8 Νοε 2013

Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις
Το κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις παίρνει σάρκα και οστά και κάνει τη δημόσια εμφάνισή του δυναμικά. Ήδη ξεκίνησε την πρώτη του εκστρατεία στους δρόμους της Λευκωσίας για να ενημερώσει για την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση.

Το ζήτημα είναι σίγουρο ότι θα γίνει σύντομα πιεστικό. Στη Ισπανία έγινε σημείο βίαιων αντιπαραθέσεων, ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί προσπαθούν να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν την πρώτη κατοικία. Στην Κύπρο, αναπόφευκτα, το ζήτημα θα αγγίξει την ευαίσθητη χορδή του ιερού της μικρό-ιδιοκτησίας. Ήδη και οι πολιτικοί κινούνται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης τρόπων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ταυτόχρονα, το θέμα θα επαναφέρει έντονα στην επιφάνεια και το ζήτημα των τραπεζών, αλλά και της προνομιούχας μεταχείρισης μερικών.

Ήδη, στη Βουλή συζητούνται τρόποι για να επιβληθεί με κάποιο τρόπο στις τράπεζες μείωση των επιτοκίων – ένα αίτημα το οποίο είχε διατυπωθεί από το 2009 – και τότε, βέβαια, πολλοί έκαναν ότι δεν άκουγαν. Σήμερα,  ξαφνικά ακόμα και οι χτεσινοί αντίπαλοι, έγιναν ευαίσθητοι.
Ήδη, το θέμα της έλλειψης ισονομίας τίθεται ευρύτερα. Σε νέο δημοσίευμα στο ίντερνετ, ο τόνος και η εστίαση έχει έντονα τα στοιχεία της αίσθησης ότι μερικοί αντιμετωπίζονται σαν προνομιούχοι – όταν το κράτος λ.χ. δεν εισπράττει φόρους εκατομμυρίων από μεγαλο-οφειλέτες/εταιρείες, πως θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι ένας πολίτης θα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του για μερικές χιλιάδες;
Δημοσίευμα για τις εταιρείες Ορφανίδης, Λανίτης, Ζένιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου