22 Νοε 2013

Απεργία πείνας του Mohammad Ataf για αναγνώριση των δικαιωμάτων του

Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, ο αναγνωρισμένος πρόσφυγας από το Κασμίρ, Mohammad Altaf, ξεκίνησε απεργία πείνας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας από την Κυπριακή κυβέρνηση να εξετάσει την αίτηση του για υπηκοότητα, έτσι ώστε να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα του.  Ο Altaf έφυγε από το Κασμίρ λόγω της συνεχούς δίωξης του για τα πολιτικά φρονήματα και την πολιτική του δράση. Έφθασε στην Κύπρο το 2003, οπότε και υπέβαλε αίτηση για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, η οποία βρισκόταν υπό εξέταση για οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια. Το 2011 αναγνωρίστηκε ως πολιτικός πρόσφυγας και φέτος έκλεισε τα δέκα (10) χρόνια παραμονής στην Κύπρο. Από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, ο Altaf είχε κατασκηνώσει μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για να εξεταστει η αίτηση του για υπηκοότητα.
Ταυτόχρονα ο Altaf έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα και έχει αποστείλει σχετικές επιστολές προς όλες τις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον, ο Altaf έχει υποβάλει σωρεία παραπόνων και καταγγελιών σχετικά με την παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την άνιση μεταχείριση των αναγνωρισμένων προσφύγων προς εθνικές ανεξάρτητες αρχές, όπως η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και διεθνή διακυβερνητικά σώματα, όπως τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.
Σε μία απελπισμένη αλλά ταυτόχρονα συνειδητή προσπάθεια διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων του, ο Altaf έχει ξεκινήσει απεργία πείνας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ MOHAMMAD ALTAF ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΚΙΣΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου