Κασίνη τον έκαναν σουτ και ο Θεοχαρίδης, που άλλοτε τον είχε πρωτοσέλιδα, ήταν πειθήνια υπάκουος – δεν έκανε θέμα - κάθε κίνηση σε εκείνο το πλαίσιο μάλλον μυρίζει εκκαθάριση για να ετοιμάζουν μερικοί τους μηχανισμούς για μίζες από τα έργα για το αέριο.

 • Αλήθεια ο κ. Θεοχαρίδης ξέρει ή δεν ξέρει για την υπόθεση Ιωάννου της ΔΕΦΑ; Μήπως έχει ακουστά ποιός δημοσιογράφος εμπλεκόταν;

 • Όταν ανακοινωθεί η συμφωνία για αρχή των συνομιλιών, θα σκάσει και κανένα θέαμα μίσους ή μετατόπισης από το επιτελείο που πληρώνουμε στο προεδρικό;

 • Ο Αβέρωφ έκανε μια κίνηση συγκατάβασης - και λογικής - όταν δήλωσε ότι αν πουληθούν τώρα οι ημικρατικοί θα είναι ξεπούλημα; Το είπε απλώς για να κερδίσει χρόνο (έτσι κάνει συνήθως – σπάνια είναι συνεπής στη ροή του λόγου του), ή το εννοεί; Αν το εννοεί, σημαίνει ότι η μερίδα του κεφαλαίου, την οποία εκπροσωπεί θέλει χρόνο για να τα αγοράσει – και να πληρώσει τις μίζες. Αντίθετα, ο Χάσικος φαίνεται ότι έχει πάρει το οκ από το κεφάλαιο της πτέρυγας Κουλέρμο,υ οπότε το έπαιξε Ντάλτον μόνος ψάχνει για τράπεζα – ή έστω ημικρατικό.

 • Να καταγράψουμε, επίση,ς την προσπάθεια αλλοίωσης της εικόνας μετά την αποκάλυψη του ξυλοδαρμού από την αστυνομία. Είναι και αυτό μέρος των μηχανισμών λογοκρισίας – αλλά στο συγκεκριμένο ήταν μια περίπτωση, όπου έσπασε το καλούπι και έτρεχαν μετά να τα μαζεψουν. Spin control λέγεται. Μια από τις πιο γραφικές προσπάθειες, ήταν η δήλωση κάποιου στη Λάρνακα ότι είδε το θύμα να κάνει ληστεία – «πας μαύρος ληστής» κοινώς. Μια άλλη πτέρυγα απορούσε για το βίντεο. Καλά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου σε ποιά γλώσσα ήταν; Απλώς ήταν ένα ακόμα επεισόδιο προσπάθειας ελέγχου της εικόνας. Και σε εκείνο το επεισόδιο, η εξουσία έχασε – και τα εναλλακτικά ΜΜΕ στο ίντερνετ κέρδισαν. Μέχρι και ο Φιλελεύθερος το πρόβαλε κάπως.

 • Μα τί έπαθε η Σιακαλλή και ευαισθητοποιήθηκε για τη μητέρα και το μωρό στα κρατητήρια; Τελικά, κάπου εκεί στο βαθος..κάτι θα υπάρχει…η αισιοδοξία της στήλης..

 • Κωλοτούμπες στο δικοινοτικό ποδόσφαιρο; Και οι αθλητικογράφοι μας που απολάμβαναν τις κωλοτούμπες Σέρτογλου; Τώρα που υπερασπίζεται τη συμφωνία και είναι εναντίον ο Έρογλου;

 • Και εμφανίστηκε και ο Πόλυς. Τί χαριτωμένα αποκαλυπτικός ο κ. Πολυβίου. Οι «μπολσεβίκοι» σε μια ρητορική, που φαινόταν να μην καταλαβαίνει ότι η περίοδος της χούντας τελείωσε. Και να επικαλείται την ειλικρίνεια ένας δικηγόρος, είναι κωμικό. Και ιδιαίτερα ο κ. Πολυβίου, ο οποίος πριν λίγους μήνες ήταν στη δημοσιότητα ότι προσπάθησε να λογοκρίνει έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Και το θέμα ήταν ότι η Τράπεζα Κύπρου, την οποία εκπροσωπεί ο κ. Πολυβίου εξαπάτησε την κοινωνία το Ιούνιο του 2012. Το ήξερε ο κ. Πολυβίου. Και όμως αγωνίστηκε - για οικογενειακούς και χρηματικούς λόγους - να λογοκρίνει. Δηλαδή να αποκρύψει την αλήθεια από την κοινωνία. Οπότε ο κ. Πολυβίου είναι ένα ενδιαφέρον σύμπτωμα. Ο λόγος του φάνηκε απλοϊκός και θύμιζε όντως - γιατί όταν του είπαν κάποτε ενοχλήθηκε πολύ - "δικηγοράκο", που έχασε τον έλεγχο και προσπαθεί να πετάξει ότι λέξεις έχει στο ντουλάπι του, μπροστά σε κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Να μιλά για ειλικρίνεια, το άτομο που πιάστηκε σε έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας - επί Χριστοδουλου - να βρίσκεται σε αμφιλεγόμενο - για να το πούμε ευγενικά - καθεστώς; Τί θα μπορούσε άραγε να σημαίνει η λέξη διαπλοκή; Άσε την "ειλικρινεια" κ. Πολυβίου. Ο δικηγόρος της Ήλιος, που συγκινήθηκε μόνο με το Μαρί, είναι θλιβερό και σαν ανέκδοτο να μιλά για ειλικρίνεια.

 • Το ενδιαφέρον είναι γιατί επιστρατεύθηκε - από τον εαυτό του ή άλλους - ο Πόλυς. Μήπως έφτασαν και στην Τράπεζα Κύπρου τα ερωτήματα, γιατί να αλλάζουν όλοι και ο κ. Πόλυς να είναι ακόμα στην Τράπεζα Κύπρου; Άντε κ. Χασάπη είναι και αυτό ένα θέμα. Έχεις ένα άτομο που και συμφέροντα έχει και άλλα κίνητρα να στηρίζει τους παλιούς μεγαλομετόχους – και είναι δικηγόρος όλων. Μπορεί; Όπως έχει αποδείξει αλλού, δεν μπορεί. Και δεν υπάρχει και εν δυνάμει σύγκρουση συμφερόντων;

 • Όσο για το Μαρί, ο κ. Πόλυς ανησυχούσε και ανησυχεί δικαίως. Παλιά απειλούσε μάλιστα και μερικούς, που χρησιμοποιούσαν λέξεις που τον πανικόβαλαν. Λοιπόν, κ. Πόλυ, γιατί δεν προσέξατε τις περιπτώσεις Μπισμπίκα και Σοφιανίδη; Ή δεν ξέρετε να διαβάσετε; Βολικό δεν είναι;

 • Για τον κωμικό χαρακτήρα, που θα υποδύεται ο Πόλυς στα καρτούν του μέλλοντος, θα το σκεφτούμε ακόμα λίγο. Είναι φοβερά αποκαλυπτικός όταν μιλά μόνος του.  Πάντως ένα διχασμένο εαυτό - που βγαίνει και προς τα έξω ρητορικά και άλλωσπως - αλλά και μια τάση να ζει κάπου σε άλλες δεκαετίες, τα έχει..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου